index >
Naruto
Temat: Naruto: Legendarna Tsunade kontra Hatake Kakashi

Dodane: 06-07-2011 14:24 -
chodząc po necie znalazłem kilka tematów i dyskusji dotyczących tych dwóch postaci , "kto jest potężniejszy , kto dysponuje lepszymi technikami itd." Tsunade(legendarny sannin) czy równie sławny Kakashi Hatake
chciał bym wiedzieć jakie jest wasze zdanie , i oczywiście mam nadzieje ,że będą uzasadnione wypowiedzi oraz do nich argumenty

Dodane: 06-07-2011 14:38
Myśle ,że Hatake wygra. Zaraz sie posypią posty typu"ma za mało chakry" itd. Tak, chakry ma mało zaś, jeżeli uzyje sharingana i raikiki to jest w stanie ominąć cios Tsunade i ją przebić

Moim zdaniem Tsunade za szybka nie jest.Za to mocy jej nie brakuje. Jak narazie Tsunade oprócz Taijutsu i jednego przywołania nie pokazała nam nic ciekawego.

Dodane: 06-07-2011 15:08 -
No to ja się rozpiszę na ten temat.Kakashi Hatake już od młodości był świetnym shinobi, szybko opanowywał techniki, tworzył własne , dobrze manipulował czakrą(jego techniki Raiton).Oczywiście chodzi nam o te postacie w czasie teraźniejszym ?, jeśli tak to trudno powiedzieć, w ostatnim, trzecim databooku( nie posiadam go, ale informacje które mam nie powinny być fałszywe) Kakashi ma totalne statystyki "34.5", a w tym samym databooku Tsunade ma 35.W szybkości Kakashi wygrywa z Tsunade, ponieważ Tsunade ma 3.5, a Kakashi Hatake 4.5.Wytrzymałość należy do Tsunade, ma tam 4 punktasy, natomiast Kakashi tylko 3(pewnie wina czakry).W sile zdecydowanie wygrywa Tsunade i ma 5 punktasów, a Kakashi ma tylko 3.5.W inteligencji są równi i mają po 5 punktasów oboje.W Genjutsu wygrywa Kakashi który ma 4 punktasy, a Tsunade ma tylko 3.5.W Taijutsu wygrywa Tsunade która ma 5 punktasów a Kakashi tylko 4.5.W ninjutsu oboje są równi i mają po 5 punktów.Wygląda to mniej więcej tak:
Ninjutsu : Kakashi=Tsunade
Taijutsu : Tsunade>Kakashi
Genjutsu : Kakashi>Tsunade
Inteligencja : Kakashi=Tsunade
Siła: Tsunade>Kakashi
Szybkość : Kakashi>Tsunade
Wytrzymałość : Tsunade> Kakashi
Zawiązywanie pieczęci : Kakashi>Tsunade
Podsumowanie: Tsunade> Kakashi
I to jest stosunek 6:4 jeśli liczyć remisy punktami dla obu osób.Mogłem coś się pomylić.Teraz opiszę z kolegi każde z porównań.
1.Ninjutsu:Zdecydowanie stawiam tu na Kakshi'ego, mimo, że tam jest remis to pamiętajmy iż Kakashi zna wiele technik, a Tsunade ? nie pokazała za wiele, więc to tak jakby w ogóle żadnych nie znała =.=.Kakashi jest bardzo dobry w Ninjutsu, potrafi kopiować różnego typu techniki do rangi A, a to jest wysoko bo jest w stanie skopiować nawet Rasengana.Wystarczy zresztą porównać ilość poznanych technik a to wypada tak -
Kakashi :
Chidori
Raikiri
Rasengan
Lightning Hound
Raiton Kage Bunshin no Jutsu
Katon: Gokakyu no Jutsu(tej techniki nie było w mandze, była tylko w anime)
Doton: Shinju Zanshu no Jutsu
Kuchiyose – Doton: Tsuiga no Jutsu
Doton: Doryu Heki
Suiton: Daibakufu no Jutsu
Suiton: Suiryudan no Jutsu
Suiton: Suijinheki
Suiton: Suikodan no Jutsu
Kuchiyose no Jutsu
Mizu Bunshin no Jutsu
Kage Bunshin no Jutsu
Taju Kage Bunshin no Jutsu
Magen: Narakumi no Jutsu
Sennen Goroshi
Fuja Hoin
Kamui
A teraz Tsunade:
Sozo Saisei
Kekkai Shiho Fujin
Genjutsu Shibari
Ranshinsho
Shosen Jutsu
Tsutenkyaku
Kuchiyose no Jutsu
I było jeszcze parę, lecz nie znam ich więc nie będę ściemniał.
TO chyba jednak dowodzi, że mimo remisu punktowego, to Kakashi tak naprawdę góruje w Ninjutsu.
2.Taijutsu: wygrywa Tsunade dzięki swojej sile, ale to niewielka przewaga, Kakashi ma Sharingana, bez niego Tsunade wygrałaby z wielką a nie niewielką przewagę.
3.Genjutsu: Zdecydowanie wygrywa Kakashi, Sharingan robi swoje, a od kiedy opanował Kalejdoskopowego Sharingana to znacznie przewyższa w tej dziedzinie Tsunade.
4.Inteligencja: Mimo równej inteligencji stawiam na Kakashi'ego, fakt Tsunade jest Medic-nin i dużo przykładała się do nauki, ale to nic nie oznacza, Kakashi jest genialny(przykład ? Walka z Pain'em).Wygrywa Kakashi
5.Siła: Wiadomka, wygrywa Tsunade, pod tym względem zdecydowanie miażdży pana Hatake.
6:Szybkość: Zdecydowanie wygrywa Kakashi, widać to nie tylko w databookach ale i w praktyce.
7:Wytrzymałość: wygrywa Tsunade, Kakashi nie jest zbyt wytrzymały.
8: Zawiązywanie ręcznych pieczęci: Bez żadnych dyskusji wygrywa Kakashi, jest świetny jeśli chodzi o ręczne pieczęcie

