Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:20
OnLine: 131, statystyki
index > Fandom i Japonia
Temat: It's a trap!
Dodane: 16-09-2011 14:18
#JCD - user - max%
W fandomie występuje pop***rdolone zjawisko zwane "trapami".
Co to jest? Wyobraźcie sobie, że wszystkie, WSZYSTKIE osoby na tym obrazku:
http://chanarchiv...766105.jpg
to mężczyźni.
:d
...
CO TO K*RWA JEST?!

Naprawdę, niemiłosiernie mnie to drażni. Większość postaci to zwykłe dziewczynki, w przypadku których ktoś stwierdził, że jednak są płci męskiej i voila! Mamy trapa [yyy]

Osobników takich jak Haku jeszcze toleruje, ale jak trap wygląda jak dziewczynka, zachowuje się jak dziewczynka, ma głos jak dziewczynka, a czasem nawet ma cycki(!), to już IMO gruba przesada.

Zdarzają się też takie rzeczy nawet na konwentach: http://www.youtub...l4AsPoxBns

Jest też przeciwieństwo trapów, tzw reverse trap. O wiele mniej popularny, ja znam tylko Kino , która notabene wygląda właśnie na osobę bezpłciową, więc w jej przypadku jest to dla mnie do przełknięcia.

Nie rozumiem tego i drażnią mnie zabiegi twórców robiące mężczyzn nie z osób "bezpłciowych" a ze zwykłych dziewczyn :T

A co wy sądzicie o tym zjawisku?

--------------------

Dodane: 16-09-2011 14:32
#Pepe - user - max%
Cholera, człowiek zdąży się zakochać a tu okazuje się że to mężczyźni (uhh słowo na wyrost) :( Ciekawy zabieg, nie irytuje mnie, niby czemu? Za to śmieszy to już tak. Myślę że twórcy umieszczają taki fant by było ciekawe, w końcu dość nietuzinkowy pomysł.

--------------------
iSayumi
Dodane: 16-09-2011 14:57
#JCD - user - max%
Człowiek, to jest chore!

Robisz sobie *fap* *fap* *fap* do dzieffczynki, albo wybierasz ją na swoją waifu, a tu nagle zonk! Okazuje się, że to chłopak. [oczy] I co? Ty wychodzisz na geja?

Nie... raczej ten, co to wymyślił, wychodzi na świra i zwyrodnialca.

--------------------

Dodane: 16-09-2011 17:11
#Darknes - user - max%
Czyli trzeba "panience" w majtki zajrzeć aby mieć 100% pewności, tylko jak zajrzeć w majtki obrazkowi ?? xDD Mnie to w sumie nie drażni. Moja Waifu, jeśli w ogóle mogę ją tak nazwać, jest w 100% kobietą, i to dorosłą z niezłymi kształtami :d Mnie to co najwyżej śmieszy:
- O patrzcie, jaka urocza dziewczynka!
- To jest przecież chłopiec.
- lol :o

Przy Haku miałem niezłego zonka jak się okazało, że to jednak chłopiec ale w sumie się nie przejąłem faktem, że mi się on spodobał :d No ale dobra, Haku był po prostu przystojniakiem i zapuścił długie włosy ale niektóre postacie z tego linku co dałeś to ewidentnie dziewczynki a jednak nimi nie są więc coś tu jest nie tak z twórcami :|

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 16-09-2011 17:19
#Arti1915 - user - 90%
aZ trudno uwierzyć, że większość tych postaci, to faceci. Teraz jak będę oglądał jakieś anime, aż strach pomyśleć, czy to naprawdę laska czy facet.
Twórcy takich postaci mają albo niezłą ubawę z tego, albo po prostu są chorzy psychicznie. Albo po prostu lubią ładnych chłopców.

--------------------

Dodane: 16-09-2011 18:41
#Bociak - user - max%
Oprócz Haku nie dam rady sobie przypomnieć jakiegokolwiek trapa. Generalnie jednak parę razy dałem się nabrać, ale zamiast frustracji rozśmieszyło mnie to. :p

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 16-09-2011 18:52
#owerfull - user - max%
Jebaki leśne xD.A Griffith to czo ?!, TY JCD jeden nienormalny :( xD.Myślałem z początku, że to kobieta, ale szybko okazało się, że to mężczyzna, i to nie byle jaki.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 16-09-2011 19:33
#Darknes - user - max%
Griffith... jak zwykle, Berserk xDD Gryffith od samego początku wyglądał na chłopaka, przynajmniej dla mnie, nawet imię jest imo męskie no ale może akurat ty wziąłeś go za kobitę :p Gorzej z tymi postaciami co JCD zapodał, przecież to są kobity, nie mogę uwierzyć w to, ze mają wacki [placze]

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 16-09-2011 19:39
#Bociak - user - max%
Ower, aż dziw było by zobaczyć jakiegoś posta bez aluzji do Berserka. :p A akurat Gryffith od zawsze był dla mnie facetem, to na pewno nie trap.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 16-09-2011 19:42 - Edytowane przez owerfull dnia 20-09-2011 18:01
#owerfull - user - max%
No co jak co, ale pierwszy raz gdy go zobaczyłem to pomyślałem, że to kobieta, może ktoś jeszcze wpadł w taką pułapkę xD, nie musiał być facetem, na początku nie było to nawet powiedziane.Zresztą niektórzy mają imiona nie z tego świata, nawet kobietę można tak nazwać.Dałem przykład, a wy się czepiacie xD.
to na pewno nie trap.
No trap to nie jest, ale każdy kto go pierwszy raz zobaczył mógł pomyśleć, że to kobieta, w końcu ma urodę godną pięknej niewiasty :) .

