Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:22
OnLine: 132, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Najsilniejszy Ziemianin?
Dodane: 27-01-2012 21:10
daniel910724 napisał/a:
... jednak jeśli chodzi o osobowość postaci to wole krillana. :)

że co :d Tien po śmierci Chouzu i gdy mu nappa rękę odwalił jedną ręką użył ataku przy którym stracił życie by pomścić przyjaciela... więc osobowość Tiena była lepsza niż Kuririna pod tym względem, Kuririn często się poddawał i kombinował jak Uciec (Saga friezy) Tien brał wszystko jak leci na klatę dlatego postawa tiena też jest lepsza.

Wracając do tematu:
Ocenic kto silniejszy Uub czy Tien po głębszym zastanowieniu (odliczając GT) myśle że po treningu u Goku byłby remis, Tien miał sporo Ki na tyle by wysadzić Majin Buu więc jeśli by wykonał Atak Kamikaze to Uub by także zginął gdyż nie miał ciała Buu

--------------------
Dodane: 02-02-2012 08:09
#Henkok - user - 80%
Dirt05599 napisał/a:
daniel910724 napisał/a:
... jednak jeśli chodzi o osobowość postaci to wole krillana. :)

że co :d Tien po śmierci Chouzu i gdy mu nappa rękę odwalił jedną ręką użył ataku przy którym stracił życie by pomścić przyjaciela... więc osobowość Tiena była lepsza niż Kuririna pod tym względem, Kuririn często się poddawał i kombinował jak Uciec (Saga friezy) Tien brał wszystko jak leci na klatę dlatego postawa tiena też jest lepsza.

Wracając do tematu:
Ocenic kto silniejszy Uub czy Tien po głębszym zastanowieniu (odliczając GT) myśle że po treningu u Goku byłby remis, Tien miał sporo Ki na tyle by wysadzić Majin Buu więc jeśli by wykonał Atak Kamikaze to Uub by także zginął gdyż nie miał ciała Buu

Nie wiem czy bezsensowna śmierć jest lepsza.Kuririn nigdy nie miał zamiaru walczyć z freezą to prawda,ale próbował zyskać na czasie,dlatego z charakteru wole Kuririna.Jednak jeśli mowa o sile,to najsilniejszy był tien jak dla mnie(nie wliczając uuba).Jeżeli licząc z nim to Uub,ponieważ ,majin buu nie był wytrzymał ponieważ nie musiał być,natomiast każdy z taką energią jak on jest wytrzymalszy od każdego ziemianina.Jak dla mnie tutaj wynik jest z góry przesądzony,leczzz to tylko moja opinia.Kamikadze by nie poskutkowało,a przyczyna jest prosta.Między nimi jest zbyt duża przepaść.

Wiadomość doklejona:
Przypomniałem sobie.Różnica w sile między nim jest wieksza niż między Chaozem a nappa z tej walki(nie mówie tu o różnicy a o ilorazie).Efekt z ubbem był by identyczny :d

--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 02-02-2012 08:45
Najsilniejszym Ziemianinem w DB był Tien. On trenował w każdej chwili. W cell saga to on zrezygnował z walki z cellem, w turnieju, i nie chciał trenować w sali ducha i czasu, ale gdyby Tien trenował w sali ducha i czasu mógłby dorównać mocą Cellowi, ale dopiero w sadze Buu, Tien trenował na Ziemi, ale gdyby potrenował tak jak Goku czy Vegeta w dużo większym przyciąganiu, niż przyciąganie Ziemskie to może by mógł zawsze pomóc Goku.

