Dodane: 06-07-2011 12:32 -
Witam! Chciałbym, abyśmy w tym temacie dzielili się nowinkami transferowymi w piłce nożnej.
Ja jedynie podam dane transferowe związane z Lechem Poznań.
Otóż do Lecha przybędzie Aleksander Tonev (z CSKA Sofia)
Odejdą: Bartosz Bosacki, Joel Tshibamba (do AE Larissa) i Tomasz Bandrowski.
Chcę również żebyśmy trochę podyskutowali o tych transferach

Dodane: 06-07-2011 17:56
Z Polonii Warszawa odeszły dwie gwiazdy tego zespołu:
- Adrian Mierzejewski do Trabzonu
- Artur Sobiech do Hannoveru
Z Polskich boisk znam tyle ;p
A jeśli chodzi o zagraniczne to bardzo aktywne są MU i Real już kupili po kilku graczy za kilka milionów, ale okienko jeszcze otwarte będzie 2 miesiące więc dam sobie czas na uzupełnienie nazwisk.
--------------------

Dodane: 19-07-2011 20:18
Najciekawsze transfery jak do tej pory.
Gervinho z Lille do Arsenalu
De Gea z Atletico Madryt do Manchesteru United
Sahin z Borussi do Realu Madryt
Clichy z Arsenalu do Manchesteru City
Klose z Bayernu Monachium do Lazio Rzym
Jones z Blackburn Rovers do Manchesteru United
Young z Aston Villi do Manchesteru United
Downing z Aston Villi do Liverpool'u
Adam z Blackpool do Liverpool'u
No i było jeszcze kilka mniej/bardziej ciekawszych transferów. Sądze też że jeszcze będzie kilka super transferów.
Wiadomość doklejona:
Aha zapomniałem jeszcze o Pirlo z Milanu do Juventusu.
Na dniach były dwa kolejne ciekawe transfery
Jerome Boateng z Man City do Bayernu
Given z Man City do Aston Villi
Nie wiadomo gdzie w tym sezonie będzie grać Sergio Aguero, o którego ubiega kilka klubów. Przereklamowana gwiazdka Brazylii Neymar, stwierdził że, całe szczęście, chce pozostać w swoim Santosie. Ja liczę na transfer Scotta Parkera do Arsenalu Londyn. Na dniach powinna wyjaśnić się sprawa Cesca Fabregasa. Mam nadzieję że spotkam w AS Romie Bojana i Stekelenburga.
To jak na razie tyle. Będę starał się co jakiś czas pisać o ciekawszych transferach.
--------------------

Dodane: 20-07-2011 07:44
Wiele rzeczy jeszcze nie wiadomo. Jak na przykład sprawa Pastore i Sancheza. Za tego pierwszego jednak trzeba dać ok 45 mln tylko jeszcze nie wiemy jaki klub chce tyle zapłacić. Natomiast o Sancheza stara się Barcelona, lecz zobaczymy czy zdecydują się na niego czy na Fabregasa, bo obydwóch to raczej nie kupią.
Także odejście Teveza z Man City do Corinthians jest już raczej przesądzone.
--------------------
-------------------------------

Dodane: 21-07-2011 12:13
Ostatnio Corinthians wycofało się z negocjacji w sprawie Teveza. Natomiast Co do Sancheza i Cesca, to Barcelona będzie się starała kupić ich dwóch. Chce to załatwić za pomocą sposobu płacenia za transfery. Zarząd Barcy negocjuje tak, by od razu płacić tylko część sumy, a resztę zapisać jako tzw. zmienne zależne od osiągnięć zawodnika i klubu. Poza tym ostatnio Pep powiedział, że klub ma pieniądze na transfer Cesca i będzie walczył o niego do samego końca, a według syna właściciela Udinese transfer Alexisa ma być zakończony już jutro.

Dodane: 21-07-2011 14:18
Ostatnio Wesley Sneijder przeszedł z Interu do Manchesteru United za 40 milionów .

)))

DDDDDDDDD
--------------------
"Reklama w NRD " - Marian Pazdzioch w odcinku "Spółdzielnia Radiowęzeł " .

