Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:03
OnLine: 70, statystyki
index > Technologia > Gry
Temat: Minecraft
Dodane: 20-04-2011 20:32 - Edytowane przez by_black dnia 27-05-2011 08:39
#Gnelus96 - user - 40%
Jakiś czas temu moi koledzy zaczęli w to grać ;P i ja też się wciągnąłem ^^ Jestem ciekaw czy wy w to graliście bo z tego co wiem jest to bardzo popularna gra

Jak ktoś nie wie o co chodzi to niech zobaczy gameplay http://www.youtub...DwjJFxPsUw

SZUKAŁEM TAKIEGO TEMATU I NIE BYŁO, JAK SIĘ POMYLIŁEM I JEDNAK JEST TO PRZEPRASZAM I PROSZĘ TEN USUNĄĆ

Dodane: 20-04-2011 20:37
Sorry,moim zdaniem to gra dla dzieci w wieku 6-10 lat,oprawa graficzna to dno nie wspominając już o tematyce gry,ja sam przestałem grać,grałem w takie gry jak CoD,ale człowiek dorośleje i jest mądzejszy ;)

Dodane: 20-04-2011 21:04
marcingrosicki1 napisał/a:
Sorry,moim zdaniem to gra dla dzieci w wieku 6-10 lat,oprawa graficzna to dno nie wspominając już o tematyce gry,ja sam przestałem grać,grałem w takie gry jak CoD,ale człowiek dorośleje i jest mądzejszy ;)

Potwierdzam

Dodane: 20-04-2011 21:25
#Arti1915 - user - 90%
Z tym wiekiem to przesadziliście. Mój kuzyn ma 11 lat w to gra ;) Sam troche w to grałem, ale po dwóch godzinach nudne strasznie się to zrobiło. Niewiem co ludzie w tym widzą. Fakt, można tam stworzyć chyba wszystko. Jeśli weźmiemy sobie jakiś cel, granie może stać się przyjemne. Co do grafiki, nie jest ona najważniejsza. W Minecraft-cie taka już miała być i tyle. Gdyby miałą jakąś super nowoczesną grafikę, wymagania byłyby z kosmosu. Jeśli chodzi o moja własną ocenę tej gry, to byłaby taka: 2/5. Grywalność świetna jak się człowiek skapuje o co kaman w tej grze, no i punkcik za pomysł. Tyle ode mnie.

--------------------

Dodane: 20-04-2011 21:30
Dobra też się trochę zgodzę ale w wieku 14 lat trzeba się opamiętać z grami bo w przyszłości on będzie jakąś lamą za pszeproszeniem ;)

Dodane: 20-04-2011 21:36
#mariann0 - user - 10%

Fakt, gra pozwalająca na ekspresję jest dla bezmózgów, toć takie CoD jest znacznie "mądrzejszą grą". Nie grałeś, nie wypowiadaj się. Gra jest świetna, pozwala tworzyć, i wyrażać siebie, a grafika nie jest do niczego potrzebna. Proste mechanizmy zawarte w niej pozwalają na ogromną swobodę, choć na pierwszy rzut oka może się wydawać inaczej. Gra jest specyficzna, i nie dla każdego, ale pisanie że gra jest dla dzieci w wieku 6-10 lat obraża niektóre osoby, to samo mogę powiedzieć ja,że tępe strzelanie do wrogów to rozrywka dla idiotów. Ot tyle.

PS. Wyobraź sobie że to co napisałeś, myśli sobie osoba która widzi 20 letniego gościa oglądającego anime, lub też "bajki". I przemyśl jeszcze raz to co napisałeś.

--------------------
Dodane: 20-04-2011 21:47
mariann0 napisał/a:

Fakt, gra pozwalająca na ekspresję jest dla bezmózgów, toć takie CoD jest znacznie "mądrzejszą grą". Nie grałeś, nie wypowiadaj się. Gra jest świetna, pozwala tworzyć, i wyrażać siebie, a grafika nie jest do niczego potrzebna. Proste mechanizmy zawarte w niej pozwalają na ogromną swobodę, choć na pierwszy rzut oka może się wydawać inaczej. Gra jest specyficzna, i nie dla każdego, ale pisanie że gra jest dla dzieci w wieku 6-10 lat obraża niektóre osoby, to samo mogę powiedzieć ja,że tępe strzelanie do wrogów to rozrywka dla idiotów. Ot tyle.

PS. Wyobraź sobie że to co napisałeś, myśli sobie osoba która widzi 20 letniego gościa oglądającego anime, lub też "bajki". I przemyśl jeszcze raz to co napisałeś.

