Dodane: 30-04-2011 00:43 -

Dodane: 07-08-2011 00:15
Sailor Moon leciało na Polsacie a nie na RTL7

Dodane: 07-08-2011 01:18
W sumie to na RTL7(później TVN 7) to oglądałem wszystkie serie DB i Rycerze Zodiaku. Dość fajne też anime,naparzali się itp xD trochę mi to teraz przypomina z jednego punktu widzenia Power Rangers haha

chodzi mi o kolory zbroi jakie każdy miał w Rycerzach Zodiaku a w Power Rangers było podobnie xD ale to tylko to mi jedynie przypomina nic poza tym

Dodane: 07-08-2011 01:21 -
ja jestem właśnie z tego pokolenia
pamiętam najpierw leciało Rycerze zodiaku
potem był Dragon Ball
a na końcu był najlepszy serial z dreszczykiem z dzieciństwa czyli Czy boisz się ciemnosci?
a co do rycerzy zodiaku to właśnie zaczynam oglądać od nowa te odcinki
szkoda że nie ma nigdzie odcinków czy boisz się ciemności z pl lektorem...
najepiej oczywiście wspominam Dragon Ball'a w szczególności serie DBZ bo ta pierwsza to barrdziej dla dzieci...
oglądałem wszystkie serie,filmy kinowe,speciale grałem w mugeny i nigdy nie zapomne że te anime było moim pierwszym anime jakie oglądałem
wtedy na RTL7 nie wiedzialem nawet że to Anime tylko myślałem tak jak te niedowiarki że to bajka ale bo obejżeniu wszystkich serii wiedziałem że to zwykła bajka nie jest...

Dodane: 07-08-2011 02:51
pamiętam, jak specjalnie do babci przychodziłem oglądać dragon balla, bo miała telewizor i rtl7 ;D o 15;30 bodajże leciało....eh, stare dobre czasy

Dodane: 07-08-2011 11:58
kaioshin napisał/a:pamiętam, jak specjalnie do babci przychodziłem oglądać dragon balla, bo miała telewizor i rtl7 ;D o 15;30 bodajże leciało....eh, stare dobre czasy
Z tego co sobie przypominam to po DBZ zawsze leciało "czy boisz sie ciemności" ;p. Zawsze jak to oglądałem u kuzyna to bałem sie wracać samemu do domu xD.

Dodane: 07-08-2011 12:09
kurcze nie pamiętałem jak się nazywał ten serial

Czy boisz sie ciemności fajne było. Db nie wspominam bo każdy tutaj wie

ale chciałem wspomniec szczególnie tajemnicze złote miasta. Genialna bajka. Jak kiedyś będę miał dzieci to nie pozwolę wieczorynek telewizyjnych oglądać tylko właśnie takie bajki jak ta im będę puszczał
--------------------
"(..)on zapytał mnie z miejsca: Jakie ma pan zdanie?
-Sprawiedliwość i prawda to jest dla mnie wszystko
usłyszałem odpowiedź: Odejdź ekstremisto!"

Dodane: 07-08-2011 13:20
Niektóre tytułu wspominam miło. Dużo czasu spędziłem oglądając je. "Kapitan Tsubasa" i "Rycerze Zodiaku" to właśnie te kreskówki pamiętam najlepiej. Stare dobre czasy można by rzec.
--------------------

Dodane: 07-08-2011 14:09 -
Ach, to były czasy... Człowiek szybko pędził do domu, aby nie przegapić kolejnego odcinka tych świetnych seriali

Oprócz Dragon Ball'a doskonale pamiętam "Rycerzy Zodiaku", "Kapitana Tsubasę" i "Czy boisz się ciemności?". Po obejrzeniu odcinka tego ostatniego serialu bałem się chodzić po własnym mieszkaniu xD Niewątpliwie należę do pokolenia RTL7 i szczerze mówiąc cieszę się, że w dzieciństwie mogłem obejrzeć te wszystkie wspaniałe tytuły
--------------------

Dodane: 07-08-2011 15:53
Ahh pamiętam ten kanał telewizyjny.

Zawsze gdy oglądałem Dragon Balla, potem (czy przed, już nie pamiętam

) oglądałem "Czy boisz się ciemności?". Po prostu uwielbiałem te dwa programy. DB oglądam nadal,

a "Czy boisz się ciemności?" z chęcią bym sobie to przypomniał.
RTL7 był o wiele, wiele lepszy niż ten dzisiejszy TVN7.
--------------------

Dodane: 07-08-2011 18:06 -
Jak można zapomnieć o czymś tak wspaniałym jak RTL7? Zawsze oglądałem Dragon Balla, Rycerzy Zodiaku, oraz po częsci Dr. Slumpa. Aha, jeszcze pamiętam "Czy boisz się ciemności ?". Też fajny serial.
Jeśli chodzi o Dragon Balla to oglądałem go ostatnio wiosną, a jeśli chodzi o rycerzy zodiaku to w lipcu zacząłem oglądać pierwszą serię (fajne anime ale pierwsze 2 odcinki nudne, ale potem już jest ciekawie)