Dodane: 22-07-2011 18:05
Aliexis Sanchez został piłkarzem FC Barcelony!
Koszt transferu: 26 mln € + 11,5 mln € zmiennych
Niestety jest też smutna wiadomość:
Bojan Krkić po 4 latach spędzonych w pierwszym zespole Barcy odszedł do AS Romy.
Koszt transferu wyniósł 12 mln €.
W kontrakcie została zawarta klauzula, że po sezonie 2012/13 Barcelona jest zobowiązana do odkupienia Bojana za 13 mln €. Roma może jednak zablokować ten transfer dorzucając do wcześniejszych 12 mln kolejne 28 mln €, co daje w sumie 40 mln €.
Bojan w swojej karierze w Barcelonie pobił wiele klubowych rekordów, m. in. strzelił ponad 800 goli w sekcjach juniorskich, został najmłodszym strzelcem Barcelony w oficjalnym spotkaniu, najmłodszym piłkarzem Barcelony w oficjalnym spotkaniu, najmłodszym piłkarzem Barcelony w pierwszym składzie, ponadto przez 4 lata strzelił ponad 40 goli, a w sezonie 2010/11 pod koniec sezonu posadził na ławce rezerwowych Zlatana Ibrahimovica. Jednak ubiegły sezon w wykonaniu Bojana był bardzo słaby. Gdy wydawało się, że powoli dochodzi do formy, to złapał kontuzję. W transferze decydującą rolę odegrało to, że trenerem Romy został były trener Barcy B Luis Enrique. Być może pod jego skrzydłami Bojan rozwinie się jako napastnik (a są na to duże szanse, ponieważ w Romie będzie mógł uczyć się od znakomitego Tottiego) i za dwa lata wróci do Barcelony, by wziąć na swoje barki bycie "9" tej drużyny i podoła temu zadaniu.
Powodzenia Bojan!! Udowodnij, że zasługujesz na grę w pierwszym składzie Barcelony!

Dodane: 22-07-2011 18:15 -
m4ster napisał/a:Aliexis Sanchez został piłkarzem FC Barcelony!
Koszt transferu: 26 mln € + 11,5 mln € zmiennych
Niestety jest też smutna wiadomość:
Bojan Krkić po 4 latach spędzonych w pierwszym zespole Barcy odszedł do AS Romy.
Koszt transferu wyniósł 12 mln €.
W kontrakcie została zawarta klauzula, że po sezonie 2012/13 Barcelona jest zobowiązana do odkupienia Bojana za 13 mln €. Roma może jednak zablokować ten transfer dorzucając do wcześniejszych 12 mln kolejne 28 mln €, co daje w sumie 40 mln €.
Bojan w swojej karierze w Barcelonie pobił wiele klubowych rekordów, m. in. strzelił ponad 800 goli w sekcjach juniorskich, został najmłodszym strzelcem Barcelony w oficjalnym spotkaniu, najmłodszym piłkarzem Barcelony w oficjalnym spotkaniu, najmłodszym piłkarzem Barcelony w pierwszym składzie, ponadto przez 4 lata strzelił ponad 40 goli, a w sezonie 2010/11 pod koniec sezonu posadził na ławce rezerwowych Zlatana Ibrahimovica. Jednak ubiegły sezon w wykonaniu Bojana był bardzo słaby. Gdy wydawało się, że powoli dochodzi do formy, to złapał kontuzję. W transferze decydującą rolę odegrało to, że trenerem Romy został były trener Barcy B Luis Enrique. Być może pod jego skrzydłami Bojan rozwinie się jako napastnik (a są na to duże szanse, ponieważ w Romie będzie mógł uczyć się od znakomitego Tottiego) i za dwa lata wróci do Barcelony, by wziąć na swoje barki bycie "9" tej drużyny i podoła temu zadaniu.
Powodzenia Bojan!! Udowodnij, że zasługujesz na grę w pierwszym składzie Barcelony!
Moim zdaniem nie ma co udowadniać bo był jednak troche słaby jak na Barcelone. Cieszy mnie bardzo transfer Alexisa Sancheza licze jeszcze że Pastore przejdzie.

