Dodane: 02-11-2011 20:53
Największym zaskoczeniem od dłuższego czasu w "Naruto" okazał się właśnie dla mnie rinnengan. Któż by pomyślał, że jest on ostatnią formą sharingana, choć w gruncie rzeczy, patrząc na oko juubiego, można wywnioskować, że jego sharingan stał się blokadą do zdobycia mocy boga, a oślepiający mangekyou miał być przestrogą i straszakiem dla chętnych zdobycia tej mocy.
--------------------

Dodane: 02-11-2011 21:12
Rzeczywiście, oko Juubiego wygląda jak połączenie rinnegana i sharingana. Cała historia trzymałaby się nawet kupy: M6Ś miał dwóch synów, jeden odziedziczył oczy i założył klan Uchicha, drugi siłę witalną i założył klan Uzumaki.
Tyle, zę z tego co wiem, M6Ś miał "tylko" rinnegana, a nie oczy takie, jakie posiadał Juubi. Może rinnegan to maksymalna moc dla człowieka? No i częśc tego Kekkei Genkai musi być także w Kyubim, przez co nie zdziwiłbym się, gdyby Naruto dostał oczy takie, jakie ma Kyubi. Niekoniecznie musiałyby miec takie włąściwości jak sharingan czy rinnegan.
Na 100% niczego pewnym być nie można, pozostaje tylko czekać na wyjaśnienia w mandze, co na pewno nie nastąpi za szybko.
--------------------

Dodane: 08-02-2012 12:53
Jak dla mnie ten rinengan jest w anime/mandze nie potrzebny i robiony na siłę ale jak już ma ktoś go obudzić to niech to będzie Naruto. Proszę tylko nie Sasuke!!!!!!!!

Dodane: 08-02-2012 12:57
damian791126 napisał/a:
Jak dla mnie ten rinengan jest w anime/mandze nie potrzebny i robiony na siłę ale jak już ma ktoś go obudzić to niech to będzie Naruto. Proszę tylko nie Sasuke!!!!!!!!
Chyba Cię zawiodę , ale obawiam się że to właśnie Sasek aktywuje Rinnegana , najpierw będzie jechał EMS , ale Naruto z Kyuubim będzie za silny i wtedy Sasek przebudzi Rinnegana .
Naruto Rinnegana mieć nie będzie , dojutsu to nie styl Naruto , po za tym Naruto jak za "głupi" na taką technikę jaką jest Rinnegan , dojutsu jest przeznaczone dla inteligentnych shinoobi .

Dodane: 08-02-2012 12:58
Ale Naruto mędrca używa a musiał się zjednoczyć z naruturą czy coś takiego, a to wymagało inteligencji.

Dodane: 08-02-2012 13:55 -
damian791126 napisał/a:
Ale Naruto mędrca używa a musiał się zjednoczyć z naruturą czy coś takiego, a to wymagało inteligencji.
Dokładniej pomysłowości, ale to właściwie też dotyczy inteligencji.
Tylko, że jeden czyn go nie czyni inteligentnym. W dodatku to jest Shinobi minimum musi potrafić. Chodziło tu raczej na tle innych, że jest "głupi".
Co do Rinnengana dla Naruto to mam nadzieję, że go nie posiądzie.
Dwa powody. Pierwszy, że nie pasuje do niego kompletnie, przez cechę, którą #Senju wymienił. Natomiast drugi, aby na siłe nie dawać mu nowych mocy oraz zbyt dużo osób by go miało. To były legendarne oczy a teraz? Okaże się zaraz, że każdy może mieć.
--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 08-02-2012 14:05
No fakt ile czasu musiał spędzić na treningu i dopiero po długim czasię wpadł na to że rasen shurikena można robić trzema klonami, ale podczas walki z Zabuzą popisał się sporą pomysłowością(co się wiąże z inteligencją). Naruto ogólnie udaje nieraz głupka a jego niewiedza na przykład o właściwościach chakry bierze się z raczej z nieuctwa nie z głupoty. Myślę że Naruto opanowałby rinnengana.

