index >
Naruto
Temat: Naruto: Najciekawsza technika Kakashiego

Dodane: 30-08-2011 14:30
Jejku, ale wy tu farmazony gadacie. Kakashi nauczył Sasuke Chirodi dlatego , że jest słabsze od Raikiri, a zrobił to dlatego , że gdy go jej uczył to Raikiri było dla niego jeszcze za silne ( dla Sasuke ), a wygląda tak samo dlatego , że chidori powstało z Raikiri.( a tak poza tym Raikiri było pierwsze jak można było poznać w Specialu o młodym Kakashim). Czyli podsumowując Raikiri było pierwsze i jest silniejsze niż Chidori.

Dodane: 30-08-2011 14:54
Nieprawda raikiri i chidori to to samo, nazwa raikiri wzieła się od tego, że kakashi przeciął błyskawice na poł. Chidori= ćwiergot tysiąca ptaków, raikiri= ostrze błyskawicy.
Kakashi zazwyczaj uzywa nazwy raikiri bo jest bardzie koksiarska xD
Ale to prawda, ze raikiri kakashiego jest lepsze niz chidori sasuke, ale tylko dlatego, że on stworzył te jutsu i on najlepiej potrafi go używac.
--------------------
master xD
Train ninjas and save the world from evil on
NinjaManager.com !

Dodane: 02-12-2011 18:27
Kakashi ma ciekawy wachlarz technik, ale moim faworytem jest Raikiri i umiejętności jego MS, który wygląda epicko.

Dodane: 24-12-2011 06:58
Jak dla mnie to chidori i ewentualnie sharingan.

Dodane: 24-12-2011 07:56
Moim zdaniem jego najlepszą własną techniką okazało się Raikiri. Jbc. jego techniki nie przypadły mi jakoś specjalnie do gustu.

Dodane: 24-12-2011 11:47
Jak dla mnie najciekawszą technika Kakashiego jest Raikiri,jego własna technika,jednak bez sharingana jest raczej bezużyteczna bo przeciwnik może ją łatwo skontrować przykład jak Kakashi użył jej w gaidenie.Druga będzie na pewno Kamui,które rzeczywiście podczas walki z Painem było już na naprawdę wysokim poziomie.
--------------------
"Podejdź do walki jak do idei opanowania woli. Zapomnij o zwyciężaniu i przegrywaniu; zapomnij o dumie i bólu. Pozwól przeciwnikowi by zadrasnął ci skórę, a ty wedrzesz się w jego mięso; pozwól mu by wdarł się w twoje mięso, a ty połamiesz mu kości; pozwól mu połamać ci kości, a ty odbierzesz mu życie. Nie troszcz się o swoje „wyjście cało” – złóż przed nim swoje życie"-Bruce Lee

Dodane: 02-01-2012 22:10
Niezły temat, piszemy o technikach kolesia, który ma praktycznie tylko jedną swoją technikę i wiadomo że każdy o niej napiszę.
A więc moja ulubiona technika Kakashiego to Raikiri(wersja z walki z Painem,

)
--------------------
"Nie wiedziałes? Dla niektórych (czyt: dzieci neo, tibi i cs'a) nawet radio ma lagi ;p jak przeszukuje stacje smilies/bigsmile.gif Herbata w szklance ma laga jak ją przechylasz smilies/tongue.gifNawet deszcz ma lagi dlatego pada co chwilkę jakaś kropka a nie strumieniem" piękne

Dodane: 07-01-2012 16:25 -
No fakt. Kakashi ma tylko parę własnych oryginalnych technik ale za to każda z nich jest efektowna i silna. Moją ulubioną jest chidori, najbardziej podoba mi się dźwięk który toważyszy tej technice.
A poza tym to pierwsze było chidori. Ja nie wiem jaką wersje Kakashi Gaidena niektórzy oglądali. Jakby co to napewno w dziale online znajdziecie te odcinki a są to 119 i 120 (w odcinku 119, 7 minuta a tu macie link:
http://npolska.ne...uuden/119/ ).
Zapomniałem jeszcze o jednym a mianowicie o odcinku Naruto nr 67 bo w nim jest też potwierdzenie, że pierwsze było chidori (odcinek poszukacie sobie sami).