Dodane: 26-07-2011 15:55
gohanek16 napisał/a:
Moim zdaniem nie ma co udowadniać bo był jednak troche słaby jak na Barcelone.
Co do Bojana, to muszę się z tobą nie zgodzić. Prawda ostatni w jego wykonaniu to była katastrofa. Jednak był taki moment, gdy złapał formę i zaczął regularnie grać więcej niż 10-15 minut w meczu, zaczął wtedy też strzelać gole, jednak wtedy złapał kontuzję, która znowu zachwiała jego rytm meczowy i pewność siebie. On po prostu do strzelania goli potrzebuje regularności w grze. Mam nadzieję, że w Romie się odbuduje.
gohanek16 napisał/a:
Cieszy mnie bardzo transfer Alexisa Sancheza licze jeszcze że Pastore przejdzie.
Co do transferu Javiera Pastore do Barcy, to raczej szanse są zerowe. Po pierwsze Palermo chce za niego 45 mln €, których Barca nie zapłaci, gdyż w dalszym ciągu Pep marzy o Fabregasie. Po drugie Palermo chciałoby całą kwotę w całości od razu, a wiadomo, że Barca nie jest zwolennikiem tego typu transakcji, czego dowodem są transfery, np. Henry'ego, czy ostatnio Alexisa. Po trzecie podobno trener Chelsea, chce go mieć w swojej drużynie i jest w stanie spełnić warunki właściciela Palermo. Tylko pytaniem jest, czy Javier będzie chciał tam przejść. Bo kiedyś mówił, że chce grać w Realu lub Barcy, najlepiej u boku Messiego.

Dodane: 27-07-2011 23:47
Występujący do tej pory w Atletico Madryt reprezentant Argentyny Sergio Aguero został w środę piłkarzem Manchesteru City. O transferze poinformował sam zainteresowany na Twitterze.
Jeśli to prawda co piszą na Onecie to jestem lekko przybity

Kolejny wielki talent, już ukształtowany trafia do Szejków. Marnie widzę go w lidze angielskiej

Liczyłem na jego transfer do Realu...ale widać wybrał podobną drogę jak Torres
--------------------

Dodane: 28-07-2011 16:29
syngohana napisał/a:Występujący do tej pory w Atletico Madryt reprezentant Argentyny Sergio Aguero został w środę piłkarzem Manchesteru City. O transferze poinformował sam zainteresowany na Twitterze.
Jeśli to prawda co piszą na Onecie to jestem lekko przybity

Kolejny wielki talent, już ukształtowany trafia do Szejków. Marnie widzę go w lidze angielskiej

Liczyłem na jego transfer do Realu...ale widać wybrał podobną drogę jak Torres
Ja osobiście nie jestem tym zdziwiony. Gdyby przeszedł do Realu, to momentalnie zostałby znienawidzony przez fanów Atletico. Sam pamiętam jak kiedyś w wywiadzie powiedział, że nigdy nie przejdzie do żadnego Realu (zarówno Realu Madryt jak i argentyńskiego klubu, którego nazwy nie pamiętam, ale odwiecznego rywala Indepediente, czyli jego byłego klubu).
Sam kiedyś marzyłem, by ujrzeć go w koszulce Barcelony, ale wiem, że obecnie jest to niemożliwe. Jednak niewątpliwie mógłby wiele wnieść do zespołu. Kun to piłkarz świetny technicznie, z dobrym dryblingiem, a w dodatku świetnie dogaduje się na boisku z Messim. Ale cóż, nie można mieć wszystkiego.
Powodzenia Sergio

Dodane: 10-08-2011 18:06
Z Atletico Madryt odeszli de Gea i Aguero, ale za to doszedł świetny obrońca Silvio, pomocnik Turan i napastnik Falcao

. Jeśli w formie będzie Asenjo to podium powinno być lekką ręką

.
--------------------

Dodane: 10-08-2011 18:20 -
Sango napisał/a:Z Atletico Madryt odeszli de Gea i Aguero, ale za to doszedł świetny obrońca Silvio, pomocnik Turan i napastnik Falcao

. Jeśli w formie będzie Asenjo to podium powinno być lekką ręką

.
No nie jestem tego taki pewien. Jednak mimo wszystko Atletico może być ciężko. Jako konkurentów do walki o podium będzie miało Valencie, Villareal, Malaga też może namieszać, jednak myślę, że w tym sezonie będzie jej jeszcze ciężko zająć miejsce na podium.
Ludovic Giuly został piłkarzem AS Monaco. Związał się z klubem dwuletnim kontraktem. "Mały Książe" to były piłkarz właśnie tego klubu, z którym dotarł aż do finału Ligi Mistrzów, a także FC Barcelony, w której zdobył dwa tytuły Mistrza Hiszpanii, Ligę Mistrzów oraz Superpuchar Hiszpanii. Ostatnio grał w Paris Saint Germain, które jednak nie zdecydowało się przedłużyć z nim kontraktu.
Katalońskie i brytyjskie media zgodnie twierdzą, że Cesc Fabregas jeszcze w tym tygodniu zostanie piłkarzem Blaugrany. El Mundo Deportivo twierdzi, że transfer zostanie dopięty jeszcze przed meczem o Superpuchar Hiszpanii. Z kolei The Guardian twierdzi, że Katalończycy zapłacą za Fábregasa 35 mln euro w gotówce oraz dołączą do tego od pięciu do dziesięciu mln euro zmiennych.
Nie wiem na ile to prawda, ale bardzo bym się ucieszył.

