Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:08
OnLine: 102, statystyki
index > Manga i Anime
Temat: Shaman King: Nowa Seria?
Dodane: 02-07-2011 16:20 - Edytowane przez by_black dnia 03-07-2011 08:59
Słyszałem że ma powstać kolejna seria przygód Yoh i spółki, ba że nawet powstała. Akcja ma się rozgrywać po tym jak Yoh zabił Zeke, ale coś tam nie wypaliło Zeke przeżył i Silva o tym informuje chłopkaów Ren okazuje się posiadać w duszy heliona (Posiadającego Moc króla duchów i Zeke Asacury) oczywiście nie jest w stanie go kontrolować i takie tam.

Czy może ktoś ma z was dostęp do mangi ? jeśli tak to był bym zainteresowany.

Jeśli temat już był przeprasza za stworzenie wątku

--------------------
Dodane: 02-07-2011 16:22
#owerfull - user - max%
Nie było, ale nazwa tematu twojego mogła by zostać zmieniona, skoro to kolejna seria...hmmm....to byłoby ciekawe, Shaman King Mi się osobiście dość podobał.Jak ktoś coś wie to niech da linka...

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 02-07-2011 17:20
#Darknes - user - max%
Oglądałem kiedyś troszeczkę prawdopodobnie pierwszej serii. Nigdy się nim nie zainteresowałem. I kolejna seria mnie nie interesuje. Anime jak dla mnie było poniżej przeciętnej.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 02-07-2011 20:19
#zielony - user - 90%
W moim wypadku było inaczej. Pierwszą serię oglądałem na Jetixie i o dziwo nie przeszkadzał mi polski dubbing. Pierwsza seria miała niezły humor i rozbawiała mnie do łez. Także jak będzie kolejna to chętnie zobaczę. Niestety osobiście nic nie wiem.

--------------------
Moje rysunki ;)
Dodane: 02-07-2011 20:31
#Bociak - user - max%
Oglądałem parę odcinków z pierwszej serii na Polsacie i było okej, nic więcej. Nawet jeśli coś nowego powstanie, nie będę tym zainteresowany.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 02-07-2011 20:34 - Edytowane przez Fiend dnia 02-07-2011 20:41
#Fiend - user - 70%
O ile wiem to nie będzie 2 seri.Anime Shaman king skończyło się na pokonaniu Hao (Zeke) ale Anime trwało dalej (aktualnie chyba się skończyło).Czyli jak w FMA w pewnym momencie Anime odbiegło od mangi i skończyło się wcześniej niż ona.Jeżeli ktoś by był ciekawy to na Manga Library jest cała Manga Shaman king.

Edit:Sorry na mandze library nie ma wszystkich chapków ale na mangareader są po angielsku.

--------------------

Dodane: 02-07-2011 21:09
#otaku1 - user - 0%
Podobno polski dubbing był nawet lepszy od oryginału :) Ale anime różniło się baaaaaaardzo od mangi, więc jeśli miałaby powstać kolejna seria anime to musieliby wymyślić coś zupełnie nowego. A manga jest chyba też do znalezienia na torrentach (oczywiście po angielsku).

Dodane: 02-07-2011 21:38
#Bociak - user - max%
Dubbing mnie akurat bardzo zadowalał, podobnie sprawa tyczy się openingu w polskiej wersji. Całkiem klimatyczne wykonanie, jestem na tak!

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 02-07-2011 21:53
#zielony - user - 90%
Musicie chyba się ze mną zgodzić, że to najlepszy polski dubbing do anime pod każdym względem. No szkoda, że nie będzie drugiej serii. Chyba muszę sobie sprawdzić inne dubbingi żeby porównać.

--------------------
Moje rysunki ;)
Dodane: 02-07-2011 22:07 - Edytowane przez Fiend dnia 02-07-2011 22:08
#Fiend - user - 70%
zielony napisał/a:
Musicie chyba się ze mną zgodzić, że to najlepszy polski dubbing do anime pod każdym względem. No szkoda, że nie będzie drugiej serii. Chyba muszę sobie sprawdzić inne dubbingi żeby porównać.

Masz racje ,rzadko w polsce można znaleźć takie wczucie się aktórów w role (szczególnie w podkładaniu głosu).Nie zapomnie jak Rio śpiewał sobie piosenke o szosie,mortim i o muchach w nosie xDD.Jak to było?A tak:"Jest ósma pięntnaście i jade po szosie ,we włosach mam wiatr ,a muchy mam w nosie.Mój Morty jest ze mną ,więc jade powoli" xD.

--------------------

Dodane: 08-07-2011 23:30
#bake1 - user - 50%
ja też pierwszą serie zacząłem oglądać i nawet mi się to zaczęło podobać hehe
chyba obejżę wszystkie 64 odcinki

Dodane: 09-07-2011 08:32
#Cheon - user - 90%
Bardzo bardzo lubiłem to oglądać na Jetixie. Osobiście wciągnęło mnie bardziej niż DB. Dubbing rzeczywiście fenomenalny, głosy Yoh, tej jego panny, chłopaczka i Rio cudo;D

--------------------

Dodane: 21-07-2011 12:18 - Edytowane przez Fire-Chidori dnia 05-09-2011 20:34
No fakt dubbing był świetny :) .
Obglądnąłem sobie to, lecz wątpie, żeby po takim czasie zrobili nową serię (bo to ma już pare ładnych lat).

Ehh... aż się chce obglądnąć od nowa :d .
Apropo obglądnąć od nowa; moglibyście dać jakiegoś darmowego, bez rejstracji linczka skąd można pobrać pierwszą z polskim dubbingiem?

EDIT: Dzięki black, ale te linki nie działają [placze] .

--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko poooost!!!!
Dodane: 21-07-2011 13:43
#by_black - systemadmin - max%
Fire-Chidori napisał/a:
Apropo obglądnąć od nowa; moglibyście dać jakiegoś darmowego, bez rejstracji linczka skąd można pobrać pierwszą z polskim dubbingiem?

Tutaj znajdziesz TV-Ripy Polskie: http://peb.pl/low...tvrip.html

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online