Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:23
OnLine: 131, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Seria GT - Dlaczego najgorsza?
Dodane: 29-10-2011 15:08 - Edytowane przez by_black dnia 29-10-2011 15:44
#skibeusz - user - 0%
Dlaczego według was Dragon Ball GT jest najgorszą z serii Dragon Ball?

Dodane: 29-10-2011 15:21
#Arti1915 - user - 90%
Literki bardzo łatwo uzupełnić, mogłeś na przykłąd sam wypowiedzieć się, napisać swoje zdanie.

Moim zdaniem GT nie jest aż taki zły, chociaż pierwsza jego połowa jest nudna, później, gdy wkraczają pożądni przeciwnicy, akcja się rozkręca. Poziom SSJ4 jest trochę naciągany moim zdaniem. Fajnie się prezentuje, ale nie pokazano jego pełnej mocy. Oprócz ogromnej aury, nie pokazano jakiejś specjalnie wielkiej kamehamy, czy wielkiej kuli Ki. Niewykorzystany potencjał po prostu.
Wogóle całe GT było nieprzemyślane, na początku było bardziej podobne do zwykłego DB aniżeli do DBZ.
I podkreślam, ze to tylko moje skromne zdanie.

--------------------

Dodane: 29-10-2011 16:13
#skibeusz - user - 0%
Moim zdaniem przemienienie Goku w dziecko to był źle trafiony pomysł ponieważ przez to jak powiedział Arti pierwsza połowa jest nudna , jednak pomysł ze smokami w których były smocze kule pomysł udany i ciekawy ,walka z każdym z nich który miał odmienną moc.
Dlatego uważam że DB GT jest dobry w 60 % , ponieważ wszystko psuje początek ale na szczęście nadrabia późniejsza część .

Dodane: 29-10-2011 16:43
#bake1 - user - 50%
skibeusz napisał/a:

a dlaczego myślisz że DB GT jest najgorsze?
według mnie najgorsza jest 1-sza seria(a przynajmniej początki tej serii)
a db gt jest od tego 100 razy lepsze

Najlepsza jest seria DBZ a w szczególności Sagi:
Freeza,Future Trunks i Cell Games

Dodane: 29-10-2011 16:58
#skibeusz - user - 0%
To znaczy z tego co czytałem na forach to ludzie plasują GT na 3 miejscu jako najgorsze i jestem ciekawy dlaczego .Tak na prawdę Dragon Ball miał być normalną przygodówką jak to ukazuje pierwsza część więc myślę że pierwszej części nie powinno sie porownywać do serii Z i GT

Dodane: 29-10-2011 16:59
skibeusz napisał/a:

Mi akurat sie GT podobało.

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Dodane: 29-10-2011 17:37
W DB GT tak jak napisał #skibeusz źle trafionym pomysłem było zamienienie Goku z powrotem w dziecko. Jeszcze dla mnie była słabsza, naciągana (byle żeby była) fabuła. Trochę szkoda, że zupełnie praktycznie zapomniano o starych dobrych bohaterach jak Yamcha i inni.

bake1 napisał/a:
skibeusz napisał/a:

a dlaczego myślisz że DB GT jest najgorsze?
według mnie najgorsza jest 1-sza seria(a przynajmniej początki tej serii)
a db gt jest od tego 100 razy lepsze

Najlepsza jest seria DBZ a w szczególności Sagi:
Freeza,Future Trunks i Cell Games

Widać, że patrzysz na największe walki itp.. Mi np. fabuła bardzo się w DB podobała i była, że tak powiem najbardziej zbliżona do naszego prawdziwego życia. Chociaż pamiętam, że ja też kiedyś mówiłem, iż 1 seria Dragon Balla jest najgorsza, ale zacząłem czytać mange i strasznie mi się spodobała. [serce]

--------------------

Dodane: 29-10-2011 21:13
#slander - user - 70%
Dragon Ball GT nie jest zły. Wiadomo są pewne niedociągnięcia, ponieważ Toriyama nie miał praktycznie żadnego wkładu do realizacji tej serii. Powinniśmy się cieszyć,że wogóle wyszło GT, że wogóle ktoś wpadł na pomysł kontynuacji DB, ale wrócmy do tematu. GT z jednej strony jest nudne, a z drugiej ciekawe. Pierwsze 20-25 odcinków jest nudne, a kolejne 40 to co innego. Poznajemy SSJ4, świetna walka Songa z Bebim oraz Li Shenronem.