Dodane: 12-02-2012 00:08 -
gdyby opanowal rinnegana to byl jak bog...dobra sprawa.zniszczy suske w dodatku z=jak juz sie zjednoczyl z lisem.

Dodane: 12-02-2012 03:44 -
Bóg czy nie w którymś chapie Tobi powiedział do zmarłego Nagato "Nawet twoje czerwone włosy klanu Uzumaki zrobiły się białe, przesadziłeś z mocą" Więc można założyć że "gdzieś" w Naruto jest ten rinnengan uśpiony.

Dodane: 07-03-2012 19:37
Po pierwsze przyglądałem się oczą biju pod wpływem kontroli. Doszedłem do ciekawych wniosków mianowicie po 1. Oko Jubiego może się składać z takich łezek jak sharingan. Jak Mędrzec zaczął go kontrolować wtedy ujrzeliśmy jakby rinnengan z łezkami. Opieram tę teorie na oczach kyuubiego pod wpływem sharingana. Dalej.Rikudo bedac uzumaki znał zajebiste pieczęci przez co staje się jinchuuriki pierwszym. po 2. jego kobieta rodzi mu dwoje dzieci. Jako,że ojciec był jinchuuriki dzieci odziedziczają coś z biju. Jak naruto dostał wąski lisa. W tym jednak przypadku powstał 1 sharingan, który był w stanie się przeistoczyć w rinnengana. Dostaje go pierwszy syn a młodszy nature i sile ojca. Przez co młodszy staje się uosobieniem mędrca a starszy demona. Powstają dwa dodatkowe klany. Senju i Uchiha. Zaś Uzumaki którzy wole mędrca niesli usadowili sie chen daleko i zyli w pokoju. Jubi zostaje wydarty z medrca i podzielony na 9 czesci przez co jakas czesc mocy medrca zostaje z JUbim i jest podzielona. Mozna rzec, ze zlaczenie biju i zrobienie naruto jinchuuriki jubiego obudzi w nim rinnengana. Co sam medrzec przewidzial

Dodane: 07-03-2012 19:41
Jiraiya10 napisał/a:
coraz wiecej osob????kogo masz na mysli????czytam uwaznie mange wiec nikt go nie mial procz nagato(pain) Tobiego obecnie i jego jinchuuriki no i jeszcze medrzec 6sciezek? i jego jeden syn??? kto jeszcze go ma heee? zreszta to glupia teoria.fajnie by bylo ale raczej naruto nie bd mial rinnegana..jest wystarczajaco silny.chociaz nie bylbym przeciwny temu.a i jeszcze jedno ta nawiasem.uchiha madara tez ma rinnegan'a?
Skoro mówisz, że czytasz mangę to czemu pytasz się, czy Madara ma Rinnengana?
Tak, ma. W chapterze 577 mangi możesz sobie zobaczyć (577 na npolska.net jeszcze nie ma ale po ang. na necie jest).

Dodane: 07-03-2012 20:40
Naruto nie posiądzie rinnengana,jeżeli ktoś miałby go uzyskać,to najprawdopodobniej sasuke,ponieważ starszy syn M6Ś urodził się z "oczyma" ojca, posiadał potężną chakrę i duchową siłę.To oj był pierwszym posiadzaczem sharingana,i on miał szansę zdobycia rinnengana.Młodszy z nich urodził się z ciałem ojca oraz jego energią życiową i fizyczną,to znaczy,że posiadał mokuton.Naruto jest powiązany z młodszym synem,więc ma wolę ognia itp,więc nie ma możliwości mieć mocy ocznej jaką jest rinnengan.
--------------------

Dodane: 07-03-2012 20:53
Wy sie tak uparliście tego młodego syna. Zapominacie o tym,że o synów chodziło między uchiha a senju aby ukazać o co chodziło w ich wojnie. Naruto jest wzorowany na reikarnacje mędrca a nie na syna młodszego. WIęc rinnengan bardzo możliwe iż będzie mieć. Dodatkowo Naruto jest Uzumakim a nie senju. A Uzumakim był właśnie Rikudo.

