index >
Naruto
Temat: Naruto: Legendarna Tsunade kontra Hatake Kakashi

Dodane: 23-01-2012 22:25 -
Sory , ale to właśnie chakra jest jądrem wszystkiego , bo bez chakry nie stworzysz żadnej nawet najmniejszej techniki Ninjutsu , Genjutsu czy Taijutsu , to jest jak taka energia życiowa , bez której ninja był by nikim , wszystko zaczyna się właśnie od chakry , wiec to raczej ty nie opowiadaj bzdur
cyt. "Jak nie potrafisz wyciągnąć informacji z walki, to oglądnij jeszcze 5 razy."
hah , a o jakich informacjach tu mowa ? nie oceniam jego walki tylko jego chakrę stwierdziłem tylko ,że chakra kakashi'ego jest tak smiesznie mała ,że po niemalże dwóch(2) technikach , Kaka juz nie może
więc za nim coś napiszesz pomyśl 5 razy ^^
--------------------

Dodane: 23-01-2012 22:33 -
Haruno422 napisał/a:Sory , ale to właśnie chakra jest jądrem wszystkiego , bo bez chakry nie stworzysz żadnej nawet najmniejszej techniki Ninjutsu , Genjutsu czy Taijutsu , to jest jak taka energia życiowa , bez której ninja był by nikim , wszystko zaczyna się właśnie od chakry , wiec to raczej ty nie opowiadaj bzdur
cyt. "Jak nie potrafisz wyciągnąć informacji z walki, to oglądnij jeszcze 5 razy."
hah , a o jakich informacjach tu mowa ? stwierdziłem tylko ,że chakra kakashi'ego jest tak smiesznie mała ,że po niemalże dwóch(2) technikach , Kaka juz nie może
więc za nim coś napiszesz pomyśl 5 razy ^^
Nie będę się z Tobą kłócił. Walke ogladnij dokladnie 3 razy jeszcze.
" bo bez chakry nie stworzysz żadnej nawet najmniejszej techniki Ninjutsu , Genjutsu czy Taijutsu" Tai? Boże, Rock Lee? Pierwszą serie powtórz. W dodatku nie zmieniaj swoich słów. To tak jakbym powiedział "Gdyby nie miał rąk i nóg też by nic nie zdziałał". Najważniejsze, a zero to troszkę inna sprawa.
--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 24-01-2012 00:38
Co do rocka lee to on używa chakry w jakiś sposób. Nie może Tworzyć ninjutsu ani gen ale może używać tai.

Dodane: 24-01-2012 09:15
Owszem ale chakry do tai Kakashiemu nie brakuje xD, wyczerpuje ją przez używanie ninjutsu. Kakashi sam kiedys powiedział, ze może tylko 4 razy uzyć chidori bo 5 raz wyzeruje jego chakrę. Chidori to potężna technika mimo że wyglada niepozornie zużywa duże ilosci chakry. W dodatku Kakashi obciążony jest sharinganem, który nieprzystosowany jest do jego ciała przez co pochłania spore ilości chakry. Jak na ninja kakashi ma duzo chakry, natomiast jak na koksa bardzo mało xD, ale to mu niprzeszkadza walczyc na równi z członkami Akatsuki. Dodatkowo nieprzeszkodziło mu to w zyskaniu sławy podobnej do Sanninów.
--------------------
master xD
Train ninjas and save the world from evil on
NinjaManager.com !

Dodane: 25-01-2012 11:17
Jak na ninja kakashi ma duzo chakry, natomiast jak na koksa bardzo mało xD, ale to mu niprzeszkadza walczyc na równi z członkami Akatsuki.
Nie zgadzam się z tym. Z kakazu walczył razem z drużyną asumy i tak nie zdołali go pokonać. Kakashi po chamsku skrył się za drzewem żeby raikiri użyć a i tak lipa. A kakaś co chakry nie ma xd jak zwykle. Nie mówię że tsunade jest dużo silniejsza ale jej zasoby chakry są dużo dużo większe i w końcu nie na pokaz jest hokage.