.
Całe to podsumowanie zrobiłem, bo bez sensu było by napisanie "Wygrałby Kakashi ponieważ jest fajny i ma maskę", lub "Wygrałaby Tsunade ponieważ jest super laska i w ogóle ma fajne cycki".Musiałem wypisać wszystko dokładnie i podzieliłem to na dwa etapy, teoria(Databook) i praktyka( to co dzieje się w mandze/anime).Jednym z minusów Kakashi'ego jest jego czakra, a raczej jej limity, np ilości Czakry Naruto gdy jest w normalnej postaci są 4 razy większe niż normalne ilości czakry Kakashi'ego , interesujące prawda ?.Tsunade ma niestety dużo większą czakrę, ale ma sporo minusów, w Ninjutsu kuleje, w Genjutsu również, w ręcznych pieczęciach, siła to nie wszystko, techniki takie jak medyczne też na nic się zdadzą przy Kamui, chyba że tylko po to aby zagoić ranę.Obaj mają wielkie doświadczenie z wojen i różnych walk, oboje mają świetnych nauczycieli(Minato oczywiście lepszy).I właśnie te wszystkie czynniki wybrałem do oceny.
Teraz małe porównanie stosunków wygranych w danych dziedzinach.W teorii wynosił on 6:4 dla Tsunade, a w praktyce wynosi on 5:3 dla Kakashi'ego.Teraz tylko trzeba się zdecydować komu wierzyć, praktyce czy teorii, Ja jestem wielkim zwolennikiem praktyki, teoria to tylko teoria, Tsunade niby jest Hokage, a tak naprawdę niczym się jeszcze nie popisała, Kakashi popisał się więcej, ale też nie jest taki jakim go opisują.Ostatecznie uwzględniam największy minus Kakashi'ego i typuję zwycięzcę, a jest to : TSUNADE. To tyle na temat, dziękuję za uwagę.Oczywiście to tylko moje Zdanie, jeśli np Kakashi postarałby się szybko wygrać i nie tracić czakry to zwycięzcą byłby : HATAKE KAKASHI.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 06-07-2011 16:31
1)Fakt w ilości technik góruje Kakashi , nad każdym mieszkańcem wioski , ale jak
wiemy liczy się jakość a nie ilość , większość technik kakashi'ego jest dość słaba
a natomiast, techniki klasy "A" jak wiemy działają na krótką metę oraz nie w takim stopniu w jakim by chciał , niestety ale mała ilość chakry jest ogromnym minusem dla ninja
np. sharingan Hatake, w porównaniu do członków uchiha , jest na poziomie wręcz zerowym (oczywiście nie ma się co dziwić w końcu Kakashi nie jest prawowitym posiadaczem tego oka)
albo technika o nazwie "Kuchiyose no Jutsu"
pieski kakashiego ,sa praktycznie , niczym w porównaniu do gigantycznego ślimaka , Tsunade ,
2)Taijutsu oczywiście Tsunade
3)Genjutsu , jednak Kakashi
4)co do inteligencji , stawiał bym ich na równi ,
5)siła , oczywiście Tsunade
6)wytrzymałość , oczywiście również Tsunade
7)Tsunade jest o wiele bardziej doświadczona w walce
Techniki Tsunade bardziej mnie przekonują , a w szczególności "Chakra Enhanced Strength" która niesie za soba poważne konsekwencje , oraz śmiertelne skutki dla kakshiego
lub techinika "Sōzō Saisei" klasy "S" która potrafi wyleczyć najpoważniejsze obrażenia
nawet raikiri kakshiego
do tego nie zapominajmy , iż kakashi , na polu bitwy nie wytrzymuje za długo , w porównaniu do Tsunade która , walczyła nawet po przebiciu klatki piersiowej
także każda sekunda płynie na niekorzyść Hatake
mój ostateczny werdykt "Tsunade winner"

