Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:10
OnLine: 120, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Liga Europejska 2011/2012
Dodane: 08-07-2011 10:22
Jak wiemy ruszyły zmaganie w lidze europejskiej. Na sam początek Jagiellonia Białystok grała z Irtysz Pawłodar. w 1 meczu u siebie wygrała 1.0 po bramce T.Frankowskiego. Zaś w rewanżu po raz kolejny doszło do kompromitacji Polskiej piłki nożnej i Jagielloni która przegrała 2.0 a mogła wygrać wysoko ale żaden zawodnik nie potrafił wepchnąć piłki do pustej bramki. Chciałem Was zapytać co o tym myślicie?

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Dodane: 08-07-2011 11:05
Piłkarze z naszej ligi po prostu zdecydowanie za dużo zarabiają! Obniżyć im pensje do minimum i byśmy dopiero zobaczyli, że rzeczywiście potrafią grać. Bo wtedy by na wysoką pensję musieli zarobić ciężką pracą... A tak to wiemy wszyscy jak to wygląda. [skrzywiony]

--------------------

Dodane: 08-07-2011 11:06
KOMPROMITACJI !??? Przecierz u nas tak co roku jest jedynie Lech coś ugrał a tak to czy wisła czy legia zawsze ośmieszają polską ligę. W następnem rundzie sląsk gra ze szkockim dundee uniteed więc tu napewno nasi przegrają więc niema o czym gadać.
Poprostu wstyd lepiej te pozwolenia na gre w pucharach euro. oddawać inym klubą które mają budżety kilka razy niższe a grają dużo lepiej.

--------------------
Dodane: 09-07-2011 02:55
Nie przepadam za Jagiellonią, więc ich porażka wcale mnie nie boli. Nie wiem jaki sens jest aby w LE występował klub, który gra tak beznadziejnie. Szkoda tylko że to właśnie Jaga awansowała do LE kosztem Lecha Poznań, który wyraźnie lubi i radził sobie w tych rozgrywkach.

Myślę że kompromitacja to dobre słowo.

--------------------

Dodane: 25-08-2011 19:04 - Edytowane przez olek_mi dnia 25-08-2011 19:05
#olek_mi - user - max%
Legia skazywana przez większość realistów na porażkę, sprawiła nam miłą niespodziankę i pokonała po zaciętej grze Spartak Moskwa. Właściwie do ostatniej minuty nie było wiadomo kto awansuje. Świetny mecz :d .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 25-08-2011 19:24
Legia zagrała naprawdę bardzo dobry mecz, przeciwko silnej drużynie Spartaka. Gdy wydawało się że będzie dogrywka Legia strzeliła bramkę w doliczonym czasie. O ile dla Wisły LE to tylko puchar pocieszenia to już dla Legii faza grupowa jest świetnym wynikiem. Śląsk rozegra dzisiaj raczej swój ostatni mecz w pucharach w tym sezonie.

Jutro losowanie i mecz o Superpuchar.

--------------------

Dodane: 25-08-2011 19:35
#hlkpl - user - 80%
Legia dobrze zagrała w drugiej połowie, pierwsze 45 minut było dosyć wyrównane. Brawa się należą za walkę do końca , i ogranie moskali :p zemsta dokonana. Mam nadzieje że pokażą taki pazur w fazie grupowej. :p

--------------------
Dodane: 26-08-2011 09:55 - Edytowane przez Heliaze dnia 26-08-2011 09:56
#Heliaze - user - 100%
Legia i Wisła znaleźli się w czwartym koszyku. Wiśle do trzeciego naprawdę niewiele zabrakło, ale mówi się trudno. Mimo porażki Wisły, to już teraz nasze drużyny mają fantastyczny sezon, a Śląsk zagrał dobre rewanżowe spotkanie remisując z Rapid Bukareszt udowodnił, że stać ich na dobrą grę i nie zapominajmy, że jeszcze jakiś czas temu mogłoby ich nie być w Ekstraklasie, ale przyszedł Orest Lenczyk i Śląsk stał się czołową drużyną naszej ligi. Jagiellonia zasłużyła na odpadnięcie w pierwszej rundzie, oni nie są gotowi na granie w Europejskich Pucharach. Dzięki awansom na konto naszej ligi wpadną punkty, które sprawią, że nasz kraj przesunie się w rankingach, dzięki temu chociażby dwie drużyny mogłyby grać w Lidze Mistrzów, ale do tego sporo nam brakuje. Tak naprawdę duża zasługa w tym Lecha, gdyby nie ich drużyna, nie moglibyśmy chyba wystawić ogólnie czterech drużyn. Mam nadzieję, że Legia i Wisła wyjdą z fazy grupowej, aczkolwiek będzie bardzo ciężko.