Ja nie mówię że teraz gram, z grami skończyłem w wieku lat 12,a moją wypowiedz podtrzymuję i jej nie zmienię,gry ogłupiają ludzi,a w tym wieku to sorry ale koleśowi dobrej przyszłości nie wróżę,a poza tym nie mówię że CoD jest dla ''mądrzejszych''dla mnie też już głupia gra,i jeszcze jedno co napisałeś:''Gra jest świetna, pozwala tworzyć, i wyrażać siebie, a grafika nie jest do niczego potrzebna. Proste mechanizmy zawarte w niej pozwalają na ogromną swobodę, choć na pierwszy rzut oka może się wydawać inaczej''ta widać że grasz w gry i to bardzo dużo wnioskując po sygnie i po wypowiedzi,ale żadna gra nie uczy tylko ogłupia ;)

Dodane: 20-04-2011 22:20 - Edytowane przez Bociak dnia 20-04-2011 22:23
#Bociak - user - max%
Możliwe, że nie wszedłbym w ten temat gdyby nie mój kolega. Reklamuje mi tą grę na różne sposoby, ale ja nie dam się namówić - na razie nie zamierzam się od niczego uzależniać. Poza tym patrząc po filmikach ta gra mnie nie interesuje.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 20-04-2011 22:29
#Rocky - user - 90%
'żadna gra nie uczy tylko ogłupia' to słowa kogoś, kto grał chyba tylko kalofdjuti <lol>
Minecraft to świetna gra, sam zabierałem się do założenia tematu o niej. Kanciasta grafika, na początku odpychająca, z czasem mi się bardzo spodobała. Monumentalne budowle z daleka wyglądają wręcz 'epicko' (nie lubię tego określenia). Gra ma proste mechanizmy, jak kolega wyżej wspomniał, ale nie oznacza to, że nie jest rozbudowana. Bo jest- a z każdym patchem coraz bardziej, + maaaaaasa modów.
Minecraft ma wg. mnie jedną wadę- wciąga na prawdę mocno zwłaszcza jak się gra z przyjaciółmi. Choć z czasem mimo wszystko do gry wkrada się nuda (zdecydowanie później niż w większości gier, bo od około trzech miesięcy włączę ją choćby na 10 minut by poprawić coś w systemie kolejek czy przetestować patche).
Zdecydowanie nie zgodzę się, że do gra dla młodszych bo tych zapewne odrzuci 'rzałosna na posiomję komodore i wogule rzal' grafika i nieco zbyt skomplikowany gameplay nie oparty na żadnych skryptach - lepiej wrócić do 'szczelanek' albo zostawić gry bo się jest na nie 'za dorosłym' ;)

--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy
Dodane: 20-04-2011 22:38
Po pierwsze żal to mówią dziewczyny albo jakieś cip*i za przeproszeniem,po drugie podtrzymuje to ci powiedziałem,po trzecie nie chce mi się dyskutować z takimi jak wy(bez urazy bociak,do cb nic nie mam ;) ),po czwarte walę to grajcie sobie w co chcecie,wisi mi to koło dupy

Dodane: 20-04-2011 22:54 - Edytowane przez Gnelus96 dnia 20-04-2011 22:56
#Gnelus96 - user - 40%
To gra dla ludzi z wyobraźnią bo inaczej komu chciało by się robić np.

http://www.youtub...re=related

lub

http://www.youtub...re=related

Po pierwsze żal to mówią dziewczyny albo jakieś cip*i za przeproszeniem,po drugie podtrzymuje to ci powiedziałem,po trzecie nie chce mi się dyskutować z takimi jak wy(bez urazy bociak,do cb nic nie mam ;) ),po czwarte walę to grajcie sobie w co chcecie,wisi mi to koło dupy

Jeśli uważasz że to jest gra dla dzieci to pewnie sądzisz że jeśli zagrasz w grę która w rogu opakowania będzie miała znaczek ,,18,, to będziesz się czuł bardziej dorosły ? ;>

Dodane: 20-04-2011 23:09
#mariann0 - user - 10%

Masz 14 lat, siedzisz na dup** w ciepłym domku, mamusia ci obiadki nosi, na dodatek masz 0 obowiązków panie DOROSŁY. Jesteś śmieszny. Mam nadzieje że zrobisz tak jak mówiłeś "grajcie sobie w co chcecie,wisi mi to koło dupy" i przestaniesz krytykować coś czego nie rozumiesz, pseudointeligencie.

--------------------
Dodane: 20-04-2011 23:52
#Aero - user - 90%
Mnie jakoś ta gra zbytnio nie pociąga, ale moich dwóch kolegów tak. Może i gra by mnie zaciekawiła, ale nie mam czasu i chęci. Oczywiście, że grafika nie musi być z najwyższej pułki, aby gra była świetna.

