index >
Naruto
Temat: Naruto: Czy Kakashi nadałby się na stanowisko Hokage ?

Dodane: 07-07-2011 21:26
Tak więc proste pytanie. Czy Kakashi nadałby się na stanowisko Hokage, czy w krytycznych chwilach wioska mogła by na niego liczyć ? Jak sądzicie ? Zresztą są to obecne wydarzenia z Anime bo jak wiadomo Kakashi ma zostać nowym Hokage
--------------------

Dodane: 07-07-2011 21:34
Ja uważam, że tak, w końcu to dorosły i doświadczony shinobi.Nie miałby problemu z zarządzaniem Wioski Liścia.Świetne umiejętności przydałyby się gdyby ktoś zaatakował wioskę

.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 07-07-2011 21:37
Popieram owerfull'a , poza tym on w odróżnieniu od poprzedników potrafi rozmawiać z Naruto

Poza tym on zna dużo technik zarówno Defensywnych jak i ofensywnych

Dodane: 07-07-2011 23:40
mnie osobiscie , nie przekonuje ta postać
co z tego , że ma dużo technik , "liczy się jakość nie ilość"
jego walki , nie poruszają , a w shippuudenie , nie wykazał się praktycznie niczym
w pojedynku z sasuke , kakshi byl wręcz śmieszny
walka nie trwała nawet kilka minut , a ten juz ledwo trzymał się na nogach
w moim rankingu postać ta , jest dopiero na 4 miejscu
oczywiście uważam go za postać bardzo mocną , tylko nie az tak , aby został Hokage

Dodane: 08-07-2011 00:19
Myślę, że nie można konkretnie powiedzieć, czy się nadaję czy nie. Pod względem zarządzania i typowo umysłowym powiedziałbym mu na 100% tak. Jednak jeśli chodzi o jego siłę to nie jest tak potężny jak Naruto, czy Sasuke ale też nie jest aż takim słabym Shinobi. Sądzę jednak, że większość przemawia za i jak najbardziej nadaje się do objęcia urzędu Hokage. Choć pamiętajmy że nie miał na to ochoty, ale był gotowy przyjąć to stanowisko dla dobra Konohy.

Dodane: 08-07-2011 11:23
Ja myślę , że nadawał by się na stanowisko HoKage . Jest rozważny i nie porywczy jak np . Naruto (chociaż w shippuudenie jest mniej porywczy . )Hymm chociaż zastanawiam się nad jego siłą bo tutaj zgadzam się z Haruno422 .
--------------------
:* - < 3

Dodane: 09-07-2011 13:54 -
No On niby już jest tym Hokage więc raczej się nada na to stanowisko. Tsunade jeszcze żyje i jakoś tak dziwnie, wybrali szóstego i już dednął i teraz będzie siódmy xD Mam nadzieję, że twarzy Danzo nie wykują na skale, jego kadencja była zbyt krótka xD
Kakashi jest opanowany, inteligenty i dośc silny, byłby wstanie walczyć w obronie wioski jednak nie wiem jakby temu podołał, w obecnej chwili chyba Naruto jest najsilniejszy w wiosce. Ale Naruto się na takie stanowisko na razie nie nadaje, ma jeszcze zbyt małe doświadczenie i byłby z niego kiepski dowódca więc Kakashi to dobry wybór.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 09-07-2011 13:56 -
Kakashi ma w sobie umiejętności przywódcze, jest opanowany i silny, z tego co zdążyłem wywnioskować z anime, świetnie nadaje się do tej roli.
On już jest Hokage?

Cóż, dawno nie czytałem/oglądałem Naruto, pewnie z połowa się pozabijała.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 11-07-2011 00:11
Kakashi jak najbardziej nadawałby się na to stanowisko. To taki przykład idealnego Shinobi, ale nie ma co go porównywać do tych największych. Jest silniejszy od Gaary i może od Mizukage, ale pozostali Kage to inna liga. Ogólnie to odpowiedni kandydat, ale z pewnej perspektywy za słaby na obronę wioskę.

