Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:23
OnLine: 131, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Seria GT - Dlaczego najgorsza?
Dodane: 19-11-2011 20:33 - Edytowane przez Songossj1 dnia 19-11-2011 20:34
Mnie najbardziej w DBGT wkurzało to, że Songo został zamieniony w dziecko ( po co to komu było potrzebne? )... Minusem DBGT jest również (tak jak napisał #Mikuleshi) ilość odcinków powinno być ich przynajmniej ze 120... Co do poziomu SSj4 przyznam szczerze, że wcale nie był on taki zły... Tylko szkoda, że Songo nie zaprezentował w nim całkowicie swoich umiejętności. Zazwyczaj walki sie za długo nie ciągneły i Songo pokonywał wsystkich dosyć szybko (np. walka z Super C-17). Denerwuje mnie równiż to, że w DBGT wszyscy wojownicy stali się kompletnymi ciotami ( oprócz Songa oczywiście no i może Szatana ). No i tak jak pisali koledzy powyżej DBGT nie dorasta do pięt Dragon Ball Z...

--------------------
DB4EVER http://besty.pl/3...

SONGO SSJ3

Dodane: 19-11-2011 23:42 - Edytowane przez Xereks dnia 19-11-2011 23:51
#Xereks - user - 10%
Dragon ball gt to niewypal dlatego ze nie ma dobrych soundtrackow co negatywnie sie odbija na klimacie. Trunks jest wkurzajacy bo to zupelnie nie ten Trunks co w Cell sadze. Fabula jest naciagana widac wyraznie ze tworca koncza sie pomysly na dobra historie. Zbieranie smoczych kul nie jest zle saga z bebi tez nie ale tworzenie super poteznych smokow ze smoczych kul jest mocno naciagane, skoro smoka shenrona nawet Stary Piccolo mogl bez problemu zabic. Mogliby zrobic jakas historie z istniejacymi juz postaciami na przyklad z Raditzem, Bardockiem lub jakis pomysl by jakis wrog wykradl wehikul czasu, by zabic Goku w przeszlosci, zanim ten stanie sie silny. Pomyslow jest naprawde sporo a tu takie rozczarowanie.

Nie znosze postaci Uuba zreszta on jest nawet w oryginalnej mandze co jest wedlug mnie bledem toryamy. Dlaczego?

Otoz sledzimy Son Goku od najmlodszych lat gdy trenuje i genialnego zolwia niesie mleczko potem dalej trenuje sam na swiecie potem u bialego kota potem u Kami potem u Kaito itd tyle trudu poswiecil na trening zupelnie tak jak inni bohaterowie w tym Vegeta.A tu nagle ktos (Uub) dostaje sobie za darmo ogromna energie bez wyrzucenia ani jednej kropli potu na trening. To powoduje ze najbardziej nienawidze tej postaci. Toryama sobie zakpil z nas czytelnikow. W kwestii przyjecia sag jestem jeszcze bardziej radykalny niz przeciwnicy dragon ball GT ja uwazam ze dragon ball powinien sie skonczyc na sadze Friezera. Cell saga nie byla zla ale nie byla konieczna po niej dragon ball staczal sie juz tylko w dol. Saga z buu to jedna wielka komedia, brak powagi sytuacji ktora miala na przyklad walka z Friezerem lub chocby z Cellem, Wojownik (Vegitto) walczacy jako cukierek, demon piekiel zamieniony w ciastko jak i inni, smieszna technika Gotenksa duchow kamikadzow.
Normalnie stanac i plakac bo gdzie sie podzial klimat?