Dodane: 12-08-2011 16:01
Patrząc na mniej znane nazwiska:
- Ilkay Gundogan w Borussii za 4 mln euro: nie bez powodu okrzyknięty jednym z największych młodych talentów na swojej pozycji.
- Moritz Leitner w Borussii za niecały milion euro: 18 lat, a na tle reprezentacyjnych kolegów bardzo się wyróżniał - stąd awans do U21. Wróżę mu świetlaną przyszłość.
- Chris Lowe za 300 tys euro w Borussii: Chłopak z 4 ligi niemieckiej bardzo dobrze radzi sobie w zastępstwie Marcela Schmelzera (lewa obrona). Poziom może jeszcze nie ten, ale jak na młodziaka z 4 ligi, prezentuje się świetnie.
- Souleymane Coulibaly: za nie wiem ile w Tottenhamie. Wg mnie nowy Drogba

Król strzelców MŚ U17. Oglądałem mecze z jego udziałem i z pewnością jest to gracz wybitny!
- Mehmet Ekici: Wielki talent puszczony za śmieszne pieniądze z Bayernu do Werderu...
- Takashi Usami: w końcu co raz więcej klubów zaczyna dostrzegać japońskie talenty. Może Bayern to nie jest odpowiedni klub do rozwoju dla niego, ale chłopak naprawdę perspektywiczny!
- Andre Schurrle: kolejny wielki talent niemieckiej piłki. Za 10 mln euro w Bayerze. Można pozazdrościć im tego piłkarza.
- Gokhan Tore: były dyrektor sportowy Chelsea sprowadził go do HSV. Świetny piłkarz, nawet na tle Borussii potrafił zaprezentować swoje niemałe umiejętności.
No i jeszcze paru tam było, ale wypadło mi z głowy...
--------------------

Dodane: 12-08-2011 16:55
Widzę że nie którzy zapomnieli o transferach związanych z seriea.

Oj nie ładnie.
Javier Pastore US Palermo>Paris Saint Germain 43,000,000 euro
Sebastien Frey ACF Fiorentina>FC Genoa 1893 kwota nieujawniona
Maarten Stekelenburg Ajax Amsterdam>AS Roma 6,300,000 euro
Mirko Vucinic AS Roma>Juventus Turyn 15,000,000 euro
Jeremy Menez AS Roma>Paris Saint Germain 8,000,000 euro
Djibril Cisse Panathinaikos Ateny>SS Lazio Rzym 6,000,000 euro
--------------------

Dodane: 25-08-2011 11:40 -
Do tego Fabregasa straciłem resztki szacunku. Co za szczur. Gdyby nie Arsenal to był dalej pewnie gniłby w rezerwach (Barcelony), albo by został sprzedany do jakiegoś klubu w stylu Almerii z klauzulą wykupu

, nie wiem jak można było dopłacić do transferu i zgodzić się na zmniejszenie zarobków (to jak plunięcie trenerowi, klubowi, i kibicom w twarz) , mógłby zostać w Arsenalu gdzie byłby kimś cenionym. Tak czy inaczej dla mnie to dobry interes dla Arsenalu bo poco im wiecznie połamany gracz ? mam nadzieję że kupią następce.
Wiadomość doklejona:Eto'o trafił do Anży. Inter wzbogacił się na tej transakcji 28 mln euro, zaś sam zawodnik będzie zarabiał rocznie 20 mln euro. Kontrakt będzie obowiązywał 4 lata.
Samir Nasri trafił do Manchesteru City za 23 mln euro. Szejkowie nie poskąpili za gracza któremu za rok kończy się kontrakt. Gracz stwierdził że odszedł z Arsenalu ponieważ pragnie trofeów i... 2x większego wynagrodzenia które już i tak miał kosmiczne.
Juan Mata został piłkarzem Chelsea. Transakcja opiewa na 30 mln euro, sam zawodnik z chęcia doszedł do klubu z Londynu, ale pewnie gdyby nie problemy finansowe Valencii zostałby jeszcze na co najmniej rok.
--------------------

Dodane: 25-08-2011 12:06
Ciekawe transfery ale w przypadku Arsenalu lipa niesamowita. Moim zdaniem sprzedali filary zespołu Nasriego i Fabregasa. Skutki już są przegrali w kiepskim stylu 2.0 z liverpoolem.