Dodane: 11-07-2011 01:20
Kakashi może i nie jest najsilniejszą postacią w "Naruto" ,ale z pewnością jeśli musiałby podjąć się wyzwania jakim jest bycie HoKage to zrobiłby to i jestem pewien ,że mógłby się wywiązać z tego bardzo dobrze.
Siła to nie wszystko ... zresztą każdy chyba pamięta Hiruzena ,który mimo ,że był stary to wrócił na stanowisko HoKage ,chociaż mógł już wcześniej wybrać "Piątego" ,którym mógł już wtedy zostać o wiele od niego silniejszy Jiyrajia ,lub Tsunade.
--------------------

Dodane: 11-07-2011 18:37 -
Moim zdaniem na pewno by się nadał. Przynajmniej jest najlepszym wariantem, no może jeszcze Shikaku.
1.Kakashi co prawda jeszcze stary nie jest, jednak też nie za młody, dodając do wieku jego Sharingana wynika, że jest jednak b. doświadczonym Ninją.
2. Ważne jest jeszcze to, że Kopiujący Ninja Konohy Saringano Hatake Kakashi syn Białego kła jest sławą w świecie Ninja do tego ma autorytet niesamowity. W dodatku jest synem właśnie Białego Kła.
3.Jest Ninją prawie kompletnym oprócz małej ilości czakry. Jest b.inteligentny co daje z niego niezłego stratega. Genjutsu ma na dosyc wysokim poziomie. Taijutsu również całkiem. No ,a dzieki Sharinganowi ma dosyc wysokim poziomie ma także prawie nieograniczone pole manewru Ninjutsu. To wszystko robi z niego bardzo silnego ninje. Co prawda nie najsilnieszy, ale pewnie na cos go jeszcze stac jednak jest chyba wystarczajacy na Hokage.
PS. Jak to bedzie z tym Hokage ? Tsunade czy kakashi? Bo temat zalozony w dzien wydania odcinka i napisaliscie ze wszystko prowadzi do tego aby kakashi no, ale przeciez Tsunade sie obudzila nie chce brnac w mange po prostu tylko to chce wiedziec

Dodane: 11-07-2011 21:55
Kakashi moim zdaniem nadawał by się choćby dla tego że jest inteligentny,sławny,nie porywczy,ma dużo jutsu.Jedyną wadą na tym stanowisku była by chyba siła,choć uważam że od Tsunade jest silniejszy.Sala 8 Hokage będzie nadal tsunade.

Dodane: 11-07-2011 22:11
Oczywiście że by się nadawał. Jak wcześniej wszyscy wspomnieli może nie jest najsilniejszy ale na pewno inteligentny. Potrafi doskonale wybrnąć z każdej sytuacji. Zresztą i tak jest silniejszy od obecnego Hokage czyli Tsunade która według mnie, całkowicie się na Hokage nie nadaje.
Sala8 - Tsunade budzi się więc Kakashi nie zostaje Hokage, Tsunade nadal nim jest.

Dodane: 14-07-2011 21:12
Zgadzam się w 100% z piotrkiem xD
Kakashi zdecydowanie byłby dobrym Kage ponieważ:
-byłby wstanie poświęci życie za wioskę
-jest ponadprzeciętnie inteligentny
-Jest synem bohaterra wioski
-Posiada coś co wiąże go bezpośrednio z wioską(sharingan)
-Jest uczniem 4 kage(reprezentuje jego ideały)
-Jest bardzo silny, byłby wstanie walczyc z każdym
--------------------
master xD
Train ninjas and save the world from evil on
NinjaManager.com !

Dodane: 14-07-2011 22:50
Ja jestem troche odmiennego zdania mimo, ze jest to jedna z moich ulubionych postacii.
Za tym, ze byłby dobry hokage napewno stoi jego: rozsądnośc, doświadczenie i oddanie dla wioski.
Jednakże co do jego umiejętności bojowych... Nie jest on jakims potęznym ninja. Szczerze powiedziawsze to nie widziałem u niego jakieś potęznej techniki typu rasengan, czy przerózne techniki saska. Jedyna mocna strana Kakashiego jest Sharingagn, którym moze zdzialac duzo, ale bez przesady.
Gdyby zostal na stale hokage, pewnie byłby jednym z najsłabszych. Widziałem w walce 3,4 i Danzo. Kakashi im nie dorwnuje. Wieć wątpie aby był w stanie obronić wioske przy ataku np Akatsuki
--------------------

Dodane: 15-07-2011 10:50
Kakashi to potężny ninja, o ogromnym doświadczeniu i wielu technikach. Umie on wykonywać takie techniki jak Chidori, Rasengan, a nawet potrafi używać Mangekyo Sharingana. Co prawda brak u Kakashiego jakiejś elitarnej techniki takiej jak Rasen Shuriken czy Amaterasu. Chociaż MS to też "nie w kij pierdział". Moim zdaniem nadałby się on na Hokage.
--------------------

Dodane: 18-07-2011 23:58
Dawar napisał/a:
Nie jest on jakims potęznym ninja.
Jest joninem , jest użytkownikiem sharingana już mangekyo sharingana . Ma duże doświadczenie . Jego mistrzem był sam czwarty . Dosyć dużo technik . W młodym wieku skończył akademie chyba 7 lat
w wieku 12 został joninem . Był w ANBU . Mam pisać dalej ?

