Dodane: 10-02-2009 17:53
dragon ball i naruto omine kazdy wie ze warto te anime obejzec.
1. One Piece
2. Rorouni kenshin
3. Bleach
4. Samuraj 7
5. swor of the stranger
6. kiba
to wszystkie co mi sie spodobaly kazda z nich jest na kreskowka fani>.
ogladalem jescze asu no yoichi (czy jakos tak) i akkikan ale nie spodobaly mi sie

Dodane: 10-02-2009 18:44
Kurde oglądałem 10 anime i można powiedzieć, że miałbym top 50 XD Więc wymienię 10 najlepszych anime, a kolejność od najlepszego do najgorszego XD
1.One Piece. Anime tuż po Dragon Ball. Ma to coś co przyciąga uwagę widza

Niesamowity klimat, dobra fabuła, super walki, bardzo dobra wyobraźnia. Na obecny czas jest prawie 400 odcinków i 9 filmów kinowych.
2.Bleach. Tu nie murze sie rozpisywać
3.Naruto. Tu również
4.Gurren Lagann. Anime które mnie przyciągnęło. To anime jest o robotach, ale to nie ma znaczenia, bo sam nie lubiłem anime o robotach, a to jeden z dwóch, które mnie tak wciągnęło.
5.Code Geass. To drugie anime o robotach, jednak to nie ma znaczenie, bo jest bardzo inteligentne.
6.Notatnik Śmierci. Anime które również jest inteligentne. i bardzo dobrze wykonane. Po znalezieniu notatnika główny bohater chce oczyścić świat ze zła, czyli kryminalistów po wpisaniu imienia osoby umiera na zawał, ale gdy opisze jak ma zginąć tak się stanie.
7.D gray man. Opowiada i akumach, które powstają za pomocą milenijnego erala, to są maszyny, którym dano dusze. Te maszyny zabijają i w ten sposób ewulują na kolejny poziom. Grupa egzorcystów walczy z akumami i usiłują odnaleźć erala aby go zniszczyć.
8.Zero no Tsukaima. Ciekawa komedia i głównie komedia XD Nie ma co pisać, bo świetne anime
9.Slayers. Też nie musze opisywać XD Kto nie oglądał tego po Dragon Ball albo to było przed XD
10.Yaiba. Równiez niema co opisywać o legendarnym samuraju
Jesy wile a to wiele innych tytułów anime, ale, to moje ulubione pomimo, że obejżałem juz najciekawsze serje fantastyczne, walki, przygodowe, to teraz ogladam romanse, komedie, i tym podobne, ale tego jest od cholery, wiec wybieram na dobry początek najlepsze serie
To tyle z mojej strony.

Dodane: 18-04-2010 19:47 -
Mobile Suit Gundam 00/Kidō Senshi Gandamu Daburu-ō najnowsza adaptacja serii Gundam która została zrealizowana przez Studio Sunrise, przez podobny zespół ludzi, który pracował również nad anime Code Geass. Gatunkiem tego anime jest: Mecha, Akcja, Niepokój Egzystencjalny

, Wojsko, Super Natural, Dramat. Gundam 00 składa się z 50 odcinków podzielonych na dwa sezony po 25 odcinków.
Recenzja:Jest rok A.D. 2307. Paliwa kopalne na Ziemi zostały wyczerpane doszczętnie, ludzkość sięgnęła po ostatnie niewyczerpalne źródło, którym jest Słońce. Stworzono więc system pozwalający na korzystanie z energii słonecznej, zbudowany na orbicie okołoziemskiej i wspierany przez trzy potężne wieże z windami orbitalnymi, za których budowę odpowiedzialne były trzy światowe potęgi: UNIA (International Economic Alliance), HRL (Human Reform League) i AE (Advanced European Union). Niestety są kraje które nie mogły korzystać z tego paliwa, co szerzyło się wojnom. Narastający konflikt dał początek tajemniczej organizacji zbrojnej o nazwie "Celestial Being", która wypowiada wojnom, Koniec! Do powstrzymania konfliktów zbrojnych, organizacja wysłała Gundam Meisters (piloci)! Tak, o to zaczyna się historia Setsuny F. Seiei, Lockona Stratosa, Allelujaha Haptism i Tiera Erde, którzy wraz z swoimi Gundam'ami pragną zakończyć waśnie.
To tak w skrócie ode mnie

, co jeszcze mogę dodać... na pewno kreska stoi na wysokim poziomie, fabuła również, seria bardzo realistyczna odpowiadająca naszym czasom, skłoniła mnie do refleksji nad naszym życiem i naszą planetą. Napisałem ten tytuł ponieważ w tym roku pojawi się Film kinowy "Mobile Suit Gundam 00: Next Mission" którego na pewno nie przegapię

