Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:21
OnLine: 137, statystyki
index > Manga i Anime > Bleach
Temat: Bleach: Warte obejrzenia?
Dodane: 18-09-2011 20:16 - Edytowane przez by_black dnia 19-09-2011 08:38
Witam wszystkich bardzo serdecznie chcialbym zadac wam pytanie czy opłaca mi sie ogladac bleach? Czy jest to dobre anime na miare naruto? I wogole o czym to jest? Prosze by fani tego anime mnie do niego przekonali bym zaczal ogladac ;] Dzieki z gory i pozdrawiam!!!

--------------------
Dodane: 18-09-2011 20:23
Ja jestem dopiero na 56 odcinku i jak dla mnie jest ZAJ**ISTE! Super fabuła, walki zajefajne, naprawde wciąga jak dla mnie świetna kreska, ciekawe postacie. Ale akcja zaczyna się od momentu przybycia Byakuya z Renjim to chyba około 20-30 ocinek nie pamiętam dokładnie ale naprawde bardzo wciąga. Warto oglądać. Główny bohater bardzo szybko się rozwija, co przyspiesza akcje (ciekawy jestem jakie ma Ban Kai, dowiesz się co to później ;) ) Fajny humor i ogólnie ciekawa historia.

--------------------
Moje rysunki ;)
http://npolska.ne...ost_234793
Dodane: 18-09-2011 20:29
#JCD - user - max%
ricardokaka napisał/a:
dobre anime na miare naruto?

Naruto dobrym anime? :|
Technicznie rzec biorąc Bleach jest o wiele lepiej wykonany od Naruto. Animacje nie ssą, muzyka IMO lepsza.

Filery tu i tu są straszne. Ale porównując mangi to... ciężko powiedzieć, która lepsza.

W każdym razie Bleach, w przeciwieństwie do Naruto, na początku koxxi (szczególnie soul society saga). A potem z dużymi wahaniami im dalej, tym gorzej.

Początek Bleacha, tak do końca wyżej wymienionego wątku szkoda nie obejrzeć. A potem to zależnie od tego, jak ci się spodobało.

--------------------

Dodane: 18-09-2011 20:44
#olek_mi - user - max%
Fillery są właśnie porządnie przygotowane, fabuła przemyślana z rozmachem na ok. 30 epków ( zależy w jakiej sadze ). Nawet fillery polecam ci obejrzeć ;) .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 18-09-2011 20:55
#zielony - user - 90%
Hueco Moundo Saga też nie była zła. Nie dość, że walki tam były przepiękne to humor potrafił zmieść człowieka z fotela. Fakt po hueco moundo trochę fabuła się psuję, ale ten kto jest na bieżąco z mangą wie, że Bleach ma się lepiej i oby tak zostało.

--------------------
Moje rysunki ;)
Dodane: 18-09-2011 21:00
#Pepe - user - max%
Naruto to strasznie cienkie anime, polecam więc BLicza który imo bije na łopatki historię o ninja w dresie. Mógłbym właściwie powtórzyć wypowiedź JCD, ale mi się nie chce, bierz się za Bleach kolego ; )

--------------------
iSayumi
Dodane: 18-09-2011 21:06
#Darknes - user - max%
Fanem to ja nie jestem ale widziałem wszystko z Blicza więc mogę Ci spokojnie go polecić. A jak się ogląda ciągiem nie czekając na epki to nawet fillery są dobre :d Ja jak oglądałem jeden epek za drugim to większość fillerowych sag przeleciałem w dość szybkim tempie i się na nich nie nudziłem.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 18-09-2011 21:09
#Arti1915 - user - 90%
Naruto mnie już powoli nudzi, a Bleach się rozkręca na nowo. Jeśli szukasz sporego kawałka mocnej akcji, ciekawych walk, pokazów ogromnej mocy i siły, to zapraszam na seans Blecaha. Jeśli jakis odcinek Cię znudzi, to znaczy że jest to filler, i możesz go po prostu ominąć, chociaż i tak nawet fillery, jeśli jednoodcinkowe nie były, to miały ciekawą fabułę, np. historia Bounto, czy bunt Zanpaktou. Szczerze Ci polecam Bleach'a.

--------------------

Dodane: 18-09-2011 21:32
#Akki - user - 30%
Ja ci Bleacha polecam i to bardzo.Jak dla mnie najlepszy Tasiemiec :d Początek jest taki sobie, potem jest kultowa Saga SS a następnie najciekawsza saga "Arrancar" bądź "Hueco Mundo" Saga zależy jak wolisz :d Walka z pierwszą trójką Espady jest dość nudna bo żadne z nich nie zasługuje na swoją pozycje

--------------------
"Zostaniesz HoKage jakiego nie było" Chiyo
Dodane: 18-09-2011 21:44 - Edytowane przez michal1998 dnia 18-09-2011 21:44
Trudno mi ci doradzić czy bleach jest dobrym anime.Początkowe odcinki naprawdę były zajefajne ale teraz przestałem oglądać.A wiecie dlaczego.Bo rozpoczęła się saga fillerów.I to one wpłynęły na to że dalej nie oglądam.Te fillery w bleachu są tak żałosne,że głowa mała.Ja ci radzę żebyć oglądał tylko te momenty co były w mandze,a fillery to pomijaj.Mówię ci bracie strzeż się fillerów.Gdy będziesz oglądał te anime bez fillerów to na pewno ci się spodoba.To tyle.