Dodane: 03-02-2012 08:14
Tien niewlazł do sali ducha i czasu bo według niego był to dla niego za trudny trening. Jeżeli by trenował z przyciąganiem musiał by zacząć od niskiego przyciagania i trochę by to trwało. Wiadomo jak to się dla Yamushy(niepamietam jak sie pisze xd) skonczyło gdy wlazł tam gdzie vegeta trenował xD. Ale się zgadzam Tien był najsilniejszy, oczywiscie jeżeli policzymy Uuba jako demona xD

--------------------
master xD

Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !
Dodane: 03-02-2012 09:33 - Edytowane przez DrThreezor dnia 03-02-2012 09:35
Jesli chodzi o ziemian to nie wliczając uuba oczywiście najsilniejszy był Tien a nie Krilin(przynajmniej moim zdaniem ),ale i tak moją ulubioną postacią jest Uub ktorego nie uważam za 100% ziemianina gdyż jest to wkońcu reinkarnacja demona...
[wesoly]

Dodane: 22-02-2012 14:34 - Edytowane przez Kyuubi dnia 22-02-2012 14:53
#Kyuubi - user - 70%
Uub to takie zakończenie Dragon Ball Z żeby nie było że przygody się skończyły :d więc nie wliczałbym go w ogóle w ranking nawet jeśli możemy go traktować jako ziemianina.

Spieracie się czy Tenshin czy Krilan? A ja was zaskoczę :d Najsilniejszą Ziemianką jest C17. Temat nie jest o najsilniejszym człowieku tylko Ziemianinie a ona jest cyborgiem stworzonym na Ziemi(i wcześniej była człowiekiem) czyli jest Ziemianką :) nawet dzieci może rodzić :o

Ten czy Krilan trudno powiedzieć ale stawiałbym na Krilana, ponieważ na Namek zostały wyzwolone jego ukryte pokłady Energii i walcząc u boku Goku ciągle się wzmacniał.

--------------------

Razem możemy więcej :)
Dodane: 22-02-2012 15:03
#Pepe - user - max%
Lol w takim razie najsilniejszym ziemianinem jest Gohan bo urodził się na Ziemi. W sumie Buu też był w skorupie na Ziemi, z niego wyewoluował Kid Buu więc to on ma miano the strongest [yyy]

--------------------
iSayumi
Dodane: 22-02-2012 15:06
#Kyuubi - user - 70%
Niee ale Gohan jest 1/2 ziemianinem a C17 urodziła się człowiekiem i została zmieniona w robota. Rozumiesz różnicę?

--------------------

Dodane: 22-02-2012 15:31
#Pepe - user - max%
Co z tego że urodziła się człowiekiem skoro sam piszesz:
Temat nie jest o najsilniejszym człowieku tylko Ziemianinie

Argumentujesz swoją wypowiedź pisząc że urodziła się na Ziemi, moje przykłady też się urodziły na Ziemi, rozumiesz? ;)

--------------------
iSayumi
Dodane: 22-02-2012 16:37 - Edytowane przez Roby2oo0 dnia 22-02-2012 16:41
#Roby2oo0 - user - 20%
Kyuubi pisze oraz nie którzy z was, że Kurilin jest silniejszy od Tien'a bo na Namek zostały wyzwolone jego moce ale wtedy nawet nie dorównywał zespołowi Ginyu, a Tien w zaświatach razem z Yamuchą i nawet z Chaozem ich pokonali z łatwością..
Myślę, że Tenshin han jest najsilniejszym człowiekiem (nie licząc Gohana bo to pół człowiek) bo nawet stawiał opór Cell'owi..
Nazwa tematu jest trochę omyłkowa bo jeśli chodzi o najsilniejszego ziemianina to zalicza się do tego Goku i on jest najsilniejszy xD
Sam Goku mówił, że jest ziemianinem a nie Sayjanem pomimo tego jak było naprawdę hehe

Dodane: 22-02-2012 17:10 - Edytowane przez Kyuubi dnia 22-02-2012 17:18
#Kyuubi - user - 70%
a ona jest cyborgiem stworzonym na Ziemi(i wcześniej była człowiekiem) czyli jest Ziemianką

A ty Pepe oczywiście widzisz tą głupotę którą napisałem i nie interesuje cię co jest w nawiasie. Klasyczny przykład ignorancji.

--------------------

Dodane: 22-02-2012 18:39
#Sala8 - user - 80%
Roby2oo0 napisał/a:
Nazwa tematu jest trochę omyłkowa bo jeśli chodzi o najsilniejszego ziemianina to zalicza się do tego Goku i on jest najsilniejszy xD
Sam Goku mówił, że jest ziemianinem a nie Sayjanem pomimo tego jak było naprawdę hehe

pomimo tego jak było naprawdę hehe

Yyy, ale to przecież nie w tym rzecz była, on się wychował na ziemi i dlatego czuł się z ziemianami bardziej związany niż z Saiyanami, ale był w pełni Saiyaninem.