.
--------------------

Dodane: 28-04-2010 14:50
Ja osobiście polecam DMC (Detroid metal city) jest to komedia o chłopaku który marzył o byciu w zespole popowym lecz zbieg okoliczności wciągnął go do zespołu death metalowego w którym jest wokalistą ( Krauser 2). Jeżeli ktos lubi się pośmiać bardzo polecam .Polecam również anime które były już wymienione takie jak Dragon ball, (wszystkie części) Death Note, Naruto, Bleach, Claymore, Elfen Lied oraz anime które nie były jeszcze wymienione tzn. K-on czy Akikan

Dodane: 28-04-2010 14:59 -
Ja wam polecę "Needless" anime tak zabawne za powinieneś sobie przygotować ścierkę do wycierania monitora jak masz zamiar oglądać 12 odcinków po kolei.
Polecam również "Fairy Tail" anime ciągle się tworzy wiec trzeba czekać na nowe odcinki. Miłego oglądania dla zainteresowanych (nie będę pisać o czym są te anime nie chce wam psuć niespodzianek). Na koniec "Ichiban Ushiro no Daimaou" Dawka humoru jest ogromna a anime zachowane w temacie magii.
Edit: ludzie nie wypisujcie ciągle tych samych anime bo ja tutaj czasami zaglądam jak się nudzę i chciał bym coś ciekawego pooglądać
--------------------
"Szczęście sprzyja odważnym"Wergiliusz

Dodane: 30-04-2010 09:07
Ja polecam tak:
1.Death Note (dla fanów rzeczy związanych ze śmiercią i łamigłówkami

)
2.Hellsing (dla fanów wampirów)
3.Naruto (Dla fanów fantastyki związanej z japonią

)
4.Dragon Ball (dla fanów muskulatury hehe )
5.Bleach (a tu nie wiem nawet co napisać)

Dodane: 30-04-2010 09:32
Ja tam polecam cos takiego:
1. Dragon Ball
2. Naruto
3. Bleach
4. Death Note
5. Fullmetal Alchemist
To jes moje Top 5. Inne takie jak Ameanide Yo! i tego typu można obejrzeć z nudów, są naprawde pełne chumoru. Z Top 5 najbardziej polecam oczywiście Bleach i Dragon Ball, no i świetne anime Naruto, chociaż jak dla mnie trochę długo się ciągnie. Death Note ma tylko 37 odcinków, więc obejrzenie go nie powinno zając dużo czasu, a jest tego warty. To by było tyle ode mnie.
--------------------

Dodane: 26-10-2010 02:23
1.Bleach
2.Naruto
3.One Piece/Dargon Ball
4.Afro Samurai
5.Fullmetal Alchemist
To chyba cały mój sekret

.Tak naprawdę to oglądam teraz tylko kilka Anime/Mang, ale mam zamiar zabrać się za inne znane i dobre tytuły

.
--------------------

Dodane: 29-10-2010 19:10
Ja moge polecic takie anime:
1.Naruto
2.Bleach
3.Fullmetal Alchemist
4.Slayers
5.Soul Hunter
Soul Hunter jest starym anime i pamiętam go jeszcze jak leciał na RTL7/TVN7.

Dodane: 29-10-2010 19:42
!!DRAGON BALL!! anime mojej młodosci ;p tylko, że wiekszośc z was zapewne już je widziala ;]
1. Hajime no Ippo / Gintama - 2 najlepsze anime poza db jakie widzialem
2. GTO
3. Death Note
4. Beck
5. School Rumble za Harime xd
Polecam wszystkie.

Dodane: 31-10-2010 08:58
Najlepsze anime które dotąd oglądałem to One Piece xD Dragon Balla jak ktoś nie widział to myślę, że też przydałoby się obejrzeć

Do tego coś nie z tasiemców to na pewno Death Note i Code Geass które zamierzam obejrzeć xD

Dodane: 02-02-2012 19:42 -
A co ja bym poleciłą?
Wolf's rain- cudowna kreska, wspaniały klimat, muzyka pieszcząca uszy
Naruto- owszem troche sporo fillerów, ale wciąga
Soul Eater- pełno w tym anime humoru, walki na ciekawym poziomie
Claymore- może i początkowo nudzić,ale potem jest ciekawie
Angel Beats
Trigun- dla lubiących westerny
i wiele innych

Dodane: 02-02-2012 19:53 -
Ja polecam:
Bleach-Na początku trochę nudne,ale jak się rozkręci to strasznie wciąga
Dragon Ball-Klasyk
Naruto-Bardzo wciągająca historia
Fullmetall Alchemist Brotherhood
Death Note
Chyba wszystkie anime które wymieniłem są godne polecenia.Prawie wszystkie oglądałem po kilka razy.

