Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:20
OnLine: 131, statystyki
index > Dragon Ball > Gry
Temat: Dragon Ball Online: Jak zagrać!
Dodane: 13-09-2011 16:36 - Edytowane przez Undarion dnia 17-09-2011 20:59
#Undarion - user - 10%
Witam wszystkich, Dotarły mnie słuchy że większość nie wie jak zagrać w Dragon Ball Online. Otóż zjawiam się ja i podaje Linki do Stron w których można się dowiedzieć jak pobrać i zarejestrować się na Taiwańskim Dragon Ball Online.

Zacznę od Rejestracji na Taiwańskim DBO.
http://www.wasabi...

Podaje Link do Filmiku jakby ktoś nie wiedział o co chodzi:
http://www.youtub...GOT9t_Y-PE

Aby pobrać Taiwańskiego Dragon Ball Online wystarczy w google wpisać:
DBO_CT_TW_Setup_20110706
Najlepiej jakby to był Torrent - w tym wypadku potrzebny będzie program "uTorrent"

Może to być z tej stronki pobrany torrent:
http://www.4share...06zip.html

Aby Gra była chociaż troche zrozumiała polecam English Patcha, który jest dostępny na:
http://www.dbocom...
Na tej stronie Trzeba się zarejestrować by móc go pobrać.
Polecam Rejestracje na Tej stonce ponieważ jak jest coś dodane do gry odrazu się tam pojawia.

Życzę miłego Grania i myślę że mój post przyda się nie jednemu :)

Pozdrawiam...

Dodane: 13-09-2011 16:48
#Ser3k - user - 60%
Jest team o DBO najprawdopodobniej toturial jak sie zarejestrowac już tam jest. Sam grałem na koreańskim serwerze ale widok częściowego tłumaczenia zniechęcił mnie chociaż 50 lvl (sworda) nabiłem. Polecam będę znowu grał jak wyjdzie europejska wersja z pełnym tłumaczeniem czyli pewnie za 2 lub 3 lata.

--------------------

"Szczęście sprzyja odważnym"Wergiliusz
Dodane: 13-09-2011 20:33 - Edytowane przez Undarion dnia 13-09-2011 20:33
#Undarion - user - 10%
To sporo czasu. Narazie to musi nas zadowolić bo nie widziałem innej gry w 3D na PC chyba że jakieś mody. Jak mi wiadomo to do Koreańskiej wersji trzeba jakiś NIP lub coś w tym stylu. Aby zarejestrować się i zagrać w Koreańskie DBO poświęciłem ok. tydzień poszukiwań, aż się zdenerwowałem i zagrałem w Tajwańskiego DBO. Teraz czekać na EU wersje.

Dodane: 13-09-2011 20:48
Od siebie dodam że gra dosyć szybko się nudzi może tylko mnie bo nie nabiłem więcej niż 21 lvl na Korei ale za to ciekawe są questy z anime

--------------------
Dodane: 13-09-2011 22:06
#Undarion - user - 10%
Też tylko nabiłem 21 lvl i nie chce mi się w to grać. Możliwe też dlatego że mało spotyka się polaków i niema z kim pt zrobić.

Dodane: 13-09-2011 23:30
Są Polskie gildie sam w jednej jestem chyba ze trzy czy cztery ale jak tam granie nie mam pojęcia wole grać sam

--------------------
Dodane: 13-09-2011 23:48
#Undarion - user - 10%
Jak ja długo gram jeszcze nie widziałem żadnej Polskiej gildii. Spotkałem jednego gracza z Polski nick jego to "Kick..." (nie znam dokładnie) może jest z nami na Forum DBPolska. :)

Dodane: 15-09-2011 23:20
#Tabac - user - 0%
No no, nie wiedziałem, że taka gra istnieje :d Jestem ciekaw jak to wygląda.

Właśnie pobieram i potem napiszę czy działa.

Dodane: 16-09-2011 00:44
#Tabac jak ma nie działać jak zrobisz dobrze konto to musi działać
#Undarion np:4FUN Polska gildia zresztą sam w niej jestem

--------------------
Dodane: 16-09-2011 14:11
#Undarion - user - 10%
Tabac napisał/a:
No no, nie wiedziałem, że taka gra istnieje :d Jestem ciekaw jak to wygląda.

Właśnie pobieram i potem napiszę czy działa.

Napisałem wszystko co potrzebne by zagrać w DBO. (Musi działać)
Gra jest na początku wciągająca, po dłuższym czasie się nudzi.
Najciekawsze jest robienie Questów (po Chińsku) :d

--------------------
Undarion™

█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
ORIGINAL PROFILE ®
Dodane: 16-09-2011 20:24
Mam 22 lvl i też powoli rezygnuję. Spotkałam kilka q których nie da się zrobić, bo mobki nie reagują.

Wiadomość doklejona:
I jeszcze coś :) Nie widziałam tutaj adresu naszego teamu DBO : www.dbmmo.net
Wszytkie instrukcje na taiwan, koree i najnowsze newsy ze świata.

