Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:10
OnLine: 120, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Liga Europejska 2011/2012
Dodane: 01-10-2011 12:12
#malpex - user - max%
Lech aktualnie jest jeszcze słabszy niż Wisła czy Legia, więc raczej także by nic nie ugrał z holenderskimi zespołami.
Wisła zagrała słabo, obrona szczególnie środek to są zawodnicy do wymiany na pierwszy miejscu. Jaliens i Chavez popełniają poważne błędy w każdym meczu, w lidze polskiej przeciwnicy ich tak nie wykorzystują ale w europejskich pucharach od razu widać różnicę. Zobaczymy po meczu w niedziele czy w Wiśle jest kryzys, mam nadzieje ze w lidze zagrają lepiej, bo priorytetem powinno być wywalczenie mistrzostwa polski i walka o awans do LM, znowu.
Legia pokazała determinację i wolę walki ale także nie zagrała świetnego meczu. Niewiele brakowało a mogło się zakończyć porażką Legii. 3 punkty oczywiście są najważniejsze ale mam nadzieje ze w kolejnych meczach będą grali lepiej.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 02-10-2011 13:26
Jak na razie Legia Warszawa sprawuje się całkiem niezle i ma szanse na wyjście z grupy. Co do Wisły to chyba zamkną tabele z zerowym dorobkiem punktowym.

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Dodane: 06-11-2011 17:01
Aż dziwne że nikt nie napisał że Legia już awansowała. Wygrali z Rapidem 3:1 u siebie i jako jedna z pięciu drużyn może cieszyć się z awansu do 1/16. Teraz warto powalczyć z PSV o pierwsze miejsce aby w dalszej fazie nie trafić na jakiegoś tuza z górnej półki.

A Wisła jak? Kolejny blamaż...1:4 z Fulham w Londynie :( szanse awansu już tylko iluzoryczne :(

--------------------

Dodane: 10-11-2011 22:52
syngohana napisał/a:
Aż dziwne że nikt nie napisał że Legia już awansowała. Wygrali z Rapidem 3:1 u siebie i jako jedna z pięciu drużyn może cieszyć się z awansu do 1/16. Teraz warto powalczyć z PSV o pierwsze miejsce aby w dalszej fazie nie trafić na jakiegoś tuza z górnej półki.

A Wisła jak? Kolejny blamaż...1:4 z Fulham w Londynie :( szanse awansu już tylko iluzoryczne :(

Zwolnili Maskanta . To i tak już w niczym im nie pomoże.Mam nadzieje że chociaż zagrają o eliminacje do ligi europejskiej w następnym roku.

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Dodane: 01-12-2011 21:12
Wczoraj Legia przegrała 0:3 z PSV u siebie i to kto awansuje z pierwszego miejsca z grupy jest już pewne. Będą to Holendrzy. Ale nie smućmy się aż tak bardzo, bo kto by powiedział jeszcze parę miesięcy temu że Legia będzie w fazie grupowej LE a wcześniej wyeliminuje Spartak Moskwa ;p

A jak nasza druga drużyna? O dziwo Wisła wygrała xD 2:1 z Odense. I szanse na awans są, ale trzeba pokonać w ostatniej kolejce Twente i liczyć na to że Odense będzie chciało się ograć Fulham xD

--------------------

Dodane: 01-12-2011 21:16
#malpex - user - max%
Wisła zagrała bardzo dobre spotkanie i zasłużenie odniosła zwycięstwo. Żałuje tylko tego pierwszego meczu z Odense który przegraliśmy jak by w Krakowie zagrali tak jak dziś to sytuacja w tabeli była by inna. Lecz szanse na awans dalej są.
Legia przegrała z PSV ale jej kibice nie mają się co martwić bo jednak to jest zespół który o klasę jak nie więcej przewyższa legię.

--------------------

Dodane: 02-12-2011 12:44
#by_black - systemadmin - max%
No cóż już po ptokoch, stało się co się stało i już się nie odstanie, ale cieszę się że chociaż odpadają z honorem i kolejnymi punktami.

--------------------
Dodane: 02-12-2011 12:46
#olek_mi - user - max%
Legia zapewniła sobie awans już wcześniej, a Wisła odnosząc wczoraj zwycięstwo zmniejszyła stratę do Fulham do 1 pkt. Pozostaje trzymać kciuki w kolejnej rundzie, żeby nasi wygrali i fulham nie wygrało, a wtedy jeszcze Wisełka przejdzie dalej. A jak nie to i tak dobrze, że chociaż jeden przedstawiciel na wiosnę nam zostanie.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 02-12-2011 15:24
#Heliaze - user - 100%
Brawa dla Wisły. Do drugiego Fulham tracą już tylko jeden punkcik, ostatnia kolejka będzie decydująca.