Dodane: 06-07-2011 17:54
No ja myślę że Kakashi jest wybitnym shinobi. Nie należąc do klanu Uchicha opanował Sharingana na poziomie Mangekyo. Rzadkością było to wśród członków klanu a co dopiero po za nim. Hatake jest świetnym strategiem i nie traci zimnej głowy nawet w bardzo trudnych sutuacjach. Wyśmienicie posługuje się ninjutsu jak i tajutsu. Tsunade przypomina mi trochę Naruto też nie raz za bardzo ją ponosi. Jeżeli chodzi o to kto by w walce wygrał myślę że Kakashi.Ponieważ ma Sharingana i lepiej posługuje się ninjutsu.
Pozdro xD

Dodane: 06-07-2011 21:58 -
Stawiam na Kakashiego. Sharingan i doświadczenie w walce to jego spora przewaga, choć Tsunade też jest doświadczona ale raczej w medycynie. Jedyne co mnie mogło by zmartwić w tej walce to , to Kakashi ma bardzo mało chakry i dlatego nie jest wybitnym ninją jak np. Itachi czy 4.
--------------------

Dodane: 06-07-2011 22:54 -
Dodam cos jeszcze, nie zapominajmy że posiada on Kamui

technika moim zdaniem masakryczna dla przeciwnika. Po tym ataku nie ma czego leczyć

, ponieważ ciała juz nie ma.

Dodane: 07-07-2011 23:30
co do Kamiu kakashi'ego przypomnij sobie , gdy pierwszy raz użył go na "Deidarze"
aby użyć tej techniki potrzebował bardzo dużo czasu , a w walce z Legendarną Tsunade , liczyła by się każda sekunda , chwila nie uwagi kakashi'ego i koniec walki
do tego , jak było pokazane , celność "Hatake: jest marna , trafił Deidare tylko w rękę , do tego przy tym ataku kakashi kompletnie wysiada i traci praktycznie całą chakrę
podsumowując "Kamui"
minusy - wykonanie tej techniki jest strasznie wolne , traci praktycznie całą chakrę , oraz słaba celność
także ,nie wiem czym się tak , ekscytować
kakshi nie miał by najmniejszych szans nawet drasnąć ta technika Tsunade

