Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:08
OnLine: 102, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Boks: Waga ciężka
Dodane: 03-07-2011 11:53 - Edytowane przez Seneka dnia 25-03-2012 20:58
#Seneka - user - 80%
Zakładam ten temat, ponieważ jestem rozczarowany wczorajszym pojedynkiem Haye vs Kliczko. Jeżeli źle napisałem nazwiska tych dwóch panów, to mnie poprawcie, chodzi mi o to, że waga ciężka nie ma prawdziwego mistrza.
Boks oglądam właściwie od święta, kibicuje Adamkowi, czy jak przy tej wczorajszej walce, bardziej interesuje mnie MMA, czy Wrestling. Do czego zmierzam.. Jestem wychowany na filmach pt "Rocky" i zawsze w mistrzu wagi ciężkiej doszukuje się pewnych podobieństw, tzn zachowania w ringu, wobec rywala i publiczności, czy poza nim ( wiem, że to tylko film) niegdyś można było powiedzieć, że takowym był Mohammad Ali, czy później Mike Tyson, aktualnie tych dwóch popycha raczej promocja, reklama niż umiejętności, bo w ringu nic konkretnego nie pokazali, jeden pajacował, a drugi faulował..
Jeżeli ten cały Kliczko będzie tak walczył z Adamkiem, to Adamek wygra.

Dodane: 03-07-2011 12:14
Jeśli nie wiesz to wczoraj walczył Władimir Kłyczko a, Adamek ma walczyć z Witalijem Kłyczko. Więc jest jednak róznica.

--------------------
Moje rysunki ;)
http://npolska.ne...ost_234793
Dodane: 03-07-2011 12:45
#JCD - user - max%
...i Władek ponoć lepszy :p

Jak chce człowiek emocji, ostrej walki, to podobno lepiej wybrać niższe kategorie wagowe. Tam zawodnicy są szybsi i się ostrzej młócą, a waga ciężka to w pewien sposób taka szermierka. Bo w wadze ciężkiej łatwiej dostać 1 nokautujący cios niż w innych.

--------------------

Dodane: 03-07-2011 12:55
#olek_mi - user - max%
Chciałbym się podpisać pod słowami moich poprzedników. Ja się wcale nie rozczarowałem stylem walki, bo na taki się nastawiałem od początku. To było jasne, że Haye tylko przed walką robił szum, a jak wyjdzie na ring, to będzie starał się jak najdłużej wytrzymać. Kliczko boksował swoje, nie miał się co pchać na nokaut, bo wygrywał praktycznie każdą rundę i zwycięstwo miał zapewnione. Jestem natomiast pewien, że walka Adamka będzie zupełnie inna. Może i polak nie wygra, ale zada więcej ciosów niż Haye i Kliczko razem wzięci we wczorajszym pojedynku ;) .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 03-07-2011 17:15
A ja zasnąłem w trakcie 3 rundy xD ale nie ze względu na poziom walki tylko ze względu na promile jakie miałem w organizmie. Z tego co wyczytałem to Haye rozczarował, ale podobno miał złamany palec u nogi. Teraz bracia Kliczko mają 5 najważniejszych pasów w wadze ciężkiej i nie sądzę, aby, któryś z nich prędko stracili. Może i autor tematu ma trochę racji że waga ciężka jest nieco przereklamowana, ale nie mnie to oceniać, bo na boksie znam się średnio...bardzo średnio xD

--------------------

Dodane: 04-07-2011 10:44
#Macias - user - max%
Waga ciężka może być uznawana za przereklamowaną. Widzowie najczęściej lubią szybkie pełnie ciosów akcje, które występują w praktycznie każdej walce wag lżejszych. Tylko dlaczego się dzieje tak że walki wag ciężkich są takie statyczne? No na pewno decyduje o tym ciężar bokserów i ich siła. Choć równie dobrze siła tych ciosów może właśnie robić wrażenie na widowni i wracamy do pytania czy rzeczywiście ciężka waga jest przereklamowana. Przecież nie każda walka wagi ciężkiej wygląda tak jak ta Kliczko vs Haye. Dodatkowo ja sam mogę tu dodać moje subiektywne zdanie, że ta ich walka była fajna i oglądałem je z dużą uwagą. Waga piórkowa jest szybka, widowiskowa, ale starcie dwóch liliputów nie robi już takiej adrenaliny jak spotkanie takich kolosów. Nie mogę więc jednoznacznie stwierdzić na pytanie zadanie w treści tematu. Z pewnością tempo walki jest zależne od wagi, ale jakie walki są najfajniejsze to już kwestia gustu.

