Dodane: 12-05-2011 10:10
Epizod 98 anime "Dragon Ball Kai" jednak będzie miał swoją premierę, dokładnie dnia 2 sierpnia 2011 roku zostanie wydany ostatni, 4 box Blu-Ray oraz 15 zestaw DVD, które będą zawierać ów epizod.
Więcej na temat epizodu dowiecie się w nowym newsie!
--------------------

Dodane: 22-08-2011 21:51 -
Pojawił się już w sieci 98 epizod dragon ball kai. Tak szybką reakcję na pojawienie się epka zawdzięczam czujności
#Gokufighta. Tak więc na razie jesteśmy na etapie pobierania epizodu i wyciągania napisów. Będziemy was informować na bieżąco o przebiegu tłumaczenia. Na dniach powinna się pojawić na wortalu już wersja z polskimi napisami.
Status:
-
Online HQ PL:
http://dbpolska.n...ll_kai/98/ -
Pobierz FullHD PL:
http://dbpolska.n...all_kai_98 - Napisy Angielskie:
* Puto, Dostępne
- Napisy Polskie:
* DBPolska Group, Tłumaczenie Olek_mi gotowe, Karaoke Opening pl gotowe, Ending pl gotowy
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 22-08-2011 22:17 -
A wczoraj przypominałem sobie serię Kai, obejrzałem m.in. epek 97 i żałowałem, że nie zrobili 98

. Dzisiaj taka niespodzianka, jak miło.
PS. Historyczny post no. 20

Dodane: 22-08-2011 22:52
Już obejrzałem dragon ball kai 98 w jakości bluray 1080p.Jak chcecie wersję bluray to dajcie znać.Miłe zaskoczenie było w tym odcinku ale nie zdradzę tegoż sekretu.Szkoda,że już koniec no ale kto wie może kiedyś w przyszłości powstanie buu saga.Nigdy nic nie wiadomo.Pozdrowienia fanom dragon ball kai.
--------------------

Dodane: 22-08-2011 23:53 -
Gut info

Wreszcie definitywny koniec, mam nadzieję, ze już sobie z DB dadzą spokój i przestaną wyciągać kasę z ludzi. Teraz tylko czekać na epek
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 23-08-2011 20:24
Odcinek mi się bardzo podobał w końcu w jakimś odcinku na pierwszym planie była inna postać niż Son-Goku szkoda że tak szybko Trunks ich rozpierdzielał mogło by być tego troszeczkę więcej
Michał1998 nie licz na sagę Buu jak nie została zrobiona teraz to nie zrobią jej też za rok czy dwa
--------------------

Dodane: 23-08-2011 20:33
Ale dlaczego pokazali urywki z buu sagi może zrobią

.....Ja mam bynajmniej taką nadzieję bo wiara jest najważniejsza co nie

;. A co do odcinka odcinek mi się bardzo podobał a w szczególności ta jak była muzyczka docan docan ;D.. Aż mi się płakać chciało ... Jak na końcu gt ;(

Dodane: 23-08-2011 21:50
sebapolak19960 napisał/a:ej może by kurde nareszcie ktoś podał link do Pl wresji z napisami ???? Bo to naprawde wchodzę 2 tyg. i nie ma na stronce żadnego linku bardzo bym prosił o podanie mi

z góry dzięks
Jak odcinek pojawił się dopiero wczoraj w sieci, to trudno, żebyś oczekiwał go z polskimi napisami 2 tygodnie wcześniej. Aktualnie tłumaczę odcinek i tłumaczenie na jutro powinno być raczej skończone. Tym razem konwersja potrwa trochę dłużej, bo dodałem parę efektów do openingu. Miejmy nadzieję, że nie będzie komplikacji i już jutro będzie po polsku na stronie epek

.
--------------------

Dodane: 23-08-2011 21:53
O to miodzio jestem ciekaw tych efektów w openingu ciekawe jakieś ?
szybko ci te tłumaczenie idzie z angielskiego czy z oryginału tłumaczysz?
--------------------

Dodane: 23-08-2011 22:00
Jakiś "burak" już przetłumaczył... A byłem nim ja. Skoro i tak moje napisy nie będą tu użyte, to i tak nic mi nie zaszkodzi, by podać wam do nich linka.
http://www.mediaf...6645mqdr5c Link do samego odcinka podał michal1998.
--------------------

