Dodane: 05-10-2011 12:12
Witajcie, w tym temacie możecie wypowiadać się na temat napisów, epizodów, oraz ogółu związanego z anime "Bakuman 2", którego wydaniem zajmuje się grupa DBPolskaSubs.
--------------------

Dodane: 06-10-2011 19:49
Napisy dobre. Nie wiem co więcej napisać bo nie znalazłem nic co by mi przeszkadzało. A o anime moge powiedzieć jeszcze raz ze cieszę się z ukazania sie drugiej serii bo długo na nią czekałem.
--------------------
-------------------------------

Dodane: 05-11-2011 21:21
Za napisy na kubku z żarciem Fukudy-san w trzecim odcinku macie u mnie duży plus

Nieźle parsknąłem widząc ten napis

haha, mocne to było. Gratuluję
--------------------

Dodane: 28-11-2011 18:07
Napisy jak najbardziej świetne. Tylko że mam w tej sprawie dwa pytanka. Primo czy same napisy są gdzieś udostępniane? (opcja pobrać odcinek po angielsku, albo jeszcze w raw'ie i napisy osobno) Oczywiście wiem że są strony z napisami do anime ale w przypadku bakumana pojawiają się strasznie wolno (wychodzi już 9 odcinek a tam napisy do 5)... No i tak mniej więcej kiedy pojawia się zazwyczaj wersja PL na stronie? Bo w chwili obecnej to po niedzieli wchodzę co 15 minut o ile tylko mogę żeby sprawdzić, a nóż już są

Dodane: 28-11-2011 18:11
Udostępniamy wyłącznie hardsuby, taką politykę działania mamy od początku. Odcinki wychodzą różnie, to głównie zależy od tego, kiedy pojawią się angielskie napisy. Ale przeważnie Zielony z Kairesem udostępniają napisy w przeciągu dwóch-trzech dni od premiery, czasami szybciej
--------------------

Dodane: 28-11-2011 18:12
Seria, standardowo pojawia się u nas w niedzielę wieczorem. W wypadku 9 epka wynikły opóźnienia z powodu Święta Dziękczynienia u grupy od której tłumaczymy. DBPolskaSub nie udostępnia napisów. o tyle ode mnie.

Dodane: 28-11-2011 18:24
No cóż szkoda tych napisów, ale rozumiem o co Wam chodzi, kwestia kradzieży twórczości i wyników ciężkiej pracy, a tak wychodzi od Was i Wasze pozostaje

Dodane: 29-11-2011 10:50
Czyli nie dajecie już napisów na Animesub.info? Chociaż może wcale nie dawaliście bo w sumie sie tym nie interesowałem bo zawsze szybciutko był epek z hardami
--------------------
-------------------------------

Dodane: 30-12-2011 14:25
Kiedy będzie 13 odc bakumana 2? Jutro nowy odcinek, a jeszcze starego po polsku nie ma. Wiem, że wam się może nie chcieć ale tłumaczycie takie beznadzieje jak fillery w naruto wcześniej niż takie dobre anime jak bakuman.

Dodane: 30-12-2011 14:28
Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego "Naruto" tłumaczymy nawet podczas fillerów? Bakuman wyjdzie na dniach, przypuszczam że Zielony z Kairesem nadrobią to po nowym roku, po prostu jest okres świąteczny i nie każdy jest wstanie pracować nad stroną czy odcinkami.
--------------------

Dodane: 30-12-2011 14:32
sabatonix napisał/a:
Kiedy będzie 13 odc bakumana 2? Jutro nowy odcinek, a jeszcze starego po polsku nie ma. Wiem, że wam się może nie chcieć ale tłumaczycie takie beznadzieje jak fillery w naruto wcześniej niż takie dobre anime jak bakuman.
Strona leży także po stronie grupy angielskiej, a jak black już wspomniał jest okres świąteczny i nie każdy spędza te dni przed kompem. Odcinek trzynasty powinien być lada chwila

.
--------------------

Dodane: 30-12-2011 14:36
Marcin00 napisał/a:sabatonix napisał/a:
Strona leży także po stronie grupy angielskiej, a jak black już wspomniał jest okres świąteczny i nie każdy spędza te dni przed kompem. Odcinek trzynasty powinien być lada chwila

.
Dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że pojawią się dziś wieczorem. Po prostu nie mogę się doczekać ;p Znam angielski ale niestety zdarzają się słowa, że muszę sięgać po słownik, więc co to za oglądanie by było ;/

Dodane: 30-12-2011 14:43
Grupa, od której bierzemy tłumaczenie na święta zrobiła sobie wolne, u nich opóźnienie miało 3-4 dni + nasi ludzie muszę przetłumaczyć więc sobie policz czemu jeszcze epka nie ma

Za ok 1,5h powinien już być. Nowego epka też się tak szybko nie spodziewajcie bo są święta. Angielska grupa też ma swoje życie i woli je spędzać z kimś innym niż komputer.
W przypadku Naruto po pierwsze prowadzona jest NPolska, więc to priorytet, po drugie angielskie suby wyszły bez żadnych opóźnień.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 30-12-2011 14:50
Cytuję " Za ok 1,5h powinien już być. Nowego epka też się tak szybko nie spodziewajcie bo są święta." to będzie czy nie będzie (święta już mineły chyba, że ktoś do 2 stycznia obchodzi święta)? Czy ten nowy epek to ten jutrzejszy tzn. odc. 14?

Dodane: 30-12-2011 14:53
sabatonix napisał/a:To będzie czy nie będzie (święta już mineły chyba, że ktoś do 2 stycznia obchodzi święta)? Czy ten nowy epek to ten jutrzejszy tzn. odc. 14?
To będzie odcinek 13, która angielska grupa wydała dopiero dwa dni temu 28 grudnia więc możesz się domyślić, kiedy wyjdzie 14

.
--------------------

Dodane: 30-12-2011 14:59 -
Sylwester i Nowy Rok to niby co to są ? U mnie w kalendarzu nowy rok jest na czerwono, a w sylwestra nie sądzę aby ktoś tłumaczył animca zamiast strzelać fajerwerki.
PS. Postawiłem tam kropę i zacząłem nowe zdanie. Pierwsze dotyczyło 13 epka, drugie 14-stego

Można się chyba domyślić.
EDIT:
Sprawdziłem jedną rzecz, mianowicie:
UWAGA! Ogłaszam wszem i wobec, ze 14 epizod Bakumana 2 ukaże się dopiero 7 stycznia, więc u nas zawita 8-11 stycznia.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 30-12-2011 15:02
14 odcinek Bakumana wychodzi dopiero 7 stycznia

.A co do świąt racja skończyły się, ale nie którzy sobie biorą urlop przez cały tydzień ;D.Bądź co bądź czekam z nie cierpliwością ^_^

Dodane: 04-02-2012 16:09
Jak tam idzie tłumaczenie 17stego odcinka Bakumana??? <zbyt mało znaków do wysłania wiadomości? Co tu tak dużo trzeba wpisać?>

Dodane: 04-02-2012 17:59
Przed chwilą skończyłem korektę napisów. Pozostaje jeszcze tylko konwersja i upload. Także cierpliwości.

Dodane: 04-02-2012 21:01
W takim razie dziękuję i czekam z niecierpliwością (ledwie ten skończyłeś, a tu już drugi zaraz będzie do tłumaczenia xd).
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.