--------------------
Dodane: 25-07-2011 21:55
#Bociak - user - max%
Zależy dla kogo. Sport to sport, a ja wolę obejrzeć w jego miejsce jakiś film, który zapewni mi więcej emocji/frajdy niż dwóch przytulających się osiłków.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 01-12-2011 19:49
#Heliaze - user - 100%
Kiedyś waga ciężka to była prawdziwa perełka, dzisiaj boks umiera, brakuje przebojowych pięściarzy. Obecnie według mnie bardziej atrakcyjne są niższe kategorie wagowe.

--------------------

Dodane: 01-12-2011 20:03
zgadzam się z Heliaze ostatnim cięzkim trzymającym poziom był Lenox Lewis przed nim wiadomo Żelazny Mike i Ali (było jeszcze paru ale to już nie będę wymieniał). Na boksie też nam się średnio ale jestem fanem Tysona, Aliego i Tomka Adamka. Oglądał ktoś z was wczorajszą walkę Diablo ?? Ja ogladałem Green go punktował ale Diablo pokazał determinację i wygrał w 11 rudzie przez nokaut dobrze że wygrał niech wiedzą że Polacy są świetnymi bokserami (Adamek i Diablo najlepsi polscy bokserzy)

Dodane: 01-12-2011 21:23
#olek_mi - user - max%
Na razie mamy genialnych Kliczków i długo, długo nic. Przez to, że dzieli ich tak wielka różnica od reszty bokserów wagi super ciężkiej walki nie są już tak wyrównane i widowiskowe.

--------------------

Dodane: 02-12-2011 07:49
#Heliaze - user - 100%
olek_mi napisał/a:
Na razie mamy genialnych Kliczków i długo, długo nic. Przez to, że dzieli ich tak wielka różnica od reszty bokserów wagi super ciężkiej walki nie są już tak wyrównane i widowiskowe.

Według mnie oni są troszkę przereklamowani, po prostu nie mają konkurencji i tyle. Ich boks prawdę mówiąc nie jest ani widowiskowy, anie ciekawy.

--------------------

Dodane: 02-12-2011 12:38
Widowiskowy ani ciekawy nie jest lecz skuteczny. Tomek miła by szanse z kliczkami jak by był typowym ciężki ale nie jest (niestety). Poczekajmy parę lat będą nowi mistrzowie chodź wątpię aby prezentowali taki boks jak w latach 70-80-90 niektórzy uważają że szpilka ma szanse na mistrzostwo ale moim zdaniem to przeciętny bokser jak Sosnowski albo Wach (ale to moje zdanie) Chciał bym zobaczyć walke Adamka z Władimirem (bo z Vitalijem przegrał) bo mi sie wydaje że z Władimirem mógł by wygrać

Dodane: 02-12-2011 15:25
#Heliaze - user - 100%
daniel122 napisał/a:
Widowiskowy ani ciekawy nie jest lecz skuteczny. Tomek miła by szanse z kliczkami jak by był typowym ciężki ale nie jest (niestety). Poczekajmy parę lat będą nowi mistrzowie chodź wątpię aby prezentowali taki boks jak w latach 70-80-90 niektórzy uważają że szpilka ma szanse na mistrzostwo ale moim zdaniem to przeciętny bokser jak Sosnowski albo Wach (ale to moje zdanie) Chciał bym zobaczyć walke Adamka z Władimirem (bo z Vitalijem przegrał) bo mi sie wydaje że z Władimirem mógł by wygrać

Jak najbardziej. Ale chyba każdy widz oczekuje pięknego spektaklu, a nie strategicznej wymiany ciosów. Oczywiście każdy ma swój własny styl, jak Diablo, który również nie boksuje widowiskowo, ale nie takiego spektaklu przynajmniej Ja oczekuję.

--------------------

Dodane: 02-12-2011 15:59
#olek_mi - user - max%
Szpilka jak dla mnie w ogóle nie przypomina posturą zawodowego boksera. Niech lepiej więcej nad sobą popracuje. Większe szanse upatruję w Wachu, być może za parę lat stoczy pojedynek o mistrzowski pas.