Dodane: 08-07-2011 00:30
Czy wy nie przesadzacie trochę z supremacją tsunade???? Kochani to że ma mocne taijutsu to nie oznacza i wytrzymałość to nie oznacza że będzie ona miażdżyć!!! Ludzie przez te wasze teorie wychodzi na to że babcia jest najlepszego ninja w świecie naruto.
Kaszlot vs tsunade:
Ninjutsu: babcia kuleje w tej kwestii, zdecydowanie kakashi.
Taijutsu: zdecydowanie tsunade
Genjutsu: kakashi góruje zdecydowanie
Inteligencja: Kakashi nie raz w A&M pokazywał błysk geniuszu
siła: tsunade ze względu na sposób walki, bez możliwości fizycznego ataku tsunade leży i kwiczy ale cóż tsunade siła ma potężną.
wytrzymałość: tsunade ale z wiekiem jest coraz gorzej
ocena obu postaci na polu walki:Tsunade jako medical-ninja jest świetna , ale w samej walce to nie jednokrotnie pokazywała że nie jest w super mocarną damą, i nie wyobrażam sobie pojedynków jej z naruto(obecnie), sasuke,gaara z demonem, tobi, pain, itachi , kisame, bee, raikage, orochimaru w dobrej formie oraz ero-sennin. Podobnie kaszalot wyżej wymienieni to dla niego za wysoka półka. Sądzę że pojedynek obu postaci to byłby bardzo wyrównany. I ciężko wybrać zwycięzce, Więc remis, z lekkim wskazaniem na kakashiego.
--------------------

Dodane: 08-07-2011 11:30
Moim zdaniem to są na prawie równym poziomie .
Ninjutsu - Kakashi
Taijutsu - Tsunade
Genjutsu - Kakashi
Inteligencja - Tutaj są na równym poziomie
Siła - Tsunade
Szybkość - Kakashi
Wytrzymałość - Tsunade
Zawiązywanie pieczęci - Kakashi
Co to tego to Tsunede jest medic-nin więc zna prawie same lecznicze jutsu , a Kakashi zna techniki bojowe więc gdyby się zmierzyli to sądzę , że walka była by bardzo interesująca , ale zwycięstwo odniósł by Kakashi .
--------------------
:* - < 3

Dodane: 09-07-2011 00:08
Jesteście świetni oceniając postacie według jakiś regułek ...
Tsunade jest słabsza od Kakashiego , ponieważ Kakashi jest bardziej wszechstronny , posiada o wiele więcej jutsu , poza tym posiada MS , Tsunade jedynie jest silniejsza i dobra w leczeniu . Wytrzymałość Tsunade ... ?? Pokazało to jedynie w walce z Orochimaru , za to Kakashi podczas walki z Painem , nawet po użyciu kilku jutsu w tym Kamui , miał siłę , by po raz kolejny użyć tej umiejętności .
Tsunade jest krótko/średnio dystansowa , natomiast Hatake spisuje się doskonale na każdej odległości .
A co do Waszego gadania , że Tsunade jest bardziej doświadczona w walce , można się śmiać ^ ^
Kakashi był dzieckiem za czasu wojny , szybko zdobył tytuł Jounina . Nie muszę pisać dlaczego . Tsunade może i została Sanninem , ale to nie wynikało z doświadczenia .
Poza tym Kakashi przy walce pokazuje dużo więcej , jest dynamiczny , zaskakujący , a Tsunade rusza się jak słoń i uderza jedynie z Taijutsu , co do Ninjutsu nie pokazała nic .
W Taijutsu mówicie jednogłośnie , że jest lepsza od Kakashiego , lecz Kakashi skopiował Omote Renge , poza tym jego ataki są szybkie i zdecydowane , Tsunade bije mocno , ale z średnią szybkością .
Dla mnie Kakashi jest lepszy , za to Tsunade jest bardziej przydatna na wojnie , z powodu umiejętności leczenia .
Jakbyście nie zauważyli ona jest mistrzynią w leczeniu , uzdrawianiu itd. , co wystarcza by uzyskać tytuł Sannina . W pojedynkę jest słaba .
Oceniając obojga :
Kakashi 6/10
Tsunade 5/10

