Dodane: 31-05-2011 10:23 -
Co sadzicie o zawieraniu nowych znajomosci przez internet? prosze o szczere odpowiedzi.Prawda jest taka, że internet to po prostu jeszcze jedna forma spotkań ułatwiająca kontakty międzyludzkie!

Dodane: 31-05-2011 14:40
Moim zdaniem , zawieranie wiadomości przez internet nie jest złe . Ale oczywiście wole spotkać się z przyjaciółmi i pójść na piwko

Dodane: 01-06-2011 02:53
zależy w jakim celu. zapracowany store menager w firmie xyz, który postawił na karierę i raptem budzi się w wieku 30 lat bez żony wykarze się sprytem jeżeli skorzysta z internetowych ale profesjonalnych usług matrymonialnych. inna sprawa dotyczy kwestii kreowania siebie na osobę, którą nie jestem w realu.
--------------------

Dodane: 01-06-2011 19:36
Ja tam początkowo założyłem neta aby ściągać filmy xD Potem zacząłem odkrywać jego dobra, pisałem na forum dla przyjemności bo fajnie było poznać zdanie ludzi z całej Polski a nie tylko z mojej wiochy, jakieś ciekawostki, artykuły... itd. i nawet nie wiadomo kiedy nawiązałem kilka przyjaźni, nawet do tego stopnia, że mam ochotę spotkać się z niektórymi osobami, nigdy nie zmyślałem, nie stwarzałem jakiegoś fajnego siebie w necie więc nie widzę przeszkód (oprócz forsy, na taki wyjazd) aby się spotkać. Fajnie by było właśnie wypić sobie piwko czy coś innego, niż ciągłe pisanie na gg.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 01-06-2011 19:46
Ja przez neta poznałem swoją
byłą dziewczyne.

Ale doszedłem do wniosku, że lepiej po prostu np. w szkole poszukać (gdyż już lepiej daną dziewczynę znasz), niż przez neta. I ją rzuciłem.
PS tylko nie zróbcie ze mnie jakiegoś zimnego drania, bo ona już wcześniej się jakoś dziwnie wobec mnie zachowywała.
--------------------

Dodane: 01-06-2011 19:57
kamillente poznałeś ją osobiście czy tylko przez neta gadaliście ?
Bo takie "chodzenie" przez neta to troche żałosne

Dodane: 02-06-2011 00:52
Nie mam nic do poznawania ludzi drogą internetową, w końcu jest to również jakaś forma. Wiadomo, że w realu jest plus, że widzi się daną osobę i "wie" się kto to jest, ale prawda jest taka, że człowieka poznawać trzeba bardzo długo i równie dobrze ten przez internet może nie być tym za kogo się podaje jak i również człowiek, którego poznamy w realu może mieć na sobie maskę kryjąc się przez długi czas jaki to wspaniały jest i nagle może wyjść szydło z worka.
--------------------
"Pozdrawiam wszystkich fanów Metalliki – widzimy się na koncertach! I pozdrawiam fanów Napstera – widzimy się w więzieniu, gdzie zaliczycie na sobie zbiorowy gwałt!" - Lars Ulrich (Metallica)

Dodane: 03-06-2011 00:39
Ja w necie poznałem masę świetnych znajomych a także coś więcej niż znajomych

Niektórych znam kawał czasu i dobrze się dogadujemy

Mimo iż wiele jest kłamstw w necie, łatwo się podszyć pod kogoś to z czasem kłamstwo wychodzi. Ale i tak się nie boję nawiązywać nowych znajomości

Dodane: 03-06-2011 01:50
Not to nie real, więc zawsze to inaczej wygląda. Anonimowo to łatwo jest zmanipulować ludzi. Dla mnie akurat lepiej przez neta, choć nie liczę na zbytnią trwałość takich znajomości, ale tak do pogadania czasem. Ostatnio spotkałem się z jedną dziewczyną z wawy(kolejną), znamy się 1,5 roku ale pierwszy raz widzieliśmy się na żywo. Kontakt się nie urwał, a nawet jest lepiej więc można kontynuować^^
Przez internet można zacząć, ale w pełni nie pozna się ludzi tak jak osobiście. Trzeba ich poczuć by coś o nich wiedzieć.
Napisałbym jeszcze coś mądrego ale jest trochę późno i jestem po sesji w MoHa, więc praktycznie nie myślę ;p
--------------------

Dodane: 03-06-2011 10:53
Poznawanie ludzi przez neta ma jedną niewątpliwą zaletę - masz większy wybór. Na forach tematycznych można znaleźć ludzi interesujących się tym samym, co ty, więc tematów na wspólną rozmowę będzie sporo.
Ja szczerze mówiąc utrzymuje większy kontakt z internetowymi znajomymi niż normalnymi. Tak jakoś wyszło, a wzięło się to od mojej nieudanej klasy w liceum pewnie.
--------------------

