index >
Naruto
Temat: Naruto: Kto jest najsilniejszy w Akatsuki?

Dodane: 30-01-2012 01:40
No jasne że Madara,
Wszyscy inni są zlikwidowani albo będą

Ps: Nikt nie wspomniał o Orochimaru haha? : D W końcu jedna z pierwszych postaci w Naruto, która wzbudzała strach

)

Dodane: 30-01-2012 14:21 -
Wszyscy inni są zlikwidowani albo będą

Ps: Nikt nie wspomniał o Orochimaru haha? : D W końcu jedna z pierwszych postaci w Naruto, która wzbudzała strach

)
Nikt nie napisał o Orichimaru ponieważ on należał do aka a już nie należy.
Orichimaru powiedział (nie pamiętam kiedy), że nie ma żadnych szans z Itachim. Mógłby sobie poradzić z resztą aka ale z top 3 - Madara,pain,itachi nie ma żadnych szans.
Edit: W sumie pisali o orichimaru, tylko trzeba czytać dokładnie.

Dodane: 30-01-2012 14:30
damian791126 napisał/a:Wszyscy inni są zlikwidowani albo będą

)
Orichimaru powiedział (nie pamiętam kiedy), że nie ma żadnych szans z Itachim. Mógłby sobie poradzić z resztą aka ale z top 3 - Madara,pain,itachi nie ma żadnych szans.
ehmmm a od kiedy to Madara jest członkiem Aka ?

Dodane: 30-01-2012 14:34
SenjuHashirama napisał/a:damian791126 napisał/a:Wszyscy inni są zlikwidowani albo będą

)
Zapewne chodzi mu o Tobiego.

Dodane: 30-01-2012 17:26
DeaDMen napisał/a:SenjuHashirama napisał/a:damian791126 napisał/a:Wszyscy inni są zlikwidowani albo będą

)
Zapewne chodzi mu o Tobiego.
To był tylko żart. -.-
Madara jest liderem Aka
--------------------

D

Dodane: 31-01-2012 12:47
Ja oglądam tylko anime a tam jest Madara/Tobi

Dodane: 31-01-2012 14:52
damian791126 napisał/a:
Ja oglądam tylko anime a tam jest Madara/Tobi
I tego się trzymaj , ja gdybym mógł cofnąć czas to bym mangi nie czytał , większa frajda by była , bo teraz oglądam anime i wiem doskonale co się będzie działo , do dupy to jest .

Dodane: 31-01-2012 15:11
Hehe dokładnie. Doszedłem do tego samego wniosku na Bleachu i żałuje bo fulbring arc nie wypada tak tragicznie w anime jak w mandze.

Dodane: 31-01-2012 15:52
damian791126 napisał/a:
Hehe dokładnie. Doszedłem do tego samego wniosku na Bleachu i żałuje bo fulbring arc nie wypada tak tragicznie w anime jak w mandze.
Powiem tak , jedyną mangą jaką czytam jest Naruto , nie wiem jak w innych mangach ale w Naruto manga jest lepsza niż anime . Pierwsza część Naruto ( anime ) była ściśle konsultowana z Kisielem , bo tak była umowa skonstruowana że Kishamoto miał ostatnie słowo w kwestii anime i to widać bo w 1 serii nie było praktycznie żadnych błędów , w shippudenie się już twórcy anime wycwanili i ograniczyli wpływ Kisiela na anime do absolutnego minimum i to widać bo shippuden mimo że nadal fajnie wygląda w wielu momentach jest dupny . Tak więc podsumowując tragedii nie ma , niemniej manga nadal jest lepsza niż anime , bo w anime jest wiele odstępstw od fabuły . Ja osobiście jak pisałem wyżej , wolał bym mangi nie czytać , lub przestać ją czytać teraz do czasu aż się zrówna z anime , ale tak się już nie da . Jak wychodzi manga to aż mnie korci żeby ją przeczytać , więc jest jak jest xD

Dodane: 12-05-2012 12:46 -
1. Tobi - stawiam go tu bo zyskał dobrego power upa w ostatnich chapterach.
2. Itachi - Najpotężniejszy w Gen: Tsukuyomi, Amateratsu, Susano i wiele innych
3. Nagato - Rinnegan
4. Sasori - genialne marionetki i w ogóle mocny
5. Kisame i Kakuzu - obaj bardzo dobrzy, Kisame mieczyk i absorpcja chakry, Kakuzu 5 żyć i 5 żywiołów do tego dobry w taj i mistrzowskie techniki ziemi.
6. Deidara - Glina i sztuka wybuchowa
7. Hidan - miał strasznie groźne techniki ale był strasznie tępy i to go gubiło gdyby miał więcej w głowie to był by znacznie mocniejszy.
8. Konan w zasadzie nic ciekawego nam nie pokazała.
9. Zetsu - nie nadaje się do walki
Orochimaru nie wymieniałem, ale jeżeli już to wstawił bym go poniżej pierwszej pątki.

