Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:12
OnLine: 126, statystyki
index > Polityka, Świat, Skandale, Ludzie
Temat: Sprzedam dziecko, bo nie mam na grę
Dodane: 25-07-2011 21:18
#kkkkkkkk - user - 30%
Serfując sobie w internecie znalazłem takie coś
http://www.cdacti...a-gry.html
Co o tym myślicie? Zapraszam do dyskusji :) .

Dodane: 25-07-2011 21:26
#GokuDBZ - user - 60%
Tak to jest jak się gra całymi dniami i nocami w jakieś MMO metiny i inne gówna . Uzależniż się i nikt nie wie co Ci wpadnie do głowy .

--------------------
Moje rysunki ;) : http://npolska.ne...opic/14302
Zapraszam !

---
Dozwolony rozmiar sygnatury w podpisie to 350x150.
Dodane: 25-07-2011 21:59
#Arti1915 - user - 90%
Czytałem ten news, i muszę powiedzieć, że byłem w szoku. Jak można sprzedać własne dziecko? I to nie dlatego, ze nie ma się na jedzenie tylko na gry komputerowe. Nie żeby jedzenie to było jakieś usprawiedliwienie sprzedaży dzieci, ale żeby sprzedać dziecko, bo nie ma się na MMO. Dla mnie to taka osoba jest wypaczona z emocji, nie potrafi kochać nawet własnych dzieci. Przykład na to jakim uzależnieniem DLA NIEKTÓRYCH osób są gry MMO.

--------------------

Dodane: 25-07-2011 22:17
#ignja - user - 0%
Właśnie dlatego staram się unikać gier MMO bo to potrafi wciągnąć jak najgorszy narkotyk. Wiem z własnego doświadczenia...tibia... :o [zly] [zly]

Dodane: 25-07-2011 22:55
Niektórzy nie powinni mieć dzieci i tyle. Gdyby to ode mnie zależało od razu takiego rodzica...ehh domyślcie się co bym z nim zrobił :( To nie jest tylko nie etyczne, to jest chore. Jak można chcieć sprzedać swoje dziecko i to z tak błahego powodu? Patologia kolejna.

--------------------

Dodane: 26-07-2011 08:08
#piotro11 - user - 10%
Jak coś takiego to tylko w Chinach.W ogóle nie przyszło mi do głowy ,że można coś takiego zrobić.Własne dziecko...jak ono by się musiało czuć.Ci ludzie są chorzy psychicznie ,bo inaczej po prostu zżarło by ich sumienie i tęsknota.Nie mają w ogóle ludzkich uczuć. :(

--------------------

Mayo is good for you
Dodane: 26-07-2011 08:50
#by_black - systemadmin - max%
Również chciałem napisać, że takie sytuacje tylko w Chinach, nawet zanim przeczytałem treść tematu. Granice absurdu wcale nie są takie małe, ludzie co rusz zaskakują światową opinię swoimi wybrykami. Rodzic dziecko, wydawać na świat potomstwo, dawać komuś nowe życie, tylko po to by zapłacić za gry? Brak słów, zwłaszcza że w dzisiejszych czasach nie każdy chce kupić dziecko do wychowywania bo sam dzieci mieć nie może..

--------------------
Dodane: 26-07-2011 12:00 - Edytowane przez Bociak dnia 26-07-2011 12:02
#Bociak - user - max%
I tutaj sedno sprawy tkwi, nie musimy brać od razu dragów by być od czegoś uzależnieni. A MMO to zło, strasznie wciąga, jak wypracuje się mocną postać to trudno ją porzucić. Nie wszystko jest dla wszystkich. "Z życiem trzeba się pożegnać ani głodnym ani sytym", prosta formuła, jakże trafna. :p

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 26-07-2011 14:50 - Edytowane przez Fire-Chidori dnia 26-07-2011 16:31
...

Mnie to zamurowało na maxa...
Brak słów, Brak, brak...
I can't, i can't.
Co za ludzie; świryy...

--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko poooost!!!!
Dodane: 26-07-2011 14:57
#owerfull - user - max%
Fire-Chidori napisał/a:
...

Mnie to zamurowało na maxa...
Brak słów, Brak, brak...
Boże widzisz i nie grzmisz!!
I can't, i can't.