Za to przykład z treningu u Kaito dałeś dobry. Natomiast Krillan'owi uwolniono moc? No, ale dużego postępu nie zauważyliśmy, co jakby Tien mógł też?
Dużo osób już wymieniało przykłady, ewidentnie Tien przewyższał Krillana.
W pierwszej serii nawet już klasyfikowano ich w innej lidze.

--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 22-02-2012 19:33
Po pierwsze to cyborg C-17 nie był kobietą. Kobietą cyborgirm był ten o numerze #18.

Roby2oo0 przeczytaj pierwszy post tego tematu tam napisane o czym on jest :d .

A co do Krilana i Tiena.
Mimo wszystko uważam, że na planecie Namek Wódz Nameczan uwolnił w Krilanie drzemiące w nim pokłady energii. Może rzeczywiście nie było to ukazane chociaż w jednym momencie zaraz po uwolnieniu tej mocy Krilan leciał po Songokana z zawrotną szybkością :d . W tym czasie kiedy Krilan przebywał na planecie Namek to Tenshin trenował u Kaito. Wtedy możemy porównać tych bohaterów. I rzeczywiście Tenshin wygrywa. Najlepszym przykładem na to jest choćby walka z zespołem Ginyu ( tak jak napisał Roby2oo0 ).

A co do pierwszej serii to w niej Tien wyraźnie przewyższał Krilana ( przynajmniej moim zdaniem ). Dużo lepiej spisywał się na turniejach i wgl.

Więc podsumowując sam nie wiem co mam myśleć :d . Początkowo byłem przekonany, że to Krilan jest lepszym wojownikiem lecz po zastanowieniu zaczynam w to wątpić. Aktualnie jestem na 210 odc. Dragon Ball Z i po obejrzeniu tej serii wypowiem się kto ( moim zdaniem ) jest lepszy [szeroki] .

--------------------
DB4EVER http://besty.pl/3...

SONGO SSJ3

Dodane: 23-02-2012 09:36
#Kyuubi - user - 70%
Po pierwsze to cyborg C-17 nie był kobietą. Kobietą cyborgirm był ten o numerze #18.

sory :d ale to nie zmienia faktu że C18 była ziemianką. Gaku nie miał biologicznych rodziców ziemian a C18 miała.

--------------------

Dodane: 23-02-2012 10:04
Tyle, że jej niemozna klasyfikować jako człowieka, a tu chodzi o istoty ludzkie. C#18 stała sie silna dopiero gdy została cyborgiem dlatego niemożemy jej liczyć.

--------------------
master xD

Dodane: 23-02-2012 15:13
#Kyuubi - user - 70%
Temat jest o ziemianach a nie istotach ludzkich :p W Dragon Ballu występowały różne animalsy które były Ziemianami.

--------------------

Dodane: 23-02-2012 16:58
#Pepe - user - max%
Temat jest o ziemianach a nie istotach ludzkich

No właśnie, więc nie pieprz mi tutaj o ignorancji bo sam ją uskuteczniasz. Najsilniejszym ziemianinem jest Buu, finito.

--------------------
iSayumi
Dodane: 24-02-2012 08:42
#Kyuubi - user - 70%
Najsilniejszym ziemianinem jest Buu, finito.

buhaha a miał biologicznych rodziców ziemian?

--------------------

Dodane: 24-02-2012 21:14
#Pepe - user - max%
Rodząc się w Urugwaju z automatu mam obywatelstwo urugwajskie, nawet jak moi rodzice to Polacy. Buu urodził się na Ziemi i jest pełnoprawnych ziemianinem -.-

--------------------
iSayumi
Dodane: 25-02-2012 08:15
Zgadzam się z Pepe xD, logicznie myśląc narodziny kid buu dała zgromadzona energia miedzy innymi od Gohana. Jednak najwięcej się napracowali Goku i vegeta wię ich możemy uwarzać za rodziców(stwórców) kid buu xD

--------------------
master xD

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online