Dodane: 19-08-2011 17:13
Chcialbym poruszyc temat naprawde pieknego sportu jakim jest Snooker

czy znajda sie tu jacys fani??

jacy sa wasi ulubieni Snookerzysci ??

jakie mecze zapadly wam najbardziej w pamieci ??

Dodane: 19-08-2011 17:38
Peron napisał/a:Chcialbym poruszyc temat naprawde pieknego sportu jakim jest Snooker

czy znajda sie tu jacys fani??

jacy sa wasi ulubieni Snookerzysci ??

jakie mecze zapadly wam najbardziej w pamieci ??
Nie znam się na tym ale słyszałem niedawno o jakimś nastolatku z Polski który wszystko wygrywa, z tego co pamiętam to byłego mistrza świata ograł. Sullivan powiedział że to niesamowity talent.

Dodane: 19-08-2011 18:08
Lubie snookera zwykle jak jest jakiś turniej to z tata oglądam na Eurosporcie.

Hmm ulubiony gracz? Sullivan

Nie za bardzo pamiętam co to był za mecz ale to był finał i było 9:5(chyba) i gościu wygrał 9:10

Sorki za takie nieścisłości ale to były moje początki z snookerem wiec nie zwracałem uwagi na to ;d

Dodane: 28-08-2011 12:46
Ten polak to Kacper Filipiak i ogral aktualne mistrza swiata Johna Higinsa w pucharze swiata

ale polacy caly mecz ze szkotami przegrali
Wiadomość doklejona:ja osobiscie jestem fanem Johna Higginsa i Stevena Hendrego

Hendry jest rekordzista jesli chodzi o ilosc breakow powyzej 100 punktow w calej karierze ma ich na koncie juz ponad 800
Wiadomość doklejona:Juz niedlugo zacznie sie Shanghai Masters w Chinach jeden z najbardziej prestirzowych zawodow poza terenem europy

chcialbym by Kacper Filipiak zagral w tym turnieju
Wiadomość doklejona:wczoraj padl 11 Max Rocketa w jego karierze

zalaczam link
http://www.youtub...ature=plpp

Dodane: 28-08-2011 13:27
Ja jestem wielkim fanem snookera xD Sam grałem dwa razy w życiu (najwyższy break 16 pkt), ale oglądam go ile tylko się da. Bardzo chętnie powymieniam się poglądami na temat tego pięknego sportu, który często mylony jest z prymitywnym bilardem
--------------------

Dodane: 28-08-2011 13:33
ja tez gram w snooker kiedy tylko czas mi na to pozwala

najwyzszy break 24pkt

w Paul Hunter Classik dobrze zaprezentowala sie legenda Snookera Jimmy White

Dodane: 28-08-2011 14:17 -
Peron napisał/a: w Paul Hunter Classik dobrze zaprezentowala sie legenda Snookera Jimmy White
Czy ja wiem. W sumie to tylko drugą rundę osiągnął. Jak na tak wielkiego gracza, to raczej średni wynik. Choć lata chwały ma już chyba za sobą.
--------------------

Dodane: 28-08-2011 17:15
ale jak na swoj wiek to zaprezentowal dobrego Snookera

jak sadzicie padnie jeszcze jakis max?? z tego co widze to moze jeszcze jeden max pasc Mark Selby tez byl bliski wbicia magicznej liczby 147

Dodane: 28-08-2011 17:50
Widziałem końcówkę starcia Selby vs. Lee. Sympatyczny grubasek (Lee) raczej był bez szans z nieźle grającym Selbym. Widziałem również powtórkę MAX i muszę przyznać że widziałem ładniej konstruowane maxy w wykonaniu Rooniego, choć przy takim wyniku nie powinno się wybrzydzać. Szczególnie na czyszczeniu kolorów mógł się troszkę inaczej zachować. Bo sekwencja brązowa-niebieska-różowa na pewno idealnie mu nie wyszły. Zbicie białej z różową po wbiciu niebieskiej było cholernie ryzykowne, ale widać było że Roonie czuje się mocny. Wydaje mi się że w tym PTC już Maxa nie zobaczymy xD 2 maxy w jednym turnieju to przesada ;p sam pamiętam tylko jeden taki turniej, Mistrzostwa Świata 2008, gdzie maxa wbili Roonie i Carter xD A później 157 tys. funtów do podziału ;p
--------------------

