index >
Naruto
Temat: Naruto: Sasuke, jakiego wolałeś/aś?

Dodane: 10-05-2011 15:33 -
Jakiego wolałeś/aś Sasuke?
a) Sasuke - Początek pierwszej serii.
b) Sasuke - Wielka zmiana - końcowe odcinki pierwszej serii.
c) Początek Shippuudena.
b) Aktualne odcinki.
Ja osobiście wolę odpowiedź c). Był wtedy opanowany, nie wariował i miał jakiś cel a nie cele i to w dodatku głupie.

Dodane: 10-05-2011 15:34
ja wybieram odpowiedź A to chyba dlatego że nigdy nie kibicowałem złu zawsze wolę jak dobro zwycięża ,a sasek tylko na początku był dobry może dlatego.
--------------------
"Czy postawiłbyś na jednej szali
życie Sasuke a na drugiej Konohę?
Naruto, wciąż żyjesz złudzeniami i marzeniami.
Są takie chwilę, gdy ninja musi podjąć bolesne decyzje..."
Itachi Uchicha

Dodane: 10-05-2011 16:38
sasuke_ems napisał/a:
Ja osobiście wolę odpowiedź c). Był wtedy opanowany, nie wariował i miał jakiś cel a nie cele i to w dodatku głupie.
Ja mam takie samo zdanie jak założyciel tematu. Teraz mu odbija, sam nie wie czego chce, ale jest jeden plus. Fajne ma walki

.
--------------------

Dodane: 10-05-2011 17:07

Dodane: 10-05-2011 19:42
Hmm sasek to złożona postać i łatwa do manipulacji. Jako postać każdy okres jego rozwoju był ciekawy ale ostatnio jego fuksy za bardzo nudne się zrobiły. Walka z Danzou nie miała wg mnie w ogóle poziomu. Już bardziej interesujący był pojedynek Paina z Konohamaru. Wiele głupot także popełnił bo mógł zachować Karin jak najdłużej. Ale mimo tego obecny sasek mi najbardziej podchodzi. I szczerze dodam,że zawsze kibicowałem złu. Bo złe charaktery zawsze są bardziej dopracowane

Dodane: 10-05-2011 20:26
muszę dopisać posta bo w poprzednim poście napisałem tylko według zachowania a więc
jeśli patrzeć na zachowanie a kocham Dobro wybieram A
jeśli patrzec na umięjętności wybieram D (jeszcze teraz ems)
jeśli patrzeć na taktyka to wybieram C (teraz to wogóle nie myśli przy walkach)
--------------------
"Czy postawiłbyś na jednej szali
życie Sasuke a na drugiej Konohę?
Naruto, wciąż żyjesz złudzeniami i marzeniami.
Są takie chwilę, gdy ninja musi podjąć bolesne decyzje..."
Itachi Uchicha

Dodane: 10-05-2011 21:05
Tak jak reszta wybiorę A i C,opanowanie i dobro to to co najbardziej lubię w anime lub mandze,co do D dopiero gdy pokonał itaśa to kompletnie oszaał ale fakt walki całkiem całkiem,chyba nikt nie wybierze B xD.

Dodane: 11-05-2011 08:30
Zdecydowanie Sasuke najlepiej prezentował się na początku "Naruto" i "Naruto Shippuuden", niestety im dalej w fabułę, tym bardziej znów się pogrążał i stracił zmysły, o ile w pierwszej serii jego postać była, taka, jakby kolorowa, to teraz jest sobie rzekomo koks, który chce zniszczyć wszystko i najlepiej dać mu atomówkę i pilota.
--------------------

Dodane: 11-05-2011 09:20
Sasuke obecnie jest jak japoński kamikaze

Pierdyknąć i jak najwięcej osób zabrać ze sobą;D Ale jak był dzieckiem tak jest za to NAruto wydoroślał, trochę bardziej

Dodane: 12-05-2011 21:50
Jak dla mnie to oczywiście najlepszy był na początku Shippuudena

Miał coś fajnego w sobie , że tak to ujmę;D Ale czym szło się do przodu tym był bardziej taki... nijaki.;/

Dodane: 17-05-2011 19:22
Sasuke to jedna z bardziej skomplikowanych postaci w mandze/anime Naruto.Jego nienawiść to jest coś

, uwielbiam go, w przeciwieństwie do Naruto, Sasuke wydoroślał, jego zemsta dojrzewa, ale czy osiągnie punkt kulminacyjny ? nie wiadomo.Myślę, że obecny Sasuke jest najlepszy jaki tylko może być, niezwykłe umiejętności, chęć zemsty, nie patrzy na nic, nie zważa na nic, ryzykuje swoim życiem, porzucił przyjaciół, wszelkie marzenia, pozostał tylko jeden cel :eliminacja pasożytów które żywią się śmiercią klanu i śmiercią Itachi'ego, czyli mieszkańców Wioski Liścia

.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 17-05-2011 19:32
Gdy zabił Itachiego kompletnie oszalał...wcześniej miał cel zemsty jednak jakby itachi chciał to by go bez problemu zniszczył,tylko że był chory

,Naruto jest od niego potężniejszy...nauczył się wszystkiego ciężką pracą(no może nie wszystkiego ale większość),sasuke polega wyłącznie na susuanoo i amaterasu i tych swoich oczach,bez nich byłby nikim.Moim zdaniem nejlepszym sasuke był ten na początku shippuudena aż do śmierci itachiego.