--------------------

Dodane: 02-12-2011 16:03 - Edytowane przez daniel122 dnia 02-12-2011 16:05
No wiesz każdy lubi co innego lecz się zgadzam z tobą. Dobry styl ma Tomek w miare ciekawe ma walki lecz nie ma szans na mistrzostwo puki co. Dobry styl miał też Haye (niby mocny w gębie ale boksować też potrafi) i właśnie chciał bym zobaczyć walkę Adamek vs Haye. Co do Diablo to pare ostatnich jego walk nie było ciekawych lecz wcześniejsze walki miał dobre
Wach ma podobno już propozycję na walke o pas lecz nic więcej nie wiem co do szpilki dużo od niego nie oczekuję tak jak pisałem wcześniej. Dobrze by było jak by Wach podczas wytrzymał wszystkie 12 rund chodź szanse są małe

Dodane: 04-12-2011 00:18
#Heliaze - user - 100%
olek_mi napisał/a:
Szpilka jak dla mnie w ogóle nie przypomina posturą zawodowego boksera. Niech lepiej więcej nad sobą popracuje. Większe szanse upatruję w Wachu, być może za parę lat stoczy pojedynek o mistrzowski pas.

Przecież Szpilka to koksu. Ma trochę sadełka, które regularnie zrzuca, ale on tyle przytył w zakładzie karnym.

--------------------

Dodane: 04-12-2011 09:44
Ja już pisałem Szpilka to przeciętny bokser i tyle. Świetna była wczorajsza walka Cygana myślałem że go wcześniej znokautuje ale ważne że był nokaut. Co do Szpilki to zobaczymy w lutym jakie zrobił postępy

Dodane: 04-12-2011 15:03
#olek_mi - user - max%
Kostecki fantastycznie wypadł w hotelu Hilton, w przeciwieństwie do walczącego w tym samym czasie w NY Wolaka, który przegrał zdecydowanie na pkt. Widziałem wczoraj jeszcze walkę giganta Fińskiego z pięściarzem z zimbwabwe reprezentującego wlk. brytanię. Przez 12 rund cały czas dominował czarnoskóry pięściarz. To nie ulegało wątpliwości. Ledwo co Finowi udało się utrzymać na nogach do końca walki. Sędziowie przyznali faworyzowanemu gospodarzowi z Helsinek zwycięstwo. To był większy przekręt niż zwycięstwo pudziana z thompsonem.

--------------------

Dodane: 15-12-2011 21:29
Tak widziałem te walkę i się zgadzam to było wiadome że wygra był u siebie no tak to jest jak kogoś nie znokautujesz to praktycznie nie wygrasz

Wiadomość doklejona:
Kilka godzin temu w Monachium odbyła się konferencja prasowa promująca pojedynek mistrza świata WBC w wadze ciężkiej Witalija Kliczki (43-2, 40 KO) z Dereckiem Chisorą (15-2, 9 KO). 27-letni Brytyjczyk stwierdził, że nie obawia się z „Doktorem Żelazna Pięść” i wyjdzie z tej potyczki zwycięsko.

- Nazywają go doktorem, a ja jestem najgorszą zarazą na świecie. Taką, jakiej Kliczko jeszcze nie widział. On dozna najsilniejszego szoku w swoim życiu – odgrażał się „Del Boy”.

Kliczko wytknął niepunktualność Brytyjczykowi, który spóźniając się na samolot spowodował przesunięcie konferencji o jeden dzień.

- Obudzę cię budzikiem, żebyś zjawił się na czas i walka się odbyła – żartował Ukrainiec.

- Nie mogę sobie pozwolić na to, by boksować ze słabszymi rywalami niż Chisora. Byłem pod wrażeniem jego postawy w ostatnim pojedynku, ale po naszej walce wszelkie wątpliwości znikną – zapowiedział Kliczko.

Starcie Kliczki z Chisorą odbędzie się 18 lutego na ringu w monachijskim Olympiahalle.

Co sądzicie o tej walce?? Ciekawe tylko czy Chisora coś zaprezentuje na tle Kliczki

Dodane: 16-12-2011 04:57
No jasne że tak,nudy, nudy i jeszcze raz nudy, co najgorsze, te walki o największą stawkę wyglądają jak taniec 12 rundowy bez boksu :o

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online