--------------------
http://dragon-bal...gspot.com/
Dodane: 16-09-2011 22:02
#Tabac - user - 0%
A ja mam problem. Otóż zainstalowałem grę, spatchowałem na ENG, ale wchodząc do gry wszystko jest po japońsku/chińsku (menu główne jak i wyboru postaci też...).

Wie ktoś jak to "naprawić" ?

Dodane: 17-09-2011 09:54
#Undarion - user - 10%
Czytałeś co było dodane do patcha?

Upewnij się że uruchomiłeś program w trybie Administratora.
Jeśli pojawi się komunikat o błędzie, że plik wyjściowy nie może być otwarty
to prawdopodobnie dlatego, że plik lang0.pak w folderze pakiet ustawiony jest tylko na odczyt.
Aby to zmienić, kliknij prawym przyciskiem myszy na lang0.pak, kliknij na właściwości, odznacz pole "tylko do odczytu" w zakładce "Ogólne" i kliknij przycisk "Zastosuj".

Powinno działać. a jak nie to zapoznaj się bardziej z pilkiem "readme" z folderu "DBOCOM Language Patcher (v1.1.3)" Napisałem to co było najważniejsze. Też miałem ten problem. zrobiłem to i działało. :)

--------------------
Undarion™

█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
ORIGINAL PROFILE ®
Dodane: 17-09-2011 13:25
#Tabac - user - 0%
Undarion napisał/a:
Czytałeś co było dodane do patcha?

Upewnij się że uruchomiłeś program w trybie Administratora.
Jeśli pojawi się komunikat o błędzie, że plik wyjściowy nie może być otwarty
to prawdopodobnie dlatego, że plik lang0.pak w folderze pakiet ustawiony jest tylko na odczyt.
Aby to zmienić, kliknij prawym przyciskiem myszy na lang0.pak, kliknij na właściwości, odznacz pole "tylko do odczytu" w zakładce "Ogólne" i kliknij przycisk "Zastosuj".

Powinno działać. a jak nie to zapoznaj się bardziej z pilkiem "readme" z folderu "DBOCOM Language Patcher (v1.1.3)" Napisałem to co było najważniejsze. Też miałem ten problem. zrobiłem to i działało. :)

Czytałem wszystko na ten temat i dalej to samo...

Żadnych błędów nie ma, po prostu nie ma eng.

Dodane: 17-09-2011 20:58
#Undarion - user - 10%
Ja robiłem wszystko tak jak napisałem i mi działa.
Zapoznaj się jeszcze z tym filmikiem:
http://www.youtub...TQ48nL3EdI

--------------------
Undarion™

█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
ORIGINAL PROFILE ®
Dodane: 17-09-2011 23:37
#Tabac - user - 0%
Undarion napisał/a:
Ja robiłem wszystko tak jak napisałem i mi działa.
Zapoznaj się jeszcze z tym filmikiem:
http://www.youtub...TQ48nL3EdI

Oglądałem wszystkie filmiki o tym jak to zrobić, ale dalej to samo. Nic nie pomogło. Chyba poczekam na EU ;<

Dodane: 18-09-2011 11:02
#thelobo - user - 20%
Nie byłem pewien czy marnować tego posta czy też nie. No bo to strata mojego cennego czasu. A wiec pierw wypowiem się na temat o to tej gry. Gra jak wiecie albo i nie jest od 7 roku życia.. I dlatego wygląda tak dziecinnie.. Bynajmniej dla mnie tak wygląda. I jeszcze jak by tego było mało dużo questów nie jest dorobionych .. czy to w ogóle wygląda jak dragon ball.. Nie. I w tym jest cały sęk.Nie można latać. No kpiny. To raz a dwa ta grafika jak na te czasy jest lipna. Ja dla mnie zobaczcie sobie nie wiem gry jakieś inne mmorpg. Jeżeli mam być szczery to oni to robią wszystko dla pieniędzy no bo każdy wie że dzieci fanatycy dragon ball (ja) zagra w to.. Ale nie wiedzą że połowa osób odejdzie od tej gry bo się nie spodoba.. Ja mam jak narazie 37/ I mi się powoli nudzi i nie wiem czy nie sprzedam konta. Nie wiem czy mogę ale jeżeli ktoś chce kupić 38 chara fightera. Pisać do mnie na gg;643779 bądź pw ;D. A i dziwicie mnie te osoby które wbiły ledwo 21.. czy tam nie wiem jaki bo od 30 się nawet gra według mnie rozkręciła.. No bo posiadasz Master klasę ;D no wiecie o co caman ;D.

Dodane: 18-09-2011 12:52
#Undarion - user - 10%
Kolego, chyba pomyliłeś tematy.
Bo to jest post o tym jak zagrać w DBO, a nie by krytykować tą gre.
Żadna gra nie jest idealna, każda ma jakiś minus.

A co do pieniędzy to Ty tutaj chcesz zarobić:
"...jeżeli ktoś chce kupić 38 chara fightera..."

A co do grafiki, to jest dobra jak na Anime.
A tak wogóle to w grze nie ma Saiyan, Są Tylko Ludzie, Nameczany i Majiny.
Więc wiadomo że nie można wszystkiego co było w Anime.

--------------------
Undarion™

█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
ORIGINAL PROFILE ®
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online