--------------------

Dodane: 26-08-2011 10:08
Aż mi się wierzyć nie chce że Legia jednak zagra w lidze europejskiej. Po niekorzystnym wyniku 2.2 u siebie przegrywając na boisku rywala 2.0 wygrać 3.2 . Jestem pod wielkim wrażeniem.

--------------------

Dodane: 26-08-2011 10:56
#Sango - user - 100%
Nie oglądałem meczu Legii ze Spartakiem, ale to dosyć spore zaskoczenie. No cóż, gratuluje Legii.

--------------------

Dodane: 26-08-2011 11:42
#malpex - user - max%
To co zrobiła legia to było niesamowite i nie mówię tu o awansie ale o odwróceniu przebiegu meczu. Przegrywając 2:0 wygrali 3:2, szczerze powiem ze jak padł drugi gol dla Rosjan to nie liczylem na awans. Nie wiem czy to oni już dali sobie spokój bo uwierzyli ze wygrali czy to legioniści tak dobrze zagrali. Druga bramka Rybusa to był naprawdę strzał życia.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 26-08-2011 12:18
#Seneka - user - 80%
Po zwycięstwie ze Spartakiem jestem zdania, że Legia jest zdolna wygrać z każdym i nie ważne, czy to będzie Sporting Braga, czy Atletico Madryt, jestem całym sercem z Wisłą i Legią, chociaż na co dzień kibicuje Lechowi, nieważne, jakie grupy dostaną, ważne, by wygrywały.

--------------------
Dodane: 30-08-2011 19:04
Rywale Wisły: Twente (Holandia) Fulham (Anglia) Odense (Dania)
Szanse Wisły: Twente mocna drużyna, już uznana marka w Holandii, obecnie vice-mistrz, i rywal, którego niessamowicie ciężko będzie pokonać. Jak dla mnie faworyt grupy. Fulham dostał się do LE "kuchennym drzwiami" ale mimo tego będzie trudnym rywale. No i Odense, dla mnie mało znany klub, nie wiem czego się po nich spodziewać. Reasumując, awans Wisły jest możliwy jeśli zagrają tak (albo i lepiej) jak Litexem a nie jak z APOELEM.

Rywale Legii: PSV (Holandia) Hapoel (Izreal) Rapid (Rumunia)
Szanse Legii: PSV wydaje się być poza zasięgiem, świetnym klub, mocna kadra, dobra forma na początku sezonu. Hapoel wydaje mi się że jest najsłabszy w tej grupie. W poprzednim sezonie nieźle radził sobie w LM, ale nie sądzę aby w LE równie często urywał punkty faworytom. No i Rapid, pogromca Śląska więc zespół nieco bardziej nam znany. Grają solidny futbol, ale mają spore problemy pozasportowe. Awans z drugiego miejsca jest jak najbardziej realny.

--------------------

Dodane: 30-08-2011 19:40
#malpex - user - max%
Jeżeli chodzi o grupę Wisły to według mnie Twente jest faworytem grupy, w tym sezonie graja naprawdę dobrze i prowadzą w eredivisie. Fulham i Odense wydają się być w zasięgu Wisły ale tylko w przypadku gdy Wisła diametralnie poprawi swoją grę. Nie wiem co sie dzieje ale przegrywając u siebie z Lechią nie mozna liczyć na wyjście z grupy LE. Nie wiem czy jeszcze w psychice zawodników była porażka z Apoelem czy zmęczenie czy cokolwiek innego. Jeżeli tego problemu przez te dwa tygodnie wolnego Pan Maaskant nie zlikwiduje to raczej widzę porażkę z Lechem i Odense a co za tym idzie dymisje trenera bo znając pana Cupiała to raczej tak postąpi.

Legia ma podobną sytuację grupową do Wisły, lecz oni dostali sie do grupy LE jako zwycięscy a nie po porażce jak Wisła dlatego teraz są na lepszej drodze do wyjścia z grupy, bo w każdym meczu trzeba bedzie walczyć o punkty. Są zdecydowanie na gazie i jeżeli utrzymja formę do końca roku to według mnie wyjdą bez problemu z grupy.