Dodane: 17-05-2011 20:01
No to ja będę najoryginalniejszy i napiszę, że wogóle go nie lubiłem. Taki emo-mądrala. Z początku mangi był bardziej ciotowatą kopią Vegety... a w dalszych częściach było już coraz gorzej. Gdyby nie Itachi, Sasuke byłby nikim. Przeciętny ninja z klanu Uchiha.

Dodane: 17-05-2011 20:42 -
Sasuke z początku Shippuudena przypominał tego z początku serii , poza tym po której stronie był . Nie mam jednoznacznego zdania , czy wolę zło czy dobro , dla mnie najważniejszymi czynnikami są w postaci charakter , nieprzewidywalność , tajemniczość oraz ciekawość ! Według mnie do tego najbardziej zalicza się Sasuke z początku pierwszej serii , ponieważ można w nim zobaczyć zmiany charakteru oraz sposób zachowania wobec Naruto . Obecnego Sasuke , nie można nazwać nieprzewidywalnym , ponieważ to co robi to jest rozpacz nic innego
SPOILER
Dowodem są jego słowa przed walką z Kakashim

Dodane: 17-05-2011 21:09
Najfajniejszy Sasuke był na początku pierwszej serii, ew. na początku Shippcia. Wtedy przynajmniej miał jakieś sensowne, nienaciągane cele, wiedział czego chce, a walk nie wygrywał dzięki "nieprzewidywalnej mocy Sharingana". Obecny Sasuke sprawia wrażenie opętanego głupotą, zachowuje się jak oszołom, a jego celów nie rozumie nikt łącznie z nim samym. W sumie zdaje się być trochę szaleńcem (w sumie to nawet sensowne po tych jego przeżyciach). Pogrąża się w mhroku, który cały czas sprawia wrażenie udawanego i manipulowanego - zdaje się być "mrocznym", żeby być cool. Na chwilę obecną młody Uchiha jest imo nudną postacią pod względem charakteru - jedynie z niezłymi zdolnościami, któe niestety opierają się na kolejnych ewolucjach Sharingana i jego Nieprzewidywalnej Mocy, Która Zawsze Uratuje Dupę.
Wgl. to co się dzieje z Sasuke po śmierci Itachiego jest dla mnie naciągane do bólu. Przez całe życie chciał zabić Itachiego i nagle dzięki słowom jakiegoś nieznajomego kolesia w masce, o którym jego brat mówił, że jest psychopatą postanawia znaleźć sobie nowego wroga. Bo w końcu nasz evil-Sasuke musi mieć co robić...
--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

Dodane: 19-05-2011 23:36
Chip zgadzam się z Tobą w pełni. Ale wiesz jak to jest główny bohater musi mieć "równego przeciwnika"

Osobiście uważam,że Kisiel przegnie jak zrobi happy end. Czyli sasuś widzi jaki kox naruto, narobi w gacie i prosi o wybaczenie coś w stylu lalki z piły w strasznym filmie 4. "Przepraszam,że wymordowałem kilkaset ludzi ble ble ble zgoda?"
Kisiel niszczy postać saśka jak się da tylko po to by miał cel Naruto. Ciekawsze by było rozwiązanie śmierci Saśka z ręki Itachiego i zemsta naruciaka na Itachim. Bo to co teraz jest...uwierzył w słowa nowo poznanego gościa. W jednej sekundzie przebaczył Itachiemu. Usprawiedliwił swoje poczynania itd.
Sasiek jest jak te dzieciaki w polsce powiesz im iż są cool itd (mimo iż kłamiesz) a one Ci we wszystko. Nawet w to iż jesteś spokrewniony z Santana;D

Dodane: 24-05-2011 15:22
Jeżeli bym wybrał pod względem efektywności walki to odp. D , ale jeśli takie jakiego wolałem to C, wtedy tak jak już wspomnieli koledzy wyżej "miał cel" , a teraz to bym nie powiedział, że takowy ma ( chciałby tylko zabijać każdego po kolei ;/ )

Dodane: 29-05-2011 10:37
Jak dla mnie najlepszy Sasuke był na początku shippa.Wtedy miał jakiś cel i dążył do niego.Po zabiciu Itachiego zwariował i zaczoł zabijać kogo leci.Daje się kontrolować tobiemu jak małe dziecko.

Dodane: 29-05-2011 11:03
Moim zdaniem najlepiej Sasuke prezentował się na początku shippa .
Później było coraz gorzej .
Im dalej tym gorzej.

Dodane: 29-05-2011 14:47
Chyba będę pierwszym który tak odpowie - b .A szczególnie ten z doliny końca.Był wtedy taki na pograniczu zła i dobra xD.Był taki do walki z Deidarą .Już na początku walki z Łasicą jakby się zmienił i już jest be
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.