Dodane: 15-01-2012 08:08
Hmm, imo gość ma raczej jedną najlepszą technikę czyli chidori, bo te "skopiowane" techniki to rzadko widujemy. Kakashiego raczej traktuję jako gościa który perfekcyjne wykorzystuje to co ma, czyli jakość a nie ilość, i to takie podstawowe jak klony, podmiana itp, dlatego jest na równi z gai'em, który teoretycznie powinien być potężniejszy, ze względu na arsenał jaki ma ze sobą odblokowanie bram chakry.

Dodane: 15-01-2012 09:53
Moja ulubiona technika Kakashiego to chidori, a także zdolności jego MS które wyróżniają się od innych umiejętności MS.

Dodane: 26-01-2012 12:01
Zdecydowanie chidori. Jest bardziej efektowne od rasengana. MS + wciąganie przestrzeni kozackie. Najfajniej wyglądało to w pojedynku z Deidarą.

Dodane: 03-02-2012 22:21
No akurat , gdy użył tej techniki na Deim , nie zachwyciła ona mocą
--------------------

Dodane: 03-02-2012 22:43
Niezachwyciła moca tyle, ze członek najsilniejszej organizacji przestępców stracił rękę i niemógł nic na to poradzić????. Już wtedy była koksiarska, ale teraz jest duzo lepsza. Kakashi wyróżnia się tym, że jako jedyny wytrenował MS.
jego najlepsza technika Raikiri.
--------------------
master xD
Train ninjas and save the world from evil on
NinjaManager.com !

Dodane: 11-02-2012 09:48
Hahah stracił rękę ? łał , tylko chyba zapomniałeś ,że Deidara nawet ,nie unikał tej techniki, leciał sobie prosto , a Kakashi trafił ledwo ledwo w jego rękę , i co tu takiego fajnego w tej technice ? bo jak dla mnie nic..
do tego jego chakra jest na tak beznadziejnym poziomie , że po użyciu tej techniki kakashi pada ;P a na dodatek nie potrafi dobrze trafić
Jak już kiedyś mówiłem jego limit to 2 maksymalnie 3 techniki , to troche za mało jak na Jonina przystało , wiec nie wiem czym się tak jarasz
--------------------

Dodane: 11-02-2012 10:58 -
Haruno422 napisał/a:Hahah stracił rękę ? łał , tylko chyba zapomniałeś ,że Deidara nawet ,nie unikał tej techniki, leciał sobie prosto , a Kakashi trafił ledwo ledwo w jego rękę , i co tu takiego fajnego w tej technice ? bo jak dla mnie nic..
do tego jego chakra jest na tak beznadziejnym poziomie , że po użyciu tej techniki kakashi pada ;P a na dodatek nie potrafi dobrze trafić
Jak już kiedyś mówiłem jego limit to 2 maksymalnie 3 techniki , to troche za mało jak na Jonina przystało , wiec nie wiem czym się tak jarasz
No łał Deidara był w ruchu i Kakashi był w ruchu, pomyśl. Nie unikał? On nie wiedział co się dzieje, powiesz mi, że może specjalnie stracił rękę? <LOL>
Samą techniką później uratował drużyne, fakt ma może max 4, mało na Johnina ?
To jest akurat MS i jest bardzo skuteczna co jak co, ale np. Amaterasu też poważnie osłabiało np. Sasuke aż do krwi jego oczy, a Kakashi się tylko męczy ,
w dodatku to nie jego naturalne oko? 3, 4 to słabo? To właśnie zaskakująco dobrze, biorąc pod uwagę rangę techniki.
PS. Dla porównania to dużo osób w tej sytuacji właśnie z Deidarą nic nie mogliby zrobić? Np.? Tsunade albo Gai?
--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 11-02-2012 11:30
Kamui - tyle w temacie.
Jest to Jego atut w rękawie dzięki swojemu MS .
Szkoda tylko , że niesie Ona takie ryzyko .
2 Razy użyjesz = gryziesz piach ;x

Dodane: 12-02-2012 04:09
Nin-Dogs tylko szkoda że go już nie używa ;/
Co do MS 2 strzały to i tak nieźle biorąc pod uwagę że nie należy do Uchiha.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.