Dodane: 07-03-2012 21:11
Ja tam mam małą Teorię, bo mnie zaciekawiło trochę to. Wg mnie Rinnengan (czy Renningan wszędzie inaczej piszą) to nie ewolucja EMS.
Kiedyś była mowa o 6 ścieżkach. 1 z nich to był Klan Uchiha a drugi Senyu, coś czuję że to może być mieszanka potęgi Senyu (z tego co mi się zdaje 1st Hokage do nich należał) i Oczu klanu Uchiha dlatego Tobi nie może w sobie normalnie wskrzesić tych oczu.
Coś czuję że Sasukę teraz będzie chciał zabić Kabuto, a żeby tego dokonać będzie musiał zabić Itachiego (znowu) wtedy mu się aktywuje EMS, zabije Kabuto i wtedy Madara się wymknie spod kontroli, W między czasie Naruto i Bee zabiją Tobiego, później jakieś wydarzenia że Naruto będzie miał w sobie wszystkie 9 bestii spotka się z Sasuke wtedy zaatakuje ich Madara, będą znowu walczyć w dwójkę lecz Sasuke dostanie baty, będzie leżał na ziemii umierał i odda oczy Naruto, w tym Momencie u Naruciaka uaktywni się Rinnengan, i Walka z Madarą gdzie oboje giną i Koniec
--------------------

Dodane: 07-03-2012 21:14 -
#mitheroth Za bardzo jesteś przekonany już tym, że Mędrzec był Uzumakim. Jeśli on był Uzumakim to trochę dziwne, że tylko on był taki potężny, a reszta klanu nic nie pokazała. Z resztą była mowa, że to Mędrzec zapoczątkował istnienie ninja w świecie i dopiero po nim pojawiły się klany Senju i Uchicha, a następnie kolejne klany, w tym Uzumaki. Z resztą po co Naruto miałby mieć Rinnegana? Co by mu to dało? On nie jest typem geniusza, który by sobie radził z Doujutsu. Po prostu to do niego nie pasuje...