Dodane: 25-01-2012 15:47
damian791126 napisał/a:Jak na ninja kakashi ma duzo chakry, natomiast jak na koksa bardzo mało xD, ale to mu niprzeszkadza walczyc na równi z członkami Akatsuki.
Nie zgadzam się z tym. Z kakazu walczył razem z drużyną asumy i tak nie zdołali go pokonać. Kakashi po chamsku skrył się za drzewem żeby raikiri użyć a i tak lipa. A kakaś co chakry nie ma xd jak zwykle. Nie mówię że tsunade jest dużo silniejsza ale jej zasoby chakry są dużo dużo większe i w końcu nie na pokaz jest hokage.
Po Chamsku ? Proszę Cię, jak wiesz istnieje coś jak praca zespołowa i atak z zaskoczenia. To nie zabawa w klocki lego tylko walka na śmierć i życie.
No co do Kakuzu, to był bardzo silny, co prawda z Naruto frajersko przegrał, ale z Tsunade wiekszych problemów by nie miał.
--------------------

Dodane: 26-01-2012 09:42
Po Chamsku ? Proszę Cię, jak wiesz istnieje coś jak praca zespołowa i atak z zaskoczenia. To nie zabawa w klocki lego tylko walka na śmierć i życie.
No właśnie

Przegrał mając towarzyszy do pomocy i wykorzystując atak z zaskoczenia. Tsunade mogłaby dać radę.

Dodane: 26-01-2012 15:22
damian791126 napisał/a:Po Chamsku ? Proszę Cię, jak wiesz istnieje coś jak praca zespołowa i atak z zaskoczenia. To nie zabawa w klocki lego tylko walka na śmierć i życie.
No właśnie

Przegrał mając towarzyszy do pomocy i wykorzystując atak z zaskoczenia. Tsunade mogłaby dać radę.
Nie nie nie , ja sam uważam że Tsunade jest silniejsza niż większość forumowiczów przypuszcza , niemniej jednak Kakuzu to za wiele nawet jak na Tsunade . Baa Naruto w SM przypuszczam że miał by z Kakuzu większe problemy niż z Painami . Kakuzu walił technikami żywiołowymi i jego Katon dajmy na to był na poziomie Katona którego użył Madara , a wszystkie jego żywioły były na takim poziomie , to robi wrażenie i ciężko z kimś takim walczyć . A Painy ? fakt bardzo silne , ale każdy miał po 1 zdolności jak się to dobrze rozegrało to 1 strzałem takiego Paina rozwalałeś 0 podmian , klonów idt . Z Kakuzu nie było by tak łatwo , zwłaszcza że Kakuzu był bardzo inteligentny , kto wie być może porównywalnie z Shikamaru .

Dodane: 08-02-2012 07:53
Tyle, że Kakuzu zlekceważył naruciaka i zapłacił za to dużą cenę xD
Dodatkowo Kakashi mógł załatwić Kakuzu MS, tyle ze skutki były by koszmarne. Gdyby Naruto niepojawił się w ostatniej chwili Kakashi zmuszony by był użyć MS.
Kakuzu był silny ale mozna było go łatwo sprzątnąć xD(no może nie tak łatwo xd). Natomiast z Painem jest już gorzej, najpierw trzeba go rozgryżć(co za Naruto zrobili Ji i Kakashi), a potem dopiero mozna na hita jego ciała rozwalać xD
--------------------
master xD
NinjaManager.com !

Dodane: 15-03-2012 18:50 -
czytałem właśnie ostatnie chaptery MANGI , czyli dokładniej walkę 5 kage z Madarą
i Kakashi , nie dorasta Tsunade nawet do pięt , dzięki technice "Byakugō no Jutsu" Tsunade jest praktycznie nie do zabicia , do tego jej siła jest tak ogromna ze, była w stanie , doprowadzić do pęknięcia Sasuno i zniszczenie jego miecza , hah wiec dla Tsu takie Raikiri czy Kamui to kpina ;P
--------------------