--------------------

Dodane: 31-08-2011 08:59
Jak dla mnie Legia ma większe szanse na wyjście z grupy od Wisły. Oprócz PSV Legia ma szanse ograć swoich rywali. Chociaż mamy już dowód w postaci Lecha że można wygrać z każdym. Skoro Legia poradziła sobie ze Spartakiem to czemu nie z PSV.

--------------------

Dodane: 31-08-2011 09:12
#malpex - user - max%
Po zwycięstwie ze Spartakiem który grał katastrofalnie nie róbmy z Legii faworyta do zwycięstwa w LE. PSV to zespół z zupełnie innej planety w porównaniu do Legii, a myśle że oni są bardziej skupieni na LE niż Man City który grał rezerwami.

--------------------

Dodane: 03-09-2011 18:17
#shigeru - user - 40%
Szkockie klubu to wielkie są tylko z nazwy. Dundee nie daje rady Śląskowi.Hearts dostaje ogromne baty od słabo ostatnio wyglądającego Tottenahamu. Rangersi odpadają z kwalifikacji LM z Malmo, które następnie zgarnia 4 bramki w Zabrzu. W kwalifikacjach w LE przegrywają dwumecz z NK Maribor. Celtic został ograny przez FC Sion. Katastrofa szkockiej piłki aż tu nagle surprise, Celtic zagra w fazie grupowej LE. Kosztem ich pogromcy, FC Sion. Szwajcarzy zakontraktowali w leci kilku nowych piłkarzy, choć zgodnie z nałożoną na nich karą zakupów mogli dokonywać dopiero od zimy.

--------------------
Kiedyś jak wróciłem sobie do lat młodości i oglądałem DB na nowo to trochę tutaj pisałem, może kiedyś wrócę pogadać ;>
Dodane: 30-09-2011 11:14
#Seneka - user - 80%
Zacznę może od pierwszego meczu Wisły.. Wynik jak najbardziej przewidywalny Wisła zazwyczaj, gdy zdobywa mistrzostwo w okresie wiosna, lato, jesień początek zimy (czyli wtedy, gdy trzeba występować w pucharach) nie pokazuje nic, żadne nazwisko mnie nie zachwyciło, Kirm grał słabo Sobolewski również, Bitonowi udało się zrobić kilka dobrych akcji. Ogólnie bardzo w to wątpię, by Wiśle udało się zdobyć choć w jednym meczu komplet punktów, a o awansie to już nie ma co marzyć okazało się, że LE to dla nich zbyt wysokie progi, nie wiem powinno się dla nich stworzyć jakąś ligę czwartej kategorii z mistrzami Wysp Owczych, Kataru, tam nie wiem jakiejś Wyspy Zielonego Przylądka wtedy by może mieli szansę.

Jeśli chodzi zaś o Legię, jak zwykle nie podoba mi się zachowanie kiboli na stadionie ( także z tych względów jestem kibicem Lecha Poznań) okrzyki Ole to my kibole, czy Tusk Ty matole przecież to wszystko idzie w świat i nie ma nic wspólnego z futbolem, wątpię, by dodawało to skrzydeł Legionistom.
Sam mecz w wykonaniu Legii był dobry, pokazał, ze Skorża zmotywował swoich zawodników w czasie przerwy, co spowodowało, że strzelili 3 bramki, martwi mnie jednak Daniel Ljuboja, jeśli nadal myślą opierać atak na nim, to niech się zastanowią nad wzmocnieniem tej formacji.
Legia ma większe szansę na awans.

--------------------
Dodane: 30-09-2011 14:57
Porażka Wisły 1:4 z Twente to naprawdę kiepski wynik. "Biała Gwiazda" nie wyciąga wniosków z porażek i jeśli dalej tak będzie się przezentować zakończy fazę grupową z zerowym dorobkiem.

Zwycięstwo Legii 3:2 z przeciętną drużyną z Izraela wielkiej chwały nie przynosi, ale liczy się że 3 pkt mogą sobie dopisać i jak najbardziej walczyć o awans.

--------------------

Dodane: 30-09-2011 16:45
#hlkpl - user - 80%
Wisła jak to ma w ostatnich latach w zwyczaju , po zdobyciu mistrzostwa jest w pucharach po protu słaba. Aż szkoda że lech się na europejskie puchary nie załapał bo być może polska zdobyła by więcej punktów w rankingu eufa. :p Co do legii bo przynajmniej walczą w europejskich pucharach , mam nadzieje że awansują do 1/16. :)

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online