Dodane: 12-05-2012 15:45
U mnie ranking wygląda tak
1. Itachi - To chyba oczywiste, jest najlepszy pod względem ninjutsu jak i genjutsu. Jest on postacią chyba najbardziej pozytywną. Wioska byla dla niego najwazniejsza.
2. Pain- ( nie wiem czy chodzi Ci tu o wszystkie 6 ciał czy tylko Nagato) ale mniejsza z tym, pokazał swoja klasę w walce z Naruto czy Jirayia. Tez muszę przyznać ze postać zmieniła się i to bardzo, pod wpływem Naruto i determinacji
3.Deidara- lubiłem go jak był jeszcze żywy ale teraz gdy go przywrócił do życia Kabuto WTF !!! co się z nim stało, co nie zmienia faktu ze był silny i lubiłem bardzo jego sztukę, którą był wybuch
4.Kisame- Pokazał honor i ducha walki, naprawdę bylem zdumiony tym co wyprawiał w walce z Bee i Gaiem.
5. Hidan- cóż by tu powiedzieć, nie lubiłem go jako bohatera ale uwielbiałem za jego mimikę twarzy i ja jego rozmowy z Kakuzu
6.Kakuzu był bardzo silny, lecz nie panował nad swoja agresja, myślę ze bywał aż zbyt pewny siebie i tak skończył
7. Zetsu nie wiemy o nim zbyt wiele ale to ze bardzo szybko teleportuje sie może zanikać w przedmioty, dzielić ciało i wysysać chakre( może w niedalekiej przyszłości pokarze co potrafi)
8. Sasori szczerze mówiąc nigdy go nie lubiłem, może i był silny ale nie przemawiał do mnie. Nie wiem jak on mógł zabić 3th kazekage takimi słabymi marionetkami, ale to tylko taka moja opinia
Tobiego nie dodaje bo nie wiem jak go ocenić samo zanikanie w przedmioty nie wystarczy

Dodane: 12-05-2012 15:49
Tutaj tylko dwie postaci wchodzą w grę, a mianowicie Uchiha Itachi, bądź Tobi, bo sama siła nie wystarczy i doskonałym tego dowodem jest Hidan
![[wesoly] [wesoly]](/templates/emoty/wesoly2.png)
. Tych dwóch nie tylko wykazuje spryt, ale również ogromną wiedzę o światku shinobi, zwłaszcza ten drugi. Ciężko jednak stwierdzić, który z nich jest naj, naj z tego względu, że Tobi wspomniał, kiedyś tam, że gdyby Itachi wiedziałby o nim wszystko z pewnością byłby już martwy, a teraz wraz z jego Rinneganem? Naprawdę ciężko, ale skoro każdy z członków był/jest w stanie zdjąć samodzielnie Jinchuuriki, czy samego Bijuu myślę, że Itachi zdołałby nawet pokonać Tobi'ego, dlatego że posiada większy wachlarz technik.
--------------------

