Dodane: 06-10-2011 11:50 -
Nie żyje współzałożyciel komputerowej firmy Apple, Steve Jobs. Ikona przemysłu komputerowego, twórca m.in. iPoda oraz iPhone'a miał 56 lat.
Nie będę cytował więcej info bo można znaleźć sporo konkretów na innych stronach. Jak myślicie co teraz stanie się z firmą? Czy to wpłynie w jakiś sposób na produkty Apple?

Dodane: 06-10-2011 11:58
Smutna wiadomość, bo pokazuje, że nawet mając dużo pieniędzy, firmę która produkuje bardzo dobre rzeczy nie uniknie się śmierci.
A na produkty Apple moim zdaniem to nie wpłynie zbyt gwałtownie, bo nie tylko on je produkował, tym bardziej teraz będą chcieli udowodnić, że są dobrzy.
--------------------

Dodane: 06-10-2011 14:23
Jak rano zobaczyłem tą informację na Onecie to przeżyłem mały szok. Nie miałem pojęcia że był on chory. A nawet jeśli bym wiedział to za nic w świecie nie przypuszczałbym że nie stać go na najlepszych lekarz i najlepsze lekarstwa. Ale widocznie jego choroba był bardzo trudno skoro, on mający takie możliwości przegrał z nią.
Co się stanie z "nadgryzionym jabłuszkiem"? Myślę że po kilku(nastu) dniach wezmą się w garść i ich produkcji nie ucierpi znacząco...
--------------------

Dodane: 06-10-2011 15:19 -
Oczywiście, że nic się nie zmieni poza tym całym ceremoniałem pogrzebowym i nagonką w mediach. Na pewno miał kto przejąć interes, więc jeśli chodzi o produkcję to nic się nie zmieni. Sądzę, że ojciec Apple nie jest niezastąpiony, a ta firma z pewnością posiada więcej utalentowanych inżynierów, którzy poprowadzą do sukcesu ich firmę w kolejnych latach.
--------------------

Dodane: 06-10-2011 15:29
O tej wiadomości dowiedziałem się dziś rano w radiu. Wiadomość trochę mnie zszokowała, wiedziałem, że Steve Jobs poważnie choruje, ale nie że aż tak. Firma Apple ma nowego prezesa, więc nic szczególnego nie powinno się w zarządzaniu firmą zmienić.
Steve Jobs wyprowadził firmę na prostą, pomimo jej problemów finansowych, sprawił on, że firma w dzisiejszych czasach jest bardzo znana i poważana. Dla niektórych jest ona symbolem jakości, jak i ojcem smartphonów. Bo to właśnie Apple zrobił Iphona 3G, który w swoim czasie był super nowością, i każdy chciał go mieć. Sukces firmy zależeć będzie w dużej mierze od Iphona 5, który według nieoficjalnych źródeł ma być po prostu super kosiarką.
--------------------

Dodane: 06-10-2011 15:34
Co teraz stanie się z firmą?
- myślę że będzie dalej zajmowała się produkcją 'cacek'
Czy to wpłynie w jakiś sposób na produkty Apple?
- Firma Apple to wielka firma, to nie jeden człowiek. Napewno nie.
[*]

Dodane: 06-10-2011 19:22
Myślę podobnie jak wy. Steve miał na pewno wiele ciekawych pomysłów, ale nie ma ludzi niezastąpionych. Nie on jeden ma genialne pomysły. Zresztą wszystko czas pokaże. Dziwnie by było gdyby przez śmierć jednego człowieka firma chyliłaby się ku upadkowi.

Dodane: 06-10-2011 19:40
Ku upadkowi się raczje nie pochyli, ale już na pewno w najbliższym czasie nie wprowadzi takich innowacji jak przez ostatnie 10 lat. To Steve wyciągnął firmę z dołka, i to on ją "rozpędził". Teraz firma mknie sama, ale już raczej dużo nie przyspieszy. I tak jest ona nadal niedościgniona w takich krajach jak np. USA, gdzie telefony są tańsze, a Iphone to nie jest wcale wielki wydatek. Firma Apple jest droga, ale i wykonanie stoi na wysokim poziomie.
--------------------

Dodane: 06-10-2011 19:43
Przykra sprawa, był twórcą i założycielem firym. Na pewno ona na tym ucierpi ale na pewno nie będzie w kryzysie czy nie upadnie, jest to za wielka firma aby po stracie jednego człowieka upaść.
--------------------
-------------------------------

Dodane: 07-10-2011 00:02
A kogo obchodzi jego śmierć. Żal człowieka jak każdego, który musiał zmagać się z rakiem a tym bardziej rakiem trzustki oznaczającym wyrok. Jednak bez przesady, to nie Irena Sendlerowa, która ratowała dzieciaki przed nazistami. Steve był tylko kolesiem sprzedającym zabawki. Naprawdę nie zmienił iphonem świata, a jeśli w to wierzycie - jesteście głupcami.

