Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:12
OnLine: 126, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Liga Polska - T-Mobile Ekstraklasa
Dodane: 30-07-2011 18:08 - Edytowane przez by_black dnia 22-04-2012 13:26
Witam. W końcu ruszyła Liga;p. Kilka zespołów rozegrało już swoje spotkania. W pierwszym meczu sromotne lanie od zawodników Lecha Poznań dostał benjaminek z Bielska białej przegrywając aż 5.0 A oto pozostałe wyniki rozegranych meczy.

Cracovia 1:2 Korona Kielce
Polonia Warszawa 1:0 Lechia Gdańsk
Ruch chorzów 2.1 GKS Bełchatów

Dodane: 30-07-2011 18:47
#hlkpl - user - 80%
gohanek16 napisał/a:
Witam. W końcu ruszyła Liga;p. Kilka zespołów rozegrało już swoje spotkania. W pierwszym meczu sromotne lanie od zawodników Lecha Poznań dostał benjaminek z Bielska białej przegrywając aż 5.0 A oto pozostałe wyniki rozegranych meczy.

Cracovia 1:2 Korona Kielce
Polonia Warszawa 1:0 Lechia Gdańsk
Ruch chorzów 2.1 GKS Bełchatów

Kolego coś ci się lekko pomyliło bo lech poznań zagrał nie z drużyną z bielska-białej ale z ŁKS-em Łódź a mecz ten został rozegrany w Bełchatowie.

--------------------
Dodane: 31-07-2011 21:02
#by_black - systemadmin - max%
Dzisiejszy mecz Legii Warszawy został odwołany z przyczyn niezależnych od organizatorów, czyli deszczu :d Leje tak, że Warszawa cała pływa [umarl]

--------------------
Dodane: 02-08-2011 22:39
#malpex - user - max%
Wisła Kraków w pierwszej kolejce zmierzyła się z Widzewem i już była by niespodzianka gdyby nie bramka w doliczonym czasie. Widzew był bliski zwycięstwa ale w 93 min bramke zdobył Biton tak więc mecz zakończył sie remisem. Mam nadzieje ze Wisła nie zagra tak w meczu z Liteksem bo może sie to źle skończyc.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 03-08-2011 12:01
malpex napisał/a:
Wisła Kraków w pierwszej kolejce zmierzyła się z Widzewem i już była by niespodzianka gdyby nie bramka w doliczonym czasie. Widzew był bliski zwycięstwa ale w 93 min bramke zdobył Biton tak więc mecz zakończył sie remisem. Mam nadzieje ze Wisła nie zagra tak w meczu z Liteksem bo może sie to źle skończyc.

Nie oglądałem tego meczu ale wynik mówi sam za siebie. Śląsk Wrocław też zremisował swój mecz. Jak na razie dosyć dużo było niespodzianek.

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Dodane: 04-08-2011 14:16
Nie liczę na coś wspaniałego w tych rozgrywkach, ale mam nadzieję że będzie lepiej niż w poprzednim sezonie gdzie mistrz kraju miał tak mało punktów, a król strzelców chyba tylko 14 goli.

Moje typy to:
Mistrz - Wisła Kraków
Vice-Mistrz - Lech
III Miejsce - Legia/Śląsk
.
.
.
Spadek - Cracovia i ŁKS.

--------------------

Dodane: 04-08-2011 14:41
#malpex - user - max%
Wiadomo już ze Wisła bedzie do końca roku grac w europejskich pucharach. Mam nadzieje ze nie będzie takiej samej sytuacji jak w przypadku Lecha gdzie w pucharach grali dobrze a w lidze poniżej przeciętnej. Jednak nawet gdy Wisła rzuci wszystkie siły do walki w europie myśle ze i tak jest faworytem do zdobycia mistrzostwa kraju. Kolejne miejsca nie są już takie łatwe do obstawienia bo kilka zespołów wygląda bardzo równo. Mam nadzieje ze ten sezon bedzie ciekawszy i lepszy niż poprzedni.

--------------------

Dodane: 04-08-2011 14:59
Nasze zespoły mają to do siebie, że strasznie się oszczędzają w lidze, kiedy grają w Europejskich pucharach, podobnie jak nasi reprezentanci podczas gdy w kadrze narodowej..

--------------------
Dodane: 04-08-2011 15:03
#Kyuubi00 - user - 30%
Moim zdaniem najlepszy skład ma Lech, Wisła nie jest zła ale będzie grać w europejskich pucharach, więc kwestia mistrzostwa chyba jest przesądzona już na korzyść Kolejorza.

Dodane: 04-08-2011 16:24
#m4ster - user - 10%
Moim zdaniem tytuł w tym sezonie odzyska Lech, Wisła, Legia i Śląsk będą walczyć o podium. Jagiellonia po odejściu Probierza nie będzie już taka rewelacyjna, choć coś mogą ugrać, nie wierzę także w Polonię.

