Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:06
OnLine: 84, statystyki
index > Dragon Ball > Gry
Temat: Dragon Ball Z Ultimate Tenkaichi
Dodane: 12-11-2011 11:07
#Boban - user - 30%
Sala8 napisał/a:
tiger3 napisał/a:
Niestety jestem zmuszony to potwierdzić.Jedynymi postaciami w grze jakie wystąpiły w db GT są gogeta ssj4 oraz Omega Shenron.Oznacza to brak goku ssj4 ,vegety ssj4 pan, babyego itd.

Jakim cudem nie ma goku i vegety ssj4? Wtf? Gt i tego nie ma ? Bezsensu, ale story da sie chyba ssj4 nimi grac?

Skoro nie ma tych postaci in game nie da się siłą rzeczy nimi grać w story, proste chyba !

Dodane: 13-11-2011 19:14
#Sala8 - user - 80%
Boban napisał/a:
Sala8 napisał/a:
tiger3 napisał/a:
Niestety jestem zmuszony to potwierdzić.Jedynymi postaciami w grze jakie wystąpiły w db GT są gogeta ssj4 oraz Omega Shenron.Oznacza to brak goku ssj4 ,vegety ssj4 pan, babyego itd.

Jakim cudem nie ma goku i vegety ssj4? Wtf? Gt i tego nie ma ? Bezsensu, ale story da sie chyba ssj4 nimi grac?

Skoro nie ma tych postaci in game nie da się siłą rzeczy nimi grać w story, proste chyba !

Nie nie proste chyba, bo zawsze mogło chodzić mu o grywalne postacie, nawet jeśli interpretować powinienem to inaczej to jest to dość nietypowe i dla pewności wolę zapytać.

--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 15-11-2011 21:46
#fluks147 - user - 40%
Boban napisał/a:
Sala8 napisał/a:
tiger3 napisał/a:

Niekoniecznie, bo np. w naruto shippuuden uns2 były postacie w story mode którymi nie dało się grać w free battle (np. przywołujący pain).

Dodane: 15-11-2011 22:05
#Matex - user - 40%
Ta gra jest śmieszna... Miała być rewolucją itp. A co? Nie ma tylu postaci. śmiech... Nie wiem jak Namco robi te swoje "rewolucje"

--------------------

Dodane: 16-11-2011 18:19
#fluks147 - user - 40%
Matex napisał/a:
Ta gra jest śmieszna... Miała być rewolucją itp. A co? Nie ma tylu postaci. śmiech... Nie wiem jak Namco robi te swoje "rewolucje"

Daj spokój, to nie postacie są najważniejsze. Jak dla mnie to mogłoby ich być nawet 10, aby reszta była fajna

Dodane: 24-11-2011 08:24
#RajeN - user - 0%
Ta gra to cholerny nie wypał, nie podoba mi się, że w walce prawie wszystko za nas robi komputer. My tylko wybieramy kwadrat lub trójkąt a potem tylko kierunki... W dodatku jest bardzo mało postaci a np. Vegito albo Gotenks nie może powrócić do "normal sayan" odrazu jest się ssj i nie da się tego zmienić. A gdy już zacznie się ta akcja z lataniem z wrogiem po mapie leci on w zupełnie inne miejsca niż powinien... a w finale zawsze spada w to samo miejsce (centrum mapy). Jedyne co mi się podoba w tej grze to system zniszczeń mimo, że nie pojawiają się dokładnie w tym miejscu gdzie powinny być, z niszczeniem ubrań też dobry pomysł ale jak narazie najlepszą grą o Dragon Ball pozostaje Raging Blast 2, posiada o wiele więcej możliwości walki z przeciwnikiem i trzeba się wysilić w combosach. W ultimate tenkaichi nudzi to stale "latanie" i wcisniecie od czasu do czasu jakiegoś klawisza.

