Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:15
OnLine: 135, statystyki
index > Manga i Anime
Temat: M/A: Polecane tytuły
Dodane: 28-12-2007 13:32 - Edytowane przez by_black dnia 02-02-2012 19:43
#Ichini - user - 50%
W tym temacie piszmy swoje listy pięciu anime jakie polecacie innym użytkownikom-w końcu są też inne anime niż Dragon Ball.No to zaczynam:

1.Death Note
Fan anime musi to objerzeć-świetan historia,kreska i muzyka-hit roku 2007.Opowiada o Raito-cłopaku który znajduje Notes Śmierci.Za jego pomocą chce oczyścić świat

2.Hellsing
Już klasyka anime,bardzo popularna

3.Bleach :)
Według mnie-warto obejrzeć,jestem fanem tej serii-można porównać ją do Db-albo ktoś ją lubi albo nienawidzi-świetne walki na miecze,kreska i fabuła.Kurosaki Ichigo zostaje Shinigami-wojownikiem który musi uratować swoich najbliżych

4.Full metal Alchemist
Także chyba obowiązek dla wszystkich tych którzy lubią oglądać różne serie.Ładna kreska,wciągająca fabuła-pierwsze epki jak dla mnie słabe jednak z czasem się rozkręca

5.I ostatni tytuł na dzisiaj to Naruto..chyba jedna z najbardziej lubianych na świecie-przez to najbardziej kontrowersyjna.Wielu zarzuca jej dziecinność-ja uważam że jest to idealna seria przygodowa dla wszystkich.Pierwsze odcinki wydają się bardzo dziecinne-jednak z czasem seria nabiera co raz większego rozpędu i jest co raz lepiej

--------------------
Dodane: 28-12-2007 14:15
Ja polecam:

1.Oczywiscie Dragon Ball.Kazdy napewno wie co to a mi sie niechce pisac :p

2.Tsubasa Chronicle.Historia księzniczki Sakury,Syaorana,Faya(Fyea),Kurogane oraz stworka Mokona ktory moze podrozowac miedzy wymiarami.Syaoran z przyjaciolmi szukaja pior Sakury stanowiacych jej serce.. zanim je stracila kochala Syaorana lecz za Mokone musial oddac ich milosc..(moze sie wydawac romantyczna z tego co napisalem ale sa tam swietne walki) :d

3.Naruto ..Opowiada o przygodach 12-letniego ninja ktory chce zostac Hokage.. przywodca swojej wioski :d

4.Origin-spirit of the past .. nie odcinkowe, lecz ciagle anime.. opowiada o chlopcu ktory zawierajac "pakt" z lasem polegajacy na ofiarowaniu mu sily w zamian za .. jesli on jej naduuzyje zamieni sie w drzewo.. (Chlopiec nazywa sie Agito B)) Chce uratowac Tole ktora omamiona obietnicami dobra na ziemi chce uruchomic maszyne zwana "Istok" ktora ma za zadanie zniszczenie lasu kory zyje..Agito powstrzymuje tyrana ktory omamil Tole,lecz naduzywa mocy i staje sie drzewem..Łzy Toli przywrocily mu normalny wyglad.. Istok wybucha a Agito uzywajac swej mocy zbiega z gory bez problemu i ratuje Tole.. :p (dlugi opis wyszedl) :p

Dodane: 28-12-2007 15:26
#Pavlo84 - user - 60%
To ja polecam takie jak:

- Samuraj Champloo
- Wolfs Rain
- Claymore
- Noir
- Gunslinger Girl

Jakby co to mogę podać więcej godnych uwagi na PW :d

--------------------
Idź do wuja !!! xD
Dodane: 28-12-2007 16:15
#Ichini - user - 50%
OOO Claymorek wymiata..to taki Wiedźmin w babskim wydaniu..bardzo miodny..co do samuraii....ja dorzucam Samurai 7 do tego-także świetna seria

--------------------
Dodane: 28-12-2007 16:22
#Ichini - user - 50%
Ymacha tu piszemy jakie anime polecacie oprócz DB..więc trzymać mi się temaciku...

Kolejna porcja:

1.Neon Genesis Evangelion-klasyka wyjaśniać chyba nie trzeba
2.Akira..film pełnometrażowy..świetnie zrealizowany
3.Devil May Cry-jeśli ktoś lubi fajne walki z potworami powinien obejrzeć choć nie nastawiajcie na jakieś wysublimowane kino :)

--------------------
Dodane: 28-12-2007 16:26
#Ace - user - 60%
to teraz ja;d

1. Samurai Champloo
2. Samurai 7
3. Bleach
4. Death Note

Mam tylko tyle ale są warte polecenia;] aa i niekoniecznie taka kolejność ale nie chciało mi się w to bawić;d

Dodane: 28-12-2007 18:18
#Ra - user - 70%
Naruto, Bleach(nawet nie wiem co to jest ale widocznie fajne anime xD), Yaiba, Soul Hunter, Slayers, te 3 ostatnie są godne polecenia, bo o ile pamiętam były bardzo ciekawe, ale to było dawno temu.

Dodane: 28-12-2007 18:23 - Edytowane przez Ace dnia 28-12-2007 18:27
#Ace - user - 60%
no właśnie Yaiba jeszcze też jest spoko;] to jak pisze jeszcze raz to oglądnijcie "Ichigo 100%" xD bardzo ciekawe anime ale co najciekawsze niezwiązane z Bleach :p polecam;d ma tylko kilka epków;d jeszcze Girls Bravo jakoś tak to szło też bardzo dobre;d jakie tam jeszcze były... :confused: jak narazie tyle jak sobie przypomnę jeszcze jakieś to dopisze;]

edytowałem bo Pavlo się czepia;p

Dodane: 28-12-2007 18:30 - Edytowane przez by_black dnia 28-12-2007 18:31
#by_black - systemadmin - max%
1. One Piece, moje czołowe anime zaraz po Dragon Ball.