Na dodatek Vegeta i Goku nie uzywaja potara tylko go niszcza bo sie zaslaniaja duma wojownika sayanskiego i dodaja ze kid buu nie ma juz nikogo zaabsorbowanego. Lecz i tak musza uzyc genki dame by pokonac Buu. Czy uzywanie energii od innych istot nie jest w zasadzie zlamaniem sayanskiej dumy?? Wedlug Vegety i Goku mieniacych sie honorowymi sayanami oczywiscie nie. Oj duzo by tu pisac duzo. Jednakze konkluzja jest stanowcza dragon ball konczy sie dla mnie na sadze Friezera tak jak Toryama oryginalnie zaplanowal.
Bo wojownik ktory rodzi sie raz na tysiac lat tak zwany Super Sayanin jest tylko jeden a nie kilku.
Mial nim byc Goku! Po sadze Friezera dalsze czesci serialu to juz tylko slodkie ale kruche cukierki.

Dodane: 20-11-2011 02:14 - Edytowane przez zrozum dnia 20-11-2011 02:15
#zrozum - user - 50%
siuber napisał/a:
Dragon Ball GT to:
Najbardziej niedopracowana seria
Najbardziej nudna
Najkrótsza seria
Najbardziej skomercjalizowana(Trudne słowo xD) seria

A DLACZEGO?
Dlatego ze Akira praktycznie nie uczestniczył
w jej tworzeniu.

To byla seria dla kasy Dlaczego?
Bo wiedzieli ze gdzies na swiecie sa wielcy fani
ktorzy i tak będą to oglądali.
i co osiągneli sukces ?
TAK!!!
Tak naprawde wienkszosc fanów razem ze mną miel
byśmy wybór co do powstania DB GT
to napewno by nie powstało
Ale cóż powstało i tak karzdy fan musiał obejrzec

PRAWDA???

Ohh... Naprawdę? Nie płacz ;)
Naprawdę nie musisz, po 3 słowach następne 3 słowa pisać w kolejnej linijce...
Zamiast no-lif'owac przed kompem i oglądać Db weź się za naukę bo z ortografią to chyba nie widzisz się za często, w zerówce miałem wyższy poziom ortografi, inteligencji i rozumu ;) O ja, Akira nie pomagał i od razu musi to być nie wypał? Funimation Studi ( o ile dobrze pamiętam, jest 2 o tej godzinie ledwo leże szczególnie że rano wstałem ;) ) Nie brało pod uwagę dokładnie fabuły z poprzednich części, jedynie ogólny zarys. Przekoksony Goku? Najprawdopodobniej chodziło o to, że większość fanów krzyczało "chciałbym być Songo ku" I chcieli aby po zobaczeniu jak potężny jest goku zostali jak najdłużej z GT.
Ogólnie to nie jest aż tak słabą serią. Co prawda początki tak nudne, że poziom walk w zwykłym DB w porównaniu z Zetką jest bardziej ciekawe ;) Mało Vegety co doprowadza, że seria jest nudna (nie dlatego, że to moja ulubiona postać) bo co sam Goku zdziała? Vegeta by pomógł i przynajmniej walki były ciekawsze. Słaby wrogowie. Buu zapewne rozmiótł by przykładowego Bebi-Vegete nawet oozaru. Dużo by tu jeszcze opowiadać, ale na razie mi sie nie chcę ;)

Dodane: 20-11-2011 12:44
#Esey - user - 80%
Dla mnie nie była to aż tak strasznie słaba wersja, co prawda nie uznaję jej za prawą, bo w końcu autor miał nikły wkład przy niej. No ale lubiłem oglądać, zawsze coś nowego, innego, nie zobowiązującego, można było się na chwilę rozerwać. Fajny opening, ending. Graficznie trochę denerwowało, bo różniło się od poprzednich serii, ale szło się przyzwyczaić. Fabuła też się mogła wydawać naciągana, no ale jako dzieciak cieszyłem się , że mogę coś oglądać z DB. Może to i nasłabsza seria, ale aż tak znowu NAJGORSZA? Tak bym tego nie ujął, bo czasami bawiłem się świetnie oglądając ; ).