Dodane: 25-08-2011 12:41 -
Ogólnie to całe okienko było bardzo ciekawe, ale jednego nie da się ukryć. Pieniądze szalonych szejków rządzą dzisiejsza piłką, o piłkarzach typu Maldini, Gerrard, Scholes czy nawet taki Puyol (jedyny którego lubię w Barcie). Trochę to smutne że piłkarze pokroju Nasriego, Eto'o , wcześniej Milnera, Kolo Toure czy Adebayora (przykładów w dzisiejszym futbolu są setki) zostawiają swoje kluby, w których są szanowni, mają szanse zostać legendami, dla klubów bez historii...bez niczego a z petro dolarami... to bardzo smutne.
--------------------

Dodane: 25-08-2011 13:41 -
gohanek16 napisał/a:
Ciekawe transfery ale w przypadku Arsenalu lipa niesamowita. Moim zdaniem sprzedali filary zespołu Nasriego i Fabregasa. Skutki już są przegrali w kiepskim stylu 2.0 z liverpoolem.
Arsenal to drużyna może na 1/4 Ligę Mistrzów, ale nie na wygranie jej, nie na wygranie ligi. Fabregas spędził szmat czasu tam, a jedyne co osiągnął, to tak naprawdę finał ligi Mistrzów, który zresztą został przegrany. Arsenal nie jest drużyną na podbój swojej ligi ewentualnie na wygranie Ligi Mistrzów. Skład utalentowanych dzieci bez rutyny to nie jest koncepcja do sukcesu. Fabregas duszą i sercem zawsze był za Barceloną, a tam ma szanse osiągać najważniejsze cele.
Gerrard to świetny przykład tego. Jego klub od dawien dawna, nie jest w stanie uczynić go piłkarsko lepszym, a lata lecą.

Dodane: 25-08-2011 14:01
Gerrard to świetny przykład tego. Jego klub od dawien dawna, nie jest w stanie uczynić go piłkarsko lepszym, a lata lecą.
Gerrard to legenda i ikona klubu z Mereside. Nie wiem czy Gerrard mógłby być lepszy niż był powiedzmy 3 sezony temu. Tak od dwóch lat Gerrard gra słabiej ale to wciąż najlepszy gracz swojej drużyny, zresztą swego czasu to mój ulubiony zawodnik.(jestem fanem Man Utd, ale byłem oczarowany rozgrywaniem piłki przez Gerrarda) A tak propo to gdzie miałby przejść żeby dalej się rozwijać ? Jedynie Chelsea, która w tamtym okresie była budowana jak Man City (ale zdecydowanie bardziej rozważnie).Gerrard miał jeszcze oferty z Realu (Anglik nie sprawdzi się w Hiszpanii, to nie przejdzie spotkało by go to samo co Owena), z Milanu (nie wyobrażam sobie Anglika w lidze Włoskiej). A do Man Utd by nie przeszedł, a Arsenal werbuje młodych, więc... Zresztą swego czasu Liverpool to czołowy klub premiership (zresztą teraz też, ale jak dla mnie wciąż są w kryzysie po Benitezie i do tego te nie wypały transferowe typu Henderson czy Caroll).
Fabregas spędził szmat czasu tam, a jedyne co osiągnął, to tak naprawdę finał ligi Mistrzów,
Jeżeli Arsenal doszedł do finału LM to na pewno nie dzięki Fabregasowi, tylko Niepokonanym m.in Lehmanowi, Henry, Pires'owi, Campbell'owi, Silvie, Larsonowi, Vieirze... eh pamiętam ten wspaniały skład, dla mnie byli lepsi niż dzisiejsza Barcelona, dlatego mam taki podziw dla Arsenalu i życzę im jak najlepiej.
Z tego co pamiętam to Arsenal z Fabregasem osiągnał finał pucharu Anglii i finał pucharu ligi Angielskiej.
Ciekawe transfery ale w przypadku Arsenalu lipa niesamowita. Moim zdaniem sprzedali filary zespołu Nasriego i Fabregasa
Nikt nie jest nie do zastąpienia. Hazard i Moutinho/Gourcuff czy inny jakiś dobry playmaker i Arsenal znów wkracza do gry. Ale czasu coraz mniej...
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.