--------------------
Dodane: 18-09-2011 23:21
#JCD - user - max%
Lista fillerów z blicza, czyli "co omijać":

List of filler episodes
033 *Karakura Heroes Omake 1
050 *Karakura Heroes Omake 2
064-108 *Bount arc
128-137 *Stolen Hogyoku arc
147-149 *Rukia side story. Plot&Character designs by Kubo
168-189 *New Captain arc
204-205 *Random one-episode fillers
213-214 *Karakura Riser Omake
227-265 *Zanpakutou Rebellion arc. Character designs by Kubo.
266 *Hueco Mundo Recap
287 *Magic Lamp Gaiden
298 *Hell Chapter Movie Promotion
299 *Hell Chapter Movie Prologue
303-305 *Random one-episode fillers
311-316 *Random one-episode fillers
317-??? *Gotei 13 Invasion arc

--------------------

Dodane: 19-09-2011 05:11
#bake1 - user - 50%
ja obejżałem dopiero 14 odcinków więc jakoś specjalnie nie moge się wypowiedzieć
ale mój kumpel widział 167 odc i prosił mnie bym mu wszystkie pozgrywal i właśnie dlatego zacząłem to oglądać
i powiem ci że zaczyna mnie ciekawić
jak narazie byla dobra walka Ichigo i Ishidy z pustymi
masz tu ały zalążek tej walki
obejż i sam stwierdź czy warto ci bleach oglądać
http://www.youtub...6yYDK79X9A

Dodane: 19-09-2011 11:53
własnie obejrzalem pierwsze 5 odcinkow i nie jest takie zle (jesli mozna stwierdzic po pierwszych odcinkach ;) ) ale szkoda ze to wszysko sie dzieje w zaswiatach a ni na zywo bo niepome sie caly swiat dowiedziec o sile glownego bohatera POZDRO i prosze o dlasze komentowanie

--------------------
Dodane: 20-09-2011 14:46
#owerfull - user - max%
Raczej nie można stwierdzić po pierwszych odcinkach, chociaż mi się one bardzo podobały, klimatyczne i w ogóle.Oglądaj to zobaczysz jak potem się rozkręci ;) .

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 20-09-2011 14:53
no ja obejrzałem Bleach'a wypełniając sobie pustkę po filerach Naruto i jestem bardzo zadowolony, tylko, martwi mnie ostatni odcinek oparty na mandze, z dnia 22.02.2011, jestem ciekaw jak sie to rozwinie... lub czy w ogóle...
Pozdrawiam!

Dodane: 20-09-2011 16:30
Bleach jest na serio super ^^
Naruto nie lubie ale w bleachu można się zakochać ^^
NA serio polecam ;P

Pozdrawiam ;*

--------------------
" Z deszczem przychodzimy, z rosą odchodzimy, lecz marzenia nasze na tym świecie pozostają "

Akira Toriyama

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

"Życie ludzkie jest jak koń mijający nas w galopie"

Przeczytałam na chińskiej herbatce z wróżbami ;>
Dodane: 20-09-2011 17:41
#malpex - user - max%
Blicz słabym anime nie jest. Jak na taką długą serię nie nudzi się tak szybko i ma dobrą fabułę. Jeżeli sie szuka długiego shounena to można Bleacha polecić. Choć ja bym polecał inne lepsze tytuły :p

--------------------

-------------------------------

Dodane: 23-09-2011 09:49
dlaczego od 15 odcinka napisy sa pa angielku a nie po polku nie sprawdzałem wszytskich ale 14,15 i 16 sa po nagielsku DLACZEGO?

Dodane: 23-09-2011 10:04
Bleach jest bardzo dobrym anime :) Polecam obejrzeć każdemu. Ciekawe walki, super moce, oraz przeróżni przeciwnicy. Głównym bohaterem jest Ichigo. Ja właśnie oglądam Bleach, jestem na 170 odcinku. I jest bardzo ciekawe.

Dodane: 23-09-2011 10:07 - Edytowane przez Macias dnia 23-09-2011 10:08
#Macias - user - max%
Warto się tutaj zastanowić nad tym czy warto go oglądać. Ja tam nie żałuję, że go obejrzałem choć gdybym miał zaczynać go dzisiaj oglądać, wolałbym bardziej obejrzeć zamiast tego dziesięć krótszych anime.. Początkowe odcinki Bleacha są genialne, zjawiskowe. Natomiast w miarę czasu zaczęła się objawiać tasiemcowa natura tego projektu. Dużo filerów, dużo naciąganych wątków, dużo lania wody powoduje że Bleach znacznie obniżył swój poziom. To, że ci się spodoba to jestem pewien bo wymienić chcesz jednego tasiemca shonena Naturo na tasiemca shonena Bleach, który jest lepszy w moim odczuciu. W moim krótkim życiu obejrzałem coś ponad setkę anime, a bleach w moim osobistym rankingu znajduje się na jakimś powiedzmy osiemdziesiątym miejscu. Nie jest to wynik dobry i świadczy to o tym, że na świecie robi się anime o niebo lepsze. Ja Bleacha zacząłem oglądać dość wcześnie jak zaczynała się jego produkcja więc sobie przez wiele lat go oglądałem i nie musiałem zbyt wiele nadrabiać. Natomiast gdybym miał nagle teraz cały rok oglądać tego Bleacha żeby dobrnąć do końca to by mnie szlag trafił. Niewątpliwie Bleach ma też swoje dobre strony. Jak każdy tasiemiec chcąc, nie chcąc ukazuje ogromny, wykreowany świat z mnogością informacji, tak że jak ktoś przebrnie te 300 ileś odcinków, to zaczyna dobrze rozumieć tamtejsze mechanizmy i ogólny sens fabuły..

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online