Dodane: 15-03-2012 22:12 -
Haruno422 napisał/a:
czytałem właśnie ostatnie chaptery MANGI , czyli dokładniej walkę 5 kage z Madarą
i Kakashi , nie dorasta Tsunade nawet do pięt , dzięki technice "Byakugō no Jutsu" Tsunade jest praktycznie nie do zabicia , do tego jej siła jest tak ogromna ze, była w stanie , doprowadzić do pęknięcia Sasuno i zniszczenie jego miecza , hah wiec dla Tsu takie Raikiri czy Kamui to kpina ;P
No tak pokazała coś nowego, co robi wrażenie, ale po prawdzie to Madara się bawi.
Fakt faktem, teraz Tsunade "moc" się zwiększa w moich oczach, ale też nie przesadzajmy. W każdym bądź razie mnie utwierdziło to w fakcie, że źle zrobiła nie stając przed Painem osobiście. Myślę, że jeszcze coś nam pokaże, abyśmy mogli już zobaczyć ostateczne jej możliwości.
--------------------

Dodane: 16-03-2012 07:50
Czyli tsu teraz walczy z madarą, czyli to jej koniec. Pewnie pokaże swoje najlepsze umiejętności i padnie, może uda jej się zaskoczyć i zranić madarę xD
--------------------
master xD
NinjaManager.com !

Dodane: 16-03-2012 10:03
Sala8 napisał/a:Haruno422 napisał/a:
No tak pokazała coś nowego, co robi wrażenie, ale po prawdzie to Madara się bawi.
Fakt faktem, teraz Tsunade "moc" się zwiększa w moich oczach, ale też nie przesadzajmy. W każdym bądź razie mnie utwierdziło to w fakcie, że źle zrobiła nie stając przed Painem osobiście. Myślę, że jeszcze coś nam pokaże, abyśmy mogli już zobaczyć ostateczne jej możliwości.
No rzeczywiście mogła pójść walczyć z Painem, ale i tak uważam, że nie miałaby z nim szans nawet jeśli to uważam, że lepiej postąpiła ratując mieszkańców, bo jeśli sama by zgineła to byłoby po wszystkich mieszkańcach, a ratując ich przynajmniej zmniejszyła straty.

Dodane: 16-03-2012 10:45
Może zamiast główkować kto jest silniejszym, to może zajrzymy do statystyk w Databook'u numer III, który zawiera informacje do tomu 43...
Senju Tsunade w sumie - 35
Ninjutsu - 5/5
Tajutsu - 5/5
Genjutsu - 3.5/5
Inteligencja - 5/5
Siła - 5/5
Prędkość - 3.5/5
Wytrzymałość - 4/5
Pieczęcie - 4/5
Hatake Kakashi w sumie - 34,5
Ninjutsu - 5/5
Tajutsu - 4,5/5
Genjutsu - 4/5
Inteligencja - 5/5
Siła - 3.5/5
Prędkość - 4.5/5
Wytrzymałość - 3/5
Pieczęcie - 5/5
Wygląda na to, że według statystyk Tsunade wygrywa pół punktem, więc można gdybać. Każdy z nich ma swoje wady i zalety, ciężko więc wysunąć tutaj jakiegokolwiek zwycięzce

. Moim faworytem jednak byłby tutaj Kakashi ze względu na to, że go lubię xD.
--------------------

Dodane: 16-03-2012 13:37
SPOILER Jeśli patrząc na aktualne wydarzenia z mangi to Kakashi raczej nie miałby szans z naszą Piątą Hokage. ;] Chodzi mi o regeneracje. Nawet jeśli udałoby się Kakashiemu trafić ją swoim Raikiri to mimo tego na pewno by dostał potężny kontratak co by nie było dla mnie korzystne. KONIEC SPOILERA

Dodane: 16-03-2012 15:12 -
Ej no nie doceniasz chyba Raikiri ;p cialo Tsunade raczej nie jest twardsze od
np; Haku czy Kakuzu a Raikiri przebiło im klate na wylot ;p myślisz że Tsunade potrafi walczyć yyy żyć bez serca O.o jest medycznym ninja ale bez przesady nie
róbmy tu zabawy w Boga a Trafienie jej z Raikiri nie było by problemem z sharinganem + jest szybszy od Tsunade mogłby przywołać psy które by ją zatrzymały a Tsunade to taka przykoksana wersja Sakury dla mnie
Ahh no i Kakashi jako copy ninja ma kilka kończących Jutsu np Omote Renge Rasengan czy jego Raikiri.
I kakashi nie ma 'bardzo mało czakry" ma jej więcej niż przeciętny Jounin tak sądze ma jej mało przy Naruto który jest Jinchuriki myślę że np taki Sasek
czy z innej pakiMinato lub Jiraya mają podobną ilość ;p
Jednym z większych plusów jest też to że Hatake był też dowódcą Anbu
więc jego poziom planowania jest na poziomie pewnie Shikamaru
--------------------