Dodane: 07-03-2012 23:05 -
Według legendy Rikudo Sennin miał dwóch synów. Starszy, który był protoplastą klanu Uchiha urodził się z oczami ojca, posiadał potężną chakrę i duchową siłę, natomiast Młodszy, który był przodkiem klanu Senju urodził się z ciałem ojca oraz jego energią życiową i fizyczną, a także wierzył jak jego ojciec, że miłość jest kluczem do pokoju na świecie. Starszy natomiast uważał, że aby utrzymać pokój należy użyć siły. Przed śmiercią Mędrzec wybrał młodszego co było głównym powodem do odwiecznej walki między nimi, walka przenosiła się z pokolenia na pokolenie. Jak wiadomo Rinnegan posiadał tylko Rikudo i Nagato. Starszy syn Mędrca posiadł już nie Rinnegana tylko Sharingana, który jest moim zdaniem mieszanką Byakugana i Rinnegana, dlaczego? Hm.. Rinnegan sam w sobie jest potężny, pozwala na posługiwanie się wszystkimi żwyiołami, natomiast sharingan pozwala na kopiowanie wszystkich technik prócz tych z palety kekkei genkai. Do tego Sharinganem można dostrzec np. przeciwnika wśród klonów - Byakugan daje możliwość użytkownikowi wyjątkową umiejętność spoglądania przez niemal wszystko, co zdoła zauważyć jego posiadacz. Sharingan natomiast widzi o wiele mniej niż białe oko, ale i tak jest potężny. Zauważyliście, że cechy Rinnegana i Byakugana pokrywają się w dużym stopniu tworząc Sharingana. Fakt.. Dziesięcioogoniasty niby posiadał oczy, które są połączeniem Sharingana i Rinnegana. Moja teoria polega na tym, że Rikudo jest jak Nagato rodzi się raz na kilkadziesiąt pokoleń, natomiast Madara uzyskał Rinnegana ponieważ miał krew klanu uchiha z wszczepionym fragmentem dna Hashiramy Senju. Uważam, że Sasuke, ani Naruto nie są w stanie obudzić w sobie Rinnegana, bo po pierwsze. Naruto w żaden sposób nie jest związany z klanem Senju (jeśli jest to w 10%), a Sasuke aby posiadać oczy samsary musiałby przeszczepić sobie dna klanu Senju i modlić się o to aby cały proces mutacji go nie zabił.(Przykład Danzo, którego dna Hashiramy mało co nie zabiło) Może właśnie z tego powodu Madara zmarł ? Podobno obudził go chwilę przed śmiercią. Może było to tak, że w jakiś sposób załączył Rinnegana, ale jego ciało nie wytrzymało potęgi klanu Senju i zmarł.
I jeszcze cosik..
Według Naruto.Wiki.
Piąty poziom ewolucji Sharingana - następuje po tym jak Wieczny Mangekyō został aktywowany, więc kolejnym krokiem w ewolucji tego dōjutsu jest Rinnegan. Ten fakt został zapisany na Kamiennym Monumencie Uchiha. Madara był w stanie aktywować Rinnegan na krótko przed jego śmiercią nieznanym sposobem.
Sposób był prosty jak już wcześniej wspomniałem. Mieszanka dna Uchiha i Senju. Niestety haczyk polegał na tym, że Uchiha są zbyt słabi fizycznie i mają mało energii życiowej aby wytrzymać potęgę Senju. Aktywował Rinnegana, ale przypłacił to życiem. Może to właśnie Senju powinien sobie przeszczepić sharingana budząc w ten sposób Rinnegana. Teraz druga teza która by to poparła. Kamienny Monument, który należał do Uchiha mówił o tym, że można tak zrobić, ale nie mówił o tym, że to prowadzi do śmierci. Natomiast Senju zapewne nawet nie wiedzieli o tej tablicy i dlatego nikt z nich nie próbował zdobyć sharingana. Sumując.. Ci nie byli zdolni, tamci nie wiedzieli. Nikt nie miał Rinnegana, nikt nie miał druzgocącej przewagi.
--------------------
"Każdy człowiek żyje, wierząc w to, co wie, oraz w to, czego doznaje. Sumę tych doświadczeń zwie rzeczywistością. Lecz wiedza i poznanie to pojęcia niejednoznaczne, są niczym więcej jak tylko ułudą, iluzją wykreowanego przez siebie świata."

Dodane: 08-03-2012 12:25 -
No to pytanko czemu akurat uzumaki jako pierwszy w historii po za rikudo miał właśnie Nagato Uzumaki. Jak wiemy jeśli sharingan jest byle komu przeszczepiany to nie jest w stanie pełni umiejętności jego wykorzystać. Nagato zaś używał całego potencjału rinnengana. Uzumaki sami w sobie są koxami. Kushina i Mito tak samo. dziwne jest wybicie tego klanu z powodu takiego potencjału. Ale skoro Uchiha wybił Itaś to może tak samo skończyli Uzumaki? Kwestia Nagato jest ciekawa. Jeśli aktywował Rinnengana to znaczy,że Uzumaki mają predyspozycje do tego przez co Naruto także to może zdziałać. \jeżeli jednak dostał go to po co? Skoro Tobi mógł wtedy go sobie przeszczepić , skoro teraz go ma. Uważam,że po tym jak rinnengana aktywował Madara to Tobi także tego chciał ale mu się to nie udało i nagle z drzewa spada mu Nagato ,który aktywował sam rinnengana.
Kłopotem byłoby jakby wtedy Tobi nie mógł mieć rinnengana co jednak nie pasuje. Czemu? Już mówie. Nagato jak już posiadał rinnengana był mniej więcej atak lisa na konohe. Wtenczas Tobi posiadał zdolności zetsu ,który jest możliwe stworzony z komórek hashiramy. (Odpadająca ręka). Czyli teoria z sharinganem i komórkami hashiramy potrzebnymi do rinnengnana odpada.
Co do klanów myślę,że Jednak Rikudo był Uzumaki a z niego powstały odłamy takie jak Uchiha i senju. Dopóki nie ma tez podważających moją teorię nie ma tego co ruszać.