2. Devil May Cry, krótkie ale konkretne, sporo krwi i ciekawych walk Dantego z demonami ;]

3. Ghost in the Shell, co prawda dwa filmy kinowe ale ich fabuła mnie przeraża, by zrozumieć o co w nich chodzi trzeba naprawdę się wczuć ;]

4. Karas, 6 odcinków interesujące sceny walki i motyw fabuły, który jest bardzo rzadko spotykany ;]

5. Yaiba, mały chłopiec który chce być bardzo silnym wojownikiem, walczy ze złym Takeshim o kule mocy jeżeli dobrze pamiętam ;]

6. Soul Hunter, ostatnie anime jakie mogę polecić z czystym sumieniem, stare ale jak to mówią jare ;]

--------------------
Dodane: 28-12-2007 20:07
#Gozer - user - 50%
1. Death Note
2. Bleach

i polecam jeszcze filmy Hayao Miyazaki

Dodane: 28-12-2007 20:29
#Ichini - user - 50%
Soul Hunter..o tak klasyka-jest świetne..ja dorzucam do tego wszystkiego jeszcze
Cowboy Bebob,D Gray-man oraz Elfen Lied

--------------------
Dodane: 28-12-2007 20:56
#siasio89 - user - 0%
1. Samurai champloo
2. Claymore
3. Higurashi no Naku Koro ni
4. Elfen Lied
5. Neo genesis evangelion

Ponadto :)

- Clanad ( szkolne romanse, trochę przygód; niby nic nadzwyczajnego, ale wciąga)
- Cowboy Bebop (komu spodobał się Samurai Champloo to Cowboy'a powinien również obejrzeć)
- Bleach (anime miało ogrymny potencjał, lecz zostało pochłonięte przez komercje)
- Ruchomy Zamek Hauru (Z początku wygląda jakl anime tylko dla dziewczyn, lecz faceci również na to nie będą narzekać )

Dodane: 28-12-2007 21:07
#Manhatan - user - 50%
-Naruto
- Slayers
- Yaiba

I teraz mam tylko dwa pytania do znawców :
Pewnie troche głupie ale czy rycerze zodiaku to równiez anime ?
I drugie zna ktos tytuł anime w którym wystepuja trzy dziewczyny z czasem posiadające miecze,które są do nich "przywiązane", zbroje itd. Nie znam tytułu ,ale przyjemnie sie to oglądało :)

Dodane: 28-12-2007 21:19
#Ichini - user - 50%
Co do Bleacha..nie rozumiem słowo komercja akurat dotyczącego anime...bo jak niby nie ma być komercją??-każde anime takie jest

--------------------
Dodane: 30-12-2007 12:57
#miloszp2 - user - 20%
No to ja:
1. Naruto (świetne)
2. DB (sentymentalnie)
3. Shaman king( świentie zrobione, świetne walki no i genialne teksty godne "Genialnego Żółwia" ;)
4. Oban Star Racers ( dużo osób uważa, żę to jest "nie anime", a ja jes tutaj umieszczam bo ma w sobie to coś)

Dodane: 30-12-2007 13:39
#by_black - systemadmin - max%
Z kinowych to jeszcze Księżniczkę Mononoke polecić jest warto ;d

--------------------
Dodane: 06-01-2008 11:33
Ogłądałem dzisiaj niezłe anime na TVP 1 tytuł bodajże "W krainie bogów".:rip:
Cieszy fakt że od czasu do casu w tv można zobaczeć anime(szkoda że tak żadko):no:

Dodane: 18-01-2008 14:38
#Aur0r - user - 0%
hmm.. ja mogę polecać a polecać.. no ale wezmę moje top 5. tak więc

1.Claymore
2.Elfen Lied
3.Fate/Stay Night
4.Shakugan no Shana
5.Myself;Yourself

i 2 pełnometrażowe których po prostu nie można nie zobaczyć ^^,
1.Ruchomy Zamek Hauru
2.Księżniczka Mononoke

Dodane: 06-02-2008 18:32
#Hubarr - user - 0%
No DB to nie ma wątpliwości, oglądałem jeszcze Elfen Lied kilka odcinków i jestem w trakcie oglądania reszty, moge polecić z czystym sercem. Czarodziejki z księżyca były też fajne ale dawno temu oglądałem, będe musiał sobie ściągnąć :) Jak tak patrze na to co piszecie to dochodze do wniosku że mam zaległości, DB to jednak nie wszystko, hehe

Dodane: 06-02-2008 19:41 - Edytowane przez Ace dnia 06-02-2008 19:53
#Ace - user - 60%
Prosił bym was żebyście nie pisali postów z powtarzającymi się tytułami bo np. Naruto, DB, czy Shaman King były wymienione już chyba z 10 razy jak nie więcej. Wiec piszcie tu tylko i wyłącznie jak macie anime do polecenia ale to anime nie było wymienione wcześniej. W przeciwnym razie posty będą kasowane a użytkownik dostanie ostrzeżenie. Pozdrawiam

Edit do pepcio2000: Musze skasować twojego posta bo to jest spam! dziś mam dobru dzień więc tylko go skasuje bez ostrzeżenia. Pozdro i nie pisz więcej takich postów

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online