Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:05
OnLine: 82, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Nowa seria?
Dodane: 20-12-2011 03:43
No ja też się nie dziwię, to było typowe zrobienie w ch*** i tak samo jakby stworzyli od nowa, tak samo stracili czas na poprawianie konturów :/

Saint Seiya ma nową kreskę w lost canvas i jakoś ss original na tym nie ucierpiało.

Dodane: 20-12-2011 08:40
#florion2 - user - 20%
Gokufight napisał/a:
Cześć. Ja powiem że raczej nowej serii Dragon Ball już raczej nie będzie. Gdyby miała wyjść nowa seria, to pan Akira Toriyama, by kontynuował zaraz po serii Z, a jak wiadomo serię GT robiło studio zajmujące się DB, nawet nie ma mangi GT, a skoro panu Akirze zajęło robienie DB 10 lat to raczej nie będzie chciał robić czegoś jeszcze raz, na tyle lat. Jak wiadomo już nowa ova która ma wyjść w kwietniu 2012 roku, na podstawie mangi Episode Of Bardock, która już nie jest robiona przez pana Akire Toriyame, lecz przez kogoś innego. Więc raczej nie liczyłbym na nową serię ponieważ pan Akira się już za to nie weźmie. Jedynie można liczyć na OVA innego autora, które też pewnie będą bardzo dobre. DB KAI by puszczony żeby tylko dostać trochę pieniędzy na studio zajmujące się DB, a gdyby była większa oglądalność DB KAI to była by pewnie puszczona saga Buu, a jak widać niestety nie ma sagi Buu.

Jaka saga Buu? Przecież DB KAI miało liczyć około 100 odcinków no i liczy :) Cel został spełniony nie wiem o czym Ty bredzisz. Trzeba było 2 sagi wywalić Gargulca juniora i Bubu :)

Dodane: 20-12-2011 18:09
#zrozum - user - 50%
florion, saga Gargulca nie była wywalona, bo by było za dużo odcinków tylko po prostu był to filer..

Dodane: 21-12-2011 16:46
#Tomo1989 - user - 10%
by_black napisał/a:
Tak pierwsze notowanie było pozytywne i nic nie wskazywało na to, że później będzie źle. Kolejne notowania były już słabe, na tle "One Piece" po prostu bladły, w pewnym okresie nawet przy słupku "One Piece", "Kai" nie sięgał nawet do 1/3. Wynika to z tego, że obiecano poprawić całą kreskę na taką jak z openingu, a poprawiono tylko kontury i barwy. Zawód i tyle.

Pierwsze notowania były wysokie ze względu na informacje o polepszonej kresce oraz nowych wątkach. Jak się później okazało poprawki były mizerne, więc i oglądalność musiała być słaba, bo czy powtórka nawet DB może dorównać oglądalnością nowym anime, które do tej pory w TV jeszcze nie leciały?

Zawsze byłem "za" kontynuacją, ale na razie nie ma żadnych informacji od osób zajmujących się tą tematyką, więc nie będzie kontynuacji (przynajmniej na razie).

Dodane: 21-12-2011 19:09
Oglądalność akurat była w porządku, tylko że to nie ona przynosi zyski. To zabawki, gry i inne gadżety. Zyski TOEI były mniejsze, niż oczekiwali.

--------------------
Dodane: 21-12-2011 19:56
Nie chce mi sie czytac wszystkiego ale Dragon Ball to najlepsze anime jakie oglądałem.To moje dzieciństwo ^^

Dodane: 21-12-2011 20:03
#zrozum - user - 50%
bishop321 napisał/a:
Nie chce mi sie czytac wszystkiego ale Dragon Ball to najlepsze anime jakie oglądałem.To moje dzieciństwo ^^

Co to ma do tematu o nowej serii?

I jeszcze taki komentarz do was. Powstała nowa seria Kai, więc czego wy jeszcze oczekujecie? Tak naprawdę nie miało nic już powstać więc cieszcie się chociaż z poprawionej wersji Zetki...

Dodane: 21-12-2011 20:19
No właściwie to Kai można odbierać jako ostateczne pokazanie fanom, że nic większego już się nigdy nie pojawi. A wy moglibyście w końcu przestać żyć DB, jeśli jesteście fanami anime to jest jeszcze bardzo wiele tytułów, które biją na głowę DB, i są wartę obejrzenia, a po waszych postach wnioskuję że ci którzy chcą powrotu DB, nigdy nie widzieli anime z prawdziwego zdarzenia.

