Dodane: 20-10-2011 07:41
Nie tylko w meczu Polonii. W tej kolejce przynajmniej 3 drużyny ucierpiały na pomyłkach sędziego. Miedzy innym Jagiellonia i Widzew.

Dodane: 22-10-2011 21:01
Skoro większość sędziów zamieszanych w afery korupcyjne odsunięto na stałe od pracy, to praktycznie zostali nam ci najsłabsi i niedoświadczeni. Nie ma się co dziwić.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 24-10-2011 15:39
olek_mi napisał/a:
Skoro większość sędziów zamieszanych w afery korupcyjne odsunięto na stałe od pracy, to praktycznie zostali nam ci najsłabsi i niedoświadczeni. Nie ma się co dziwić.
Jeśli ani jeden Polski sędzia nie będzie sędziował na Euro 2012 to świadczy o tym jaki poziom prezentują Polscy sędziowie.

Dodane: 01-12-2011 21:25
Zakończyła się runda jesienna i mistrzem tej części sezonu został Śląsk Wrocław przed Legią i Ruchem. Najbardziej póki co spadkiem zagrożone są Cracovia i Zagłębie, które mają odpowiednio po 12 i 13 pkt.
Ale to że zakończyła się runda jesienna nie znaczy że nastąpiła przerwa w rozgrywkach xD Nasza Ekstraklasa zagra jeszcze dwie kolejki awanse z wiosny. Powód? Sezon szybciej się skończy i będzie więcej czasu na przygotowanie się do Euro 2012
--------------------

Dodane: 02-12-2011 15:27
Szkoda mi Legi, kapitalna końcówka sezonu, która została nagrodzona tylko pozycją vice - lidera, ale w następnej rundzie może Lech i Wisła na stałe się przebudzą.

Dodane: 02-12-2011 15:58
Lechia popisała się dorobkiem najmniej strzelonych bramek i najmniej straconych. Nie jest to widowiskowa gra, nie można powiedzieć, żeby cieszyła oko. Oby od zwycięstwa nad ruchem rozpoczął się marsz w górę tabeli. Dzisiaj gramy z Polonią u siebie.
--------------------

Dodane: 02-12-2011 22:20
olek_mi napisał/a:
Oby od zwycięstwa nad ruchem rozpoczął się marsz w górę tabeli. Dzisiaj gramy z Polonią u siebie.
Nie mam dla ciebie dobrych wieści Lechia przegrała z Polonią 1:3. Mecz przed chwilą się zakończył. Drugi dzisiejszy mecz GKS - Ruch 1:1.
--------------------

Dodane: 03-12-2011 13:33
Byłem na tym meczu, szkoda że podmieniono składu z drużyną juniorów, bo nawet gorzej by nie zagrali. A tutaj zdecydowanie zabrakło motywacji i chęci biegania. Mecz stał na żenującym poziomie, dobrze że chociaż Polonia coś grała, bo bym nie miał na co patrzeć.
--------------------

Dodane: 05-12-2011 00:21
Wisła wygrała z Widzewem 1:0. Kazimierz Moskal po przejęciu klubu po Maskancie zaliczył 3 wygrane i 1 porażkę. Życzę mu dalszych sukcesów.

Dodane: 05-12-2011 15:37
Mamy już rundę wiosenną uuuhuuu !

Podaje wyniki 1 kolejki rundy wiosennej :
GKS Bełchatów - Ruch Chorzów - 1:0
Lechia Gdańsk - Polonia Warszawa - 1:3
Korona Kielce - Cracovia - 0:0
Jagiellonia Białystok - Podbeskidzie Bielsko Biała - 0:2
Lech Poznań - ŁKS Łódź - 4:0
Górnik Zabrze - Śląsk Wrocław - 0:2
Wisła Kraków - Widzew Łódź - 1:0
Zagłębie Lubin - Legia Warszawa - -- (Mecz dzisiaj o 18:30)

Dodane: 05-12-2011 15:56
Jagiellona kolejny rywal lechii ostatnio spisuje się coraz gorzej. Zresztą tak samo jak Lechia. W drugiej kolejce z pewnością to nie będzie najbardziej atrakcyjny mecz

.
--------------------

Dodane: 05-12-2011 17:36
Lech nam się rozstrzelał, ale rywala mieli najsłabszego ze stawki. Lider tabeli ponownie wygrywa, z Sobiechem na szpicy.