Dodane: 03-02-2012 12:15
Jeśli ktoś chce shoneny to : Naruto, Dragon Ball, One Piece, Bleach, Fullmetal Alchemist, Hajime no Ippo(to też chyba shonen), Ao no Exorcist.Mówię tu konkretniej o anime, ale mangi też mam na myśli

.
A jak ktoś chce coś innego to polecam zajrzeć
http://npolska.ne...opic/15919 tutaj.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 03-02-2012 12:23
Jeśli ja bym miał polecić to na pewno tak:
-dragon ball i dbz
-gto(great teacher onizuka)
-full metal alchemist brotherhood
-bleach
-hellsing i OVA
-...
to by było na taki początek

.Bo obejrzenie tego i tak trochę zajmie:]
--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 09-02-2012 14:02
Ja jestem człowiekiem który nie lubi zmian i najbardziej mi odpowiadają tasiemce ponieważ można się wciągnąć w klimat.
1.Naruto- Wspaniały świat, postacie, to anime każdy powinien zobaczyć.Piszę to ponieważ być może niektórzy użytkownicy DBpolska jeszcze się nie skusili.
2.One Piece- potężny tasiemiec. Najdłuższy jaki jest(oprócz mody na sukces), ale naprawdę warto. Przez pierwsze 200 odcinków to anime było dla mnie tylko fajne.
Później klimat stał się tak niesamowity że poezja
3.Dragon- Ball wiadomo
4.Bleach - kozackie postacie i fajne walki.
5. Fairy Tail - fajne anime o gidlii magów która robi misję za kasę.
6. Beelzebub - o chuliganie który będzie wychowywał syna władcy demonów.
7. Claymore - wiedźmin w babskim wydaniu, można zobaczyć ale i tak wiedźmina nie pobije.(tutaj polecam mangę, bo anime jest tylko do 1/3 historii i końcówka zfilerowana.
8. Berserk (tutaj konieczne jest przeczytanie mangi wpierw)
Więcej nie widziałem.

Dodane: 22-02-2012 21:40
Nie wiedziałem gdzie założyć temat
![[skrzywiony] [skrzywiony]](/templates/emoty/krzywy.png)
chyba dobre miejsce. Więc ostatnio nie mam czego czytać potrzebuję czegoś fajnego i w miarę nie długiego max 250 chapków ^^ czytałem/czytam
-Beelzebub
-DB
-Fairy Tai
-Naruto, N Shippuuden
-Air Gear
-The Breaker, NW
- Sun-ken rock
-Jacklas
- KSKM
-City of Darkness
- Neko Majin ^^
-Hajime No Ippo
- Katsu
-Breake Blade
-GWI
-Btoom
-Holy Land
-Blue Dragon
-Basilisk
-Yureka
- Taboo-Tattoo
-Ultra REd
To chyba wszystko
![[yyy] [yyy]](/templates/emoty/yyy.png)
Do niektórych czekam na tłumaczenia. Nie podawajcie Berserka, Bleacha i OP bo to jakoś mi nie pasuje. Tak jak pisałem coś fajnego (mile widziana spora dawka humoru, akcji) Fajnie by było jak byście podali link do mangi którą polecacie którą przeczytam w języku polskim. Pozdrawiam
Post przeniesiony przez Moderatora z tematu: M/A: Polecane tytuły

Dodane: 22-02-2012 21:40 -
Co powiesz na Pokemon Special? To dosyć dobra manga a powiem Ci jeszcze że nie ma nic wspólnego z Anime, to wielki plus gdyż postać Asha była dosyć irytująca.
Tytuł może nie zachęcać ale manga jest dosyć solidna a postacie napewno przypadną Tobie do gustu. Humoru nie brakuje a walki są wystarczająco solidne.
Mange możesz znaleść na glównej stronie pokemonów (pokemonpl.net).
Mam nadzieje że troche pomogłem
A tu coś na zachęte:
http://images.wik...0/Gold.jpg
--------------------
Dziel się swoją wiedzą!!!
To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności...

Dodane: 22-02-2012 21:41
Polecam serie HighSchool of the dead, jest zajebista i dość niedługa ( a szkoda

)
Opowiada o grupie licealistów którzy próbują przeżyć w świecie opanowanym przez zombie. Sam osobiście kolekcjonuje tą mangę, narazie w Polsce ukazało się 5 tomów ( mam wszystkie

).
Kategoria: Echii,Horror,Akcja,Romans
Pozdrawiam i polecam wielki biust rządzi

Dodane: 22-02-2012 21:41
Newi napisał/a:Polecam serie HighSchool of the dead, jest zajebista i dość niedługa ( a szkoda

)
Opowiada o grupie licealistów którzy próbują przeżyć w świecie opanowanym przez zombie. Sam osobiście kolekcjonuje tą mangę, narazie w Polsce ukazało się 5 tomów ( mam wszystkie

).
Kategoria: Echii,Horror,Akcja,Romans
Pozdrawiam i polecam wielki biust rządzi
Ale mi chodzi o coś co mogę przeczytać online
Jutro oblukam te pokemony i inne tytuły które podacie ^^
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.