Dodane: 09-07-2011 22:17
odpowiedz dla haruno tsunade niepotrafiła by sie wyleczyc gdyby raiki dostała, ponieważ raiki niszczy serce, niebyła by sie w stanie nawet ruszyć lol
a co do tematu uważam, ze tsu jest naprawde mocno przereklamowana, w walce z painem nic niepokazała, niby wszystkich leczyła a i tak połowa padła xD, a kakashi udowodnił, ze coś potrafi. Zreszta co to za kage, który zamiast podjąc walke w ochronie wioski zajmuje sie leczeniem ???(kage- najsilniejszy shinobi w wiosce teoretycznie).
Kakashi w walce z Sasuke nic niepokazał bo niezdążył, ale udowodnił, że potrafi z nim walczyc na powaznie.
--------------------
master xD
Train ninjas and save the world from evil on
NinjaManager.com !

Dodane: 10-07-2011 01:02
Ower się rozpisał, ale to pusta teoria wyciągnięta z databooka a nie z głowy
Kakashi. Dlaczego ? Jest imho szybszy więc destukcyjna siła Tsunade by nic nie dała, chyba, że przy dobrze dopracowanej technice iście zdradzieckiej jak potyczki Shikamaru dała by radę go trafić, a wiadomo jeden taki cios to prawie od razu równa się przegrana. Jednak Kakashi by się łatwo nie dał, w dodatku Jego MS ma bardzo przydatną umiejętność, no i sam Sharingan potrafi odczytywać ruchy przeciwnika, nawet kopiować techniki Tsunade by mógł, zresztą sam ma tych skopiowanych technik bardzo dużo, potrafi chyba każdym żywiołem się posłużyć więc Tsunade ma marne szanse.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 23-07-2011 17:39
Zgadzam się z #rafcioo i #Darknes ponad to przecież Tsunade panicznie boi się krwi zobaczyłaby ją i byłoby po walce...

Dodane: 23-07-2011 18:36 -
Jak dla mnie też Kakashi i to zdecydowanie.
Tsunade nie miałaby czym zaskoczyc... Jak wyżej pisali wystarczyłby Sharingan i odpowiednia szybkość, żeby nie zostać trafionym. Jedynie strategia by mogła Tsunade pomóc w czym też chyba jest gorsza od Kakashiego. Co do doświadczenia to teoretycznie ma większe Tsunade, ale Kakashiego Sharingan i wyjście na duży poziom w młodym wieku też dał mu dużo doświadczeń. W czym zna wiecej technik itd. Nie mówiąc, że ma jeszcze MS'a !

