Dodane: 13-08-2011 15:52 -
Siemka!!!
Napiszę krótko; wolicie grać w gry na np.: Padzie, czy na tradycyjnej klawie?
Ja na przykład wolę ciąć na moim Joysticku, zwłaszcza w zręcznościówki, bo jest wygodniej, są gałki itd.
Do strzelanek preferuje szczura (xD) i klawiature, bo na gałki, to mi nie idzie najlepiej.
A wy?
--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko poooost!!!!

Dodane: 13-08-2011 15:57
FPS= myszka i klawiatura, zręcznościówki, slashery i takie tam różne(ścigałki też xD)= pad jak dla mnie.Wszystko zależy od tego jak jesteśmy przyzwyczajeni, ja np w fpsa wolę grać na klawiaturze i myszce, o wiele większa precyzja, ale w zręcznościówki nie lubię już grać na klawiaturze i myszce tylko na padzie.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 13-08-2011 16:07
Klawiatura ! nic innego mi nie pasuje.
Czy to strzelanka, przygodówka, sportowa czy zręcznościówka nic nie zastąpi mi myszki i klawiatury

Dodane: 13-08-2011 17:03
Praktycznie wszystko oprócz FPS-ów na padzie. Choć ostatnio tylko gram na ps-sie, to nawet tam w strzelanki gram na padzie, i muszę powiedzieć, ze gdy już się przyzwyczaiłem nie jest źle, chociaż nigdy bad company na konsoli nie będzie miało tak dobrych graczy, bo myszką idzie nie dość, że szybciej to i precyzyjniej celować.
--------------------

Dodane: 13-08-2011 17:48 -
Ja o wiele bardziej wolę grać na padzie niż klawie (no cóż na konsolach nie mam wyboru

). Na kompie to raczej tylko gram w gry online typu MMO, OTSy DB, Counter-Strike to pykam na klawiaturze.
--------------------

Dodane: 14-08-2011 19:31 -
Jestem niedzielnym graczem, dotknąłem pada raz czy dwa razy w życiu. Osobiście użytkuję myszkę i klawiaturę. Na peceta mi to wystarczy.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 29-08-2011 17:41
To zależy jakie gry. Jeżeli chodzi o FPS-y to tylko klawiatura i myszka, a jeżeli chodzi o bijatyki, slashary, gry samochodowe, przygodowe, zręcznościowe to tylko na padzie.

Dodane: 06-09-2011 13:38
Strasznie dawno grałem na PC, więc na daną chwilę gra mi się lepiej na padzie. Czy to FPS, zręcznościówka, slasher. Po prostu jestem bardziej przyzwyczajony do pada.
--------------------

Dodane: 06-09-2011 14:42
Ostatnio gram prawie cały czas na PS więc do pada jestem przyzwyczajony a jeśli chodzi o FPS wiadomo zawsze lepiej mysz+klawiatura albo mysz+joystick.
Na PS też gram w FPS na klawie i myszce ;d

Dodane: 06-09-2011 21:30
Klawiatura i mysz rlz!

I co ja mam tu dalej napisać ? xDD
Na padzie to się fajnie gra w gry wyścigowe i bijatyki a do innych tytułów się on nie nadaje, przynajmniej ja bym nie mógł na nim grać w inne tytuły
A Joystick to już w ogóle abstrakcja, grałem pare razy, strasznie dziwnie.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 06-09-2011 21:48
Klawiatura i mysz to zdecydowanie najlepsza opcja w większości gier w które pykam. Muszę przyznać jednak, że gamepad ma także swoje zalety i w niektórych grach sprawdza się znakomicie. Najważniejsze jest to że możemy używać pada w każdej pozycji. Mogę więc wziąć lapka do łóżeczka, odpalić gierkę i pykać padem

Dobre jest też że możemy podpiąć 2 pady i grać w ten sposób z drugą osobą na jednym komputerze. No ale użycie pada jest mocno okrojone do gier zręcznościowych. W pozostałych wybieram oczywiście mysz i klawę.
--------------------

Dodane: 08-09-2011 20:23
I na jednym i drugim gram. Są gry w które lepiej się gra na padzie a w niektóre mysz i klawiatura. Ciężko by było grać np. w Diablo na padzie.
Na padzie to gram w fifę, pes'a i nva2k11 w inne gry nie zdarzało mi się grać na padzie choć ogólnie w mało rzeczy gram więc pewnie można by go użyć do innych tytułów także.
--------------------
-------------------------------

Dodane: 29-10-2011 19:10
Próbowałem zagrać w UNL na padzie... zdecydowanie bardziej wolę klawiaturę. Na padzie to grałem chyba tylko w Raymana
--------------------

Dodane: 30-10-2011 21:39
Dokładnie, wszystko zależy od przyzwyczajenia.
Osobiście wole ogólnie Pada bo jestem konsolowcem.
Jednak dużo też przedtem grałem na PC.
Obiektywnie:
Strzelani, strategie, mmorpg itp. = myszka
Wyścigówki, bitki, gry sportowe i zręcznościówki = pad
Jednak na tym i na tym jak sie przyzwyczaisz da sie grac ;p
--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 30-10-2011 22:29
Grałem u Owerka w strzelaniny, ale mi nie idzie na padzie ; /
Ja preferuję klawiaturę, bo już mam wyćwiczone chwyty na niej. Pad chociaż jest łatwy w obsłudze to mi się ciągle te kwadraciki, kółeczka mylą.
--------------------

Dodane: 01-11-2011 13:02
To zależy w jakie gry. Np. w Fife oczywiście wole grać na padzie ale jeśli chodzi o jakieś strzelanki to jednak wybieram klawiaturę.

Dodane: 10-11-2011 16:39
Gadanie, że pad/klawiatura jest lepszy/a do danego gatunku gier to mit i zwykłe, bezsensowne gadanie. To tylko kwestia gustu i przyzwyczajenie. Kilka lat temu również nie wyobrażałem sobie shooterów na padzie. Dziś uwielbiam w nie grać na padzie. To samo RPG-i i inne gry.

Dodane: 10-11-2011 17:59
To zależy od gry, kiedyś nie miałem kierownicy więc w samochodówki pocinałem na klawiaturce bo lepiej mi było ale jak już kupiłem to już standard że kierownica idzie do podłączenia

w większość gier gram na klawiaturze, czasami zagram na padzie w fife lub wwe albo coś innego

Dodane: 13-11-2011 21:41
Zdecydowanie pad, po prostu jestem z tego pokolenia które pykało najpierw na konsoli Sega, a później na Playstation, więc dla mnie mało że łatwiej się poruszać w grze na padzie, to jeszcze bardziej dynamicznie działam niżeli na klawiaturze, z którą jedyną grę jaką wiązałem to CS: Source.
--------------------

Dodane: 14-01-2012 11:08
Ja bardziej preferuje pada ponieważ się do niego bardziej przyzwyczaiłem.Jedyny gatunek w jaki nie lubię grać na padzie to Fps.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.