Dodane: 08-08-2011 13:57
#malpex - user - max%
Według mnie Wisła zdecydowanie oszczędza się przed 4 rundą eliminacyjną. Dobrze na początku wygląda Śląsk ale czy czasami nie za szybko Lenczyk przygotował forme swojego zespołu. Jeżeli Śląsk i Legia dostaną się do LE to mam nadzieje ze razem z Wisła nie będą grać w europie odpuszczają sobie krajowe podwórko bo liga na tym wiele straci.

--------------------

Dodane: 16-08-2011 18:28
#olek_mi - user - max%
Przedwczoraj byłem na meczu Lechii z Cracovią. Niestety było 1-1 i obie drużyny oblegają końcową część tabeli. Stadion godny największych imprez masowych, szkoda, że piłkarze jeszcze nie dorośli umiejętnościami do takiego obiektu [skrzywiony] .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 17-08-2011 22:53
#malpex - user - max%
Cracovia to według mnie nie jest godna drużyna na otwarcie takiego stadionu. Stadion piękny, ale pytanie czy bedzie wykorzystywana chociaż połowa miejsc w zwykłych meczach ligowych? Mam nadzieje ze tak, żeby inwestycja nie poszła na marne, ale do tego potrzebne są dobre wyniki drużyny ;p

--------------------

Dodane: 18-08-2011 10:18
Jak Cracovia tak będzie grała jak gra do tej pory to w następnym sezonie znajdzie się w 1 lidze. Ostatnio w ostatniej kolejce udało im się utrzymać ale liczę na to że w tym roku polecą.

--------------------

Dodane: 17-10-2011 20:24
Przed chwilą zakończyły się derby Łodzi, dość niespodziewanie wygrał ŁKS, 1:0. Nie od dziś jednak wiadomo że derby zawsze rządzą się swoimi prawami. Warto też dodać że Widzew kończył mecz w "9" a gola dla ŁKS-u strzelił Marcin Mięciel, więc stary wyga :)

--------------------

Dodane: 18-10-2011 17:52
Ale co sędziowie zrobili w tej kolejce to się w głowie nie mieści. ŁKS wygrał bo Widzew grał w 10 bo błędnej decyzji sędziego. Jak dla mnie to przy obu sytuacjach żółta kartka się nie należała.

--------------------

Dodane: 18-10-2011 19:46
Ja tylko nawiąże do spotkania Polonii, która straciła bramkę, na rzecz błędu sędziego, takie coś jest nie dopuszczalne dziwię się że sędziowie nie korzystają z powtórek przy tak decydujących momentach :|

Swoją drogą, nie wiem czy śledzicie Pucha Polski, ale Wejchorowo pokonało Koronę i Górnika, III Liga! Wstyd :/

--------------------
Dodane: 19-10-2011 10:35
by_black napisał/a:
Ja tylko nawiąże do spotkania Polonii, która straciła bramkę, na rzecz błędu sędziego, takie coś jest nie dopuszczalne dziwię się że sędziowie nie korzystają z powtórek przy tak decydujących momentach :|

Swoją drogą, nie wiem czy śledzicie Pucha Polski, ale Wejchorowo pokonało Koronę i Górnika, III Liga! Wstyd :/

Wcześniej Limanovia pokonała Lechie Gdańsk xD.

--------------------

Dodane: 19-10-2011 11:15
#malpex - user - max%
Niektóre drużyny z pierwszej ligi traktują PP jako karę i skupiają się w 100% na lidze i dlatego zespoły z niższych lig dla których to jest ogromna szansa wygrywają dość często.

Black pomyłki sędziego zawsze się zdarzają i zawsze ktoś będzie niezadowolony, przepisy są takie a nie inne, sędziów mamy słabych więc nie ma co sie dziwić ze jest taki a nie inny poziom sędziowania.

--------------------

Dodane: 19-10-2011 11:25
malpex napisał/a:
Niektóre drużyny z pierwszej ligi traktują PP jako karę i skupiają się w 100% na lidze i dlatego zespoły z niższych lig dla których to jest ogromna szansa wygrywają dość często.

Nie zmienia to faktu, że zespół grający w ekstraklasie przegrywa z trzecioligowym klubem, oni od niechcenia powinni wygrać nawet..

malpex napisał/a:
Black pomyłki sędziego zawsze się zdarzają i zawsze ktoś będzie niezadowolony, przepisy są takie a nie inne, sędziów mamy słabych więc nie ma co sie dziwić ze jest taki a nie inny poziom sędziowania.

Dlatego powinna zajść zmiana, takie sytuacje jak ta z meczu Polonii, jest nie do przyjęcia..

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online