Dodane: 08-03-2012 14:14
1. Kto powiedział, że Nagato należał do klanu Uzumaki ? Nikt, są to tylko przypuszczenia i nic więcej, a jeśli nawet to prawdopodobnie był bardzo dalekim krewnym. Piąte przez dziesiąte.
2. Sam Nagato przyznał, że w porówananiu do Rikudo jest cienki jak dupa węża w przekroju jeśli chodzi o używanie Rinnegana - moment kiedy użył techniki "niszczycielskie tworzenie planety".
3. Kto powiedział, że Tobi posiada zdolności Zetsu?
Twoja teza nie ma jako jedyna w tym temacie potwierdzenia. Jest wiele niewyjaśnionych wątków
Jeżeli Twoja teza jest poprawna to wytłumacz mi po cholerę zakładałeś ten temat skoro i tak każdy z nas gówno wie, a rację masz tylko Ty.
Ujmę te ten temat, krótko..
Walka z wiatrakami..
Pozdrawiam,
T7.
--------------------
"Każdy człowiek żyje, wierząc w to, co wie, oraz w to, czego doznaje. Sumę tych doświadczeń zwie rzeczywistością. Lecz wiedza i poznanie to pojęcia niejednoznaczne, są niczym więcej jak tylko ułudą, iluzją wykreowanego przez siebie świata."

Dodane: 08-03-2012 15:04
#tonko7 nieuważnie czytasz mangę. Tobi mówił, że Nagato należał do Uzumaki. W zdaniu o tym, że "nawet Twoje rude włosy klanu Uzumaki zsiwiały po Twojej śmierci". Nikt nie powiedział, że Tobi ma zdolności Zetsu, tylko ma podobną strukturę ciała. Na pewno może się regenerować i widzieliśmy już podobną białą maź, gdy został zraniony.
Ale co do tezy o tym wszystkim to już nawet mi się nie chcę pisać, że Nagato nie aktywował RInnegana, tylko go dostał. Mitheroth ignorujesz podstawowe fakty! Rzeczywiście nie można wykluczyć Twojej teorii, bo nie ma argumentów. No, ale są fakty, że 'oczy' mają Uchicha, a 'ciało' Senju. A też było mówione, że Uzumaki są krewnymi Senju, nie krewnymi Uchicha, więc skąd oni mogliby mieć Doujutsu? To są podstawowe fakty, w które trzeba wierzyć, a nie wymyślać jakieś rzeczy z dupy. Bo jak na razie to te Twoje spekulacje, że Mędrzec był Uzumakim itd. itp. to właśnie takie są. Oczywiście możesz uważać, że to Ty masz rację. Jednak myśląc tak ignorujesz fakty, że u Nagato nawet po śmierci był aktywny Rinnegan, czyli co to oznacza? Że to nie były jego oczy! Madara ma Rinnegana i może swoje oczy ewoluować jak tylko mu się podoba. Z resztą tak jak napisał kolega wyżej. Sam Nagato stwierdził, że nie potrafił wykorzystać w pełni potencjału Rinnegana, czyli to jest kolejny fakt przemawiający za tym, że to nie są jego oczy, bo taką samą sytuację mamy u Kakashiego...

