Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:19
OnLine: 129, statystyki
index > Manga i Anime
Temat: Golgo13
Dodane: 29-08-2011 01:18
#blade81 - user - 80%
Golgo 13

one shot one kill

Duke Togo, a.k.a. Golgo 13, is a highly-skilled assassin hired only by those who pay top-dollar for his services - whether it's the FBI, CIA, industrial corporations or mafias. Regardless of who the target is or what situations he encounters, Golgo 13 always gets the job done.

You don't want to be his enemy

Anime na podstawie mangi z 1969. Wcześniej powstały 2 filmy aktorskie, 2 pełnometrażowe filmy anime i 5 gier.
Golgo to niezwykła postać. Postawny mężczyzna o przeszywającym spojrzeniu. Jest najlepszy w tym co robi i nigdy nie popełnia błędów. Pozbawiony emocji, nazywany nieraz bogiem śmierci zostawia za sobą krwawe żniwo gdziekolwiek się zjawi. Teoretycznie jest on postacią negatywną, reprezentuje niebezpieczny i nie do końca legalny fach, zabija wszystkich bez skrupułów, mimo to ja go bardzo polubiłem. Zawsze trzyma się swoich zasad, opanowany w każdej sytuacji, inteligentny, nigdy nie zdradza i wykonuje swoje zadanie bezbłędnie. A tych dostaje naprawdę sporo i choć prawie wszystkie polegają na zabiciu kogoś to są zróżnicowane, a sposób w jaki to robi jest niesamowity.

Na początku nie spodobało mi się to anime. Postacie wydały mi się okropne. Jednak zadziwiająco szybko się przyzwyczaiłem i polubiłem ten styl. Grafika może nie jest najlepsza i szczegółowa w detale, ale szczerze nie przeszkadzało mi to w czerpaniu przyjemności z oglądania. Muzyka też całkiem fajna wpasowująca się w klimat.
Jest to episodic, każdy odcinek to zupełnie inna historia, podczas którego zostaje przedstawiona historia zleceniodawcy, cele misji, przygotowania Golgo i popis jego niezwykłych umiejętności ;p Tu niektórzy mogą zacząć narzekać, że Duke jest zbyt idealny. Jest w stanie wybrnąć z każdej sytuacji i prawie zawsze zabija jednym strzałem w głowę( wyjątek gdy celowo używa serii z karabinu lub czasem woli postrzelić wroga by go po chwili spokojnie dobić). A jednak z zachwytem ogląda się kolejne eksterminacje w jego wykonaniu^^

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online