Dodane: 30-12-2011 13:06
Może i jestem dziwakiem, ale dla imo nie ma różnicy między znajomościami zawieranymi przez neta i tymi "realnymi". Jak się ludzie lubią to super, niech poznają się, w jaki sposób chcą. Sam mam takie internetowe znajomości (Counter-Strike), ale nic "większego".
Pozdrawiam

Dodane: 06-01-2012 22:28
Jeszcze nikogo nie poznałem przez neta, ale z chęcią bym to zrobił. Jednak trzeba być bardzo ostrożnym w zawieraniu znajomości przez internet. Ludzie często się podszywają pod kogoś innego. W końcu prawda wychodzi na jaw.

Dodane: 06-01-2012 22:36
Przez neta jeszcze nikogo nie poznałem w realu choć mam nadzieję , że w końcu zorganizuję się spotkanie AU , same zaś spotkania w realu (najpierw w necie) to lepiej mówić w necie prawdę żeby potem nie było problemów i tym podobnych.
--------------------
"Czy postawiłbyś na jednej szali
życie Sasuke a na drugiej Konohę?
Naruto, wciąż żyjesz złudzeniami i marzeniami.
Są takie chwilę, gdy ninja musi podjąć bolesne decyzje..."
Itachi Uchicha

Dodane: 07-01-2012 09:04
Ja poznałem kilkanaście osób przez internet. Naprawdę fajni ludzie, grający w tą samą grę co ja. Takie poznawanie jest spoko, ale wbijanie na czat i poznawanie tam ludzi to już dla mnie głupota. Każda kobieta opisuje się jako extra laska, każda osoba wydaje się być kimś innym niż jest w rzeczywistości etc

Dodane: 07-01-2012 15:28 -
Dosyć dawno, no przed wakacjami jeszcze poznałem taką jedna dziewczynę Olę z Warszawy. Stało się to tak, że zrobiłem sobie konto na forum o Pamiętnikach Wampirów i podałem numer gadu, i ona wtedy do mnie napisała i zaczęliśmy dyskutować o tym jakie są nasze ulubione postacie i ogólnie o serialu. Pisaliśmy coraz częściej i częściej, aż przeszło to do tego, że zaczęliśmy pisać smsy do siebie. Zaczęliśmy gadać o różnych prywatnych sprawach na skype, ale oczywiście wcześniej wymieniliśmy się swoimi zdjęciami, danymi. To byłą wyjątkowa sytuacja, kiedy to zrobiłem, bo stwierdziłem, że to jest osoba podająca się za siebie i godna zaufania. Teraz gadamy praktycznie o wszystkim, pocieszamy się na wzajem i wgl. Na wakacjach mam ochotę jechać do Warszawy, aby się z nią spotkać, poznać oraz pogadać. Fajnie się nasza znajomość złożyła i nadal gadamy
--------------------

Dodane: 07-01-2012 15:43
Nagraj pamiętnik z wakacji
Ja aż takiego skilla w relacjach z znajomymi z neta nie mam. Hmmm, jakby tak się zastanowić to jednak mam. Jeden z nich jest mi skłonny nawet wysłać przez pół Polski gitarę, thx Daniel :*

Dodane: 07-01-2012 23:07
#lukasz2435 i #JAROM: jestem Wojtek i mam 12 lat... hahahha. Nie dygajcie ludzie

To laski powinny się bać takich spotkań, nie wy. Poznałam kilka osób przez neta i widuję się z nimi w realu. Fotka.pl może pomóc, bo zawsze są jakieś zdjęcia, znajomi i dane na temat danej osoby. Nie jestem 'fotkowiczką' ale zawsze to bezpieczniejsze od czatu.

Dodane: 07-01-2012 23:44 -
kiczka1991 napisał/a:#lukasz2435 i #JAROM: jestem Wojtek i mam 12 lat... hahahha. Nie dygajcie ludzie

To laski powinny się bać takich spotkań, nie wy. Poznałam kilka osób przez neta i widuję się z nimi w realu. Fotka.pl może pomóc, bo zawsze są jakieś zdjęcia, znajomi i dane na temat danej osoby. Nie jestem 'fotkowiczką' ale zawsze to bezpieczniejsze od czatu.
Chyba źle zrozumiałaś mojego posta , nie miałem na myśli tego , że się boję/wstydzę spotkania z osobą poznaną w necie , ale chodzi mi o takie momenty w którym osoba poznana w necie mówi , że ma 20lat wysyła zdjęcie dwudziestolatki itp. , a okazuję się 80letnią staruszką , a pozostałe dane także ma fałszywe. O tym mówiłem. Więc lepiej mówić prawdę niż kłamać , żeby nie było potem problemów. O to dokładnie mi chodziło.
--------------------
"Czy postawiłbyś na jednej szali
życie Sasuke a na drugiej Konohę?
Naruto, wciąż żyjesz złudzeniami i marzeniami.
Są takie chwilę, gdy ninja musi podjąć bolesne decyzje..."
Itachi Uchicha

Dodane: 02-02-2012 13:12
Ja znajomości przez neta raczej nie zawieram zwykle popiszę gdy mi się nudzi z 20 min i na tym się kończy.Dawniej zawarłem kilka znajomości na Cs-ie,ale były krótko trawałe i to chyba tyle jeśli chodzi o moje internetowe znajomości.Uważam że takie znajomości są fajne,ale tylko w niektórych przypadkach ludzie spotykają się w realu.

Dodane: 02-02-2012 13:26
Poznałem parę ludzi przez neta, ale w większości na znajomości w necie się skończyło ;P (z kilkoma wyjątkami

). Może dlatego, że nie przepadam pisać z kimś przez Internet? Jakoś mnie to męczy, zdecydowanie wolę spotkania face to face. Zazwyczaj też nie mam też czasu na komunikatory, bo wolę inaczej spędzać wolny czas.
--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

Dodane: 06-02-2012 14:11 -
Jest parę osób które poznałem w necie i chciałbym się spotkać w realu ale niestety za daleko. Nieraz w najbliższym otoczeniu ciężko znaleść osobę która podziela twoje zainteresowania, dlatego komunikacja internetowa nie jest taka zła.
Edit: Z kolegami z klasy(bo skończyłem już technikum) utrzymuję kontakt przez internet bo za daleko mam do nich.

Dodane: 06-02-2012 15:01
Ja tam w internecie poznałam sporo ludzi, ale z żadną w realu się nie spotkałam. Z wieloma osobami kontakt był krótki i żaden. Z resztą spotkać się z żadną w realu nie widzę jakiejś szczególnej potrzeby.
--------------------

Dodane: 06-02-2012 15:39
Jeszcze nie poznałem osoby przez neta(w sensie spotkanie w realu).Mój stosunek do takich przyjaźni jest....hmmmm..... .Nie ma większych przeciwwskazań,bo i z jakiej racji xD.Trzeba być po prostu ostrożnym i tyle

.
--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 12-02-2012 09:28
Jeśli chodzi o forum czy jakąś str to nie poznałem ale grałem w taką grę dość długo "Mtin2" i rozmawiałem z ludźmi na TeamSpeak3 (program do rozmowy coś jak skype tylko że jest głos brak obrazu) i w tej grze były Gildie coś jak w Naruciaku clany i były takie zloty i się spotykało śmiało piło ogólnie extra sprawa ;]
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.