Dodane: 28-08-2011 20:10
No Mistrzostwa Swiata 2008 rok to pamietne mistrzowstwa choc Max Rooniego z tamtych mistrzostw byl ladnieszy i bardziej spektakularny

Dodane: 28-08-2011 23:15
PTC 4/Paul Hunter Classic nie dawno się zakończyło. Wygrał Mark Selby a w finale pokonał Marka Davisa, gładko 4:0. Mecz bez setek, wręcz można rzec bez historii. Zdecydowanie lepszy mecz był w ćwierćfinale gdzie Selby pokonał O'Sulivana 4:3. Nie długo podobny turniej w Warszawie.
--------------------

Dodane: 29-08-2011 11:44
jesli chodzi o final to nuda i jeszcze raz nuda poprostu selby niue trafil na porzadnego rywala a w warszawie PTC kiedy sie odbywa bo nawet nie wiem jest na ten temat informacja na stronie world snooker??

Dodane: 29-08-2011 12:26
Peron napisał/a:
jesli chodzi o final to nuda i jeszcze raz nuda poprostu selby niue trafil na porzadnego rywala a w warszawie PTC kiedy sie odbywa bo nawet nie wiem jest na ten temat informacja na stronie world snooker??
Faktycznie ciężko znaleźć info o tym. Z tego co usłyszałem od komentatorów podczas PTC 4 to mówili że w Warszawie PTC 5 będzie na przełomie wrzesień/październik. Fajnie że taki turniej będzie w Polsce, ale raczej na występ największych gwiazd bym nie liczył

Wielu najlepszych ma go sobie odpuścić, aby (podobno) odpocząć. Z drugiej strony stwarza to okazję dla słabszych zawodników i może Filipiak w końcu wygra jakiś mecz w Main Turze
--------------------

Dodane: 03-09-2011 15:22

Filipiak ma zadatki na dobrego gracza w przyszlosci

moze kiedys nawet w pierwszej 16 swiatowego rankingu
Wiadomość doklejona:juz 5 wrzesnia mamy Shanghai Masters na kogo stawiacie??

mam nadzieje ze turniej bedzie emocjonujacy i ciekawy i ze bedzie duzo ciekawych wysokich breakow

Dodane: 03-09-2011 16:20
Pozaeuropejskie turnieje rządzą się swoimi prawami. Na pewno dobrze musi zaprezentować się Roonie i Hendry aby zostać w pierwszej "16". Wydaje mi się że Ding albo Selby wygrają ten turniej.
--------------------

Dodane: 06-09-2011 12:09
podejrzewam ze ronnie wyleci z pierwszej 16

a co do zwyciescy to stawiam na Selbiego

albo Trumpa
Wiadomość doklejona:Szykuje sie niespodzianka w meczu Murphy vs Dale po 6 frejmach jest 2:4 chyba ze Murphy sie podniesie ale gra slabo caly mecz jest na slabym poziomie
Wiadomość doklejona:no i niespodzianki nie ma Murphy wygrywa z Dalem 5:4 a z poczatku szykowala sie niespodzianka ale Murphy sie obudzil po przerwie i wygral
Wiadomość doklejona:teraz eurosport konczy transmisje i jest remis u cartera i kinga ciekawe kto zwyciezy dowiem sie pewno z glownej strony eurosport.pl

Dodane: 06-09-2011 15:08 -
Poranna sesja (dla nas poranna) i już spora niesodzianka czyli porażka Cartera z Kingiem. Mecz Dale i Murphego był bardzo ciężko do oglądania...ale jak już Anglik zaczął grać lepiej to odrobił stratę i wygrał dość szczęśliwe, a może inaczej, Dale przegrał pechowo
Trwa właśnie przerwa w meczu Rooniego i Wattany. Póki co 3:1 dla Anglika i jedna setka na jego koncie.
Wyniki porannych meczów :
Shaun Murphy 5-4 Dominic Dale
Mark Allen 5-2 Ryan Day
Alister Carter 4-5 Mark King
Peter Ebdon 3-5 Fergal O’Brien
--------------------

