Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:23
OnLine: 129, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: SN: Zimowy Puchar Świata 2011/2012
Dodane: 22-10-2011 17:54 - Edytowane przez by_black dnia 22-10-2011 19:32
#Seneka - user - 80%
Można uznać za otwarty rozpoczął się on konkursami alpejskimi, którym będę się przyglądał ze względu na piękną amerykankę Lindsey Vonn, ale prócz tego oczywiście dyscyplina, która z zimowych jest najbliższa mojemu sercu, czyli skoki narciarskie, ale niestety już bez naszego Adasia, pozostaje kibicować Kamilowi i mieć nadzieje,że utrzyma dobrą formę z lata.
Oczywiście nie zabraknie mi Biatlonu, a Wy będziecie śledzić zimowe zmagania? Jakie konkurencje? Macie swoich faworytów?

--------------------
Dodane: 22-10-2011 18:58
Cóż kablówki nie mam, więc zostaje tylko tvp i skoki które oglądać będę, a gdybym miał jakiś eurosport to zapewne lukał bym na każdą dyscyplinę, no może oprócz crawlingu... czy jak się to tam piszę, chodzi oczywiście o kręgla z czajnikiem ;)

Dodane: 22-10-2011 20:59
#olek_mi - user - max%
Kamil Stoch narobił nam smaku podczas sezonu letniego. Liczę, że nie zawiedzie zimą i godnie podtrzyma polską tradycję w skokach narciarskich. To będzie sprawdzian dla naszej reprezentacji, czy poradzą sobie bez Adasia.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 26-10-2011 22:50
Z zimowych dyscyplin to oczywiście najbardziej skoki narciarskie. To będzie szczególny sezon, ale miejmy nadzieje że w miarę udany. Kamil pokazał już wiele razy że wygrywać potrafi, oby inni Polacy też dotrzymali mu kroku.

Czasem oglądam też biegi z Justyną Kowalczyk, ale to już zdecydowanie rzadziej niż skoki. Niby jej kibicuje, ale mam do niej jakiś dystans, sam nie wiem czemu.

--------------------

Dodane: 29-10-2011 21:53
#slander - user - 70%
Na pewno będę oglądał skoki narciarskie. Szkoda, że już bez Orła z Wisły. Ale będę kibicować całej naszej reprezentacji, a najbardziej Kamilowi Stochowi. Liczę na bardzo udany sezon Stocha.

--------------------
Jestem Saiyaninem, który przybył z Ziemi, zeby cię pokonać

-----

http://komixxy.pl...zebaczenia
Dodane: 29-10-2011 22:01
#hlkpl - user - 80%
Hmm w tym sezonie to na pewno będę śledził skoki narciarskie ze względu na Kamila Stocha. Oczywiście Justynkę Kowalczyk i marit biergen. :p Oraz relacje z biatlonu z komentarzem Tomasz Jarońskiego i Krzysztofa Wyrzykowskiego.

--------------------
Dodane: 20-11-2011 18:25
hlkpl napisał/a:
Hmm w tym sezonie to na pewno będę śledził skoki narciarskie ze względu na Kamila Stocha. Oczywiście Justynkę Kowalczyk i marit biergen. :p Oraz relacje z biatlonu z komentarzem Tomasz Jarońskiego i Krzysztofa Wyrzykowskiego.

Justyna Kowalczyk jak zwykle sezon zaczyna średnio bo od 11 miejsca jeśli dobrze pamiętam xD . Niestety jak narazie dominują Norweżki których w pierwszej 10 było aż 7.

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Dodane: 20-11-2011 19:03
#Pepe - user - max%
Wiadomo że bez Małysza jakoś tak pusto będzie, ale liczę na dobrą formę Kamila Stocha :) Jak co roku skupię się raczej na skokach narciarskich, choć jak będą ważne wyścigi Justyny Kowalczyk to nie pogardzę :)

--------------------
iSayumi
Dodane: 22-11-2011 21:11
Pepe napisał/a:
Wiadomo że bez Małysza jakoś tak pusto będzie, ale liczę na dobrą formę Kamila Stocha :) Jak co roku skupię się raczej na skokach narciarskich, choć jak będą ważne wyścigi Justyny Kowalczyk to nie pogardzę :)

Myśle że Stoch da radę. Moim zdaniem to talent na miarę Małysza.

