Dodane: 19-10-2011 19:37 -
Witam chyba takiego tematu jeszcze nie było. Spekulujemy na temat kim jest Tobi ale co dziwne tak na prawdę nie wiemy jak aktywować Rinnengana. Mam nadzieje,ze nie dojdzie do tego,ze i Sasuś będzie go posiadał. Dodatkowo sądzę,że by uaktywnić Rinnengan musi nam samym grozić wielkie niebezpieczeństwo. Noi sądzę,że jeśli teraz coraz więcej osób ma go to może i Naruto się dostanie

Dodane: 19-10-2011 20:27 -
coraz wiecej osob????kogo masz na mysli????czytam uwaznie mange wiec nikt go nie mial procz nagato(pain) Tobiego obecnie i jego jinchuuriki no i jeszcze medrzec 6sciezek? i jego jeden syn??? kto jeszcze go ma heee? zreszta to glupia teoria.fajnie by bylo ale raczej naruto nie bd mial rinnegana..jest wystarczajaco silny.chociaz nie bylbym przeciwny temu.a i jeszcze jedno ta nawiasem.uchiha madara tez ma rinnegan'a?

Dodane: 19-10-2011 21:12
Tak, Madara też ma Rinnegana. A co do tematu, to jestem bardzo bardzo ciekaw czy ktoś jeszcze obudzi w sobie rinnegana. Kto wie, może to będzie właśnie Naruto.
--------------------

Dodane: 19-10-2011 21:18 -
Tak jak napisałem w temacie o chapku, według mnie, żeby była mowa o Rinneganie, to muszą nastąpić jakieś czynniki, które go aktywują. Madara przed śmiercią go aktywował, sam Madara... można spokojnie przypuszczać, że zmarł w sędziwym wieku, sam EMS to za mało imo.

Dodane: 19-10-2011 21:22
Sasuke raczej rinnegana nie będzie mieć, były wtedy zbyt potężny. I tak nie wiemy jaką mocą dysponuje z EMS-em. Jak widzimy dzięki rinneganowi rasengan Naruto jest bezużyteczny, bo użytkownik rinnegana może sobie atak wchłonąć. A jak rinnegana aktywować? Prawdopodobnie po EMS-ie można go aktywować, ale jakie są tego warunki to raczej prędko się nie dowiemy. Madara obecnie jest jak M6Ś, posiada moc godną boga.
--------------------

Dodane: 19-10-2011 21:30
Co do Rinnengana jestem bardzo zaskoczony, ale szczerze wolałbym, żeby to EMS był ostatecznym stopniem Sharingana. Wszystko sie sprowadza do Sharinganów takim razie, a tak to mielismy jakies różnorodności

Na pewno aktywować R. nie jest łatwo to musi być pewnie coś wyjątkowego. Mam nadzieje, że nikt nie będzie miał Rinnengana no,a jeśli już to tylko Uchiha. Nie przesadzajcie Naruto z Rinnenganem? Wszystkim wsadźmy te oczy niech beda podstawą w swiecie shinobi ...
--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 19-10-2011 21:34
Mi się totalnie idea EMS--->rinnegan nie podobaq :X I tak sharingan ma już miliard transformacji. Po za tym, to pewnie oznacza, że kolejną transformacją sharingana jest taki oko jak miał Juubi. I pewnie takie posiądzie koniec końców Madara. Tylko, że dlaczego wtedy Tobi ma i sharingana i rinnegana? Jaki to ma sens? Dziwne, naprawdę dziwne.
Mam tylko nadzieję, że rinnegan nie stanie się takim dziadostwem jak sharingan, która ma już połowa bohaterów mangi. Czekam z utęsknieniem na moment w którym Sakura go aktywuje - jak wszyscy to wszyscy -.-"
--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

Dodane: 19-10-2011 21:41
Prędzej stawiałbym na Saska - to on ma reprezentować w tej walce syna M6Ś, który odziedziczył oczy. Naruto ma być tym z ciałem, czy tam witalnością Mędrca. I właściwie to dla mnie jest jedyna osoba, u której bym przełknął jeszcze rinnengana (choć też za dużo już by było tych rinnenganów). [/quote]
skad wysnuwasz wniosek ze sasuke ma reprezentowac M6Ś?
chap w sumie dobry ale nic nowego o Tobim.

