Dodane: 11-08-2011 22:18
Witajcie, dnia wczorajszego odbył się kolejny towarzyski mecz Polskiej reprezentacji w piłce nożnej, tym razem naszym przeciwnikiem była Gruzja, a swój debiutancki występ zaliczył Polański. Mecz wygraliśmy 1:0, a was zapraszam do dyskusji na temat tego meczu.
--------------------

Dodane: 11-08-2011 22:40
Moim zdaniem nasi źle nie grali Błaszczykowski ładnego gola strzelił, dobrze też grał Mierzejewski i Lewandowski, Polański nie błyszczał, ale nie grał źle, a bramki jak zwykle pięknie wyciągał Szczęsny, a i przez Jodłowca mało bramki nie straciliśmy... Zgadzacie się ze mną?

Dodane: 11-08-2011 23:06
Polska obrona wygląda najgorzej ze wszystkich formacji. I całe szczęście polega na tym że chociaż bramkarzy mamy na naprawdę wysokim poziomie. Teraz doszły te kłopoty z Łukaszem P. więc w tej formacji nie mamy ani jednego zawodnika na międzynarodowym poziomie. Pomoc wyglądała nieźle, ale Polański nie specjalnie mi do niej pasuje. Gdybym ja wybierał defensywnych pomocników do wyjściowego składu to byli by to Matuszczyk i Dudka. Podoba mi się natomiast ta 4 ofensywnych piłkarzy. Lewandowski, Obraniak, Błaszczykowski i Mierzejewski to obecnie nasze najlepsze towary eksportowe jeśli chodzi o siłę ataku. Uzupełnić je mogą Grosicki i Brożek o ile te drugi dojdzie to lepszej dyspozycji. Aha i wracając do obrony to na uwagę (pozytywną) zasługuje występ Wawrzyniaka. O niebo lepszy od drugiego bocznego obrońcy, a przede wszystkim miał ciąg na bramkę

Dobrze że selekcjoner sobie o nim przypomniał.
Sam mecz, naprawdę przeciętne widowisko, szczęśliwe zwycięstwo, ale najważniejsze że zwycięstwo. Ale jeśli we wrześniu zagramy tak kiepsko z Meksykiem i Niemcami (wczoraj 3:2 wygrali z Brazylią) to marnie widzę nasze szanse.
--------------------

Dodane: 12-08-2011 15:38 -
Łukaszem P.? Co ty w ogóle pieprzysz

Mecz jak mecz - bez fajerwerków. Gdy przełączałem na starcie Niemców z Brazylią, to aż odechciewało mi się oglądać naszych... Powiedzmy sobie szczerze - na Euro 2012 nie ma co oczekiwać cudu (wyjścia z grupy). Jako gospodarz będziemy chyba w pierwszym koszyku - jeśli to prawda, to możemy mieć większą szansę na awans niz zwykle + niesieni dopingiem polskich kibiców... Zobaczymy.
--------------------

Dodane: 12-08-2011 23:02
Cheon napisał/a:Łukaszem P.? Co ty w ogóle pieprzysz
Jeżeli ma ci ulżyć to mogę napisać że chodziło mi o Łukasza Piszczka. Ograniczając nazwisko do jednej litery chciałem nawiązać do głupiego zawieszenia tego zawodnika...
--------------------

Dodane: 13-08-2011 09:17
Dobrze, że był to tylko i wyłącznie mecz towarzyski, a nie o punkty, jednak jest jeszcze trochę czasu, by poświęcić go na trening przed Euro. Mam wrażenie, że oceniacie go trochę okiem ekspertów, a ja zdążyłem wyrobić sobie własne zdanie nt. naszej kadry: Najjaśniejszym punktem od lat jest branka. Dla mnie numerem 1 jest Boruc, ale akurat w tym spotkaniu świetnie bronił Szczęsny, chociaż uważam, że jeszcze jest na niego pora, dają mu szansę tylko przez wzgląd na znane nazwisko.
Obrona jest dziurawa jak ser szwajcarski, trudno znaleźć nazwisko, które się wyróżnia ponad normę. Pomoc to przede wszystkim dwa nazwiska, nasz kapitan- Błaszczykowski i Obraniak ( nie wiem co byśmy bez nich poczęli) i na koniec atak: Osamotniony drąg z Borussii jak zwykle niczego szczególnego nie pokazał i mnie nie zachwycił, a przecież Smuda ma wiele alternatyw na tą pozycję, by wiele nie szukać podam tylko kilka nazwisk lepszych w Polsce od Lewandowskiego. Brożek, Janczyk, Frankowski, Grosicki, Małecki, Boguski.
No, ale to tylko towarzyski, więc nie ma się co załamywać.
--------------------