Dodane: 23-07-2011 00:46 -
GokuDBZ napisał/a:Dawar napisał/a:
Nie jest on jakimś potężnym ninja.
Jest joninem , jest użytkownikiem sharingana już mangekyo sharingana . Ma duże doświadczenie . Jego mistrzem był sam czwarty . Dosyć dużo technik . W młodym wieku skończył akademie chyba 7 lat
I co z tego wszystkiego , jego pokłady chakry go ograniczają. Faktycznie intelektem nadał by się na hokage , ale jego siłą już nie. Jego największym minusem są właśnie pokłady chakry , gdyby ktoś zaatakował Konohę , kakashi nie byłby w stanie długo jej bronić - ma ms i co z tego skoro ma tylko jedną technikę ms-a i nie może jej często używać co pokazał podczas walki z painem , a na dodatek ms zużywa bardzo dużo chakry , a jak już wspomniałem kakashi ma jej mało , dlatego uważam , że nie mógł by być hokage.
--------------------
"Czy postawiłbyś na jednej szali
życie Sasuke a na drugiej Konohę?
Naruto, wciąż żyjesz złudzeniami i marzeniami.
Są takie chwilę, gdy ninja musi podjąć bolesne decyzje..."
Itachi Uchicha

Dodane: 23-07-2011 11:06
JAROM napisał/a:GokuDBZ napisał/a:Dawar napisał/a:
Nie jest on jakimś potężnym ninja.
I co z tego wszystkiego , jego pokłady chakry go ograniczają. Faktycznie intelektem nadał by się na hokage , ale jego siłą już nie. Jego największym minusem są właśnie pokłady chakry , gdyby ktoś zaatakował Konohę , kakashi nie byłby w stanie długo jej bronić - ma ms i co z tego skoro ma tylko jedną technikę ms-a i nie może jej często używać co pokazał podczas walki z painem , a na dodatek ms zużywa bardzo dużo chakry , a jak już wspomniałem kakashi ma jej mało , dlatego uważam , że nie mógł by być hokage.
Patrząc na innych Hokage 3 czy Tsunade to moim zdaniem im Kakashi dorównuje. Każdy ma jakieś minusy przecież. Jeśli kakashi miałby duże pokłady czakry to naprawde już byłby jednym z najsilniejszych na całym swiecie shinobi bo nie miał by prawie słabej strony.

Dodane: 23-07-2011 12:14
Sala8 napisał/a:
Patrząc na innych Hokage 3 czy Tsunade to moim zdaniem im Kakashi dorównuje. Każdy ma jakieś minusy przecież. Jeśli kakashi miałby duże pokłady czakry to naprawde już byłby jednym z najsilniejszych na całym swiecie shinobi bo nie miał by prawie słabej strony.
Ehmmmm , sorki ale nie porównuj Kakashiego do Hiruzena czy Tsunade , mimo wszystko to inna liga jest . Hiruzena bał się nawet Oro , Hiruzen w wieku Kakasia to by go zmiótł momentalnie , na starość zresztą też . Gdyby Oro nie przywołał Hashiramy i Tobiramy to by od staruszka Hiruzena bęcki dostał , a jak wiemy Kakashi jak się spotkał z Oro to mało się w majty nie posrał , tak więc skoro Kakaś nie miał szans na walkę z Orem to i z Hiruzenem też nie . Co do Tsunade to też mam wątpliwości czy Kakaś by ją pokonał . Jest ona Sanninem jak Oro i Ji , chakry ma kilka razy więcej niż Kakashi

.
Ogólnie Kakashi nadawał by się na Hokage pod względem inteligencji i umiejętności przywódczych . Jeśli jednak chodzi o siłę to nie . Siła militarna Liścia bardzo spadła od czasów Hashiramy ( strata Senju , Uchiha ) . Kage też są coraz słabsi , najpierw był Hashirama koks , potem Tobirama też koks , potem Hiruzen też koks , ale już nie taki jak Hashirama , potem Minato ewenement bo był bardzo potężny , potem znów Hiruzen tyle że już starszy , potem dali Tsunade która z dotychczasowych Kage jest najsłabsza , potem chwilowo Danzo stary dziadek ale z mega powerem i mało co Kakashiego nie wybrali . Kakashi nie był by w stanie zapewnić wiosce bezpieczeństwa , każdy Kage z innych wiosek by go pokonał bez wielkich problemów ( oprócz Gaary , Gaara mógł by przegrać , ale Suna zawsze cienka była ) .
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.