Dodane: 08-03-2012 15:20 -
To,że Tobi potwierdził pochodzenie Nagato to jedno. Po drugie gdy mówił,że to nic w porównaniu do Rikudo był na skraju śmierci. Jak został wskrzeszony Nagato jego techniki były na o wiele większym poziomie sam Naruto to stwierdził. Dodatkowo za młodu Nagato był o wiele większym kxoem niż podczas używania 6 ciał.
Przypomnij sobie walkę jak został wskrzeszony. Nikt do tej pory nie pokazał większego poziomu rinnenganem niż on. Dodatkowo jedna rzecz kupy się nie trzyma. Madar umarł a chwilę przed śmiercią uzyskał Rinnengana tak? To teraz pytanko. Czy wiedział ,że umrze dlatego przygotował nagato jako następną osobe która dzięki rinnenganowi go wskrzesi. W końcu taki miał plan. A skoro miał taki plan musiał wszystko przygotować. I wtedy pojawia się pytanie czemu nie podarował odrazu rinnengana swojemu wspólnikowi ,który na sto procent by mógł go wskrzesić? To jest ciekawe i to tylko podtrzymuje Moją teorię. Nie mozna zaprzeczyć także ,że to oczy madary. Czemu? Bo osoby wskrzeszone przez edo tensei mają oczy mimo ich pozbycia pośmiertnego. Tak samo jak Itachi. Co do rinnengana sam Kabuto stwierdził,że połaczenie dna senju i uchiha w madarze ma się nijako do siły hashiramy a co dopiero Rikudo więc o czym my mówimy.
Opierając się na pewnych założeniach masz rację. Ale odpowiedz mi na jedno pytanie czemu Nagato a nie Tobi uzyskał od razu rinnengana? Tu pewnie można rzec "Te oczy od dawna powinny należeć do mnie" czyżby Madara zrobił w konia Tobiego i dał je nagato? ale jakim Cudem na łożu śmierci znalazł Nagato i sam mu je dał skoro wiedział,że umrze? To tu nie gra. Można też wnioskować,że Ngato miał predyspozycje Do obudzenia legendarnego rinnengana a nie wyuczonego jak madara. A sam Uchiha umożliwił mu przez Tobiego aktywację go. Przez co można tłumaczyć zazdrość jakby Tobiego,że to Nagato uzyskał rinnengana nie on. Jeśli tak to można brnąć dalej. Mianowicie stwierdzamy fakt,że Tobi to ktoś z ostatnich uzumakich przez co jego zazdrość jest właściwa. Czemu akurat Nagato a nie on przebudził od razu Rinnengana. Nie mając możliwości aktywacji Tobi próbuje zdobyć rinnengana w taki sam sposób jak madara. Przeszczepia sobie oko z sharinagnem (możliwe nawet jest to drugie oko Obito i kogoś tam. Potwierdzone gdyż w jego laboratorium znajduje się masa sharinganów). I stara się nim rozwinąć rinnengana. Jak wiemy jest możliwe,że po prostu należy przeszczepić oko i aktywować MS. Przez co mamy coś ala EMS.A od niego tylko krok do rinnengana. Teraz każdy powie to kakaś może mieć rinnengana. No nie do końca gdyż zapewne nalezy mieć duże pokłady chakry by to się stało. Mówione jest ,że trza dna senju i uchiha. Tak samo mówiono,że trza zabić kogoś by aktywować MS. A tu okazuje sie,że Itachi sishuiego nei zabił.
Kakaś też nikogo nie zabił. Uważam,że jest to możliwe przy starciu z osobą ,która sama posiada MS albo przeżyć drastyczne przeżycie.
Większość z tych legend powstała ku przestrodze by mało osób posiadło MS a już MES tym bardziej. Już nie wspomnę o Rinnenganie.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.