Dodane: 16-03-2012 16:14 -
SPOILER Jesteś na bieżąco z mangą? Widziałeś co Madara z nią zrobił? I po tym walczyła jak gdyby nigdy nic? On w jej zrobił dziurę większą niż miałoby zrobić Raikiri i się po tym wszystkim zregenerowała. Do tego rozwaliła Susanoo zwykłym kopnięciem, więc jak dla mnie tylko Kamui Kakashi mógłby ją zaskoczyć. Choć też to byłyby jedna, albo dwie próby, więc raczej udałoby się jej tego uniknąć. KONIEC SPOILERA

Dodane: 16-03-2012 17:33
Endii napisał/a:
SPOILER Jesteś na bieżąco z mangą? Widziałeś co Madara z nią zrobił? I po tym walczyła jak gdyby nigdy nic? On w jej zrobił dziurę większą niż miałoby zrobić Raikiri i się po tym wszystkim zregenerowała. Do tego rozwaliła Susanoo zwykłym kopnięciem, więc jak dla mnie tylko Kamui Kakashi mógłby ją zaskoczyć. Choć też to byłyby jedna, albo dwie próby, więc raczej udałoby się jej tego uniknąć. KONIEC SPOILERA
O.o i co w związku z tym? Poruszaliśmy ten temat...
Waszym zdaniem jest chyba nieśmiertelna. Dostaje w serce, odcięta głowa = zgon, nad czym tu sie zastanawiać?
--------------------

Dodane: 16-03-2012 18:09
Tsunade = przerażające siła , Katsuyu , ogromne zasoby chakry i jej technika dzięki której , moze się regenerować bez używania pieczęci
Kakashi = Raikiri i Kamui (nic więcej czym by mógł się pochwalić)
co do Raikiri , nawet gdyby Kakashi zaatakował Tsu w serce , to nic by jej nie zrobił , i tak Tsunade się zregeneruje
a Kamui ? Kakashi może uzyć tylko raz(całkowicie go wayczrpuje), do tego technika jest powolna , więc zanim by jej wgl. użył , Tsu załatwiła by go jednym potężnym ciosem , a nawet gdyby mu sie udało ja uaktywnić , to wątpię aby ją trafił
Techniki kakashiego , sa zbyt marne aby mogły zrobić jakąkolwiek krzywdę Tsunade
Prive-ssj:
chakra kakashi'ego jest na marnym poziomie , świadczy o tym również to ,że jego limit to maksymalnie 2/3 techniki i zgon ;P
wiec ja , nie mam wątpliwości , Tsunade jest dużo lepsza od kakashi'ego
--------------------

Dodane: 16-03-2012 18:28
co do Raikiri , nawet gdyby Kakashi zaatakował Tsu w serce , to nic by jej nie zrobił , i tak Tsunade się zregeneruje
Taa może gdyby jej odciął głowę też by nie zginęła tak jak powiedział Itachi każda technika ma słaby punkt, więc ta też takowy ma.
a Kamui ? Kakashi może uzyć tylko raz(całkowicie go wayczrpuje), do tego technika jest powolna , więc zanim by jej wgl. użył , Tsu załatwiła by go jednym potężnym ciosem , a nawet gdyby mu sie udało ja uaktywnić , to wątpię aby ją trafił
W mandze na pewno może użyć Kamui więcej razy niż jeden zresztą już podczas odcinków z Painem mógł zrobić Kamui z bardzo małą rezerwą chakry czyli to świadczy, że gdyby chciał to pewnie nawet wtedy mógłby to zrobić dwa razy.
Kakashi = Raikiri i Kamui (nic więcej czym by mógł się pochwalić)
Tsunade też nie ma zbyt wiele do popisu najważniejsza jest u niej zdolność leczenia i jej siła a co do siły Kakashi bez problemu może odczytywać jej ruchy Sharinganem dzięki czemu będzie bardzo trudno go dopaść.Uważam, że dodajesz za dużo siły Tsu może i jest silniejsza od Kakashiego, ale niewiele.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.