Dodane: 26-09-2011 12:08 -
Niektórzy twierdzą, że UFO i obca cywilizacja nie istnieje, że życie na tych pozostałych planetach Układu Słonecznego jest znikome, albo go w ogóle nie ma. Wydaje mi się, że naukowcy nie chcą dopuścić do siebie faktu, że nie jesteśmy sami we wszechświecie, prawdopodobnie przez to, że gdyby podali taką informację publicznie zburzyłoby to ich pogląd na wszystko, co do tej pory wierzą. Nawet teraz media podawały, że znaleźli podobną planetę do naszej Ziemi, takich planet, gdzie jest woda i atmosfera na planecie pozwala na powstanie życia jest sporo, tylko, albo nie szukają nowych form życia, albo oszukują nas by nie wywołać nie potrzebnej paniki wśród ludzi, co Wy na to?
A to, że się nie pojawiają, Ci tzw. "kosmici" to nie muszą być istoty takie, jak pokazywane w filmach, bodź w ŚwK, nie mają interesu, aby zakłócać nasz spokój.
PS. Możecie mnie uważać za durnia, skoro w to wierze, ale takie jest moje zdanie i go nie zmienię.
--------------------

Dodane: 26-09-2011 14:36 -
Dlaczego wszyscy myślą, że obce formy życia muszą być inteligentne?. Wszechświat jest tak wielki, jest tyle układów słonecznych, że niemożliwe jest, abyśmy byli sami we wszechświecie. W Ufoki latające po niebie i porywające krowy w JU ES EJ nie wierzę, ale w obce formy życia owszem.

Dodane: 26-09-2011 14:54
Pierdu-pierdu. Wbrew pozorom naukowcy mają o wiele więcej ważnych spraw niż oszukiwanie ludzkości co do UFO. To, że znaleźli planety podobne do Ziemi o niczym nie świadczy. Nawet gdybyśmy znaleźli planetę o identycznych warunkach jak nasza to nie gwarantowałoby, że tam istnieje życie. My naprawdę mało wiemy o życiu. Na tyle mało, iż do końca nie jesteśmy w stanie stwierdzić dlaczego życie wgl. powstało, więc może tylko domniemać. A skoro nic nie wiemy to najsensowniejsza zdaje się być teza, że życie rzeczywiście występuje w warunkach podobnych do ziemskich. Jednakże to wciąż tylko przypuszczenie, nic więcej. Opinie na ten temat są podzielone. Biorąc pod uwagę zwykłe logiczne myślenie to wydaje się niemal niemożliwe albo przynajmniej niespotykanie dziwne, abyśmy byli jedynymi istotami we wszechświecie. Trzeba jednak pamiętać, iż istnieje różnica między życiem we wszechświecie (np. jednokomórkowce), a inteligentnym życiem we wszechświecie. Różni ludzie różnie patrzą na oba te przypadki.
Same UFO jest bardzo wątpliwe i brak jednoznacznych dowodów. Są tylko poszlaki. Teorie spiskowe nie są dobrym źródłem informacji, większość z nich to totalne bzdury nawet jeśli brzmią logicznie. Codziennie idą grube miliony na poszukiwania inteligentnych form życia. I co? I nic. Chociażby dlatego, że żebyśmy rzeczywiście mogli choćby wychwycić jakiś sygnał od obcej cywilizacji to musiałaby najpewniej być podobna biologicznie do nas, a ponadto bardziej rozwinięta bądź znajdować się bardzo blisko nas. Co jest, niestety, bardzo mało możliwe. Podróż choćby z drugiego końca galaktyki do nas (w sumie po co? Ziemia nie ma dużo zasobów, a jesteśmy na totalnym zadupiu galaktyki i nie da się z daleka stwierdzić czy coś tutaj żyje) jest co najmniej wątpliwa. Musieliby znacznie przekroczyć prędkość światła (niemożliwe), użyć zagięcia czasoprzestrzeni tzn. tunelu (możliwe, ale tylko hipotetycznie, nie ma żadnych naukowych potwierdzeń). Jak sam widzisz, trudne.
--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

Dodane: 26-09-2011 14:59
Chip, ale Ty podchodzisz z naukowego punktu widzenia, nie wiemy jaką technologią mogła by dysponować taka obca forma życia.Uważam, że to możliwe, a może takie stworzenia mieszkają blisko nas

?, tylko po prostu się maskują i nie wiemy "co, gdzie i jak ?".Osobiście wierzę.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 26-09-2011 15:14
Naukowy punkt widzenia to jedyny słuszny punkt widzenia, w przeciwnym razie może równie dobrze wierzyć we wróżki i tęczowe jednorożce. Jakiś sens w tym jest, ale prawdopodobieństwa, że to rzeczywiście prawda jest znikome.
--------------------