Dodane: 05-08-2011 17:02
Kakashi może i jest wszechstronny , może i skopiował te 1000 technik i co z tego ? Gówno pokazał , Katona pokazał tylko w anime ( w mandze tego nie było ) , pokazał jakieś 2 czy 3 Suitony ( w dodatku nie porównywalnie słabsze do tego co pokazał Tobirama czy nawet Kisame ) , pokazał kilka Dotonów ( też nic szczególnego ) . Główny jego atut to Raikiri i z nim może powalczyć na dłuższą metę . Kamui użyje 1 i jest wyczerpany , 2 raz i już pada , 3 raz i 100% śmierć .
Tsunade natomiast ma chakry od groma , może więc walczyć i walczyć . Może nie jest taka wszechstronna ( choć jestem na 100% pewny że posiada umiejętności do walki , z tym że nie miała okazji ich pokazać , bo kiedy ? Podczas ataku Nagato na wioskę chroniła mieszkańców , gdyby nie Ona to cała wioska była by martwa . Walczyła jeszcze z Oro , ale wtedy też nie musiała pokazywać całego swojego potencjału bojowego , Ji i Oro też nie od razu pokazali swojej atuty ) , ale jest równie inteligentna co Kakashi . Jej siła fizyczna jest taka że walnęła by obcasem w ziemię i Kakashiego by same gruzy zasypały . Posiada medic nin na najwyższym poziomie , jeśli raz by Kakashiego choć by musnęła ręką to po walce , bo użyła by tej techniki co na Kabuto z tym że Kakashi nie miał by szans na tak szybkie nauczenie się tego jak się poruszać w takim stanie . Walka z Kabuto wyglądała tak a nie inaczej , bo Kabuto znał jej słaby punkt tzn Krew , a wiedział to tylko dzięki Oro , nie ma możliwości żeby Kakashi o tym wiedział . Ponadto Tsu posiada technikę która daje jej zasadniczo nieśmiertelność , sam Oro stwierdził że zabić Tsu można tylko przez jej uduszenie . No i co ? Kakaś będzie dusił Tsunade ? hahaha , Kakaś nie ma wężowego ciała jak Oro , jeden strzał w niego z pięści i po nim . Walka musiała odbywać by się na dystans , a ciężko by o to było , bo Tsu cały czas by dążyła do walki w zwarciu , a Kakaś w nieskończoność by musiał uciekać . Jeśli Kakaś użył by na Tsunade Kamui to jest ona na tyle inteligentna żeby zrobić jakiegoś klona czy podmianę , jeśli po 1 razie Kakaś by Tsunade nie dopadł za pomocą Kamui to potem już nie ma na to szans bo ledwo zipie .
Ogólnie lubię zarówno Kakashiego jak i Tsunade . Trzeba jednak być obiektywnym , Kakashi od 1 serii zyskał tylko to że ma Kamui , no i może że nie męczy się tak bardzo używając 3 łezkowca . Nie wydaje mi się jednak żeby Koharu i Homura wiedzieli o tym że Kakaś ma MS , a mimo to wybrali go na Hokage prawda ? Czemu zatem nie wybrali go w 1 serii ? Skoro Kakaś jest taki super ? Jasne jest to że Tsunade jest od niego silniejsza . Kakashi nie był by w stanie zapewnić wiosce bezpieczeństwa . Gdyby doszło do wojny i którykolwiek z Kage zaatakował Konohę to Kakaś z każdym Kage by przegrał , za mało ma po prostu chakry żeby się mieżyć z A , Mei , Onookim czy nawet Gaarą . Tsunade miała by już większe szanse , choć pewnie również nie dała by rady , jednak Ona przynajmniej uratowała by dzięki Katsuyu wielu mieszkańców wioski w przeciwieństwie do Kakashiego .

Dodane: 05-08-2011 17:18 -
Nie mogę się z Tobą zgodzić, obiektywnie to 75 % osób w tym temacie też.
"Skoro Kakaś jest taki super ? Jasne jest to że Tsunade jest od niego silniejsza" Pomyśl, że może nie tylko o sile chodzi ? W dodatku nie jest silniejsza jesli juz wyobrazamy sobie walke.
To tsunade inteligentniejsza na polu walki raczej nie jest, może porównywalni jedynie są. Jej sila fizyczna i tyle ? Sharingan odczyta ruchy, jest w Taijutsu w miare wyszkolony i na pewno dosyc zwinny naprawdę sadzisz ze zdołała by go choćby trafić? W dodatku gdyby ciągle atakowała, zawsze w ostateczności technikę defensywną moze jakas zrobic czy cokolwiek, Nie mowiac o tym, że walczyłby na dystans. Tsunade na dystans nie ma szans wiec staralaby sie go gonic wiec to po KAKASHIEGO mysli by szlo, Kamui by uzyl tylko w dobrze przygotowanej sytacji, co z tego ze ma ona wiecej czakry oprocz tego i diabelskiej sily wszystko przemawia na jej nie korzysc, moglby ją zawsze unieruchomic czy cos w tym stylu.
Medic Ninja nie jest stworzony do singla i by przegrała. Z Painem ? Co mogla zrobic? Hokage zamiast leczyc ludzi co i tak duzo by nie dalo powinien pokonac zagorzenie albo co najmniej stawic jemu czola.
W dodatku czy czasem Tsunade sie nie otarla o smierc po tym jak ratowala ludzi ?
Jakos jej nikt nie dusil

