Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:22
OnLine: 132, statystyki
Dodane: 18-10-2011 19:52 - Edytowane przez Naza20 dnia 18-10-2011 19:56
#Naza20 - user - 0%
Poparli go bo jako pierwszy odważył się powiedzieć dość. Mówisz o ludziach którzy weszli do Sejmu "bałwany" bo znasz ich? bo walczą o to żeby przestrzegać prawa? bo mają swoje poglądy z którymi nie musimy się zgadzać idą tym tokiem też nazwiesz ludzi którzy na nich głosowali bałwanami? Tusk nie zamknie ust Palikotowi bo Palikot ma więcej mandatów niż PSL i jest trzecią siłą w Sejmie więc może się w przyszłości przydać jako że sam Palikot stwierdził że będzie popierał rząd nawet nie oczekując stanowisk dla swoich. Mówisz też o zasłanianiu Konstytucją ,pragnę Ci przypomnieć że Konstytucja to: "akt prawny o najwyższym znaczeniu." więc jeżeli się łamie Konstytucje i się o tym mówi to nazywasz to zasłanianiem i robieniem tego nieważnym czyli akceptujesz łamanie prawa.

"Dura lex, sed lex"-Twarde prawo ale prawo :) i powinno się go respektować.

odpowiedź na posta Seneki

Dodane: 18-10-2011 20:13
Obrady sejmy, ani inne publiczne instytucje to nie miejsce dla Krzyża! W Polsce nigdzie nie jest napisane, że każdy obywatel musi wierzyć w Boga i być chrześcijaninem! Ja osobiście jestem wierzący, ale mam znajomych, którzy nie są i dlaczego mają oglądać to w miejscach publicznych? Można by to nazwać dyskryminacją mniejszości w państwie.
Jednakże jeżeli by było w Konstytucji Naszej, że obywatel Polski musi być wierzący to co innego.
Takie jest moje zdanie na ten temat.

--------------------

Dodane: 19-10-2011 11:28
#malpex - user - max%
Co o tym sądzę? Że są to pierdoły. Co się zmieni w naszym państwie jeżeli zdejmą tan krzyż lub nie. Nic. Politycy powinni zająć się czymś bardziej pożytecznym i konstruktywnym.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 19-10-2011 11:36
#Seneka - user - 80%
Widzę kolejnego, sfrustrowanego, młodego człowieka, który popiera Palikota, bo chce zalegalizować marihuanę. Mój post będzie dotyczył odpowiedzi na post Naza20.
Zacznę od tego, że Sejm, to miejsce, które wymaga pewnej powagi, a ludzie, którzy wraz z Palikotem weszli do Sejmu i Ci, którzy głosowali na niego tą powagę zmniejszają, bo jaki jest sens by do Sejmu wszedł pedał i chłop udający kobietę? Jaki oni mają program? Poza tym, że wybrały ich środowiska, z których się wywodzą, czyli wykolejeńcy. Palikot nie ma nic do zaoferowania i aby było o nim głośno miesza ludziom w głowach, tyle.
A swoje zdanie wyraziłem wcześniej.

--------------------
Dodane: 19-10-2011 13:15
#Naza20 - user - 0%
Seneka na razie to Ty wydajesz się sfrustowany ,gdyż nic o mnie nie wiesz i z góry zakładasz ,że popieram Palikota i chce zlegalizowania marihuany otóż dla Twojej wiadomości nie popieram Palikota ani legalizacji marihuany nawet jeśli by ją zlegalizowali to bedą palic Ci co chcą i nikt nie będzie nikogo zmuszał.
Po drugie trochę szacunku dla ludzi gdyż wnioskuje ,że jesteś osobą wierząca więc bliskie powinny by Ci słowa Chrystusa :"Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego". Ci ludzi Ci nic nie zrobili. Zdecydowali o swoim życiu to że mężczyzna czuł się Kobietą to jego sprawa może było mu ciężko,czytałem wypowiedzi takich osób które rodzą się kobietami a czują się mężczyznami lub na odwrót jest to tak zwana tożsamoś płci nie tylko cechy fizyczne ale i psychiczne i nie zawsze się pokrywają, dlatego ludzie tacy mają ciężko. Również to że gej też nic nie zmienia jeżeli się sprawdzi ,będzie dobrym posłem może wniesie coś nowego to czemu nie, a to jakiej jest orientacji to jego prywatna sprawa więc nie rób go człowieka gorszej kategorii nazywając go "pedałem" gdyż jest to określenie obraźliwe.
Zgodzę się z rafcioo Palikot błaznuje ale stara spełni swoje obietnice, mówił że będzie walczył o świeckośc państwa więc stara się do robic poprzez zwrócenie uwagi że jest łamane prawo. Bo dzisiaj u nas wygląda tak że tylko Katolicy maja wyłączne prawo do tego żeby skarżyc ,że obrażają ich uczucia religijne ale tego prawa już nie mają ludzie innych wyznań ani ludzie o innych poglądach.

