Dodane: 09-04-2011 18:41 -
No cóż tutaj chyba jakoś rozwijać się nie musze

.Jeżeli natomiast jest już taki temat to sory za kłopot z kasowaniem,ale takiego nie znalazłem.Chciałbym wiedzieć ile czytacie co to jest(nie musi być tytuł tylko gatunek) i czy macie swoje ulubione ksiązki
--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 09-04-2011 18:48 -
Ja czytam dosyć sporo,zaczynając od lektur szkolnych,ostatnio przeczytałem ich dużo xD(Sachem,Kamizelka(była w zbiorze,więc coś tam oprócz tego przeczytałem),Latarnik,Zemsta,to lektury z ostatniego miesiąca).Przeczytałem też dwa razy wszystkie książki HP,Władca Pierścieni(cała trylogia),Robinson Kruzoe(jedna z takich co mnie dosyć wciągnęła),Krzyżacy,Romeo i Julia,Balladyna,Opowieść Wigilijna,Antygona,Dzieje Tristana i Izoldy,Kordian(kurte,z Kordosem mi się skojarzyło xDDD),Wyspa Skarbów,Gorzka Pigułka(oj,jak ja to lubię :>

,zacząłem czytać trochę Zmierzch,ale nudne,przeczytałem książkę Lśnienie i jeszcze sporo innych lektur i książek które mam w biblioteczce

.Oprócz HP i LORT to są książki które przeczytałem przez ostatnie 10 miesięcy

.A co do ulubionych książek,to Władca Pierścieni,cała trylogia,po prostu to trzeba przeczytać,to jest epickie,polecam

(może w Drużynie Pierścienia,początek był nudny,ale potem się rozkręciło).
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 09-04-2011 19:08 -
Czytam czasami, gdy mam chęci. Nie jestem przeciwny czytaniem, bo czytanie utrzymuje naszą wyobraźnię przy życiu.

Głównie czytam fantastykę. Pobudza moją wyobraźnie.
Tym osobą, które nie czytają, niech zaczną. Nie wiecie, co tracicie.

Dodane: 09-04-2011 19:18
Nic nie czytam bo nie ma żadnej fajnej książki no może poza Ojcem Chrzestnym to jedyna książka którą chce przeczytać lecz niestety trudno ją dostać u mnie. Tak ogólnie to najlepszą książkę jaką przeczytałem to lektura "Kamienie na Szaniec" to było coś co lubię

interesuję się II Wojną Światową a że ta lektura jest o tych czasach to mi się spodobała. W sumie to była pierwsza lektura którą przeczytałem całą bez jakiś opuszczania stron żeby sobie skrócić czytanie i chciałem ją przeczytać od 7 roku życia

,tak poza tym to komiksy czytałem najbardziej

Dodane: 09-04-2011 19:23
O widzę że są jeszcze ludzie którzy lubią czytać,bo choć znam takich paru to jest to jednak nieduży odsetek moich wszystkich znajomych.Ja osobiście lubie fantasy ale przygodowe i dokumenty też są spoko.Moimi ulubionymi (bo nie można tu wymienić jednej) są książki o wiedźminie ogólnie cała saga.Ostatnio drugi raz kończę czytać hp ,nie jest jakieś wspaniałe dla mnie jednak przyjemnie się czyta.Przeczytałem trylogie LOTR.Moją naukową lektura że tak się wyrażę była Sztuka Wojny bardzo ciekawa książka ale tylko dla tych którzy dosłownie uwielbiają chińską historie.Teraz muszę się zabrać za Good night Dżerzi.Star wars 30-ileś części przeczytałem tez całkiem wciągające.Osobiście jestem za czytaniem jednak nie zawsze mam coś do czytania ponieważ lubię tez sporo innych rzeczy(przez nie na pewno zaniedbuje trochę naukę