Dodane: 19-10-2011 21:59
Tak jak pisałem gdzieś, wg mnie Tobi jest osobą z poza klanu Uchicha, dlatego nie jest w stanie aktywować takich oczu jak Rinnegan, tak jak to robi Madara.
Mi to się strasznie nie podoba jak na razie ta koncepcja z Rinneganem. W takim razie dlaczego Nagato nie mógł korzystać z technik sharinganowych? Jak widzimy Madara mając Rinnegana może mieć również aktywowane Susanoo co daje mu już niewyobrażalną moc.

Dodane: 19-10-2011 22:06
#Jiraiya10 Sasuke raczej ma reprezentować starszego syna M6Ś, nie samego M6Ś.

Dodane: 20-10-2011 00:36
Nie, nie i jeszcze raz nie...
Po pierwsze czy wogóle ktoś aktywował rinnegana?? Nie! Jak już to dana postać już posiadała Rinnegana.
Po drugie Rinnegan i Sharingan to dwa inne typy Kekkei Genkai.
Po trzecie - jak niby Sasuke miałby mieć Rinnegan skoro to całkowicie inne Kekkei Genkai - to nie Danzo on ma tylko jedną parę oczu...
Jeśli nawiasem chodzi o Sasuke i Rinnegan istniałaby taka mała możliwość, no naprzykład Tobi ginie i Sasuke sobie wszczepia Rinnegana, choć ładniej by brzmiało że KTOŚ mu go by wszepił ale moim zdaniem czy tak, czy tak taka szansa jest nikła, no podobnie zresztą z Naruto - potomkiem Paina [ponoć] jest [PONOĆ] więc też by mogła zaistnieć taka możliwośc, lecz ekhem... spójrzmy prawdzie w oczy Naruto jest na to za głupi...
No to tyle odemnie - mam nadzieje że moja wypowiedź coś wniosła

Dodane: 20-10-2011 00:52
Hmmm skoro juz jest nowa manga to musze zakupić pierwszorzędnie!!!
A anime już pobieram thx za info ja nie doinformowany bo w szpitalu we wrocu byłem a to daleko od haupki - dop. niedawno wróciłem
PS: Niech zmienia na stronie głównej w dziale kekkei genkai w takim raze ze sharingan i rinnegan to nie są inne kekkei genkai ;]

Dodane: 20-10-2011 16:48 -
Zakładając,że Uchiha są potomkami starszego syna M6Ś,który odziedziczył po ojcu oczy
to możliwe by czlonkowie klanu odziedziczyli również Rinnegan'a.Oczywiście niekażdy,to by była przesada,raczej tacy klanowicze jak Madara,Izuna,Itachi,Sasuke(wiem wtedy to by już przekoksił,ale mógłby mieć predyspozycje).Jeśli patrzeć na to w ten sposób to nie są to inne kekkei genkai(Sharingan i Rinnegan).A jeśli chodzi o oko Juubi'ego to może,żeby go zdobyć trzeba aktywować Rinnegan,a nastepnie wszczepić sobie Sharingan brata.Czyli Madara nie ma aktywowanego dojutsu ostatecznago,gdyż aktywował Rinnegan'a tuż przed śmiercią nie zdażył przesczepić sobie oczu Izuny.Ale jak wiemy Madara zdobył EMS przeszczepiając sobie oczy brata(nie wiemy tego na pewno bo jeszcze go nie pokazał).Dowiemy się w swoim czasie.Moim zdaniem jednak jest to dziedzictwo M6Ś.