--------------------
"Nie wiedziałes? Dla niektórych (czyt: dzieci neo, tibi i cs'a) nawet radio ma lagi ;p jak przeszukuje stacje smilies/bigsmile.gif Herbata w szklance ma laga jak ją przechylasz smilies/tongue.gifNawet deszcz ma lagi dlatego pada co chwilkę jakaś kropka a nie strumieniem" piękne
Dodane: 21-12-2011 20:34
#slander - user - 70%
Vegeta1992 ma rację. Nie można wiecznie żyć DB. Sam próbuję oglądać jakieś nowe anime. Kumpel poleca mi Death Note. No wiadomo, sentyment do DB zostanie na zawsze. Ale nie ma się co łudzić. Nowej serii prawdopodobnie albo na pewno nie będzie.

--------------------
Jestem Saiyaninem, który przybył z Ziemi, zeby cię pokonać

-----

http://komixxy.pl...zebaczenia
Dodane: 21-12-2011 22:56
#TaNiCuS - user - 10%
Mały off top, nie przeglądałem dawno forum, więc nie wiem czy ktoś to dodał : P

http://www.youtub...W9HG50DFxA

--------------------

[url=http://userbars.pl/Gry/Userbar

Dodane: 21-12-2011 23:51
#zrozum - user - 50%
Tak wiem, mam już to nawet na kompie tylko teraz czekać na napisy trzeba ;D

Chyba że są już, a ja po prostu nie widziałem.

Dodane: 22-12-2011 03:32
Jak ktoś chce, to zarzucam napisami ode mnie (chomikuj)
http://tnij.org/oqgw

Bazowałem je na przeciętnych angielskich napisach udostępnionych na YouTube, kilka pojedynczych linijek przetłumaczyłem na podstawie hiszpańskich napisów. Jeśli pojawią się lepsze angielskie napisy, to naniosę odpowiednie poprawki. Na razie trzeba się cieszyć tym co jest.

--------------------
Dodane: 22-12-2011 14:01
#DzakliK - user - 40%
witam mam pytanie kto to stworzyl o tym bardocu? moze jak wyszedl taki odcinek byla by szansa ekranizajci db multiverse?co o tym sadzicie???

Dodane: 22-12-2011 14:06
#zrozum - user - 50%
Jeżeli mnie pamięć nie myli to Episode of Bardock został stworzony przez TOEI Animation (proszę mnie poprawić jak źle napisałem ;) )

Dodane: 22-12-2011 14:18
#DzakliK - user - 40%
kurde dlaczego nie zroba ekranizacji db multiverse skoro ogladalnosc na claym swiecie tej mangi jest ogromna.. oraz sama fabula jest znakomita :d a ogladalnosc tego by napewno przyniosl duzy zysk...

Dodane: 22-12-2011 16:14
Nie ma na to żadnych szans, stoi na przeciw temu tyle przeszkód że głowa mała, zaczynając od licencji, a kończąc na tym że żadne studio by się tego nie podjęło bo nie mają żadnych potwierdzeń że w ogóle ktoś to czyta. Po między tymi dwoma powodami znalazło by się jeszcze z 10 innych.

--------------------
"Nie wiedziałes? Dla niektórych (czyt: dzieci neo, tibi i cs'a) nawet radio ma lagi ;p jak przeszukuje stacje smilies/bigsmile.gif Herbata w szklance ma laga jak ją przechylasz smilies/tongue.gifNawet deszcz ma lagi dlatego pada co chwilkę jakaś kropka a nie strumieniem" piękne
Dodane: 22-12-2011 22:29
#slander - user - 70%
No wiadomo problemy licencyjne itp. Ale według mnie jakoś to strasznie długie by nie było. Można poświęcic na to jeden lub dwa odcinki specjalne.

--------------------
Jestem Saiyaninem, który przybył z Ziemi, zeby cię pokonać

-----

http://komixxy.pl...zebaczenia
Dodane: 23-12-2011 13:57
No ale i tak potrzebne byłyby prawa autorskie, a takie prawa kosztują. Szczerze powiedziawszy to wydawnictwo które wydawało DB mogłoby tych ludzi co robią tą mangę pozwać o piractwo.

--------------------
Dodane: 26-12-2011 14:44
Fajnie by było gdyby wyszedł kolejny DB. Chociaż nie sądzę, dodane było 31 marca ( moje urodziny) więc pewnie to kolejny żart.

PS. Było by to trochę przesadzone, pomyślcie, że Vegeta na początku serii Z zniszczył planetę bez problemu, nie wspomnę już jakie nasze postacie były potężne na końcu serii Z bo o GT to nawet nie wspomnę. :d

Dodane: 27-12-2011 00:53 - Edytowane przez bake1 dnia 27-12-2011 01:29
#bake1 - user - 50%
a więc
http://www.youtub..._embedded# !
z tego odcinka anime24 News
wynika że ova z Bardockiem jest początkiem nowej serii
wiecie może coś o tym?
mi się wydaje że raczej nowej serii nie puszczą po tym co się stało z Kai'em...
ale ucieszyłbym się o jakichś pewnych informacjach na temat nowej serii.

Post przeniesiony przez Moderatora z tematu: Dragon Ball: Nowa seria?

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online