Dodane: 07-12-2011 15:09 - Edytowane przez credtu dnia 07-12-2011 15:22
#credtu - user - 0%
Moim zdaniem gra Dragon Ball Z Ultimate Tenkaichi, względem filmików gamepleyów, a samodzielną grą jest o wiele lepsza, lecz polecam jednak zakup jej dla zapalonych fanów DB, gdyż i tak kupi. Cena tej gry względem tego wszystkiego co jest w niej umieszczone jest za wysoka.
Jest to zwykła kopia (QWTE)Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2.
Nie dorasta do pięt ani nie dotrzymuje ducha serii- Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3
( PS2 ). Naobiecywali dużo ważnych postaci i wszystko zwalili.

Jak dla mnie połączenie kilku gier:
- Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 (QWTE)<- nigdy nie lubiałem szybkiego klikania.
- Dragon Ball Z: Budokai 3 lub Dragon Ball Z: Burst Limit<- grafika, schemat walki, motyw lotu po mapie + dodatek - motyw chmurki.
- Dragon Ball Raging Blast 2<- grafika

Moje pierwsze włączenie ( Boże co to będzię? ) A jednak przypadła piękne intro, rozpoczynam STORY MODE - grywalność, fajne dużo rozmów przy których zdecydowana większość klika pomiń, filmiki HD z Anime, pierwszy schodek fight z Oozaru Vegetta - porażka, porażka, o udało się [słabe (QWTE)], kinówki, ogólnie walka z Bossami odwzorowana od Anime (duży plus). Dragon Ball gdzie?, Dragon Ball Z jest, Dragon Ball GT - "żeście się postarali" - 3 postacie.
Hero Mode fajne, ale nie wypasione - można nadrobić brak niektórych postaci.
MAM PYTANIE:

CZY KTOŚ JUŻ STWORZYŁ TRONKSA Z DŁUGIMI WŁOSAMI?

Ogólnie grywalność jest, grafika świetna, klimat jest, dzwięk ok. może być, ilość postaci "MASAKRA"
- więcej się nie dało?.

Mam pytanie gdzie tu w tej grze podział np. Goku Early, Midlle, itd. jak w Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3.
Najbardziej zabrakło mi tych postaci(są to m.in postacie z Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3:

Akkuman, Android #8, Bebi, Android Super #17, Goku z DB, Goku Jr., Goku GT
Abo, Kado, Aka, Android #13, Android Super #13, Android #14, Android #15, Bojack.
Dr. Brief, Bra, Rou Kaio-Shin <-chociaż w filmikach lub rozmowach
Chi Chi zarówno z DB jak i DBZ.
Chaozu, Cooler, Dabura, Daio Kaio-Shin, East Kaio-Shin, Garikku Junior, Gerudo,Serpia, Genialny Żółw ze swoją Kameszką, Kord, Herkules, Paikuhan, Pan, Paragas, Piccolo Daimo, Piccolo Junior, wszystkie Shenrony, Slug, Son Gohan dorosły z DBZ oraz z GT, Goten, Tapion, Tao Pai-Pai, Tarble, Turles, Trunks Mały z DBZ, Uub, Ojciec Vegetty, Vegetta Jr., Vegetta GT, Videl, oraz wszystkie przemiany oraz bez przemian zarówno tych co wymieniłem jak i tych które są w grze. Jakby spełnili to chociaż 70% tych co wymieniłem postaci ta gra by wygryzła wszystkie dotychczasowe gry o tematyce Dragon Ball, lecz znając życie i NAMCO BANDAI ukaże się 2 część - (Dragon Ball Z Ultimate Tenkaichi 2) nazwa jak dla mnie zaczerpnięta z Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2.

BRAK SSJ 4<- ŻENADA

Pozdrawiam!!!
I z utęsknieniem czekam na grę Dragon Ball ze znakomitą grafiką, dzwiękiem, a przede wszystkim klimatem wraz z postaciami Dragon Ball, DBZ, oraz GT, wliczając kinówki i OAV.
Dziękuję za przeczytanie i wybaczcie rozpisania się oraz mojej opinii, bo każdy ma swoje własne zdanie.
Dziękuje!!!