Dodane: 20-10-2011 18:15
Powiem tak jak ja widzę tę wersje całą. Zacznijmy od początku ...
1. był sobie M6Ś (posiadał Rinnengan) walczył z Jubim (który posiadał oczka ala sharingan). Po długiej walce m6ś stał się 1 jinchuuriki.
2. Miał dwóch synów jeden z oczami mędrca (rinnengan ,który mógł być aktywwany z sharingana czemu tak? Mianowicie gdy synowie przyszli na świat ich ojciec już był jinchuuriki jak było w przypadku innych dzieci urodzonych przez rodziców jinchuuriki. Do czego zmierzam? Podobieństwo z demonem. W przypadku Naruto wąsy lisa a np z przypadku starego syna mogła być to mutacja oczu.
Teraz nasuwają się dwa pytania. Czy Madara był drugim mędrcem? Czy może jest możliwość już urodzenia się z Rinnenganem i aktywowania go bezpośrednio co daje możliwość bycia prawdziwym mędrcem?
Są też nieścisłości mianowicie. Jak wiemy M6Ś mianował swojego młodszego syna swoim następcą. Czyli ,że tak powiem mianował go drugim mędrcem. Ale skoro teraz MAdara ma Rinnengan a wiemy,że żył ciut wcześniej przed nagato to czemu właśnie Nagato jest trzecim a nie Madara.
Co do saśka z rinnenganem to osobiście tego nie strawie. To jest najgorsza chyba obecna postać jaka jest. Najlepiej by było jakby fabuła już go całkowicie pominęła. Niech idzie najlepiej do piachu. Takie robienie z niego bóg wie czego. A na prawdę mało jest wart. Ale cóż widać ,że kisiel robi z niego miniaturkę Madary... Ale puki co i tak nie dorasta mu do pięt.
Ciekawi mnie też warunek czemu właśnie Nagato Uzumaki aktywował Rinnengana, czyli ktoś spoza Uchiha. I jak wiemy aktywował go bezpośrednio czyli na upartego i Naruto może mieć go. Wtedy z chęcią bym ujrzał potencjał prawdziwej "Mocy Boga" i chyba właśnie tak się t wszystko skończy. Na upartego Naruto już ma tytuł Mędrca Żab jak Jiraya. Noi na dodatek jest wybrańcem więc może to on stanie się prawdziwą reinkarnacją Boga Ninja

Dodane: 20-10-2011 19:20 -
z tego co się orientuje to aby aktywować Mangekyō Sharingan to trzeba "przełamać pewne uczucia " sadze że w przypadku Rinnengana będzie podobnie
a może są inne sposoby :
1)wypić 0,7 spirytusu na rurę
2)mieć średnią powyżej 5.6 w technikum
3)czy tez zrobić 5 pompek na plecach

Dodane: 20-10-2011 19:33 -
Mitheroth nie jest powiedziane, że Nagato aktywował Rinnegana. Nie widzieliśmy jego normalnych oczu, za czasów dzieciństwa miał zasłonięte oczy. Jak dla mnie trzeba wierzyć w to co powiedział Tobi, że to on dał mu te oczy. Znaczy wg mnie to Madara dał mu te oczy z powodu sędziwego wieku i chciał, żeby Nagato go kiedyś przywołał. A że Tobi podszywa się pod Madarę to dlatego mówi, że to on dał mu te oczy. Jednak oczywiście możliwe też jest to, że Nagato aktywował te oczy. Jednak na razie jedynym sposobem jakim znamy jest przekroczenie limitu EMS, więc na razie nie ma co spekulować, że i Naruto może mieć te oczy. Osobiście wolę Naruto z oczami Lisa lub trybu mędrca.

Dodane: 20-10-2011 23:55
Nieeee, to już by była przesada naruto z rinneganem, takie naciągane moim zdaniem - już bardziej do fillerów by to pasowało niż ogólnej mangi Masashiego...
Jeśli chodzi o Sasuke to sam kisiel mi lata przed oczami jak go widze...
Raz to z niego zrobili jakiegoś Emo Ważniaka, dwa to Masashi zrobił z nim tak mroczne scenki że zajeżdżają fillerami -,- nudne zajebiście są scenki z nim,
ehhh nie lubie Saska ale z pewnością będzie z nim coś nie tak (stanie sie mega wyzwaniem dla Naruto, zdobędzie jakąś super potęge) jestem tego pewny ponieważ - odcinki z nim są przeciągane a do tego to główny cel Naruto, tak więc cisza przed burzą
To tyle odemnie, pzdr