Po co nawoływanie do Boga ?.Dla mnie nic wstrząsającego, szczególnie w takim kraju jak Chiny, dzieci jak dzieci, oczywiście, że mi ich szkoda, ale nic na to nie poradzę, więc staram się tym nie przejmować.Mam nadzieję, że w Chinach zostaną wprowadzone nowe, lecz surowe prawa.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 26-07-2011 15:53
Ja sie ledwo jeszcze na krzesle trzymam po przeczytaniu tego newsa.
Nie moge uwierzyc! Dla zwyklych idiotycznych gier trojke dzieci swiry sprzedaly.
Ten swiat schodzi na psy a przyklad ten psychol co zrobil rzez na oslo.

--------------------

Dziel się swoją wiedzą!!!
To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności...
Dodane: 12-08-2011 22:06
Ale ludzie mają posrann... w tych swoich malutkich móżdżkach bo mózgu nie mają
śmiechu warte nadaje się do programu trudne sprawy

--------------------
Obraz został usunięty, dozwolony rozmiar grafiki w podpisie to 350x150.
Dodane: 16-08-2011 18:30
Dożywotne odebranie praw rodzicielskich + 2lata więzienia w całkowitej izolacji od świata zewnętrznego :) Na deser usunięcie wszelkich kont MMO danej osoby (zazwyczaj jest ich więcej niż tylko jedno ;) )

Dewiacje trzeba tępić.
Rzekłem.

--------------------

Dodane: 16-08-2011 18:41
#Hecate - user - 30%
Sprzedać swoje dziecko żeby mieć na jakieś bonusy w grze? Przecież to jest chore tacy ludzie w ogóle nie powinni mieć dzieci. Ciekaw jestem jakie życie wiodły te dzieci zanim zostały sprzedane. Bo na pewno zbyt dobrej opieki nie miały skoro rodzice byli tak uzależnieni od gier. Rozumiem można sobie zagrać 2-3 godzinki dziennie nikt im tego nie zabroni ale są jakieś granice zwłaszcza wśród "dorosłych" takich jak oni. To tyle ode mnie :)

Dodane: 19-08-2011 16:23
xD jak spojrzałem na ten temat to myślałem że ktoś z userów chce sprzedać swoje dziecko na jakąś tibie. :p
<Face Palm>

--------------------

Dodane: 19-08-2011 16:53
#Peron - user - 20%
prawda jest taka ze w chinach jest najwyszy wspolczynnik osob uzaleznionych od gier online. Nie pamietam dokladnie ale bodajrze w kwietniu byla tez sprawa gdy nastolatek w chinach zamknal sie w kafejce internetowej i gral 3 dni i 3 noce nie chodzac do toalety nic nie jedzac i pijac az wkoncu zmarl z wycienczenia przy komputerze :p

Dodane: 31-08-2011 15:35
#hlkpl - user - 80%
Uzależnienie przysłania wszystko no prawie wszystko. Ale co zrobić jak człowiek nie może się oderwać od komputera. Ale w tym przypadku musieli się sporo namęczy żeby móc pójść do kafeiki. Żal mi tych dzieciaczków , ale może ktoś ich pokocha i zapewni normalną rodzinę.

--------------------
Dodane: 06-09-2011 18:29
#Darknes - user - max%
Takie rzeczy tylko w Chinach xDD Ostatnio coś dużo dziwactw stamtąd powoduje powstawanie tutaj tematów xDD

No cóż MMO to niezły shit, ten kto to wymyślił nie wiedział, że przez niego będą się rodzić teraz takie pomysły a ludzie będą woleli siedzieć przed kompem niż wyjść na dwór. Hakerzy niech rozwalą MMO to ludzie się wysypią na ulice a nie się biorą za jakieś marne fejsbuki xDD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 06-09-2011 18:58
#Dawar - user - 20%
GokuDBZ napisał/a:
Tak to jest jak się gra całymi dniami i nocami w jakieś MMO metiny i inne gówna . Uzależniż się i nikt nie wie co Ci wpadnie do głowy .

To samo można powiedzieć o anime. Dziewięciloetni dzieciak naogląda się Db czy tam Naruto i będzie próbował odkryć swoje "moce". Mam tu na myśli jakieś skoki z dachu w celu niesienia się w powietrze czy coś w tym stylu.

--------------------
Dodane: 24-12-2011 22:46
To jest chore nie rozumiem.Jak można wogólr nie mieć ludzkich uczuć ale cóż...TO WOLNY KRAJ jak słyszałem [yyy]

--------------------
Być neutralnym to nie znaczy być obojętnym i nieczułym. Nie trzeba zabijać w sobie uczuć. Wystarczy zabić w sobie nienawiść.-Geralt z Rivii
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online