Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:08
OnLine: 102, statystyki
index > Technologia > Konsole
Temat: Playstation Portable: Opłaca się?
Dodane: 24-06-2011 15:46 - Edytowane przez by_black dnia 15-07-2011 09:01
Witam niedługo za około 2 może 3 tygodnie przewiduje sobie kupić konsole PSP Slim. Lecz jestem ciekawy czy się opłaca? Więc tak sama konsola bez gier kosztuje(u mnie w empiku) 499zł. Gry z tego co widziałem najdroższe są po 80-90zł(w empiku). Tak więc oto są moje pytania czy opłaca się kupować konsole w zestawie z o ile się nie myle 2 grami za około 800zł? Czy może lepiej kupić sobie odzielnie konsole i gry? Czy w zestawie z grami jest coś jeszcze dodatkowo oprucz gier?

--------------------
Moje rysunki ;)
http://npolska.ne...ost_234793
Dodane: 24-06-2011 15:55
#owerfull - user - max%
Szczerze ? Ja bym Nie kupował PlayStation Portable Slim, a poczekałbym na PlayStation Vita, oferuje o wiele większe możliwości, cena będzie wahała się w granicach 1300 zł.Oczywiście jeśli chcesz przenośną konsolę to tylko PlayStation Vita w obecnych czasach, dużo większe możliwości i parę fajnych zapowiedzianych gier(np Uncharted).Jeśli jednak potrzebna Ci konsola tylko do grania to kupuj Sony PlayStation 3 lub Microsoft Xbox360, Xbox'a złapiesz już za 800-900 zł, dołożysz i masz jeszcze lepszy zestaw, PS3 podobnie.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 24-06-2011 16:03 - Edytowane przez max112112 dnia 24-06-2011 16:03
PlayStation Vita hmmm co to takiego? To nazwa PSP2? Wiem, że PSP2 ma wyjść pod koniec tego roku ale podobnie jak PSP GO nie ma ona wejścia UMD więc aby grać na niej trzeba mieć dostęp do internetu.(Właściwie aby mieć na nią gry, a nie grać sorry). Zapomniałem dopisać, że zależy mi na konsoli przenośnej mam już PS2;p

--------------------
Moje rysunki ;)
Dodane: 24-06-2011 16:04
#Heliaze - user - 100%
max112112 napisał/a:
Witam niedługo za około 2 może 3 tygodnie przewiduje sobie kupić konsole PSP Slim. Lecz jestem ciekawy czy się opłaca? Więc tak sama konsola bez gier kosztuje(u mnie w empiku) 499zł. Gry z tego co widziałem najdroższe są po 80-90zł(w empiku). Tak więc oto są moje pytania czy opłaca się kupować konsole w zestawie z o ile się nie myle 2 grami za około 800zł? Czy może lepiej kupić sobie odzielnie konsole i gry? Czy w zestawie z grami jest coś jeszcze dodatkowo oprucz gier?

Mam PSP. Kupiłem w Austrii aż nadto w dobrej cenie, osobiście odradzam. Jest kilka fajnych tytułów na PSP - ale naprawdę nie warto. Jest to zabawka, nic więcej. Kupisz zagrasz sobie kilka razy i na tym się skończy.

--------------------

Dodane: 24-06-2011 16:13 - Edytowane przez KamiLLenTe dnia 24-06-2011 16:13
Ja osobiście posiadam PSP (wersje 3004) i jestem z niej bardzo zadowolony. Jeżeli nie masz dostępu do WI-FI (tak jak ja zresztą :p ) to kup sobie PSP i ciesz się nią. Bo tak jak mówię jeżeli nie masz tego WI-FI to z grami będzie ciężko na PlayStation Vita. A co do kupienia w zestawie z grami czy bez to jeżeli są to gry jakie i tak na 100% zamierzasz sobie w przyszłości kupić to weź zestaw... :)

--------------------

Dodane: 24-06-2011 17:08
Mówiąc szczerze to w zestawie pojawiaja się zwykle Takken którego nie mam zamiaru kupować więc jednak chyba zdecyduje się do zakupu i gier i konsoli osobno;p Prosił bym abyście wypowiedzieli się na ogólny temat konsoli ;)