Dodane: 23-10-2011 00:32
Jestem zły, że wszędzie pokazują tego Rinnengana, bo według mnie powinien zostać legendarnym kekki genkai, którego posiadali Mędrzec i Nagato. Kiedy dostał go Tobi wydawało się groźnie, myślałem co będzie się dziać. Teraz jak ma go Madara i nie wiadomo kto jeszcze go dostanie, to zaczyna mi to brzydko pachnieć. Nie wiem jak Madara aktywował Rinnengana, pewnie znalazł jakieś oświecenie, albo odnalazł sens istnienia

Ale improwizacja.
--------------------

Dodane: 26-10-2011 14:17
Myślę że Naruto również obudzi w sobie Rinnegana stwierdzam to na podstawie podarunku od itachiego (oko shisuiego) gdyż on posiadał ms albo ems (niejestem pewny).i naruciak podobnie do madary przebudzi go.A gdyby tak się niestało walka była by przegrana dla armi shinobi gdyż dowódcą jest kolo w masce z rinn i shar + madara rinnegan + kabuto z orochimaru i wiele klonów przeciwko naruto z charką kyubiego =[ i inni jego (kumple) bez doświadczenia bitewnego.
jest jeszcze kolejna sprawa,czytałem dużo podobnych postów i wiele kidsów pisze ze naruciak wyglądał by z rinneganem jak psychol ale tu nie o wygląd chodzi!!!!!!!!!!.
LICZY SIE SIŁA!

Dodane: 01-11-2011 12:24
mitheroth napisał/a:
Powiem tak jak ja widzę tę wersje całą. Zacznijmy od początku ...
1. był sobie M6Ś (posiadał Rinnengan) walczył z Jubim (który posiadał oczka ala sharingan). Po długiej walce m6ś stał się 1 jinchuuriki.
2. Miał dwóch synów jeden z oczami mędrca (rinnengan ,który mógł być aktywwany z sharingana czemu tak? Mianowicie gdy synowie przyszli na świat ich ojciec już był jinchuuriki jak było w przypadku innych dzieci urodzonych przez rodziców jinchuuriki. Do czego zmierzam? Podobieństwo z demonem. W przypadku Naruto wąsy lisa a np z przypadku starego syna mogła być to mutacja oczu.
Teraz nasuwają się dwa pytania. Czy Madara był drugim mędrcem? Czy może jest możliwość już urodzenia się z Rinnenganem i aktywowania go bezpośrednio co daje możliwość bycia prawdziwym mędrcem?
Są też nieścisłości mianowicie. Jak wiemy M6Ś mianował swojego młodszego syna swoim następcą. Czyli ,że tak powiem mianował go drugim mędrcem. Ale skoro teraz MAdara ma Rinnengan a wiemy,że żył ciut wcześniej przed nagato to czemu właśnie Nagato jest trzecim a nie Madara.
Co do saśka z rinnenganem to osobiście tego nie strawie. To jest najgorsza chyba obecna postać jaka jest. Najlepiej by było jakby fabuła już go całkowicie pominęła. Niech idzie najlepiej do piachu. Takie robienie z niego bóg wie czego. A na prawdę mało jest wart. Ale cóż widać ,że kisiel robi z niego miniaturkę Madary... Ale puki co i tak nie dorasta mu do pięt.
Ciekawi mnie też warunek czemu właśnie Nagato Uzumaki aktywował Rinnengana, czyli ktoś spoza Uchiha. I jak wiemy aktywował go bezpośrednio czyli na upartego i Naruto może mieć go. Wtedy z chęcią bym ujrzał potencjał prawdziwej "Mocy Boga" i chyba właśnie tak się t wszystko skończy. Na upartego Naruto już ma tytuł Mędrca Żab jak Jiraya. Noi na dodatek jest wybrańcem więc może to on stanie się prawdziwą reinkarnacją Boga Ninja
moim zdaniem historia z rinnenganem wyglądała tak
1. Jako pierwszy miał go M6Ś
2. Starszy syn M6Ś
3. Madara
4. Nagato z oczu przeszczepionych od Madary ( nie mógł używać żadnych S MS EMS poniewarz oczy madary zostały zablokowane na rinnenganie )
5 Tobi bo zabrał rinnengana od Nagato
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.