Dodane: 10-12-2011 23:37
Śląsk wygrał rundę jesienną i nadal jest liderem, bo gra najbardziej zaawansowany futbol pod względem taktycznym w Polsce. Długo bym wyjaśniał sposób gry Śląska, a to że są oni liderem wynika bowiem bezsprzecznie w geniuszu (jak na polskie warunki) trenerskiego Lenczyka. W poprzednim sezonie była to drużyna grająća anty-futbol. Potrafili przegrać z Polonią Bytom, a tydzień później ograć ówczesnego lidera Wisłę Kraków. Zabijali futbol. W tym sezonie to drużyna bardzo mądrze rozgrywająca piłkę, potrafi zdominować rywala posiadaniem piłki. Przede wszystkim rozpoczynają akcję od obrony, a mimo to nadal ich siłą są kontry i stałe fragmenty gry. Grają piłką w sposób efektywny, a nie efektowny, każde podanie jest przemyślane. Czy to przyszły mistrz Polski? Być może. Pytanie co dalej, europejskie puchary to niezbyt przyjemny temat dla Lenczyka, tam sobie nie dał rady, ale wówczas Śląsk był dopiero na początku drogi.
--------------------
Ludzie boją się zmiany. Nawet na lepsze. - Józef Ignacy Kraszewski.
Anioł nigdy nie upada. Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie. Człowiek upada i powstaje.
F.Dostojewski
"Nullum potentius satelittium
quam amici fidelis" - Nie ma potężniejszych obrońców
nad wiernych przyjaciół

Dodane: 14-12-2011 07:12
roger0310 napisał/a:
Śląsk wygrał rundę jesienną i nadal jest liderem, bo gra najbardziej zaawansowany futbol pod względem taktycznym w Polsce. Długo bym wyjaśniał sposób gry Śląska, a to że są oni liderem wynika bowiem bezsprzecznie w geniuszu (jak na polskie warunki) trenerskiego Lenczyka. W poprzednim sezonie była to drużyna grająća anty-futbol. Potrafili przegrać z Polonią Bytom, a tydzień później ograć ówczesnego lidera Wisłę Kraków. Zabijali futbol. W tym sezonie to drużyna bardzo mądrze rozgrywająca piłkę, potrafi zdominować rywala posiadaniem piłki. Przede wszystkim rozpoczynają akcję od obrony, a mimo to nadal ich siłą są kontry i stałe fragmenty gry. Grają piłką w sposób efektywny, a nie efektowny, każde podanie jest przemyślane. Czy to przyszły mistrz Polski? Być może. Pytanie co dalej, europejskie puchary to niezbyt przyjemny temat dla Lenczyka, tam sobie nie dał rady, ale wówczas Śląsk był dopiero na początku drogi.
Strasznie zawiodła mnie Wisła Kraków ): . Mam nadzieje że w następnej rundzie spiszą sie lepiej. Coż Sląsk zasłużył na to aby być liderem.

Dodane: 10-03-2012 10:15
Wczoraj odbył się hit kolejki mecz Wisły i Lecha i skończył się on remisem uważam, że bardziej na zwycięstwo zasłużył Lech, bo po prostu grał lepszą piłkę i miał więcej sytuacji szkoda mi trochę Możdżenia, bo miał dwie świetne sytuacje, ale ich nie wykorzystał a pod koniec meczu wyleciał z boiska później Wisła miała przewagę, ale nie umiała tego wykorzystać i do końca pozostał remis.

Dodane: 22-04-2012 13:28
Wczoraj to się działo, Legia Warszawa - Lech Poznań, oglądałem mecz ze znajomym jak na szpilkach, ale na szczęście Lechici wywieźli trzy punkty, a i warka wpadła do lodówki za zakład
--------------------

Dodane: 22-04-2012 15:09
by_black napisał/a:Wczoraj to się działo, Legia Warszawa - Lech Poznań, oglądałem mecz ze znajomym jak na szpilkach, ale na szczęście Lechici wywieźli trzy punkty, a i warka wpadła do lodówki za zakład
Dla kogo szczęście dla tego szczęście black xD.Legia grała wczoraj beznadziejnie.Nic dziwnego ,że przegrała.A szkoda bo jestem za Legią
--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 22-04-2012 15:46
Wiadomo, ale w moim przypadku grunt to dobro Lecha, liczę że Śląsk Wrocław się dzisiaj potknie, a w przyszłej kolejce Lech przybliży się do gry o europejskie puchary
--------------------

Dodane: 22-04-2012 17:06
Ścisk w górze tabeli się zaczął tworzyć, bo pierwszą w tabeli Legię dzieli tylko 5 pkt od Polonii. Jeśli dziś Śląsk wywiezie trzy punkty z Gdańska to sytuacja stanie się jeszcze bardziej ciekawa. W sumie nie wiem komu kibicować w walce o mistrza. Śląsk i Ruch mają bardzo niski współczynnik i nie bardzo mogą liczyć na jakieś rozstawienia w pucharach. Legia i Lech mają nieco korzystniejsze współczynniki, ale grają w kratkę i w ważnych momentach w europejskich pucharach nie potrafią dać z siebie 100%.
--------------------

Dodane: 23-04-2012 23:27
Końcówka sezonu zapowiada się bardzo interesująco, kilka drużyn ma szansę na końcowy sukces. Legia przegrała u siebie i to namieszało w tabeli po nawet drużyna z 5 miejsca ma szanse na mistrzostwo. Ciekaw jestem jak to się zakończy
--------------------
-------------------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.