Dodane: 07-10-2011 16:42
Wiedziałem, że jest chory, ale nie śledziłem dokładnie jego życiorysu, więc ta wiadomość była dla mnie małym szokiem. Ciekawe, jak sobie Apple bez niego poradzi? Raz go wywalono z posady i musiał wracać ratować umierającą firmę. Z wiadomym skutkiem. Teraz już tego nie zrobi.
Świata muzę nie zmienił, ale biznes elektroniczny trochę tak.
--------------------

Dodane: 07-10-2011 18:26
Apple sobie poradzi, już od lat byli na to przygotowani,co do jego życiorysu też go za bardzo nie śledziłem, w sumie do wczoraj jego imię nic mi nie mówiło, a śmierć jego nie zrobiła na mnie większego wrażenia gdyż go po prostu nie znałem, dziś w jakiś przypadkowy sposób natchnąłem się na dość ciekawy filmik i po samym jego obejrzeniu stwierdzam że był to człowiek bardzo ciekawy, dla bardziej zainteresowanych umieszczam link naprawdę polecam
http://www.youtub...gKQjHOVyzA

Dodane: 07-10-2011 20:31
Rak to choroba która nie oszczędzi nawet największych geniuszy, a takim można nazwać steve'a jobs'a. Na pewno biznes elektroniczny dzięki jego pomysłom został zmieniony na zawsze.I to pozostanie po nim na pewno , i miejsce w kartach historii ma zapewnione. Co do jego firmy to z pewnością sobie poradzi.
--------------------

Dodane: 08-10-2011 16:10
Why?
![[placze] [placze]](/templates/emoty/placze.png)
Nie tak dawno przeszedł na emeryturę, miał już zająć się sobą i swoim zdrowiem, a tu takie coś, w pierwszej chwili jak to przeczytałem, to ciężko mi było w to uwierzyć, bardzo lubiłem postać Steviego, po prostu uwielbiałem oglądać wywiady z nim i jego prezentacje, człowiek który naprawdę miał wielki wpływ na dział technologii, duży szacunek mam do niego i na zawsze zapamiętam jego prezentacje i jego czarny t-shirt plus jeansy
--------------------

Dodane: 08-10-2011 18:09
Cóż można powiedzieć. Różni ludzie umierają na różne choroby, a o człowieku nigdy nie słyszałem. Nie przepadam za drogim shitem jak iPhone. Wolę normalne telefony.
A co do samej firmy, to jest tam na pewno wiele kompetentnych ludzi by utrzymać w firmie harmonie.
--------------------

Dodane: 08-10-2011 20:11
#adam153
Nie podniecaj się tak ja też faceta nie znałem raz widziałem jakąś reklamę z nim ale kompletnie to olałem osobiście Iphone nie lubię wolę inną markę i to pewnie przez to nie interesowałem się tym
--------------------

Dodane: 14-10-2011 20:05
adam153 napisał/a:Sango napisał/a:
Cóż można powiedzieć. Różni ludzie umierają na różne choroby, a o człowieku nigdy nie słyszałem. Nie przepadam za drogim shitem jak iPhone. Wolę normalne telefony.
A co do samej firmy, to jest tam na pewno wiele kompetentnych ludzi by utrzymać w firmie harmonie.
Człowieku ostatnie 10 lat przeżyłeś w ziemiance? Nie znać Steva Jobsa, to jak nie znać Papieża. A i nazywając iPhone shitem potwierdzasz swoją ignorancję jeszcze bardziej. Co prawda iPhony i w ogóle sprzęt od Apple nie jest tani, ale pod żadnym pozorem nie można go nazwać shitem. iPhone przez dłuższy czas był wyznacznikiem jakości i stylu i wygody w dziedzinie smartfonów, ba dalej to robi. Zresztą co ja się produkuję i tak pewnie nie zrozumiesz.
Ócz mnie mistrzu.
Zaczniemy od ortografii.
Może i faktycznie przesadziłem lecz iphone nigdy mi nie leżał, ba pamiętam tą traumatyczną chwilę kiedy pozbyłem się mojego Sony Ericsona właśnie na tego iphone
--------------------

Dodane: 14-10-2011 21:19
Moze nie powinienem sie mieszac i zmieniac tematu, jednak musialem
"Ócz mnie mistrzu."
Mysle, ze to nie blad ortograficzny, a wyszukany rodzaj sarkazmu w Twoja strone

Dodane: 14-10-2011 22:41
Powiem tak, świat stracił wizjonera elektrotechniki, stworzył z niczego coś, co większość dzisiejszych ludzi uważa za styl życia, kreował siebie za misjonarza elektroniki same jego wystąpienia i jego schludny ubiór, jego monologi. On wiedział co szarego człowieka interesuje, cenię go za jego pomysły i za MAC'a!
--------------------

Dodane: 17-10-2011 22:44
Jak co się stanie z firmą? Dzieci miał ? Jeśli miał syna to raczej się mu należy

Chyba, że synalek jest jakiś tępy albo go np nie interesuje to co robił ojciec i lubi co innego robić to wtedy raczej jakiś najwyżej postawiony gostek, który ma odpowiednie predyspozycje pokieruje firmą dalej, taki gigant nie upadnie dlatego, że założyciel zmarł.
W sumie to ja teraz się dowiaduje kto był mózgiem Apple

Aż tak mnie ta firma nie interesuje, nic z jabłuszka nie miałem i raczej mieć nie będę.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.