Tylko szkoda mi, że w GT reszta postaci robiła za... jakby to ująć... pomagierów. Vegeta coś tam pomógł w walce z Li shenronem, a reszta praktycznie nie istnieje. Są epizody, gdzie walczy Goten, Gohan oraz Ubub, ale to tylko epizody.

Ogólnie rzecz biorąc GT jest dobre tylko ze nie jest dopracowane, nie siedział przy nim Akira, oraz mogło być 2 razy więcej odcinków.

Pozdro

--------------------
Jestem Saiyaninem, który przybył z Ziemi, zeby cię pokonać

-----

http://komixxy.pl...zebaczenia
Dodane: 30-10-2011 14:02
Najlepszą serią była seria DBZ, na 2 miejscu DB, a GT rzeczywiscie była najgorsza.
Było w niej wiele niedociągnięć i niezbyt ciekawa fabuła, walki tez niepowalają.

--------------------
master xD

Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !
Dodane: 30-10-2011 14:13
#Sala8 - user - 80%
Dragon Ball GT - Hmm nie dorasta do pięt DBZ, ale jak dla mnie wole to od zwykłego. Nie jest taki zły.

Jednak jako kontynuacja oczekuję sie po tym dużo, dużo więcej. Gt w cieniu DBZ wypadł fatalnie. DLaczego?

-Sprzeczności, błędy fabuły, niedopatrzenia
-Zamiast dobrej fabuły, która w gruncie rzeczy jeszcze taka fatalna nie jest, ale to nudne zbieranie ....
-Zmniejszenie Goku, WTF? Śmieszne...

- (Najgorszy) Wszystko tyczy się Goku, wiadomo to główny bohater! Jednak bez przesady? W porównaniu do DBZ to tutaj mamy 3 razy więcej o Goku w mniejszej ilości odcinków. :(

--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 30-10-2011 16:38
Ja tam chętnie oglądam DBGT, choć jak się zawezmę i oglądam po kilka odcinków dziennie to przykro się robi gdy wiem że zaraz koniec. W serii GT popełniono masę błędów, ale można ją obejrzeć bez uszczerbku na zdrowi. Ale kto myśli że GT jest w stanie dorównać DBZ jest w błędzie :(

--------------------

Dodane: 30-10-2011 21:37
#Gridlock - user - 0%
lukasz2435 napisał/a:Powinniśmy się cieszyć,że wogóle wyszło GT

Sorry, ale takie podejście jest absolutnie nie dla mnie. Wolę nie mieć, niż mieć crap, a takie zdanie mam o tej serii właśnie. :) Ale szanuję, że komuś może się podobać. Mi kilka szczególików też podeszło, ale całościowo imo seria się nie sprawdziła.

Dodane: 30-10-2011 22:30 - Edytowane przez hlkpl dnia 30-10-2011 22:31
#hlkpl - user - 80%
Mnie ta serie nie powalała ale gdy ją oglądałem pierwszy raz to nie mogłem odejść od telewizora. Później jeszcze raz obejrzałem całą serie. I moim zdaniem najgorsze a czemu?? Jest kilka powodów:
-akcja słaba na początku i na końcu
-zapominanie postaci z teamu Z np.yamcha itd.
-powtarzanie walk z tymi samymi badass'ami min. z super 17, cell i freeza w piekle
-zły smok
-osoba wnuczki goku czyli pan-irytująca postać

na +(jedynie):
-poziomy ssj4 były całkiem niezłe
-openingi i endingi
-postać bebiego- niezły z niego badass był :p

--------------------
Dodane: 01-11-2011 15:44
#fluks147 - user - 40%
Według mnie też jest najgorsza, ale to nie znaczy, że zła. A dlaczego najgorsza? Myślę, że głównymi powodami są: mały goku, dużo błędów, brak ssj2. Jest jeszcze trochę takich pobocznych powodów, ale nie są one ważne, więc je pominę.
Tak poza tym, to seria wcale nie jest zła, ale mogła by być pewnie znacznie lepsza, gdyby stworzył ją pan Akira

Dodane: 03-11-2011 18:07
Osobiści dragon ball GT mnie się podoba,tylko kiedy oglądałem tą serie czułem pustkę że to ostatnia seria.Mogli bardziej rozwięźlie przestawić historię.Jestem fanem dragon ball tak jak pewnie większość :) Szkoda że dragon ball nie będzie emitowany w Polsce(przez nianie),zawsze można obejrzeć w necie.

Dodane: 11-11-2011 20:15
#NoClan - user - 60%
Dla mnie ona jest najgorszą częścią, bo jest mało odcinków. Nie ma do niej Mangi i w ogóle fabuła nie gra z DB i DBZ. I tak na koniec, w jej tworzeniu Akira miał 2% wpływ. Narysował parę szkicy i tyle.