Dodane: 03-06-2011 12:22
Przez internet poznałem (może nawet za duże słowo) jednego kolesia. Jeszcze za czasów poważnej gry w Tibię. Najpierw tam gadaliśmy sporo, później wymieniliśmy się numerami GG z czasem numerami komórek xD Od kiedy nie gramy w Tibię nasz kontakt ogranicza się do życzeń na święta czy urodziny
Poznawanie ludzi przez neta uważam za nie do końca dobry sposób zawierania znajomości. Nie zawsze wiesz kto jest po drugiej stronie. Ale oczywiście zdarzają i można poznać naprawdę ciekawych ludzi
--------------------

Dodane: 04-06-2011 15:49
Ja tam mam przynajmniej otworzyć do kogoś gębę jak jestem w domu.

Więcej mam znajomości z dbp na gg niż z reala. Z resztą z tamtymi rozmowa przez komunikatora ogranicza się do prac domowych. W szkole to co innego.
"Internet to zło, nie wiadomo co się tam czyha!" - ale ja wiem. I nie mam z tym problemów, potrafiłem znaleźć ludzi którzy są jak najbardziej w porządku. Jednakże na obecnych znajomościach się zatrzymam, nie mam zamiaru buszować wiecej po necie.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 04-06-2011 16:40
Olciiak napisał/a:Ja szczerze mówiąc utrzymuje większy kontakt z internetowymi znajomymi niż normalnymi.
;~;
No co?
Zresztą jak widzicie kogoś na żywo to od razu już wiecie, jakim jest człowiekiem? A w internetach większość ludzi nie udaje kogoś innego, wystarczy nie wchodzić na strony dla sfrustrowanych 14 latków itp.
--------------------

Dodane: 24-08-2011 00:18
Poznawanie i pisanie z ludźmi przez internet jak najbardziej tak. Ale trzeba mieć swoje granice. A nie rozpowiadać gdzie się mieszka, ile ma się lat, imię, nazwisko.
--------------------

Dodane: 24-08-2011 00:22 -
Czas potwierdza moją opinię. Mam bujałe życie towarzyskie. Wystarczy włączyć gg i zacząć konwersację z innymi nołlajfami. Dobrze szukałem i znalazłem.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 03-12-2011 23:30
Zawieranie znajomości przez neta nie jest złe tylko trzeba pamiętać żę potem w realu trza uwarzać .
W realu niemam przyjaciół niewiem czemu
Szukam przez neta i nie moge znależć
Może po tym poście sie ktoś do mnie odezwie
mam cichą nadzieje

Dodane: 03-12-2011 23:37
Oczywiście, że znajomości przez neta nie są złe. Często jest tak, że ludzie z naszego otoczenia nie podzielają naszych zainteresowań, a czasami uważają, że są głupie. W necie zawsze znajdzie się ktoś o podobnych zainteresowaniach. Oczywiście jak większość tu już podkreśliła, pamiętajmy tez o realnych znajomych.

Dodane: 03-12-2011 23:44
siuber napisał/a:Zawieranie znajomości przez neta nie jest złe tylko trzeba pamiętać żę potem w realu trza uwarzać .
W realu niemam przyjaciół niewiem czemu
Szukam przez neta i nie moge znależć
Może po tym poście sie ktoś do mnie odezwie
mam cichą nadzieje
Może po prostu nie jesteś kontaktowy ?..trzeba zabrać się za robotę i wreszcie zacząć poznawać różne osoby.Wydaję mi się, że chodzisz jeszcze do podstawówki i jesteś typowym "zamulaczem", dlatego nie masz znajomości XD.
--------------------

Dodane: 04-12-2011 00:01
Ze stronki jeszcze nikogo nie poznałem, ale mam nadzieję, że dane będzie mi to z moją cyber dziewczyną, czyli JCD.

Dodane: 04-12-2011 01:17 -
W internecie poznałem wielu fantastycznych ludzi, z niektórymi chciałbym się spotkać, ale w większości przypadków jest tak, że mieszkamy daleko od siebie. Jedną osobę znam ponad 4 lata i ciągle utrzymujemy ze sobą kontakt, od dawna mamy swoje gg, numery tel, wiemy o sobie praktycznie wszystko ^^. Innych znam coś ponad rok.
Mi w takich znajomościach nic nie przeszkadza, jak już się zna kogoś tyle, to raczej nie da się za dużo ukryć. Co prawda lepiej poznać ludzi w realu, wyjść na piwo itd, no ale nie zawsze można mieć to, co by się chciało.
Na pewno dalej będę poznawał ludzi w internecie - więcej osób i wybierasz co chcesz (ta, taka promocja jak w supermarkecie). Ale nie martwcie się, w realu mam pełno znajomych, a nawet przyjaciół, tylko, że nie każdy pogoda ze mną o anime i fantasy, to takie smutne
![[placze] [placze]](/templates/emoty/placze.png)
.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.