--------------------

Dodane: 02-12-2011 15:57
#olek_mi - user - max%
Chciałbym jeszcze odnieść się do meczu Legii. Która dosyć niefortunnie przegrała tak wysoko. Najpierw przypadkowy samobój, potem niesłuszna czerwona kartka bramkarza i karny, w konsekwencji zmian i wstawieniu młodych graczy jeszcze padła 3 bramka.

--------------------

Dodane: 02-12-2011 16:00
#Heliaze - user - 100%
Pierwsze 20 minut w wykonaniu Legi było bardzo dobre, potem powoli zaczęli opadać z sił, a Żewłakow w niefortunny sposób skierował piłkę do własnej bramki.

--------------------

Dodane: 02-12-2011 16:07
#olek_mi - user - max%
Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na grę 17-letniego Wolskiego. Mimo że nie popisał się w kilku sytuacjach podbramkowych, to pokazał, że dysponuje świetnym wyszkoleniem technicznym.

--------------------

Dodane: 02-12-2011 16:12
#Heliaze - user - 100%
olek_mi napisał/a:
Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na grę 17-letniego Wolskiego. Mimo że nie popisał się w kilku sytuacjach podbramkowych, to pokazał, że dysponuje świetnym wyszkoleniem technicznym.

Wolski ma 19 lat. Jeżeli chodzi o wyszkolenie techniczne to mamy piłkarza, który na tle Ekstraklasy jest prawdziwą perełką.

--------------------

Dodane: 02-12-2011 21:58
olek_mi napisał/a:

Na necie widziałem słynną "ruletę" w jego wykonaniu. Specem od tego typu akcji był sam Zinedine Zidane. Ten Wolski to może być wielki talent, bo w ekstraklasie też nie tak dawno strzelił piękną bramkę z Zagłębiem xD

--------------------

Dodane: 03-12-2011 09:46
#Heliaze - user - 100%
Nie zdziwię się, gdy Wolski utrzymując taką dyspozycję zostanie powołany do szerokiej kadry na Mistrzostwa Europy.

--------------------

Dodane: 14-12-2011 22:55
Stał się pewnego rodzaju cud :p Wisła awansowała dalej xD W iście dramatycznych okolicznościach, ale awans staje się faktem xD ponieważ Odennse zremisowało z Fulham strzelając gola dosłownie w ostatnich sekundach xD Niezłe jaja xD Polska ma dwa kluby w fazie pucharowej Ligi Europy :p

--------------------

Dodane: 14-12-2011 22:56 - Edytowane przez olek_mi dnia 14-12-2011 22:57
#olek_mi - user - max%
Zaskakujący obrót sprawy w Fulham i dzięki walce do końca Udinese udało się Polakom przy swoim zwycięstwie awansować dalej. Brawo, Wisła i Legia nie zejdą z ekranów na wiosnę!

--------------------

Dodane: 14-12-2011 23:00
olek_mi napisał/a:
Zaskakujący obrót sprawy w Fulham i dzięki walce do końca Udinese udało się Polakom przy swoim zwycięstwie awansować dalej. Brawo, Wisła i Legia nie zejdą z ekranów na wiosnę!

Rozumiem że pod wpływem emocji Udinese pomyliło ci się z Odense ;p

--------------------

Dodane: 15-12-2011 14:14
#malpex - user - max%
Pewnie mu się pomyliło, ale takich emocji to dawno już nie przeżywałem! Nie oglądałem meczu Odense na żywo ale śledziłem transmisje tekstową i jak zobaczyłem że wynik w 93 minucie zmienił się na 2:2, nie chciałem w to uwierzyć! To co działo się w Krakowie było naprawdę świetne, Wisła wygrała co prawda z osłabionym Twente ale to już nie nasz problem a Odense niby o nic nie walczyło ale bardzo nam pomogło i dzięki temu gramy dalej w LE! Stało się coś w co wielu nie wierzyło, Wisła dokonała naprawdę dużej rzeczy wyjść z grupy gdy tak rozpoczęła grę w tych rozgrywkach. Mam nadzieje na takie same emocje z pozytywnym zakończeniem w meczach pucharowych :d

--------------------

Dodane: 15-12-2011 15:18
Nie jestem za Wisłą (bo mieszkam w innym mieście), ale muszę się przyznać, że naprawdę się ucieszyłem bardzo, gdy oglądałem wczoraj mecz i nagle komentator krzyczy, że z Londynu 2-2 i mecz tam się już także zakończył. Na Legie po prostu nie ścierżę patrzeć, a tak to chociaż sobie mecze Wisełki pooglądam. ;)

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online