--------------------
Moje rysunki ;)
Dodane: 24-06-2011 17:36
#jozio04 - user - 30%
Szczerze mówiąc odradzam kupno PSP. Sam kupiłem jakieś 2 lata temu i już od długiego czasu nie gram. Na początku się napaliłem, zagrałem kilka razy, a teraz konsolka leży zakurzona :p Osobiście wolałbym sobie kupić Nintendo DS lub 3DS. Na tej konsolce możesz sobie pograć w gry, w które nie zagrasz na innych konsolach. No, ale decyzja należy do Ciebie :p

--------------------
Dodane: 24-06-2011 17:54
#majky - user - 10%
Jak już tak bardzo chcesz mieć psp to kup ją sobie oddzielnie, sam napisałeś że gry są warte około 60-80 zł a konsola z dwoma grami 800zł w dodatku zazwyczaj dorzucane są chłamy, możesz poczekać na te nowe psp ale do jej wyjścia jest trochę czasu a cena za tą zabawkę już odstrasza , ja osobiście odradzam Ci zakupu psp chyba że masz dostęp do wi-fi, jestem posiadaczem psp 3004 i gdybym mógł cofnąć jej zakup zrobił bym to, ta zabawka naprawdę szybko się nudzi, lepiej już wziąć ze sobą kilka książek, użyłem jej tak naprawdę parę razy na wyjeździe w wakacje od tamtej pory służy mi tylko jako przerzutnik między kompem a ps3, z początku wydaje się że jest dużo fajnych gierek ale tak naprawdę wartych jakiegokolwiek czasu jest nie wiele (polecam god of wara i killzona).

Dodane: 24-06-2011 18:30
Mam PSP i powiem tak, jeśli dużo jeździsz jak pasażer to bardzo fajna rzecz, ale w innych przypadkach, jest zupełnie nieprzydatne, szybko się nudzi, a i gry nie wciągają. Grafika też nie powala.

Dodane: 24-06-2011 18:46 - Edytowane przez Aero dnia 25-06-2011 12:29
#Aero - user - 90%
Ja zdecydowanie odradzam kupna PSP, no chyba, że ktoś ma za dużo kasy, wtedy jednak lepiej poczekać i zakupić PS Vita. Chcesz, bądź musisz kupić? Twoja sprawa, ale odpowiem na pytania zadane przez Ciebie.
Ja nie wydałbym 499zł za PSP, bo jak dla mnie za takie coś się nie opłaca. Cena jednak jest nawet przystępna, nigdzie taniej nie znajdziesz, oprócz używanych i w promocji. Kup oddzielnie gry i konsole, wyjdzie taniej bo:
Jak mówisz gry kosztują 80-90zł, więc wyśrodkuję to, czyli 85zł.
85zł + 85zł= 170zł, 170zł + 499zł(konsola)=669zł
Jeśli kupisz oddzielnie, zostanie Ci jeszcze 131 zł, kupujesz za to jeszcze jedną grę, reszta to 46zł, dorzucasz drugie tyle i masz następną.
Niestety nie wiem czy akurat do każdego PSP coś dodają, to zależy. Kiedyś widziałem cały komplet, czyli karta pamięci, adapter, jakaś tam ściereczka, trochę tego było, a kosztowało bodajże 700(?)zł.

Edit: Żeby było jaśniej to jak kupisz oddzielnie to, gdy dorzucisz 40zł, kupisz konsole i 4 gry.

--------------------
Dodane: 26-06-2011 09:15
#by_black - systemadmin - max%
Ja akurat powiem, że PSP mi się podoba i sam miałem zamiar sobie ją kupić, są na nią fajne tytuły, jest poręczna i ma ciekawy design oraz funkcje, nie wiem jak tam będzie się prezentować ta nowa wersja podręcznej konsoli, bo się tym tak już nie interesuje.

Swoją drogą ja mam zamiar kupić sobie Nintendo DS'a, lub w przyszłości 3DS'a, po prostu tytułu jakie na nią wychodzą bardziej mi pasują.

--------------------
Dodane: 26-06-2011 09:37
Dzięki za odpowiedzi ;) Temat można zamknąć lub usunąć ;) Jednak narazie zainteresowałem się innymi konsolami PS3 lub Xbox 360 ;) Dzięki, że mi odradziliście(tym którzy mi doradzali kupić też thx).

--------------------
Moje rysunki ;)
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online