Dodane: 12-05-2012 16:53 -
#pawel120895
Widać, że nie masz żadnej wiedzy na temat Naruto bo to co piszesz jest jak to napisać... niedorzeczne i głupie.
Po pierwsze:
Jak można w ogóle nie wymienić Tobiego, jak na razie to on jest najlepszy z Akatsuki.
Gdyby Tobi miał tylko Sharingana i Rinnegana to Itachi prezentował by myślę mniej więcej taki sam poziom, ale do tego dochodzą 7 Biju i to decyduje. Nie wiem czy możne je tylko raz przywołać czy ile mu się podoba wszystko okaże się po wojnie.
Po drugie:
pawel120895 napisał/a:U mnie ranking wygląda tak
3.Deidara- lubiłem go jak był jeszcze żywy ale teraz gdy go przywrócił do życia K
pawel120895 napisał/a:
8. Sasori szczerze mówiąc nigdy go nie lubiłem, może i był silny ale nie przemawiał do mnie. Nie wiem jak on mógł zabić 3th kazekage takimi słabymi marionetkami, ale to tylko taka moja opinia
Tu też dałeś popis stawiając Deidare na 3 miejscu a Sasor'iego na 8,za Zetsu. Sam Deidara przyznawał się, że Sasori jest od niego potężniejszy.
Po trzecie:
Zetsu nie specjalizuję się w walce.
Po czwarte:
Hidan nad Kakuzu to już chyba największa głupota którą napisałeś.
Po piąte:
Zapomniałeś o Konan

Dodane: 13-05-2012 11:07
Są tylko dwie opcje, Itachi albo Tobi. Zaraz po nich jest Nagato. Mimo wszystko Tobi jest skazany na zgarnięcie tego tytułu, ponieważ pokaże jeszcze niejedną technikę, która nas wszystkich zszokuje.
--------------------
Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !

Dodane: 13-05-2012 11:55
nuciu777 napisał/a:#pawel120895
Widać, że nie masz żadnej wiedzy na temat Naruto bo to co piszesz jest jak to napisać... niedorzeczne i głupie.
Po pierwsze:
Jak można w ogóle nie wymienić Tobiego, jak na razie to on jest najlepszy z Akatsuki.
Gdyby Tobi miał tylko Sharingana i Rinnegana to Itachi prezentował by myślę mniej więcej taki sam poziom, ale do tego dochodzą 7 Biju i to decyduje. Nie wiem czy możne je tylko raz przywołać czy ile mu się podoba wszystko okaże się po wojnie.
Po drugie:
pawel120895 napisał/a:U mnie ranking wygląda tak
3.Deidara- lubiłem go jak był jeszcze żywy ale teraz gdy go przywrócił do życia K
pawel120895 napisał/a:
Tu też dałeś popis stawiając Deidare na 3 miejscu a Sasor'iego na 8,za Zetsu. Sam Deidara przyznawał się, że Sasori jest od niego potężniejszy.
Po trzecie:
Zetsu nie specjalizuję się w walce.
Po czwarte:
Hidan nad Kakuzu to już chyba największa głupota którą napisałeś.
Po piąte:
Zapomniałeś o Konan
Po 1- Tobi to jest jedna wielka porażka gdyby nie inni członkowie Akatsuki to gówno by zrobił, nie wiem dlaczego Nagato go posłuchał. On ma tylko wielka wiedzę na temat technik i zachowań shinobi.Myślał,że to Madara a tu... Ale dobra nie będę spolerował.
Po drugie Deidara w starciu z Sasorim wygrałby z palcem w nosie. Deidara był jednym z najlepszych, no ale trafił na przeciwnika ze stylem błyskawicy co było pieta Achillesową wybuchowej gliny.(Jeżeli nie oglądałeś walki z Sasuke to możesz powiedzieć,że był slaby)
Zetsu no nie specjalizuje się w walce ale potrafi wysysać chakre dawać ja innym osobom,jest bardzo szybki. W takiej organizacji tropiciel jest bardzo ważny.
Hidan i Kakuzu to jedna z najlepiej współpracujących drużyn z Akatsuki przez to ,że Hidan był nieśmiertelny przez swoje rytuały, i oddawanie ofiary do swojego boga Jashina czy jak mu tam było. Kakuzu swoja agresja zabijał swoich towarzyszy ale teraz nie miał jak wiec atakowali razem ( Hidan szedł na ofiarę z taijutsu a Kakuzu atakował ninjustu prosto w ofiarę, nie przejmując się Hidanem)
Rzeczywiście zapomniałem o Konan ale ona była tylko taką przedstawicielka Nagato ( może mnie źle zrozumiesz ale nie wiem jak to inaczej powiedzieć) A pokazała,że potrafi rozgryźć taktykę przeciwnika co wychodzi jej na plus.
Dodam,że każdy ma swoją opinie wiec nie wiem dlaczego tak na mnie wjechałeś, ja tak uważam a inni mogą się z tym nie zgodzić