--------------------
Moje rysunki : http://dbpolska.n...opic/13030

Jeżeli ktoś potrzebuje odcinków Bleach'a, proszę pisać na PW :)
Dodane: 14-11-2011 13:29
Dragon Ball GT jest troszkę przekombinowane. Nie jest złe jeśli chcemy sobie przypomnieć Dragon Ball, a nic innego nie mamy pod ręką, jednakże nie umywa się do pozostałych 2 serii. Zrobienie z Goku dzieciaka było wręcz dennym pomysłem i zaważyło na tym, że niemal połowa odcinków składa się z nudy połączonej z odrobiną jeszcze większej nudy. Brakuje Klimatu poprzedniej części, nie ukrywajmy, że turniej zorganizowany w GT także nie był niczym ciekawym. Cała seria zapomina o postaciach naprawdę ważnych w poprzednich, Yamcha, Tenshinhan, Chaozu, Kuririn się pojawia częściej, ale i tak zdecydowanie za mało, Zniknął domek Genialnego Żółwia, parę urywków na wyspie i nic więcej, a jak dla mnie jest on niemalże symbolem DB. Piccolo pojawia się również bardzo rzadko- praktycznie tylko po to żeby zginąć i wyciągnąć Goku z piekła później. Brakuje SSJ 2, a SSJ 4 jest troszkę przekombinowane i jak już ktoś ujął niewykorzystane. Również jak dla mnie mało stanowczo za mało Vegety i chwil bardziej sielankowych, spokojnych. 1 odcinek normalnego życia to max. na początku następnego pojawia się już wróg. Plusem jest Uub, podoba mi się wykorzystanie tej postaci w taki, a nie inny sposób i zrobienie z niego naprawdę silnej postaci, choć i tak wg. mnie za szybko uległ Bebi'emu. Saga Bebi jest praktycznie najciekawsza w tym wszystkim, ewentualnie końcówka sagi Złego Shenlonga. Ogólnie DBGT można obejrzeć, ale nie sprawia takiej samej przyjemności jak DB czy DBZ.

Pozdrawiam: Szymon-kun

Dodane: 19-11-2011 00:11
Moim zdaniem brak odzworowań prawdziwych(tych z Z) charakterów postaci. Zmiana kluczowych postaci tj. Gohan staje się słaby jak "mucha" nie mówiąc o Gotenie, którzy przecież w Z mieli taki potencjał. A także Picoolo ;/. Niedopracowanie z tym, że Goku rzekomo się stał mały a więc miał taką moc jakgyby był mał a byw stanie osiągnąć SJJ4, który w moich oczach to był totalny przekręt i ten poziom był zwyczajnie nie potrzebny. Uwarzam, że gdyby DB skończyło się na Zetce to było by lepiej. Jest to jednak tylko moje skromne zdanie. ;)

Dodane: 19-11-2011 12:43
Moje zdanie przedstawię w punktach:
1. DB GT nie dorasta do pięt DBZ, ale ogólnie nie jest złe.
2. Brak ściślejszych powiązań z serią Z (np. Gohan nie ma Mystic, a i charaktery są złe co już pisał kolega w poście powyższym).
3. Wkurza mnie to, że Goku jest dzieckiem!
4. Poziom SSJ4 można przełknąć, ale jest trochę naciągany i nie zaprezentowano w całości jego ogromnych zapewne możliwości.
5. Przydałoby się więcej odcinków (przynajmniej 100) i filmów kinowych...

--------------------
PAMIĘTAJMY O JEDNYM, CHOĆBY NIE WIADOMO JAK SILNY BYŁ PRZECIWNIK, MIŁOŚĆ ZAWSZE ZWYCIĘŻY !!!
Dodane: 19-11-2011 13:01
#siuber - user - 60%
Dragon Ball GT to:
Najbardziej niedopracowana seria
Najbardziej nudna
Najkrótsza seria
Najbardziej skomercjalizowana(Trudne słowo xD) seria

A DLACZEGO?
Dlatego ze Akira praktycznie nie uczestniczył
w jej tworzeniu.

To byla seria dla kasy Dlaczego?
Bo wiedzieli ze gdzies na swiecie sa wielcy fani
ktorzy i tak będą to oglądali.
i co osiągneli sukces ?
TAK!!!
Tak naprawde wienkszosc fanów razem ze mną miel
byśmy wybór co do powstania DB GT
to napewno by nie powstało
Ale cóż powstało i tak karzdy fan musiał obejrzec

PRAWDA???

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online