Dodane: 10-12-2011 21:48
#fluks147 - user - 40%
Mi tam się gra nie podobała - kupiłem i po 2 tygodniach sprzedałem. Tak jak ktoś napisał już wyżej, 80% walki to walczy komputer, a my mamy przy tym wcisnąć tylko wcisnąć jakiś przycisk, np. trójkąt albo kwadrat. Jeżeli chodzi o ilość postaci, to rzeczywiście trochę mało jak na dragon balla, bo tylko 40 + przemiany. Jednak to mi tak bardzo nie przeszkadzało. Hero mode jest ciekawe, bo to mimo wszystko zupełna nowość w grach db na konsole.
Jeżeli chodzi o online, to znajdywałem przeciwników w około 10 sekund, nie było też żadnych lagów, a więc multiplayer jest tutaj plusem.

Jeżeli będzie ultimate tenkaichi 2, to mam nadzieję, że zmienią 2 rzeczy: sposób walki i ilość postaci, bo to są największe wady tej gry. Oczywiście liczę też, że dopracują hero mode, lub zrobią jakiś inny ciekawy tryb. Z online jest w porządku, tylko że mogli by wygląd tamtego menu zmienić, bo takie nieprzejrzyste się wydaje.

Moja końcowa ocena to 6/10. Było by pewnie ze 4, ale na szczęście online i hero mode to ratują.

Dodane: 13-12-2011 13:08 - Edytowane przez gelo38 dnia 03-12-2011 13:56
#gelo38 - user - 0%
W Hero Mode jest jakiś max statystyk? Mój kolega który w to gra, pierwszą postacią pod koniec Hero Mode miał dwie statystyki na S, jak gram tą samą postacią, jestem na końcu i nie mam żadnej statystyki na S, przestały mi już rosnąć. Od czego to zależy?

Post przeniesiony przez Moderatora z tematu: Dragon Ball Z Ultimate Tenkaichi

Dodane: 13-12-2011 13:08
#turpat - user - 0%
Witam!
Ostatnio czesto gram sobie w tryb online gry Dragon Ball Z Ultimate Tenkaichi. Mam tą grę na konsolę PS3. Z racji tego, że nie wszyscy posiadają w domu konsolę, a tym bardziej nie wszyscy mają tą grę postanowiłem nagrać, z komentarzem na żywo kilka moich walk, meczy online z ludźmi z całego świata.
Zapraszam do oglądania

http://www.youtube.com/watch?v=6bzU07h4vYg

http://www.youtube.com/watch?v=Vd7U6kBbnio&list=PL4D320DC17D709F3D&index=2&feature=plpp_video

http://www.youtube.com/watch?v=wySB_0Km12s&list=PL4D320DC17D709F3D&index=3&feature=plpp_video

http://www.youtube.com/watch?v=ls9xKMLYjDc&list=UUXJY9bhy9CPlMeGWtLt666w&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=tZXR_scNFMo&list=UUXJY9bhy9CPlMeGWtLt666w&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=kXCxsfSveAs

http://www.youtube.com/watch?v=2lvPI-HGFI8

http://www.youtube.com/watch?v=dGGfvwBNYd0

http://www.youtube.com/watch?v=JF-5J92zPfU

Zapraszam również do subskrybowania mojego kanału YouTube. Będziecie na bierząco. :)

Dodane: 13-12-2011 13:09
#Arti1915 - user - 90%
Gry jeszcze nie posiadam, dlatego zapytam posiadacza, jak wygląda i prezentuje się tryb Story? Z tego co mi kumpel mówił, jest całkiem przyzwoity, podobał mu się bardziej niż w Burst Limit. Zastanawiam się nad kupnem tejże gry, ale nie wiem do końca czy warto.

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online