Dodane: 26-09-2011 15:17
Chip czego twierdzisz, że przekroczenie prędkości światła jest niemożliwe? Mój profesor od Fizyki twierdził, że w Fizyce jest wszystko możliwe, a przy dzisiejszych technologiach przekroczenie prędkości światła otworzyłoby nam wiele możliwości, według niego to kwestia czasu.
A to, że mieszkamy na zadupiu galaktyki, odsyłam Cię do dokładniejszego przeczytania mojego postu otwierającego temat... W jakim celu mieliby niby nas odwiedzać, skoro są od nas inteligentniejsi? ( nie twierdzę, że wszyscy), a zapewne gdyby chcieli to by dawno uczynili.
A to, że naukowcy ukrywają fakt istnienia pozaziemskich form życia, to jest przecież rzecz jasna, w intencje takich czynów nie ma się co wgłębiać, bo to tylko domysły.
--------------------

Dodane: 26-09-2011 16:00
Chip czego twierdzisz, że przekroczenie prędkości światła jest niemożliwe? Mój profesor od Fizyki twierdził, że w Fizyce jest wszystko możliwe, a przy dzisiejszych technologiach przekroczenie prędkości światła otworzyłoby nam wiele możliwości, według niego to kwestia czasu.
Jakbyś się tym interesował to byś wiedział, że przekroczenie prędkości światła już jest możliwe (zostało to oficjalnie potwierdzone kilka dni temu), robią to neutrina. Ale jedno jakaś 1/60milionowa sekunda szybciej od prędkości światła. A mówimy tu o prędkości wielokrotnie przekraczającej prędkość światła i to dla znacznie, znacznie większego obiektu.
A to, że naukowcy ukrywają fakt istnienia pozaziemskich form życia, to jest przecież rzecz jasna, w intencje takich czynów nie ma się co wgłębiać, bo to tylko domysły.
Kocham takie poszlakowe teorie spiskowe. Dla mojego znajomego jasne jest, że istnieją czarodzieje, wróżki itp. - można i tak.
Skoro wg. Ciebie UFO nie było to niby jak naukowcy mieliby ich odkryć bez tego? Wróżenie z fusów? Ofc, są te wszystkie anteny itp. i to pewnie z nich kiedyś odkryjemy inne istoty inteligentne, ale zapewniam Cię, że tam niczego nie ukrywają -.-"
--------------------

Dodane: 26-09-2011 16:30
A czemu muszą być inteligętne?
Przecierz to mogą być istoty niczym slimy z
Minecrafta (Takie żyjące gluty) i wcale nie muszą myśleć, tylko 'jakoś tam przeżyć'.
Osobiście nie wierze w UFO-ludki (Unitifited Flying Object - Może sie pomyliłem w pisowni).
--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko poooost!!!!

Dodane: 26-09-2011 17:00
Ha, uwielbiam takie osoby, które nie potrafią doczytać nawet z internetu, a mają się za wielkich znawców tematu, jeszcze innych poprawiają. Może i zostało udowodnione przekroczenie prędkości światła, ale nie potwierdzone, bo naukowcy są jeszcze niepewni co do tego. Nie dalej jak wczoraj oglądałem wywiad na TVN24 z jakimś fizykiem, który wypowiadał się, że podczas tych doświadczeń zostało wykonane zbyt mało prób, jak na takie coś i do końca nie wiedzą, co odkryli, tzn do czego to służy, są różne teorie. Może dzięki temu będziemy mogli cofać czas, bądź czas będzie stał w miejscu, jedno jest pewne nie można stwierdzić na 100%, że to jest przekroczenie prędkości światła, bo czas jest zbyt krótki.
Jeśli chodzi o drugą część Twojej odpowiedzi To przynajmniej podaj mi jakiś konkretny argument na to, że nie mam racji, a nie odpowiadaj pytaniem.
--------------------

Dodane: 26-09-2011 17:30
Może dzięki temu będziemy mogli cofać czas
Buehehehe... naoglądałeś sie Terminatora, czy co?
Skoro będziemy mogli cofać czas, to dlaczemu nie przyfrunął żaden gościu z przyszłości i nie powie mi zara' "
Fire-Chidori mylisz sie, jam jest z przyszłości" ble ble ble... hehehe...
Chcesz, nie zmieniaj se zdanie ale kosmci nie istnieją, albo se też sie boją UFO'a i myślą, że co przyleci i gadają o tym na NMars.net

.
--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!