Nie jestem pewien nie pamietam dokladnie tego, że ją niby mozna zabic tylko dusząc poszperam, ale jesli to nieprawda to jej szanse spadają prawie do minimum wystarczy dobrze wykonane chidori i end.

Dodane: 05-08-2011 17:33
Nie jestem tutaj żeby się kłócić , wyraziłem jasno i wyraźnie swoje zdanie i nic go nie zmieni . Kakashi był koksem w 1 serii , teraz już się praktycznie nie liczy . 75% osób na tym forum z tego co pamiętam to czci postać Naruto , Saska i Kakashiego jak Boga tylko dlatego że są głównymi bohaterami . Jak dla mnie Kakaś mimo wszystko nie ma szans z Tsunade i tyle

żegnam ozięble

Dodane: 05-08-2011 17:40
To też dałeś argument, tzn dlatego ze jest głównym bohaterem obiektywnie nikt go nie potrafi ocenic? Jak dla Ciebie.. i zgodze sie, że mozesz miec swoje zdanie ale raczej 75% ma wiecej racji niz ty jeden

. Dla mnie akurat już wyrazilem argumenty to Tsunade nie ma szans z Kakashim

żegnam ozięble.
Jesli jeszcze tu zagladniesz i zaczniesz pisac posta przy okazji mógłbyś mnie jakos naprowadzic z tym duszeniem bo nigdzie o tym nie slyszalem xD

Dodane: 05-08-2011 17:50
Z duszeniem chodziło o to że Oro w walce z Tsunade przebijał ją Kusanagi kilkakrotnie , potem Tsu się uleczyła Sozo Saise . Powiedziała że jest to technika dzięki której nigdy nie zginie w walce . Oro stwierdził że fizyczne ataki jej nie zabiją bo dzięki tej technice każdą śmiertelną ranę jest w stanie uleczyć . Więc Oro wpadł na pomysł że skoro Tsu może uleczyć każda ranę i w ten sposób się jej nie zabije , to ją udusi . I okazało się o trafne , Oro zaczął dusić Tsunade wężowym językiem i mało co jej nie udusił , a Tsu żyje tylko dlatego że ma ogromną siłę fizyczną i odplątała ten język Ora ze swojej szyi .
Dobra 75% użytkowników tego forum uważa że Kakashi pokonał by Tsunade super . Problem polega na tym że jest taka specyficzna Polska mentalność że ktoś ma swoje zdanie , ale przeczyta wypowiedź innej osoby i zdanie nagle zmienia . Tak więc % oszukują . Załóżmy że to ja założyłem temat o temacie " Legendarna Tsunade kontra Hatake Kakashi" , piszę pierwszy post i w nim pisze że Tsunade pokonała by Kakashiego . Potem pisze osoba która popiera moje zdanie , potem jest ktoś przeciwny , potem znów ktoś kto mnie popiera i już jest 2 do 1 dla mnie i co się dzieje ? Większość osób które będą pisały później będą sugerowały się większością głosów . Nie mówię że u każdego tak jest ale taka jest prawda .
Jeśli by zrobić ankietę na temat kto by wygrał Tsunade czy Kakashi i ukryć jej wynik , tzn że wynik wiedzieć dopiero po oddaniu głosu to sytuacja będzie wyglądała tak że fani Kakashiego zagłosują na niego , fani Tsunade zagłosują na Tsunade , a osoby obiektywne zastanowią się i oddadzą głos na Tsunade lub Kakashiego i wtedy można mówić o obiektywnym osądzeniu kto wygra a kto nie , bez naprowadzania ludzi przez poprzedników na swój tok rozumowania .
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.