Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:22
OnLine: 132, statystyki
index > DBPolskaSubs
Temat: DBPolskaSubs: Bakuman 2
Dodane: 05-10-2011 12:12
#by_black - systemadmin - max%
Witajcie, w tym temacie możecie wypowiadać się na temat napisów, epizodów, oraz ogółu związanego z anime "Bakuman 2", którego wydaniem zajmuje się grupa DBPolskaSubs.

--------------------
Dodane: 06-10-2011 19:49
#malpex - user - max%
Napisy dobre. Nie wiem co więcej napisać bo nie znalazłem nic co by mi przeszkadzało. A o anime moge powiedzieć jeszcze raz ze cieszę się z ukazania sie drugiej serii bo długo na nią czekałem.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 05-11-2011 21:21
#Macias - user - max%
Za napisy na kubku z żarciem Fukudy-san w trzecim odcinku macie u mnie duży plus :d Nieźle parsknąłem widząc ten napis :) haha, mocne to było. Gratuluję

--------------------
Dodane: 28-11-2011 18:07
#Remikus - user - 0%
Napisy jak najbardziej świetne. Tylko że mam w tej sprawie dwa pytanka. Primo czy same napisy są gdzieś udostępniane? (opcja pobrać odcinek po angielsku, albo jeszcze w raw'ie i napisy osobno) Oczywiście wiem że są strony z napisami do anime ale w przypadku bakumana pojawiają się strasznie wolno (wychodzi już 9 odcinek a tam napisy do 5)... No i tak mniej więcej kiedy pojawia się zazwyczaj wersja PL na stronie? Bo w chwili obecnej to po niedzieli wchodzę co 15 minut o ile tylko mogę żeby sprawdzić, a nóż już są :)

Dodane: 28-11-2011 18:11
Udostępniamy wyłącznie hardsuby, taką politykę działania mamy od początku. Odcinki wychodzą różnie, to głównie zależy od tego, kiedy pojawią się angielskie napisy. Ale przeważnie Zielony z Kairesem udostępniają napisy w przeciągu dwóch-trzech dni od premiery, czasami szybciej :)

--------------------
Dodane: 28-11-2011 18:12
#zielony - user - 90%
Seria, standardowo pojawia się u nas w niedzielę wieczorem. W wypadku 9 epka wynikły opóźnienia z powodu Święta Dziękczynienia u grupy od której tłumaczymy. DBPolskaSub nie udostępnia napisów. o tyle ode mnie.

--------------------
Moje rysunki ;)
Dodane: 28-11-2011 18:24
#Remikus - user - 0%
No cóż szkoda tych napisów, ale rozumiem o co Wam chodzi, kwestia kradzieży twórczości i wyników ciężkiej pracy, a tak wychodzi od Was i Wasze pozostaje :d

Dodane: 29-11-2011 10:50
#malpex - user - max%
Czyli nie dajecie już napisów na Animesub.info? Chociaż może wcale nie dawaliście bo w sumie sie tym nie interesowałem bo zawsze szybciutko był epek z hardami :d

--------------------

-------------------------------

Dodane: 30-12-2011 14:25
Kiedy będzie 13 odc bakumana 2? Jutro nowy odcinek, a jeszcze starego po polsku nie ma. Wiem, że wam się może nie chcieć ale tłumaczycie takie beznadzieje jak fillery w naruto wcześniej niż takie dobre anime jak bakuman.

Dodane: 30-12-2011 14:28
Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego "Naruto" tłumaczymy nawet podczas fillerów? Bakuman wyjdzie na dniach, przypuszczam że Zielony z Kairesem nadrobią to po nowym roku, po prostu jest okres świąteczny i nie każdy jest wstanie pracować nad stroną czy odcinkami.

--------------------
Dodane: 30-12-2011 14:32
#Marcin00 - user - 90%
sabatonix napisał/a:
Kiedy będzie 13 odc bakumana 2? Jutro nowy odcinek, a jeszcze starego po polsku nie ma. Wiem, że wam się może nie chcieć ale tłumaczycie takie beznadzieje jak fillery w naruto wcześniej niż takie dobre anime jak bakuman.