Dodane: 26-09-2011 17:50
Fire zamiast pisać tego typu posty, zastanów się dwa razy, albo przeczytaj mój jeszcze raz, przecież napisałem wyraźnie, że to są tylko przypuszczenia naukowców, oni sami tak na prawdę nie wiedzą o co chodzi, gdybyś oglądał TVN24, to byś się nie śmiał...
--------------------

Dodane: 26-09-2011 17:55
Ha, uwielbiam takie osoby, które nie potrafią doczytać nawet z internetu, a mają się za wielkich znawców tematu, jeszcze innych poprawiają.
Na pierwszy rzut oka widać, że oceniasz zbyt pochopnie. Nawet teraz niesłusznie zauważyłeś, że dowiedziałem się o tym z Internetu.
Może i zostało udowodnione przekroczenie prędkości światła, ale nie potwierdzone, bo naukowcy są jeszcze niepewni co do tego. Nie dalej jak wczoraj oglądałem wywiad na TVN24 z jakimś fizykiem, który wypowiadał się, że podczas tych doświadczeń zostało wykonane zbyt mało prób, jak na takie coś i do końca nie wiedzą, co odkryli, tzn do czego to służy, są różne teorie.
Odkryto to już trzy lata temu, ale wydawało się to nieprawdopodobne (nadal takie się wydaje), więc szukali przez długi czas błędu. Nie znaleźli, więc teraz proszą fizyków z całego świata, żeby im pomogli to sprawdzić. I być może okaże się, że to jednak nieprawda, ale jak na razie wszystko wskazuje na to, że udało się obalić jedno z ważnych założeń fizyki. Można tu się doszukiwać jeszcze innych wytłumaczeń, ale pozostawmy to jednak fizykom, bo nie o tym jest temat.
Może dzięki temu będziemy mogli cofać czas, bądź czas będzie stał w miejscu, [...]
-.-"
Jeśli chodzi o drugą część Twojej odpowiedzi To przynajmniej podaj mi jakiś konkretny argument na to, że nie mam racji, a nie odpowiadaj pytaniem.
To Ty próbujesz udowodnić jakaś - oczywistą wg. Ciebie - tezę, więc ja czekam na dowody, które, aż tak Cię w niej upewniają. Dowody, nie poszlaki.
--------------------

Dodane: 26-09-2011 18:23
Fire zamiast pisać tego typu posty, zastanów się dwa razy, albo przeczytaj mój jeszcze raz, przecież napisałem wyraźnie, że to są tylko przypuszczenia naukowców, oni sami tak na prawdę nie wiedzą o co chodzi, gdybyś oglądał TVN24, to byś się nie śmiał...
-Weź sie nie obrażaj
![[yyy] [yyy]](/templates/emoty/yyy.png)
.
I tak w ogóle to nie mam kablówki
![[placze] [placze]](/templates/emoty/placze.png)
.
Poprostu Raczej wątpie, żeby było można manipulować czasem. Serio, wierzysz w to co pisesz, manipulować czasem?!
Pomyśl troche.
Troszkę...
--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!

Dodane: 26-09-2011 19:40

Dodane: 26-09-2011 19:49 -
http://www.youtub...FBRDcQvY10 -jakby ktoś szukał online tego filmu tylko jest w częściach.
a do tematu już w nie jednym temacie pisałem więc i tu napiszę w kosmitów wierzę , ale że sam przylatują już nie. Co do prędkości światła ja uważam że jest to osiągalne - choć według naukowców żeby osiągnąć taką prędkość pojazd z kierowcą musi mieć wagę bliską zeru , ale mimo tego i tak uważam że człowiek osiągnie taką prędkość.
I taka jedna drobno sprawa - wszyscy naukowcy i nawet zwykli ludzie uważają że jeśli nie ma wody,tlenu życie nie może powstać , dlaczego tak większość uważa , to że na ziemi bez wody i bez tlenu nikt by nie przeżył to nie znaczy , że gdzieś tam w kosmosie inne istoty tego też potrzebują - może oddychają azotem (lub wogóle nie oddychają) może nie piją wody tylko coś innego lub wogóle nie piją. Tyle mam do powiedzenia.
--------------------
"Czy postawiłbyś na jednej szali
życie Sasuke a na drugiej Konohę?
Naruto, wciąż żyjesz złudzeniami i marzeniami.
Są takie chwilę, gdy ninja musi podjąć bolesne decyzje..."
Itachi Uchicha

