Dodane: 25-07-2011 14:02 -
Witam.
Chyba nie było takiego tematu, a przynajmniej szukajka nic o aktualizacj nie znalała.
Oto moja historia:
Kiedyś wybuliłem na grę Mount&Blade Warband ponad sto złoty i zaczeły się z nią problemy.
Najpierw trza było mieć neta (Jakie głuupie zabezpieczenia, przecież tracą kasę na tych co nie mają neta, a cracki i tak powstaną).
Dobra, przebolałem i założyłem sobie blueconnect, żeby wpisać kod aktywacyjny powinno wystarczyć - pomyślałem.
OK - jest net, załanczam... i...
...Co k**** jaki Steam?? - Krzyczę w myślach.
Do rzecy:
Czy i jak można wyłączyć autoaktualizcje w tym badziewiu?
Dochodzi u mnie do 1% i stoi, krew mnie normalnie zalewaAaa, wypuliłem na trylogię ponad sto zł.
Zwykły M&B idzie bez neta,
M&B Ogniem i Mieczem idzie jak wpiszesz kod - net potrzebny
M&B Warband = Ten ch****y STEAM
Koment:
Normalnie producęci sami serzą piractwo, przez tego Steama, wpisałem w Googlach toto, ile tego było i nikt na to nie umiał odpowiedzieć, może tu będzie lepiej...?
Please for help, z góry ThX!
--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko poooost!!!!

Dodane: 25-07-2011 14:16
mi osobiście aktualizacje lecą za każdym razem jak włączam (prawie), A żeby to wyłączyć musisz chyba poczekać aż się zaktualizuje i w ustawieniach posprawdzać

Dodane: 25-07-2011 15:04
Kurcze...
Może ktoś zna jakiś sposób coś a' la usunąć jakiś plik czy coś, bo u mnie to jest tak;
Załanczam, leci 1% i... nic, w programie blueconnect wtedy wskażnik jest, że pobieranie i wysyłanie są na prędkości 0.00 kbps i nie mam neta rozłączonego, czy coś, bo wtedy mogę jescze wchodzić na stronki.
Ten kto wymyślił to dziadostwo powinien dostać Nobla z największego kretynizmu na świecie.
--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!

Dodane: 25-07-2011 15:26
z tego co wiem nie idzie wyłączyć. Możesz tylko poszukać zaktualizowanego steama albo coś w tym stylu. Inaczej się chyba nie da.
--------------------

Dodane: 25-07-2011 16:16
#Arti1915 Zaktualizwanego? Ja nie wiem, ale przeczytaj:
Gnelus96 napisał:
mi osobiście aktualizacje lecą za każdym razem jak włączam (prawie) (...)
Nieźle kombinujesz, ale jak to jest prawda, to mogą być pewne trudności...
--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!

Dodane: 25-07-2011 16:23
hmm a może jakiś antywirus Ci blokuje ściąganie aktualizacji ? A nie ma na stronie Steam'a jakiegoś działu pomoc z najczęściej zadawanymi pytaniami lub coś podobnego. Może tak coś będzie

Dodane: 25-07-2011 16:49
Ja kiedyś miałem podobny problem, steam nie chciał mi się zaktualizować. Pomogła wymiana kabla od internetu (wtyczki) gdyż ona rozłączała i łączyła z internetem, w interfejsie windowsa nawet to nie było pokazane. Wymieniłem cały kabel od routera do kompa i zaczęło działać Nie masz jakiegoś stałego połączenia z internetem? Dobrze byłoby sprawdzić na kablu czy będzie inaczej. Może też coś blokować pobieranie aktualizacji, firewall czy antywirus. Za bardzo się na tym nie znam, ale jest jakaś lista wyjątkowych programów w windowsie, których zabezpieczenia nie obejmują, czy coś w tym stylu.
--------------------

Dodane: 07-08-2011 12:33 -
antywirus Ci blokuje ściąganie aktualizacji
Nie, odinstalowałem nawet i nie da rady
firewall
Też nie
zaktualizowanego steama
Nie da rady, aktualizuję się i znowu idzie 1% i stoi przez godzinę (i więcej).
wymiana kabla
Kabel jest OK
Ech... to chiba będę musiał skombinować lepszego neta, ale i tak dzięki z próby pomocy.
--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!

Dodane: 08-08-2011 20:31
Musisz poczekać aż Ci sie zaktualizuje. Nic na to nie poradzisz też tak mam że mi sie aktualizuje. Ale polecam zrobić tak żeby steam włączął Ci sie automatycznie bez logowania wtedy powinno obejść sie bez aktualizacji.

Dodane: 18-12-2011 11:48 -
Tak więc po godzinach nerwów skołowałem sobie normalnego neta.
Załanczam te cholere, aktualizuje, instaluje grę i... %$@!

"Duplikat kodu".......
Zamłuciłem sobie
jeden jedyny raz u Wuja...
Do rzeczy: Da sie jakoś komuś "podarować" grę?
I czy te gierki co oni proponują za darmo, to są dema?
Problem z aktualizacjami gier sie da rozwiązać w opcjach, ale Steama chyba nie.
--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!

Dodane: 18-12-2011 11:59
Z tego co wiem jest tam opcja robienia prezentów ale sam nigdy z niej nie korzystałem.
Jak gra jest ,,Play4Free,, to jest w pełni darmowa, tyle że można potem dokupować jakieś dodatkowe rzeczy w grze za normalną kasę - ale nie jest to obowiązkowe (polecam Team Fortress 2)
mam nadzieje że o to ci chodziło
--------------------

Dodane: 18-12-2011 12:04
W Steam'ie nie da się wyłączyć aktualizacji bo to jest system antypiracki do gier wieloosobowych. Co do gier, które są za darmo to są to, pełne wersje gier jednak nie są to jakieś wypasione giery

.
Możesz mi powiedzieć, jak zagrałeś u wuja? Musiałeś konto zrobić na steamie, chyba nie? Bo gra jest przypisana na koncie na którym ją zainstalowałeś, więc pewnie w domu zrobiłeś drugie i dlatego masz "duplikat kodu"...?
--------------------

Dodane: 18-12-2011 12:20 -
Możesz mi powiedzieć, jak zagrałeś u wuja? Musiałeś konto zrobić na steamie, chyba nie? Bo gra jest przypisana na koncie na którym ją zainstalowałeś, więc pewnie w domu zrobiłeś drugie i dlatego masz "duplikat kodu"...?
Ach, poprosze wuja o hasło, może da, bo to było na jego koncie.
Jak gra jest ,,Play4Free,, to jest w pełni darmowa, tyle że można potem dokupować jakieś dodatkowe rzeczy w grze za normalną kasę - ale nie jest to obowiązkowe (polecam Team Fortress 2)
Ale o co dokładnie chodzi z "- :ileś: godzin do końca?
Gra sie usuwa z kompa, czy jak?
--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!

Dodane: 18-12-2011 16:13
Fire-Chidori napisał/a:
Ach, poprosze wuja o hasło, może da, bo to było na jego koncie.
No to masz lipę xD, jeżeli zainstalowałeś to koncie swego wuja to jedynie on może teraz grać... możesz mu tą grę sprzedać

.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.