Dodane: 19-10-2011 13:22
#Seneka - user - 80%
Ja jestem sfrustrowany? Po prostu bronie swojego zdanie, którego nie zmienię, może i nic o Tobie nie wiem, ale to, że popierasz Palikota można było wywnioskować z Twojego " ataku " na moją osobę, idziemy dalej piszesz, że jestem osobą wierzącą, teraz Ty pokazałeś, że mnie nie znasz, bo niejednokrotnie na tym forum deklarowałem, że jestem ateistą i krzyż, jak i sam Jezus Chrystus, czy jego słowa nie mają dla mnie żadnego znaczenia. Oni mi nic nie zrobili, ale jak ktoś już wcześniej wspomniał Parlament to instytucja pożytku publicznego, więc należy się trochę szacunku, a miejsce pedała i osoby, która nie może się zdecydować jakiej jest płci wiadomo, gdzie jest, Palikot na razie stara się robić show, może i jest bogaty i kasy nie potrzebuje, ale to będzie kolejny Lepper.
Mam nadzieje, że tylko na jedną kadencję.

--------------------
Dodane: 19-10-2011 13:44
#Naza20 - user - 0%
Podaj mi w którym miejscu Cię "zaatakowałem", powiedziałem że nie masz szacunku dla ludzi bo to jest fakt ,nazywajac ich pedałami ,bałwanami i co może to jest wyraz szacunku? Widzę że dla Ciebie jest ważniejsze jakiej kto jest orientacji niż to jakie ten człowiek ma pomysły. Drugie mówisz o Annie Gorodzkiej że może się zdecydowac jakiej jest płci otóż jeżeli była mężczyzną a woli by kobietą to znaczy że zdecydowała ,psychicznie jest kobietą. Pisałem Ci o tożsamości płci i na jakiej to zasadzie działa i to nie jest kwestia a teraz to sobie będę kobietom.
Możesz nie zmieniac swojego zdania ,rozmowa polega na tym żeby wymienic swoje poglądy ,ja Ci powiedziałem moje zdanie a Ty swoje i oboje możemy teraz się zastanowic bo tylko krowa nie zmienia zdania. Prosiłem Cię tylko o odrobinę szacunku dla tych ludzi bo Ci nic nie zrobili i tyle :)
Nie mam zamiaru wszczynac kłótni między nami. Są też inne osoby które bedą czytały nasze posty i oni ocenią wypowiedzą sie na ten temat albo poprą jednego z nas albo włączą się ze swoimi poglądamy nawet całekiem róznymi od naszych :)

Dodane: 19-10-2011 18:56
#Darknes - user - max%
Kolejny krzyż... ja to już nie mam siły na takie pierdoły. Co to za różnica czy on tam będzie czy nie, my na Euro autostrad nie mamy dokończonych a Oni się przejmują krzyżykiem [yyy]

Niech go zdejmą, ja jestem za, jak ktoś coś wyznaje niech sobie w domu wiesza, może mieć całą ścianę w krzyżach ale w takich miejscach są różni ludzie więc najlepiej jakby żadne symbole religijne tam nie stały ani nie wisiały.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 20-10-2011 11:13
#Seneka - user - 80%
Bronicie Palikota, jego ludzi i pomysłów, a co się okazało, że ludzie, którzy weszli wraz z nim do Sejmu nie wiedzą podstawowych rzeczy, tego, co ja uczyłem się na WoSie np Biedroń nie wiedział co to jest konwent seniorów, niech najpierw się doedukują, a potem zabierają się do rządzenia i mówienia co chcą zrobić, śmiech.

--------------------
Dodane: 30-10-2011 17:33
#Bociak - user - max%
Seneka, jakąkolwiek opnie ma się na temat Palikota, trzeba podzielić słuszność jego zdania. Żyjemy w państwie demokratycznym, pozornie nic nie znaczące zdjęcie krzyża stało się by symbolicznym aktem oddzielenia państwa od kościoła. To raczej przeciwnicy tego postanowienia robią rozgłos Ruchowi Palikota, przecież powinna być to oczywista decyzja.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 01-11-2011 13:05
Nie wiem w czym w ogóle im ten krzyż przeszkadza [oczy] pozatym było przeprowadzone głosowanie i większość określiła się za tym aby krzyż został i tak powinno być .

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online