Dodane: 26-09-2011 20:08
Dodam, coś od siebie, z naukowego punktu widzenia i duchowego, wierzę w boga, ufo, ufo w sensie inteligentne istoty, różne rasy, emilcin to jeden z lepszych dowodów.
Co do nauki, zawsze negowała istnienie obcych, inteligentnych obcych, czy boga...
a ostatnio z tego co wiem prędkość światła została poddana wątpliwej tezie einsteina

Dodane: 26-09-2011 21:06
Co do prędkości światła ja uważam że jest to osiągalne - choć według naukowców żeby osiągnąć taką prędkość pojazd z kierowcą musi mieć wagę bliską zeru , ale mimo tego i tak uważam że człowiek osiągnie taką prędkość.
Być może uda się nam taką prędkość osiągnąć, choć to i tak wątpliwe, ale nawet jeśli to stety czy niestety, odległości we wszechświecie są na tyle duże, że z tylko tą prędkością do obcej cywilizacji prawdopodobnie nie dotarlibyśmy my tylko nasze prapraprapawnuki.
--------------------

Dodane: 26-09-2011 21:54 -
Witam czytam te wszystkie tematy i stwierdze jedno zycie we wszechswiecie na pewno istnieje tylko ze jest bardzo daleko, jest jeszcze w fazie komorkowej lub nie jest na tle inteligentna zeby cokolwiek robic poza swoja planeta albo gdzies slyszalem takie porownanie: Jeżeli my przechodzac kolo mrowiska czy probujemy sie z nim skontaktowac? chyba raczej nie bo uwazamy ze nas male mroweczki niezrozumieja wiec albo porostu je rozdeptujemy ablo omijamy i idziemy dalej. Mysleze tak to jest z obca cywylizacja ktora moze byc tak inteligentna ze nieprobuje sie z takimi malymi robaczkami takimi jak my zkontaktowac
Pozdro
--------------------

Dodane: 26-09-2011 21:55 -
Fire-Chidori napisał/a:
Poprostu Raczej wątpie, żeby było można manipulować czasem. Serio, wierzysz w to co pisesz, manipulować czasem?!
Pomyśl troche. Troszkę...
To ja to może objaśnię tak. Kiedyś nie było telefonów komórkowych, internetu (niektórzy teraz pewnie wytrzeszczają oczy ze zdziwienia xD). Ludzie myśleli podobnie. Jakbyś kiedyś ludziom powiedział o tych wszystkich cudach, z których korzystamy teraz, to by cię po prostu wyśmiali. Więc, moim zdaniem, nie można być pewnym iż manipulacja czasem to bzdura.
Co do UFO, kosmitów to ja w to osobiście wierzę. Dowody są np. filmy. Ktoś zaraz wypali że to wszystko to fotomontaże. W większości przypadków tak jest, ale są też filmy które zostały poddane badaniom mającym na celu stwierdzić ich prawdziwość. Tylko nie proście mnie dzisiaj o ich znalezienie bo jednak jest trochę późno i nie chce mi się ich szukać. Aha i jeszcze jedna sprawa. Dlaczego kosmici w takim razie się nam nie ujawniają? Może po prostu ziemianie nie są na to jeszcze gotowi. Słyszałem o rożnych teoriach. A to mamy za słabo rozwiniętą technologię. Albo, że kosmici czekają aż trochę zmądrzejemy, czyli przestaniemy uznawać podziały państwowe, jedna religia. Zamiast mówić jestem polakiem, jestem ziemianinem, itp.

Dodane: 27-09-2011 12:40
Z Twojej teorii wynika, że kosmici czekają na moment, w którym świat, tzn. Ziemia będzie podobna do tej znanej chociażby z filmów "Star Wars"? Wydaje mi się to zbyt abstrakcyjna teoria i nie do przyjęcia, nawet, jak na mnie, a jeżeli już kiedyś tak by miał świat wyglądać, to raczej pewnym jest, że te wojny pomiędzy "rasami" rozpoczną się z inicjatywy ludzi, bo taki kosmita nie będzie miał interesu nas atakować.
Nie śmiałbym się też z tego, co napisałem wcześniej, o podróżach w czasie i przekroczeniu prędkości światła. W dzisiejszych czasach ludzie dążą do obalenia wszelkich istniejących teorii i tworzeniu nowych, technika i umysły ludzkie poszły tak daleko, że za choćby dwie dekady wszystko, co tu wcześniej napisałem będzie możliwe, jednak nie dla wszystkich. Dowodów na to niestety znaleźć nie mogę, bo nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, jednak wierzę, że takie coś się stanie i nie mówiłbym "nie".
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.