--------------------
Dodane: 21-04-2011 14:06
#blade81 - user - 80%
Z początku nie mogłem się przekonać, ale w końcu zagrałem a nawet kupiłem(jeszcze wersję aflpha). Do grafiki idzie się przyzwyczaić, ona nadaje klimatu tej produkcji, zresztą są setki tekxturepackow więc to nie problem. Do tego wiele modów + multiplayer w którym ta gra pokazuje w pełni jak świetna potrafi być.
Z jednym się zgodzę- ta gra jest zła bo strasznie wciąga. Ktoś kto nie przepada za grami nie zrozumie jej fenomenu, niestety wciąż panuje przekonanie że gry są dla dzieci, ogłupiają i prowadzą do przemocy. Mało kto potrafi dostrzec pozytywne aspekty grania; ci co grają wiedzą co w tym dobrego i znają ewentualne zagrożenia, ci co nie grają wymądrzają się szpanując kolejnymi "genialnymi badaniami", które są z dupy wzięte, stworzonymi w celach marketingowych więc...
Wracając do Minecrafta, nie spodziewałbym się nigdy że zagram w coś takiego i w dodatku będzie to jedna z najlepszych gier z jakimi miałem styczność. Taka nowoczesna wersja LEGO- ograniczeniem jest jedynie wyobraźnia a tą wielu ma naprawdę sporą o czym można przekonać się oglądając niektóre dzieła graczy.

--------------------
Dodane: 21-04-2011 14:50
#Arti1915 - user - 90%
Tą grę albo można pokochać albo znienawidzić. Kłótnie o to, czy ta gra jest fajan czy nie nie maja najmniejszego sensu, bo każdy ma inne zdanie. Jeśli kogoś zdaniem ta gra jest do d*py, to ten ktoś może tak myśleć i nic nikomu do tego. Ale tak samo ktoś może myśleć, ze ta gra jest prześwietna. Tak samo jest z każdą grą. Jeśli chodzi o komentarze, że gry nie uczą... Moim zdaniem gry uczą, jedne rozwijają wyobraźnię, a inne poszerzają naszą wiedzę np. Zwykły Call of Duty. Dzięki niemu wiemy, jak wyglądają poszczególne bronie w rzeczywistości.Oczywiście nie mówię, że gry uczą więcej od książek, szkoły czy filmów edukacyjnych.
Co do grafiki. Moim zdaniem nie jest ona najważniejsza, chociaż jest ważna. W rpg-ach nie ma ona dużego znaczenie, w takich grach na pierwszych miejscach jest fabuła i klimat. Najlepszym tego przykładem jest choćby Gothic. Stary a jednak powala na kolana dużo młodsze erpegi.

--------------------

Dodane: 27-05-2011 01:37
#Darknes - user - max%
Rocky mi pokazywał ale jakoś mnie to nie wciągnęło. O wiele bardziej wolę np Wiedźmina, w którego ostatnio nie mam ochoty grać, w ogóle nie mam ochoty w cokolwiek grać. A Minecraft jest nie dla mnie, za nudne.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 28-08-2011 21:28 - Edytowane przez Fire-Chidori dnia 30-08-2011 15:52
Widzę, że tu nie którzy g***o się znają; Minecraft jest świetny to nie jest jakiaś bezsensowna nawalanka gunami z plastiku, tylko prawdziwe przetrwanie.
Uczy, że najładniej wyglądające nie jest najlepsze.
Ta gra ma ponad 400 000 aktywnych graczy, stwożona niezależnie nie jest nawet pełną wersją, a i tak gostek dorobił się fortuny; gra kosztuję chyba 15 euro - 15€=np.: jakieś 53zł, 53zł X 400000 = 21200000 (?) (O sh*t!). [szeroki]

EDIT: Sprawdzałem, na Minecraft.net , grę kupiło 3,287,428 osób, co daje nam jakieś 197 245 680 zł, no, tera wam łyso?

--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko poooost!!!!
Dodane: 28-08-2011 22:03
#Stoko - user - 0%
Minecraft to świetna gra. Chce zrobić w przyszłości coś związanego z Dragon Ballem . Tylko nie wiem co?? Ktoś da pomysł?

Dodane: 29-08-2011 16:09
Chce zrobić w przyszłości coś związanego z Dragon Ballem . Tylko nie wiem co?? Ktoś da pomysł?

Nie offtop'uj tutaj, tylko zrób temat.

--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko poooost!!!!
Dodane: 17-09-2011 18:50 - Edytowane przez Karolex dnia 17-09-2011 19:05
#Karolex - user - 90%
Ja mam problem z Minecraftem. Chciałem zagrać z kumplem przez Hamachi, ale Eset blokuje mój serwer. Po wyłączeniu zapory Eseta serw normalnie działa, ale chciałbym grać z włączonym antywirem :o Proszę o jakiś opis jak zrobić wyjątek w zaporze dla minecrafta.

Poradziłem sobie. W ustawieniach zapory dodałem wyjątek dla pliku Minecraft Server.exe.

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online