Dodane: 04-02-2012 15:33
#Byczusia - user - 80%
Najgorsza? Bo ma więcej minusów aniżeli plusów. Pomniejszony Goku- ludzie.
Jedźmy dalej:co z innymi obrońcami ziemi? W tej serii są do niczego i walczą tak słabo, że płakać się chce, w dodatku niemal się nie liczą. Walki? Niedopracowane i beznadziejne. Przeciwnicy są żałośni: te smoki(nadmiar życzeń, lol), ci bracia Para-bara, dziwne zakończenie. I postać Pan-nie żebym jej nie lubiła, ale można mieć wrażenie, jakby to ona była ważniejsza niż Goku. A z Trunksa w tej serii zrobili maksymalnego ciecia.

Dodane: 04-02-2012 16:33 - Edytowane przez pawel_m11 dnia 04-02-2012 16:34
Według mnie to seria GT była mocno naciągana.To było robione tylko pod zachód.
Napewno ta seria w kraju kwitnącej wisni nie odniosla takiego sukcesu jak 1 seria i seria Z.A dlaczego najgorsza :
1) Totalnie bezsesowna fabula
2) Zmienione postaci (np.Genialny Żółw,Songo,Freezer czy Komórczak)
3) Ktos chyba zapomnial o glownych bohaterach (np.Yamcha,Tenshin czy Kaoz)
4) A ogolnie to spiepszyli serie GT :d

A co do serii 1 nic nie mam .Moze byla troche nudna ale seria GT ... zostawia wiele do zyczenia :)

Dodane: 05-02-2012 11:57 - Edytowane przez SprzetRTViAGD dnia 05-02-2012 11:59
1. Fabuła nie była bezsensowna. Była co najwyżej mdła i nudna, ale nie można powiedzieć, że bezsensowna.
2. Nie wiem o co ci tutaj konretnie chodzi, bo wymienione przez ciebie postacie się nie zmieniły pod względem charakteru. Goku co prawda zmalał, ale w gruncie rzeczy to nadal ten sam roześmiany człowiek, na którego można liczyć w chwilach zagrożenia.
3. Kaoz lub Yamcha to główni bohaterowie? Raczej drugo, o ile nie trzecio, planowi wojownicy.

:)

Dodane: 05-02-2012 12:26
#Henkok - user - 80%
Dlaczego najgorsza hmmm....nie ma co się długo zastanawiać.Mimo iż jestem fanem goku to w db i dbz był zawsze ktoś oprócz niego,owszem bywało ,że był najsilniejszy jednakowoż zawsze znalazł się ktoś bliski jego poziomu.A o to streszczenie gt.Wszyscy to ścierwa,tylko goku jest świetny.Nie będziesz wzywał nikogo innego do pomocy prócz Goku.Czcij goku i goku xD.I co jeszcze,aha goku nawet jak dostaje baty to i tak wygrywa.Są oczywiście jeszcze nieścisłości z oryginałem,ale tutaj nie będę się rozpisywał nad tym.Ogólnie goku jest wykokszony i nikt mu nie dorasta do pięt.i to chyba takie główne uwagi.

--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 05-02-2012 15:53
SprzetRTViAGD napisał/a:
1. Fabuła nie była bezsensowna. Była co najwyżej mdła i nudna, ale nie można powiedzieć, że bezsensowna.
2. Nie wiem o co ci tutaj konretnie chodzi, bo wymienione przez ciebie postacie się nie zmieniły pod względem charakteru. Goku co prawda zmalał, ale w gruncie rzeczy to nadal ten sam roześmiany człowiek, na którego można liczyć w chwilach zagrożenia.
3. Kaoz lub Yamcha to główni bohaterowie? Raczej drugo, o ile nie trzecio, planowi wojownicy.