Strona leży także po stronie grupy angielskiej, a jak black już wspomniał jest okres świąteczny i nie każdy spędza te dni przed kompem. Odcinek trzynasty powinien być lada chwila ;) .

--------------------

Dodane: 30-12-2011 14:36
Marcin00 napisał/a:
sabatonix napisał/a:

Strona leży także po stronie grupy angielskiej, a jak black już wspomniał jest okres świąteczny i nie każdy spędza te dni przed kompem. Odcinek trzynasty powinien być lada chwila ;) .

Dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że pojawią się dziś wieczorem. Po prostu nie mogę się doczekać ;p Znam angielski ale niestety zdarzają się słowa, że muszę sięgać po słownik, więc co to za oglądanie by było ;/

Dodane: 30-12-2011 14:43
#Darknes - user - max%
Grupa, od której bierzemy tłumaczenie na święta zrobiła sobie wolne, u nich opóźnienie miało 3-4 dni + nasi ludzie muszę przetłumaczyć więc sobie policz czemu jeszcze epka nie ma :p Za ok 1,5h powinien już być. Nowego epka też się tak szybko nie spodziewajcie bo są święta. Angielska grupa też ma swoje życie i woli je spędzać z kimś innym niż komputer.

W przypadku Naruto po pierwsze prowadzona jest NPolska, więc to priorytet, po drugie angielskie suby wyszły bez żadnych opóźnień.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 30-12-2011 14:50
Cytuję " Za ok 1,5h powinien już być. Nowego epka też się tak szybko nie spodziewajcie bo są święta." to będzie czy nie będzie (święta już mineły chyba, że ktoś do 2 stycznia obchodzi święta)? Czy ten nowy epek to ten jutrzejszy tzn. odc. 14? :d

Dodane: 30-12-2011 14:53
#Marcin00 - user - 90%
sabatonix napisał/a:
To będzie czy nie będzie (święta już mineły chyba, że ktoś do 2 stycznia obchodzi święta)? Czy ten nowy epek to ten jutrzejszy tzn. odc. 14? :d

To będzie odcinek 13, która angielska grupa wydała dopiero dwa dni temu 28 grudnia więc możesz się domyślić, kiedy wyjdzie 14 :p .

--------------------

Dodane: 30-12-2011 14:59 - Edytowane przez Darknes dnia 30-12-2011 15:06
#Darknes - user - max%
Sylwester i Nowy Rok to niby co to są ? U mnie w kalendarzu nowy rok jest na czerwono, a w sylwestra nie sądzę aby ktoś tłumaczył animca zamiast strzelać fajerwerki.

PS. Postawiłem tam kropę i zacząłem nowe zdanie. Pierwsze dotyczyło 13 epka, drugie 14-stego :p Można się chyba domyślić.

EDIT:
Sprawdziłem jedną rzecz, mianowicie:

UWAGA! Ogłaszam wszem i wobec, ze 14 epizod Bakumana 2 ukaże się dopiero 7 stycznia, więc u nas zawita 8-11 stycznia.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 30-12-2011 15:02
#hunterr - user - 0%
14 odcinek Bakumana wychodzi dopiero 7 stycznia :) .A co do świąt racja skończyły się, ale nie którzy sobie biorą urlop przez cały tydzień ;D.Bądź co bądź czekam z nie cierpliwością ^_^

Dodane: 04-02-2012 16:09
Jak tam idzie tłumaczenie 17stego odcinka Bakumana??? <zbyt mało znaków do wysłania wiadomości? Co tu tak dużo trzeba wpisać?>

Dodane: 04-02-2012 17:59
#zielony - user - 90%
Przed chwilą skończyłem korektę napisów. Pozostaje jeszcze tylko konwersja i upload. Także cierpliwości.

--------------------
Moje rysunki ;)
Dodane: 04-02-2012 21:01
W takim razie dziękuję i czekam z niecierpliwością (ledwie ten skończyłeś, a tu już drugi zaraz będzie do tłumaczenia xd).

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online