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Dodane: 27-11-2011 15:10
#slander - user - 70%
Za nami inauguracja w skokach narciarskich. Austriacy nie zawiedli, jak zwykle. Pierwsze miejsce w drużynówce oraz trzy pierwsze miejsca w konkursie indywidualnym dla Schlierenzauera, Koflera i Morgiego. Kamil Stoch zaliczył świetny występ, kończąc zawody na czwartym miejscu. Gorzej z resztą: Żyła skończył w trzeciej dziesiątce, a Hula i Ziobro nie weszli do drugiej serii.

Jakie są wasze wrażenia po konkursie??

--------------------
Jestem Saiyaninem, który przybył z Ziemi, zeby cię pokonać

-----

http://komixxy.pl...zebaczenia
Dodane: 27-11-2011 15:19
Drużynówkę widziałem, ale indywidualny przegapiłem :( Brawo dla Stocha, czwarte miejsce to bardzo dobry start, choć można mieć nieco niedosytu że poza podium.

--------------------

Dodane: 27-11-2011 15:40
#Bociak - user - max%
Mimo, że lubię Stocha to sporty zimowe skończyły się dla mnie wraz z odejściem Małysza. Oglądałem je jedynie z przyzwyczajenia i sympatii do dawnego skoczka.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 28-11-2011 10:19
#Heliaze - user - 100%
Dobry występ Kamila Stocha, zapunktował jeszcze Piotr Żyła. A do samego konkursu zakwalifikowało się naszych pięciu zawodników. Drużynówką wypadła słabo, ale na pocieszenie wyprzedziliśmy bodajże Norwegów i Finów.

--------------------

Dodane: 28-11-2011 10:19 - Edytowane przez Heliaze dnia 28-11-2011 10:20
#Heliaze - user - 100%
Dobry występ Kamila Stocha, zapunktował jeszcze Piotr Żyła. A do samego konkursu zakwalifikowało się naszych pięciu zawodników. Drużynówka wypadła słabo, ale na pocieszenie wyprzedziliśmy bodajże Norwegów i Finów.

--------------------

Dodane: 28-11-2011 10:59
#Seneka - user - 80%
Sezon można uznać za rozpoczęty, widać, że Austriacy od początku chcą narzucić swoje tempo i pokazać kto rządzi w skokach, bez Adasia to już nie te same emocje, jednak skoki oglądam z przyzwyczajenia, bo robię to 10 lat, ja przede wszystkim liczę na regularne pojawianie się na podium Kamila Stocha, który udowodnił, że nie tylko w lecie jest skoczkiem światowej czołówki, szkoda, że w pierwszym konkursie zabrakło Simona Ammana.

--------------------
Dodane: 29-11-2011 10:55
#malpex - user - max%
Kamil pokazał że bedzie walczył o najwyższe miejsca w pucharze świata. Bardzo się cieszę ze jest godny następca Małysza. Szkoda tylko że nasza drużyna wypada słabo.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 02-12-2011 22:25
Jutro zawodu w Lillehammer a dziś odbyły się kwalifikację do tych zawodów. Nasi zameldowali się w komplecie w konkursie xD

--------------------

Dodane: 03-12-2011 09:47
#Heliaze - user - 100%
Stoch oddał słaby i przyzwoity skok. Fajnie, że Hula pozytywnie w kwalifikacjach się zaprezentował, reszta na miarę swoich możliwości.

--------------------

Dodane: 03-12-2011 17:48
#olek_mi - user - max%
Kamil nie zawiódł, można powiedzieć, że nawet pozytywnie zaskoczył skokiem z drugiej serii. Wspaniała dyspozycja dała mu 3 miejsce dzisiaj i awans na 2 miejsce w klasyfikacji generalnej. Żyła 11 i Kot 19 także dobrze się zaprezentowali.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 03-12-2011 18:08
#Seneka - user - 80%
Kolejny dziwny konkurs, w którym nie liczyła się obecna forma, ani umiejętności, tylko wiatr, dobrze, że akurat Kamilowi w drugiej serii powiało tak, że zdołał polecieć te swoje 96m (?), ale już ten Niemiec, co skakał kilka sekund po nim, skoczył 103m, 4 i 3 miejsce, to są dobre wyniki, ale już teraz widać, że Kamil prawdopodobnie nigdy nie osiągnie poziomu Adama.

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online