Dodane: 13-05-2012 14:06
pawel120895 napisał/a:
Po drugie Deidara w starciu z Sasorim wygrałby z palcem w nosie. Deidara był jednym z najlepszych, no ale trafił na przeciwnika ze stylem błyskawicy.
Nadal nie rozumiesz co napisałem ? Sam Deidara przyznał się Kakasiowi i Naruciakowi, że jest słabszy od Sasoriego, chyba, że wiesz lepiej od niego samego
pawel120895 napisał/a:
Zetsu no nie specjalizuje się w walce ale potrafi wysysać chakre dawać ja innym osobom,jest bardzo szybki. W takiej organizacji tropiciel jest bardzo ważny.
Dlatego, że wysysa czakrę i jest dobrym szpiegiem postawiasz Zetsu nad Sasorim, widać, że nie patrzysz na postać Sasoriego obiektywnie bo za bardzo go nie lubisz.
pawel120895 napisał/a:
Po 1- Tobi to jest jedna wielka porażka gdyby nie inni członkowie Akatsuki.
Do Tobiego mam podobne zdanie do ciebie, bez Akatsuki nie miał by 7 Biju ani Rinnegana, denerwuje mnie to, że sam nie potrafi dojść do jakiegoś poziomu tylko wykorzystuje do tego innych. Gdyby nie oni to Tobi w ogóle by się nie rozwinął.

Dodane: 13-05-2012 14:17 -
Sasori , zabójca 3 kazekage
najpotężniejszy mistrz marionetek w świecie narto
umiejętności metalowego Piasku
śmiertelne trucizny
ma ciało praktycznie , nie do zniszczenia , może przemieszczać swoje serce do jakiejkolwiek marionetki
na dodatek panuje nad armią 100 marionetek
jeśli ktoś nie zna jego zdolności , ma nikłe szanse na zwycięstwo i w odróżnieniu od Deidary , Sasori , był Inteligentnym shinobi
5. Hidan- cóż by tu powiedzieć, nie lubiłem go jako bohatera ale uwielbiałem za jego mimikę twarzy i ja jego rozmowy z Kakuzu
hah , a tu już dowaliłeś jak można Hidana , który jedyne co potrafi to machać kosą , dac wyżej niż Kakuzu , Sasori'ego czy Konan
każdy z tej trójki wyżej wymienionych prze ze mnie , rozwalił by hidana , bez żadnego problemów omg
--------------------

Dodane: 13-05-2012 14:36
Nie rozwaliliby Hidana bo był nieśmiertelny. a w połączeniu z 5 żywiołami tzn potworami Kakuzu to była idealna para. Gdyby było tak łatwo go rozwalić to Kakuzu by to dawno zabił jak nie wiesz to Kakuzu zabijał każdego swojego towarzysza.
Rozumiem,że Sasori potrafił kontrolować 100 marionetek, ale one były bardzo słabe, Ta staruszka przywołała tylko 10 marionetek które były o wiele silniejsze gdyby tak policzyć to te 10 marionetek rozwaliło z 60 albo nawet i więcej Sasoriego no może przesadziłem ze na 8 miejscu. Niech Sasori będzie na 7 a Zetsu na 8

Dodane: 13-05-2012 15:04 -
#pawel120895
Wiesz co doszłem do wniosku, że nie warto się z tobą kłócić zauważyłem to w tym temacie jak i w innych np. "Najpotężniejsza Czwórka Konohagenkure" że nie prezentujesz jakieś dużej wiedzy o Naruto.
Co do Sasoriego samo to, że dał rade pokonać 3 Kazekage to stawia go na zupelnie innej półce.
Więcej nie będę odpisywał na twoje posty, gdyż nie masz minimalnej wiedzy na temat Naruto.
PS:
Genialne uzasadnienie. Za fajne rozmowy stawiam go na 5 miejscu i gitara

Dodane: 13-05-2012 20:14
Jesteś taki pewien,że nie mam wiedzy o Naruto ?? To proszę bardzo wymysł coś trudnego,jakieś pytanie,zagadkę odnośnie Naruto? Udowodnię Ci ze jesteś w błędzie bo to jest forum i każdy ma swoje zdanie co do jakichkolwiek rankingów.Może nie mam tyle wiedzy co czytający mangę ale moja wiedza na temat Naruto jest spora. Bo myślisz ze jestem jakiś gość co dużo gada a wiedzy żadnej, a tu się srogo myślisz.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.