Dodane: 18-08-2011 13:22
Witam wszystkich forumowiczow wie moze ktos jak usunac konto z serwisu pobieraczek.pl?? Kto z was zostal oszukany przez pobieraczka?? zalozylem konto z niepelnymi danymi, zorientowalem sie ze strona jest lipna i do dupy wiec nawet nic nie pobieralem z tego serwisu i nawet ponownie sie nie logowalem i dostalem juz kilka maili z ostrzezeniem do zaplaty z korzystania z serwisu :/ prosze o pomoc w usunieciu konta z tego zapizialego serwisu:/ prosze tez o wasze opinie na temat tego serwisu

Dodane: 18-08-2011 13:36
Pobieraczek.pl jest bardzo popularna stroną w moim otoczeniu. Ja również się nabrałem na tą sztuczkę. Ja zapłaciłem za tą usługę 93,45 zł. Przyznam się, że jak zobaczyłem ten e-mail z groźbami, że jak nie zapłacę to komornik mi wbije na chatę to się wystraszyłem. Niektórzy z moich znajomych nie zapłacili i nic im nie przyszło. Wiadomo 100 zł to nie tak dużo, ale zapłacić za nic to już szkoda. Możesz zapłacić, a możesz sobie to olać. Ale ja nie wiem , czy jak nie zapłacisz ci ci coś przyjdzie czy cię zostawią. Musisz sam wybrać.
--------------------

Dodane: 18-08-2011 13:40
Mój kolega także miał z tą stroną pewien problem. Przez dwa, czy trzy miesiące przychodziły mu takie wiadomości, groźby o podaniu do sądu - potem wszystko ustało. Nie ma się czym martwić, to są naciągacze. Nie musisz im za nic płacić, jeżeli jeszcze nic nie pobrałeś.

Dodane: 18-08-2011 13:41
Heh mnie również to spotkało. Na szczęście nie podałem swoich prawdziwych danych i przyszedł mi mail: ''Panie Doktor Raaasmuseeen'', bla bla bla. Na wszelki wypadek usunął konto pocztowe i spokój
--------------------

Dodane: 18-08-2011 13:43
Słyszałem o tym serwisie jakiś czas temu bodaj w dwójkowym Ekspresie Reporterów, w którym to właśnie wypowiadały się osoby pokrzywdzone przez ten portal, myślałem, że zamknęli go, jak widać nie. Niestety nie pomogę Ci bo nie mam konta i mieć nie będę, jednak dobrze, że założyłeś temat będzie on przestrogą dla innych pobieraczków.
--------------------

Dodane: 18-08-2011 13:44
EKHM....
>>>
http://npolska.ne...opic/10315 <<<
Also... nie płać. Why? Ponieważ nie będą cię ciągać po sądach, gdyż dla jednej stówki im się nie opłaca, jak w tym czasie kilku przestraszonych wpłaci im kolejny haracz, a na krajowy rejestr dłużników też cię nie wpiszą.
--------------------

Dodane: 18-08-2011 14:13
No to u mnie stówka poszła w błotko. Czego tego tematu nie było wcześnie : (
Teraz będę radził znajomym, aby to sobie po prostu olali.
--------------------

Dodane: 18-08-2011 19:50
mam nadzieje ze ktos powaznie wezmie sie za ten portal i zostanie on usuniety z sieci pelno naciagaczy jest glownie w sieci:/

Dodane: 18-08-2011 22:29
Nie bój się bo nie ma czego.

Olej ich. Oszukani przez pobieraczka wypowiadają się na jego temat, nie płacą im haraczu i wszystko jest okej.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 19-08-2011 16:19 -
Wprawdzie nigdy nie miałem tam konta (ale raz już prawie kliknąłem magiczne słówko rejestruj, lecz na szczęście przypomniało mi się jak kieeedyś kolega mnie ostrzegał, żebym się nigdy tam nie rejestrował, bo będę musiał wybulić kase), ale nie płać, bo to są zwykli wyłudzacze pieniędzy! Więcej by zapłacili za całą sprawę w sądzie, bądź na te inne rzeczy, niż warta jest ta niecała stówa. Nic im nie odpisuj, niech sobie piszą. W końcu przestaną, a ty będziesz miał spokój.
Pozdrawiam: KamiLLenTe.
--------------------

Dodane: 19-08-2011 16:44
Jak już pisałem w innym temacie o pobieraczku, płacenie tym złodziejom to najgorsza rzecz jaką można zrobic. Maile wysyłą automat, na normalną odpowiedź nawet nie liczcie, z nimi nie idzie się dogadać, bo wątpie w to, czy oni wgl czytają te maile, które niektórzy wysyłacie. Mi pisali z 2 albo 3 tygodnie na maila. Potem sprawa się uspokoiła. Już z rok nie mam od nich żadnej wiadomości. Oni po prostu zarabiają na straszeniu w taki sposób ludzi.
--------------------

Dodane: 19-08-2011 16:47
Slyszalem wczoraj ze podobno prokuratura zajmuje sie sprawa tego portalu w sprawie wyludzenia duzej kwoty pieniedzy
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.