:)

Nie chodzilo mi o chechy charakteru a jedynie o wyglad .Przyjrzyj sie Genialnemu Zółwiowi.A o Goku mi chodzilo ze bezsesownym pomyslem bylo zmnienijszenie go.
A co do Kaoza i Yamchy to byli przyjaciele Songa i mysle tak jak w serii Z to w kazdej sadze Yamcha , Kaoz lub Tenshin brali udzial ^^

Dodane: 05-02-2012 18:41 - Edytowane przez SprzetRTViAGD dnia 05-02-2012 18:43
Udział brali, ale po Sayian Saga ich rola ograniczała się do stania obok Bulmy, Chichi i reszty ekipy nie walczącej (poza Tienem, który miał swoje dwa momentu z Buu i Cellem), niż do ratowania ziemi (jak to czynili PRAWDZIWI główni bohaterowie, jak Goku czy Gohan). Co do wyglądu... nie wiem, czy zwykła zmiana ubrań i postarzenie się o kilka lat (nie pamiętam jakie różnice są pomiędzy Żółwiem z Z a GT, bo ostatni raz twór Akiry oglądałem z rok temu, ale nic innego w wyglądzie za bardzo zmienić się nie da :p ), można kwalifikować jako jakieś zniszczenie postaci, a umieszczając to jako punkt w wadach GT, tak pewnie to postrzegasz. Czasem dobrze jest 'odświeżyć' jakąś postać, nie zawsze, ale czasem może to być na plus.

Dodane: 14-02-2012 20:29 - Edytowane przez pawel_m11 dnia 14-02-2012 20:31
A jak dla mnie nieważne czy byli 1 czy 2-planowi. Dla mnie byli mimo wszystko ,,lekko'' wazni :) Ale nawet w sadze z Buu byli. Serie pierwsza tworzyl tylko Akira a do serii GT inni dorzucili swoje 3 grosze. To mysle byl problem jak umiescic Yamche czy Tena w tej serii .

Dodane: 14-02-2012 20:57
2 rzeczy które najbardziej mnie zraziły w GT
1.'Mystic Gohan' różnie nazywany ten poziom , pzrecież w Anime było
wyjaśnione że nie może już dokonywać transformacji w ssj za top ma moc przewyższającą ssj3
2.ssj3 goku vs baby vegeta pamiętamy ze goku dostawał wciry ;d
przylatuje Majuub i również dostaje niestety ;D ale radzi sobie lepiej niż goku
niech bedzie że goku ssj3 i majuub są na tym samym poziomioe
a teraz walka All vs C17 ;D ten zbajerowany C17 hah xd
Majuub dostaje od niego niczym goten ssj a Goku ssj ciśnie mu piąche w brzuch i Android aż pluje na swoje fajne spodnie ;/ bez treningu ssj Goku stał sie silniejszy od Majuuba ??

--------------------
Dodane: 14-02-2012 23:29
#Utah - user - 30%
Dlaczego Dragon Ball GT jest najgorsza? Więc tak:
Po pierwsze cała seria była robiona w celach zarobkowych z minimalnym wkładem głównego autora, a z reguły takie produkcje raczej nie mają się dobrze. Po drugie robienie z Pan głównej bohaterki według mnie było złym pomysłem, bo bardziej irytowała niż wzbudzała sympatie u widza. I poza tym wszystkie walki były z głównym udziałem Goku i to on je wygrywał(już nie wspomnę o "walce" Goku SSJ4 vs Elektryczny Smok, która była raczej wielką kpiną niz walką [yyy] ). Po trzecie dużo błędów i niezgodności z I i II serią DB.
Można jeszcze tak wymieniać i wymieniać dlaczego ta seria jest taka kiepska, ale musiała bym siedzieć do rana, aby to wszystko wypisać ;)

--------------------
"Dobry Pan obdarzył nas ograniczoną liczbą uderzeń serca. Byłbym głupi, marnując mój przydział na bieganie tam i z powrotem." Neil Armstrong

Dodane: 15-02-2012 09:07
#DeaDMen - user - 90%
Jak dla mnie GT wcale nie było takie złe,ale to i tak według mnie najgorsza seria Dragon Balla.Było wiele irytujących błędów jak np.Vegeta z wąsami,a nawet w Dragon Ball Z Vegeta wspominał że Sayianie od urodzenia mają takie włosy jakie będą mieć w późniejszych latach później już im nie rosną,lub błąd z Gohanem który mógł się zamieniać w SSJ,a przecież na poziomie mystic nie może się transformować w SSJ.Do tego reszta Sayian i innych ważnych postaci oprócz Goku poszła na drugi plan co mnie mocno wkurzyło.Było jeszcze wiele takich błędów i innych niedoróbek.Jeśli nie zwracasz zbyt dużej uwagi na błędy i niedoróbki to nawet przyjemnie się ogląda.