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 16-09-2011 19:57
nie mogę uwierzyć w to, ze mają wacki

Ekhem... Nie musisz, really, no bo... hehe... nawet Naruto nie musi mieć, xDDD, bo nie pokazywali hiehiehie...

--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko poooost!!!!
Dodane: 16-09-2011 19:59
#hlkpl - user - 80%
adam153 napisał/a:
SENSACJA, SKANDAL, proponuje zadzwonić do Ewy Drzyzgi, nawet jest to wskazane : Jeśli waliłeś sobie konia do słodkiej mangowej dziewczyny a ona okazała się mężczyzną, zadzwoń!! No bez przesady co mnie jakieś trapy, to jakieś porobione zabiegi dla porobionych ludzi.

No stary ja bym poszedł z tym do Strasburga. Bo to łamanie praw człowieka!!! A tak na serio to trzeba pogratulować twórcą tych postaci, bo mają niezłą wyobraźnie. :p

--------------------
Dodane: 16-09-2011 21:36
#blade81 - user - 80%
zazwyczaj mnie to śmieszy, gdy chłopak jest zmuszony udawać dziewczynę, no ale jak wiem od początku. A nieraz jak widzę fajną laskę i nagle się okazuje że ma jaja dosłownie xD no to wkurza. Ale jest jakaś egzotyka, a ja lubię niestandardowe anime.
Ale pół biedy gdy to w anime, a co gdy poznajemy w rl taką "niezwykłą dziewczynę" ;/

--------------------
Dodane: 20-09-2011 17:57
#malpex - user - max%
To jest skandal poprostu! Jeżeli z tych co podał jcd wszyscy to faceci, to niektórzy mają nawet cycki! I jak tu się nie pomylić. Więc to nie jest z nami nic złego jeżeli widzimy w damskich facetach, dziewczyny bo ciężko mieć na 100% pewność. Chyba ze zaglądamy w spodnie xD

--------------------

-------------------------------

Dodane: 04-11-2011 14:13
Obrazki obrazkami, gorzej jak idziesz przez miasto i widzisz przed sobą długowłosą, zgrabną panienkę w obcisłych jeansach, a kiedy ją doganiasz i mijasz, okazuje się, że to jakiś emos płci męskiej. D:

Dodane: 04-11-2011 16:54
#zielony - user - 90%
Jedynym trapem z jakim miałem styczność to Haku. I moim zdaniem Haku można nazwać prawdziwym trapem. Podzielam uwagę JCD. Jeżeli dana postać równie dobrze może być facetem, bo z wyglądu jest bezpłciowa to jest to prawdziwy trap. Ale co do pozostałych gdy dochodzi już do ukazania cycuszków to dla mnie jest to nic innego jak żałosna próba "strapowania". Co do Griffita to chyba tylko tobie ower, zdawał się kobieta :p . Dla mnie to od razu był urodziwy facet :d .

--------------------
Moje rysunki ;)
Dodane: 05-11-2011 21:38
#Macias - user - max%
Jakoś ciężko mi uwierzyć w to, że osoby podane na tym zdjęciu są facetami. Na pewno nie jest tak i walić te trapy.. Faktycznie, może góra parę razy pomyliłem się co do płci, ale no bez przesady. Aż niedobrze mi się robi gdy piszę w tym temacie, drażniąca sprawa. Kino z Kino no Tabi, to była dziewczynka, ale to był element fabularny specjalnie dostrojony tak, żeby wszyscy wierzyli że Kino to chłopak, a potem wyjaśniali dopiero że to dziewczynka... Ale prawda że nie dało się zgadnąć jej płci. A co do Griffita.... zawsze uważałem że to straszny pedał był. Wszystkie jego ujęcia podczas kąpieli i nie tylko były żenujące..

--------------------
Dodane: 13-11-2011 22:07
#by_black - systemadmin - max%
Dla mnie to śmieszne jak ktoś chce wmówić ci że to facet, mimo że widzisz że ma piersi i wygląda w 100% jak kobieta. Przypadkiem takiego trapa, którego znam, to Haku, ale od początku nie pasowało mi coś w tej postaci, a w postaciach ukazanych przez JCD, mógłbym do upadłego kłócić się że to kobieta, a nie facet. Naprawdę nie smaczne zagrania ze strony twórców mangi i anime.

--------------------
Dodane: 18-11-2011 23:50 - Edytowane przez Esey dnia 18-11-2011 23:54
#Esey - user - 80%
Z resztą dla nich to nic niezwykłego, że chłopiec to istna dziewczynka, ich nie da się zrozumieć, więc nie próbujmy, wystarczy spojrzeć na ich reklamy, teleturnieje. To co dla nas dziwne, dla nich to codzienność. Osobiście nic do tego nie mam, tylko czasami jest to mylące, szczególnie gdy widzisz kobietę, a to "facet"... Teraz fapacze anime dwa razy się zastanowią zanim wybiorą obraz swoich "westchnień" ^^. Przy Haku aż takiego feila nie miałem, aczkolwiek dobry przykład.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online