Dodane: 24-08-2011 17:08
Odcinek z polskimi napisami ( 112mb ) dostępny do pobrania spod tego linka:
http://dbpolska.n...all_kai_98 Niestety jak na razie jest to tylko wersja FullHD. Jakby więcej osób nie mogło sobie poradzić z odtworzeniem jej, to przerobię w niższej rozdzielczości

.
Wysokich transferów!
--------------------

Dodane: 24-08-2011 17:25 -
Właśnie ja mam małe problemy, bo w WMP dźwięk leci szybciej od obrazu, w Allplayer nie mam w ogóle obrazu, a w AVS Media Player przycina. To wina tych odtwarzaczy, czy po prostu komputera?

Dodane: 24-08-2011 17:39
Oj chyba nie wina kompa bo ja używam teraz szrota a laptopa zostawiłem na dzialce i w gomplayer dziala bez scinki
--------------------

Dodane: 24-08-2011 18:02
U mnie odcinek działa.(Mówię o tym ze strony)Naprawdę kawał dobrej roboty.Świetna jakość no i tłumaczenie.Bardzo dobra robota.
--------------------

Dodane: 24-08-2011 18:08 -
Ja tam wolę zwykłe HD, ale w sumie nie robi mi to różnicy. Tylko jedno ale, dlaczego to jest w 4:3 ?
Karaoke ładne, zarówno w Openingu jak i Endingu

Tylko jednak 112 mb na FullHD to za mało, zwykłe HD przy takiej wadze jeszcze wygląda dobrze a FHD już nie za bardzo.
Odcinek w sumie bez rewelacji, na końcu trochę pieprzy** "Resztę opowiemy wam później" ; "Jeszcze się zobaczymy!" bla bla bla... lepiej niech już nic więcej nie wydają xD
Chociaż widziałem to już kilka razy to moment kiedy Goku klepnął w tą chatkę i wszystko runęło mnie ponownie rozśmieszył
Rozwaliło mnie "Zabawia się z moim ojcem" xD Jakieś dziwne myśli mnie naszły
Widzę jakieś problemy niektórzy mają. Mi wszystko śmiga. Aktualizacja kodeków (Chociaż ja mam stare i mi śmiga

) i na MPC na pewno zadziała, no chyba, ze ktoś ma na prawdę starego kompa, u mnie na starym to nawet HD przycinki łapało.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 24-08-2011 18:09
Jak komuś odcinek nie działa to niech zainstaluje sobie najnowsze kodeki.Ja mam k-lite codec pack.Polecam te kodeki bo naprawdę dobrze działają.A jak nie chce wam się instalować kodeków to pobierzcie sobie vlc.U mnie działa wszystko i nie ma żadnych ścinek.
Jeszcze raz dzięki za odcinek.Jakość jest super i tłumaczenie oraz efekty również.Pozdrowienia.
--------------------

Dodane: 24-08-2011 18:24
A ja klikam w downoland i przekierowuje mnie do strefy plików odcinek został usuniety co się stało

..

Dodane: 24-08-2011 18:29
Mi już działa. Wystarczyło że ściągnąłem GOM Playera, o którym wspomniał krupek i cacy.
Tylko jedno ale, dlaczego to jest w 4:3 ?
Właśnie w tym GOMpie można przełączać formaty (tak się to mówi?) np. na 16:9.

Dodane: 24-08-2011 18:32
Darknes napisał/a:Rozwaliło mnie "Zabawia się z moim ojcem" xD Jakieś dziwne myśli mnie naszły
Może i jestem jakiś dziwny, zepsuty do cna, czy coś, ale miałem dokładnie takie same odczucia, jak to przeczytałem

Pobrałem sobie odcinek, żeby porównać sobie moje tłumaczenie z tym od Olka... Ten tekst wygrywa wszystko
--------------------

Dodane: 24-08-2011 18:34
No Ale może mi ktoś napisać dlaczego nie mogę pobrać tego odcinka ;(( proszę bo bardzo chcicałbym go obejzeć a nie mogę.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.