Dodane: 07-09-2011 11:14
po tym co zobaczylem w wykonaiu ronniego z wattana to widze ze nasza rakieta bedzie polowac na maxa w tym turnieju

wszyscy bysmy przeciez zobaczyli ladnego maxa w jego wykonaniu
Wiadomość doklejona:Jutro od godziny 9:00 szykuja sie ciekawe pojedynki

swzczegolnie Ciekawi mnie pojedynek Dinga z Gouldem

zapowiada sie pasjonujacy pojedynek
Wiadomość doklejona:Williams - Higginson
5-0
Bingham - Trump
5-1
Higgins - Davis
5-2
Higgins nie pokazal dzisiaj zbyt duzej formy ale niespodzianka jest w meczu Binghama z Trumpem ale Trump ostro atakowal Maxa i szkoda ze sie nie udalo
Wiadomość doklejona:Holt - Dott
5-2
takiego wyniku sie nie spodziewalem tez swego rodzaju niespodzianka wlasnie ten mecz niedawno sie zakonczyl natomiast o 13.45 naszego czasu mamy takie pojednyki:
13:45
Hendry-Milkins
Stevens-Lee
Junhui-Gould
Robertson-Liang
Dwa ostatnie beda sledzone na zywo w Eurosport HD

Hendry takze musi sie dobrze zaprezentowac by pozostac w pierwszej 16 swiatowego rankingu

Dodane: 07-09-2011 13:15 -
Już 4 rozstawionych zawodników odpadło. Hendry już kilku turniejów regularnie przechodzi pierwszą rundę by w drugiej odpaść, więc sądzę że i tym razem będzie podobnie. Jeśli tak się stanie to raczej na pewno po rewizji listy rankingowej będzie zmuszony grać w eliminacjach do takiego turnieju jak UK Championship i zabraknie go w Mastesie.
Ciekawie zapowiada się mecz Stevensa z Lee. Sympatyczny grubasek (Lee) w PTC w Berlnie zaprezentował się przyzwoicie, więc liczę że sprawi małą niespodziankę i zagra w II rundzie.
Edit: Hendry odpada przegrywając 1:5 z Milkinsem
--------------------

Dodane: 08-09-2011 16:46 -
wczorajsze wyniki
Milkins - Hendry
5-1
Robertson - Liang
5-1
Gould - Junhui
5-3
Stevens - Lee
5-2
Holt - Dott
5-2
Higgins - Davis
5-2
Bingham - Trump
5-1
Williams - Higginson
5-0
zaskoczeniem byla przegrana Dinga mecz byl niezwykle emocjonujacy
dzisiejsze wyniki:
Selby - Cope
5-0
Williams - Milkins
5-1
Williams szybko i gladko poradzil sobie z Milkinsem
Wiadomość doklejona:King - O'Brien
5-3
Higgins - Bingham
5-2
Higgins znowu gral slabo meczyl sie i meczyl ale wymeczyl awans do cwiercfinalu
Wiadomość doklejona:Hamilton - O'Sullivan
5-3
i mamy wielka niespodzianke tych zawodow nikt nie spodziewal sie tak slabego wystepu Rakiety :/ szkoda:/ trwaja nadal mecze
Allen - Murphy
3-2
Stevens - Gould
3-1
Robertson - Holt
4-1
Wiadomość doklejona:Stevens - Gould
5-1
Tutaj raczej bez niespodzianki trwaja jeszcze 2 spotkania dzisiejsze Allen Murphy jest teraz po 4 bardzo wyrownane spotkanie
Robertson - Holt
5-2
Murphy - Allen
5-4
Murphy ogral Allena w bardzo wyrownanym spotkaniu szkoda ze mecz odbywal sie na stole bez kamer telewizyjnych
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.