Dodane: 13-08-2011 09:29
Seneka napisał/a:
dają mu szansę tylko przez wzgląd na znane nazwisko.
Chyba śnisz. Szczęsny obecnie jest naszym najlepszym bramkarzem, to obecnie najlepszy bramkarz Arsenalu. Nie wspominając o jego fantastycznej dyspozycji
Boruc to klasa sama w sobie, ale według mnie Smuda nie daje mu szans zważywszy na jego charakter i nie mam na myśli pamiętnej libacji alkoholowej, to samo mógłbym napisać o Żewłakowie, co byłoby nieprawdą, ale mimo kłopotów defensywnych nie widziałbym Żewłakowa w kadrze.

Dodane: 13-08-2011 09:50
Seneka napisał/a:
: Osamotniony drąg z Borussii jak zwykle niczego szczególnego nie pokazał i mnie nie zachwycił, a przecież Smuda ma wiele alternatyw na tą pozycję, by wiele nie szukać podam tylko kilka nazwisk lepszych w Polsce od Lewandowskiego. Brożek, Janczyk, Frankowski, Grosicki, Małecki, Boguski
Zgadzam się całkowicie . Małecki jest teraz bardzo dobry , nie wspominając o Frankowskim ( chociaż on już raczej troche za stary ) . Tylko nie kojarze Janczyka
--------------------
"Reklama w NRD " - Marian Pazdzioch w odcinku "Spółdzielnia Radiowęzeł " .

Dodane: 14-08-2011 23:22
Seneka napisał/a:
a przecież Smuda ma wiele alternatyw na tą pozycję, by wiele nie szukać podam tylko kilka nazwisk lepszych w Polsce od Lewandowskiego. Brożek, Janczyk, Frankowski, Grosicki, Małecki, Boguski.
Nie zgodzę się z tym. Lewandowski jest naprawdę dobrym napastnikiem, w debiutanckim sezonie w Bundeslidze strzelił 8 bramek co jest naprawdę niezłym wynikiem. I teraz dochodzimy do nazwisk wymienionych przez #Seneke:
- Brożek - w Trabzonie rezerwowy. Mało gra, mało strzela, ale jest alternatywą w linii ataku.
- Janczyk - średniej klasy napastnik, miał swoje szanse, ale chyba je zmarnował.
- Frankowski - w reprezentacji ma zupełnie inną rolę teraz. Jest trenerem napastników a etap gry w samej reprezentacji jest chyba definitywnie zamknięty przez obie strony.
- Grosicki - świetny zawodnik, ale jako ofensywny pomocnik.
- Małecki - również niezły gracz, ale ciężki charakter. Mimo wszystko to jednak bardziej pomocnik.
- Bougski - również bardziej widzę go jako pomocnika niż napastnika. Ostatnio trochę o nim cicho.
--------------------

Dodane: 15-08-2011 08:18
A skończcie pisać głupoty że 8 bramek to jest dobry wynik... Jego rywal Barrios w debiutanckim sezonie trafił do bramki 18 razy, a przecież ciężej aklimatyzować się przyjeżdżając z Chile, a nie z Polski... Ale nie widzę lepszego na tę chwilę, tyle, że Lewy nie jest niestety gwarantem skuteczności.
--------------------

Dodane: 20-08-2011 12:14
Cheon napisał/a:
A skończcie pisać głupoty że 8 bramek to jest dobry wynik... Jego rywal Barrios w debiutanckim sezonie trafił do bramki 18 razy, a przecież ciężej aklimatyzować się przyjeżdżając z Chile, a nie z Polski... Ale nie widzę lepszego na tę chwilę, tyle, że Lewy nie jest niestety gwarantem skuteczności.
Na miejscu Smudy ściągnąłbym Meliksona
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.