Dodane: 27-09-2011 14:31
Seneka źle mnie zrozumiałeś. Chodzi mi o to, że kosmicie czekają aż ludzkość stanie się bezkonfliktowa. Moim zdaniem (i nie tylko, gdzieś to już czytałem) kosmici już dawno uznali przemoc za bezsensowną. Chodzi tu o każdy przejaw przemocy, nawet ten najdrobniejszy. Podział na państwa może prowadzić do konfliktów, tak samo jest z odmiennością wyznań.

Dodane: 27-09-2011 14:59
No i przy takim toku myślenia ( jeśli traktujesz to, co napisałeś poważnie) jest to mało prawdopodobne. Zakładając, że kosmici istnieją, przyglądają się naszym poczynaniom, są od nas bardziej rozwinięci technologicznie i umysłowo, to wiedzą, że Ziemianie bez podziałów żyć nie mogą, jedność i solidarność na świecie w tym momencie nie jest możliwa i wątpię, by kiedyś była, a takie pojawienie się kosmitów spowodowałoby jeszcze większy chaos.
--------------------

Dodane: 27-09-2011 16:01
Na obecną chwilę nie potrafią, ale jak zaczniemy wykorzystywać większy procent mózgu to sprawa będzie wyglądała inaczej. Kosmici też od początku nie byli ideałami, wszystko zależy od tego na jakim etapie ewolucji jesteśmy. Ja zakładam, że kosmici wykorzystują w większym stopniu swój mózg.

Dodane: 27-09-2011 16:09
Mówiłem i powtarzam;
Czemu to AKURAT kosmici mają mieć wyższą technologię?!
Hę?
A może to właśnie te "ludki" to jest mózgowe zadupie, a technika to... jakieś coś, co mieli 'ludzie człeko-kształni'.
Przecież NIKT nie powiedziedział, że to właśnie UFO-ludkowie mają pierwsi wynaleść (dajmy na to...) plazme!
--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko poooost!!!!

Dodane: 27-09-2011 16:17
Ponieważ temat jest o UFO, a to samo z siebie wynika że kosmici nas odwiedzający mają wyższą technologię.

Dodane: 27-09-2011 17:29
Ponieważ temat jest o UFO, a to samo z siebie wynika że kosmici nas odwiedzający mają wyższą technologię.
Tylko co rozumieciem, przez słowo UFO?
Bo narazie za dużo nie powiedzieliście 'jak to będzie wygłądać'.
A UFO, to też kosmici, czyli możecie, albo gadać o UFO, albo słuchać jak mówie, że kosmici nie istnieją, albo niech ktoś zmieni nazwe tematu z "UFO" na "istoty pozaziemsikie" czy coś!
--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko poooost!!!!

Dodane: 27-09-2011 18:46
UFO i istoty pozaziemskie się ze sobą łączą, bo UFO to obiekt, którym teoretycznie te "stworzenia" się poruszają, więc nie wiem, czy jest sens zmieniać nazwę tematu.
Czemu to AKURAT kosmici mają mieć wyższą technologię?!
Hę?
Widzę, że sobie kpisz z tego, co jest tutaj napisane, albo nie chcesz przyjąć tego do wiadomości, że może być inaczej niż myślisz. A więc utarło się, że kosmici będą bądź są mądrzejsi od nas, człowiek, jak głosi Biblia jest istotą niedoskonałą, ciągle się czegoś uczy, a taki kosmita wiedzą i technologią może wyprzedzać nas o miliardy lat świetlnych, co także nie jest pewne.
Co za tym idzie pod względem mądrości i posiadanej technologii kosmici mogą być istotami doskonały, ale nie jest powiedziane, że muszą nimi być.
zielony, a co ma wykorzystywanie w pełni naszego mózgu do zgody? Na świecie zawsze będzie coś, co powoduje podziały i to nie zawsze ma związek z naszym umysłem.
--------------------

Dodane: 27-09-2011 19:02
Im więcej procent mózgu wykorzystujemy tym jesteśmy mądrzejsi. Czyli nie popełniamy błędów. Odchodzimy od tego co jest złe.

Dodane: 29-09-2011 01:56
Heh wkrótce ? Wątpię. Zanim coś na 100% udowodnią to nas już pewnie na świecie nie będzie, nasze wnuki będą może już miały konkretniejsze informacje ale my raczej tego nie dożyjemy. Tak uważam. Ale przecież różnie w życiu bywa, może gdzieś już teraz jakiś geniusz na coś wpadł i realizuje swoje plany a za 1-2 lata odkryje coś co zaszokuje ludzkość. Trudno przewidzieć przyszłość.
Że życie gdzieś hen daleko istnieje to wierzę, są pewnie jacyś super mądrzy ludkowie ale może są gdzieś też tacy głupole, że ludzie mogliby ich trzymać w klatkach jako atrakcję.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 06-10-2011 15:20
Nawiązując do waszych wcześniejszych rozważań to poruszanie się w czasie jest możliwe tylko w przód i to z prędkością bliską światłu(to w praktyce wymagałoby nieskończonej energii). Niemożliwe jest poruszanie się do tyłu czyli w przeszłość.Jedynie trafienie do równoległego wszechświata, w którym wszystko odbywa się tak jak w naszym z tą tylko różnicą, że oni maja np. rok 1980 dałoby Ci możliwość zmiany biegu wydarzeń, ale na twój świat nie miałoby to wpływu.Zainteresowanym polecam poczytanie o teorii równoległych światów czy jakoś tak. Ja osobiście wierzę, że jesteśmy jedyni we wszechświecie i nie będę zaśmiecał sobie głowy myśleniem o kosmitach, a i swoją droga UFO to skrót od "niezidentyfikowany obiekt latający", więc wcale nie muszą to być kosmici.

Dodane: 27-11-2011 21:09
Wszystko jest możliwe, ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia.
Czy ufo istnieje, oczywiście NOLe istnieją, ale nie ukrywajmy ufo czyli obcy, oczywiście że istnieją, najlepszy przykład z Polski, czyli emlicin, do tego jedyna historia o facetach w czerni którzy zostali uchwyceni za jedynym zdjęciu i których widział także słynny aktor Dan Aykroyd.
Do tego Aurora, Roswell, Strefa 51... szkoda tylko że tak długo i nic dalej nie wiemy :/

Dodane: 29-11-2011 14:11
Na świecie jest miliony planet i fakt, że tylko jedna jest zamieszkana byłby co najmniej dziwny.Co to tych podróży w czasie. Jakby w średniowieczu ktoś usłyszał od kogoś, że powstaną okienka które będą mogły pokazać ludzi znajdujących się w innym miejscu na świecie( telewizor) to by go uznał za wariata. Tak samo z podróżami w kosmos. Albo z odkryciem kulistości ziemi przez Kopernika. Nie znamy mechanizmów rządzących naszym światem i nie możemy stwierdzić co jest możliwe a co nie. Jest teoria, że wszechświat powstał z małego ziarenka i cały czas się rozszerza. Tylko jak mamy sobie wyobrazić nicość która go otacza. Bo skoro się rozszerza to gdzieś powinno być miejsce na którym się może rozszerzać( nie potrafię tego wytłumaczyć ale pewnie wiecie o co mi chodzi). Drugą teorią jest że wszechświat jest nieskończony, lecz nasz umysł nie jest wstanie ogarnąć pojęcia nieskończoności. Ziemia też musiała kiedyś powstać, chyba że była od początku. Potraficie sobie wyobrazić początek?
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.