Dodane: 21-02-2012 14:20
#Kyuubi - user - 70%
GT dlaczego najgorsza?

oglądałem zwykłego Dragon Balla - ciężko mi było się oderwać od monitora

oglądałem dragon ball Z - kurwesko cieżko było mi się oderwać od monitora

oglądałem GT - nie wytrzymałem 4 odcinków

tyle ode mnie :d

--------------------

Razem możemy więcej :)
Dodane: 21-02-2012 15:24
#Roby2oo0 - user - 20%
Jedyne co mi się podobało w GT to walka z ostatnim smokiem i ta scenka końcowa która przypomina jak to się wszystko zaczęło, aż łezka się w oku zakręciła :)
Reszta w sumie nie jest zła, ale za to nudna.
Jak byśmy teraz wmawiali załóżmy młodszemu bratu, że Dragon Ball jest odjazdowy a on by zaczął oglądać go od samego pierwszego odcinka to też stwierdziłby, że co nie co pierwsza seria jest za nudna, dopiero później wszystko się rozkręca.
Twórcy DB GT kierowali się właśnie pierwszą serią, dla tego wyszło tak jak wyszło..
Szkoda, bo fani już się wkręcili w wartką akcję jak było w DB Z a tutaj kiszka :/

Dodane: 21-02-2012 15:40
#Kyuubi - user - 70%
Twórcy DB GT kierowali się właśnie pierwszą serią, dla tego wyszło tak jak wyszło.

tylko że pierwsza seria podoba mi się nawet jak zacząłem ją oglądać drugi raz a GT do dupy i tak .

--------------------

Dodane: 21-02-2012 16:52
#Seneka - user - 80%
Z pozoru Dragon Ball GT nie jest najgorszą serią, mogę śmiało stwierdzić, że są gorsze anime od tego, a i w DB zdarzały się gorsze odcinki, np te początkowe pierwszej serii, jedynie to, co można zarzucić tej serii to to, że jest zbyt krótka i zmarginalizowali w niej ziemian ich rola była minimalna, bo poza Yamuchą, to chyba nikt nie występował, faktycznie niektóre wątki przesadzone, ale mnie to w sumie nie przeszkadza całość można śmiało ocenić na 5,5/10

--------------------
Dodane: 21-02-2012 19:36
#Kyuubi - user - 70%
Seneka =5,5/10 Kyuubi =2/10. Lepsze już są filery w Bleachu niz GT. Wogóle co za głupota żeby kontynuować tak fajnie skończoną historię. Lepiej uznać że GT nie istnieje i nie psuć sobie wspomnień.

--------------------

Dodane: 22-02-2012 21:48
DeaDMen napisał/a:
Było wiele irytujących błędów jak np.Vegeta z wąsami,a nawet w Dragon Ball Z Vegeta wspominał że Sayianie od urodzenia mają takie włosy jakie będą mieć w późniejszych latach później już im nie rosną,lub błąd z Gohanem który mógł się zamieniać w SSJ,a przecież na poziomie mystic nie może się transformować w SSJ.

A w Dragon Ballu Z Vegeta był rudy, a nie ma takich tematów o dbz i takiej gadaniny głupiej. A Czemu Vego stracił fuzję, może i Songohan swoją moc stracił od Seniora bogów.

--------------------
"Nie jestem ani Songiem, ani Vegetą, powstałem by Cię pokonać"

YOUTUBE.COM/user/srocek2
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online