Dodane: 08-08-2011 13:43
Stare dobre czasy. O DB nie trzeba wspominać bo każdy kto tu jest to oglądał, ja uwielbiałem Tsubasę, Rycerzy Zodiaku, Woddego. Moja siostra oglądała oczywiście Sailor Moon. Pamiętam jeszcze Slayersów i Generała Daimosa
--------------------
-------------------------------

Dodane: 08-08-2011 14:52
Ostatnio obejrzalem od nowa serie "tajemnicze zlote miasta". Serial nieamowity, jedna z niewielu ktora ma naprawde porzadna fabule. Nie to co teraz... Byl jeszcze dobry Woody Woodpecker. I jeszcze taka bajka - Zwierzofraszki. Dokladnie nie pamietam ale byly to zwierzeta z Afryki. Lew ktory sie bal, dodo i inne. Na pewno kojarzycie:
http://vimeo.com/...

Dodane: 23-08-2011 15:20
A ja nic

Bo nie miałem RTL7
Tą piosenkę z Sailon Moon to kojarzę jak diabli ale na pewno anime nie oglądałem.
Jak byłem u babci na wakacjach to jedynie Woodiego pamiętam i troszeczkę Dragon Ball Z i nic więcej. Nie należę do waszego pokolenia, jedyne co za małego notorycznie oglądałem i biegłem ze szkoły do domu to Transformery i Pokemony. I wieczorynki na TVP1 ale tylko te lepsze jak np Smerfy. Aaa no i Mały Rycerz El Cid bardzo lubiłem, to też u babci oglądałem, to akurat dobrze pamiętam bo oglądałem od pierwszego odcinka.
Oprócz tego to Zwariowane Melodie rlz!

Diabeł Tasmański to też była dobra bajka. Ogólnie to wszystko co z animkowem (czy jak tam ta kraina sie zwała) związane było dobre.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 24-08-2011 00:37
Nie mogę wspomnieć o siebie jako o dziecku RTL7. Dragon Ball poznałem na TVN.

A resztę z pierwszego posta niestety przeoczyłem. Lamus jestem.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 24-08-2011 16:04
"Czarodziejka z księżyca" i "Kapitan Jastrząb" co prawda nie lecieli na RTL7, ale nieważne

Pamiętam prawie wszystkie podane przez Ciebie tytuły, oprócz "Dziewczyny z komputera". Najlepiej wspominam Sailor moon- niszczące tłumaczenie i ta kobieta jako lektor, ehh piękne czasy.
Pozdrawiam!

Dodane: 24-08-2011 16:22
O ja to pamiętam dużo, z anime pamiętam Dragon Ball dziennie się go oglądało, Yaiba, Dr Slump, Rycerze Zodiaku, Slayers i Tajemnicze Złote Miasta, te anime pamiętam najbardziej, były i są wspaniałe. A z bajek to uwielbiałem patrzeć na Super Pies, Woody Woodpecker, S.O.S. Croco i Kangoo, jeszcze pamiętam Rocky i Łos Superktos. A z seriali to pamiętam Czy Boisz sie ciemnosci, i jeszcze Potwór z Bagien.

Dodane: 24-08-2011 16:24
Czarodziejki z księżyca i Kapitan Tsubasa, jedno polsatowskie, a drugie na bodaj Polonii 1, więc z RTL7 nie ma nic wspólnego. Oczywiście, że pamiętam ten kanał, to był kanał, na którym się wychowałem, byłem tak dziwnym dzieckiem, że od razu nie kręciły mnie wieczorynki w telewizji publicznej, wolałem bardziej ciekawsze kreskówki w prywatnych stacjach. I właśnie Dragon Ball, Rycerze Zodiaku, czy Magiczni Wojownicy, to to, co się pamięta... A i jeszcze pamiętam taki serial zaczynało się to od: "Znajomy znajomego" i leciała historyjka... Gdzie jest Wolly, to oglądała siostra, ja zawsze skłaniałem się ku anime.
--------------------

Dodane: 24-08-2011 17:24
Czarodziejka z księżyca, kapitan Tsubasa, Draon Ball i kilka innych. Na tych anime się wychowałem i one są podporą mojego umysłu i systemu sprawiedliwości
A tak na serio, kanał pamiętam średnio, miałem chyba 4-5 lat, gdy go straciłem

. Ale za to wtedy był jeszcze Dragon ball ba TVN7, do tego kilka innych jak Kapitan Tsubasa itd. Więc nie było tak źle.
--------------------

Dodane: 24-08-2011 18:49
Kiedyś oglądałem głównie DB. Czasem jak czekałem to oglądałem jakieś inne anime, ale niestety nie pamiętam żadnego tytułu...
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.