) ,ale cóż.Prócz tego czytam lektury(jedyna jakiej nie dałem rady to było romeo i julia xD)no i wiele innych książek ale nie będę się tu dłuzej rozpisywał
--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 09-04-2011 19:30
Przyznaje się czytam bardzo mało. Powód oczywisty, lecz chluby mi nie przynosi

Lenistwo. Ale to szkoła (głównie gimnazjum) mnie zniechęciła do czytania, bo niektóre lektury były tak głupie że szkoda gadać...w liceum czytałem już właściwie tylko streszczenia i lepiej na tym wychodziłem, bo chociaż część lektury zrozumiałem. Przed maturą przeczytałem jeszcze 3 książki potrzebne do prezentacji i tak się skończyło.
--------------------

Dodane: 09-04-2011 19:38
Moimi ulubionymi książkami to są mangi xD
Czytam mało bo mnie nie stać na książki, przeczytałem w całości tylko Pottera, i pierwszy tom Wiedźmina, resztę zostawiłem sobie po maturach do czytania, w planie mam sporo książek ale najpierw trzeba je kupić.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 09-04-2011 19:52
Ja czytam w sumie mało i dość rzadko bo po prostu jak mam wolne to wole robić co innego

Zawsze czytam sobie ksiązki jak jade pociągiem do domu lub z domu na uczelnie, manga nie wystarczy bo zrobie dwa tomy w ciągu jednej podróży więc bym chyba zbankrutował, a książki zazwyczaj pożyczam do rodziców lub znajomych
--------------------
-------------------------------

Dodane: 09-04-2011 20:03
Hmm, pomyślmy, czasem czytam książki, fantasy, sci fi, coś jak kod da vinci, sherlock holmes...
mangi xD no i komiksy, różne, głównie marvela i dc.

Dodane: 09-04-2011 20:34
To co czytam najczęściej to są instrukcje do gier. Na drugim miejscu są mangi, bo po prostu mam ich mniej, a na nowy zakup kasy brak, chociaż niedługo zamówienie składam. Jeśli chodzi o książki to przeczytałem wszystkie części Harrego Pottera, i ostatnio wszystkie książki Andrzeja Sapkowskiego z Wiedźminem w roli głównej. Poza tym nie czytam zbyt dużo, ostatnio nawet streszczeń lektur nie chce mi się czytać.
--------------------

Dodane: 09-04-2011 20:57
Ja najwięcej czytam książek typu, Fantasy dlatego, że po prostu mnie ciekawią.
Ostatnimi książkami jakimi miałem przyjemność czytać była cała saga "zabójcy"
Napisał to Bill King. Polecam

Dodane: 09-04-2011 21:00
Jeśli liczą się i mangi,to napiszę od razu że moją ulubioną jest Berserk,nie ma nawet tak dobrej książki która by dorównała Berserkowi,po prostu trzeba to przeczytać,epickie momenty,bohaterzy,niesamowita fabuła,Berserk miażdży system

.Oprócz tego jako mangi lubię np Naruto,które jako shonen wypada bardzo fajnie,dobrze rozbudowany świat,świetne postacie,nie da się nie lubić,chociaż ostatnio poziom mangi spadł

.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 09-04-2011 22:08
syngohana napisał/a:
w liceum czytałem już właściwie tylko streszczenia i lepiej na tym wychodziłem, bo chociaż część lektury zrozumiałem.
prawda dzięki ściągom kilka lektur mogłem lepiej zrozumieć przykład "nad Niemnem". czytając książkę nie mogłem uchwycić głównego wątku (za dużo opisów przyrody). w moje ręce wpadają częściej książki w wersji elektronicznej e-booki.

Dodane: 09-04-2011 22:40
No cóż - coraz mniej - ze względu na czas. Ale polecam Iliadę i Odyseje - powinny się spodobać wszystkim. I tym od HP i tym od Rosińskiego/vanHaymme'a.

Dodane: 09-04-2011 23:44
Ja dawno nic nie czytałem. Szkoła wypaliła ze mnie duszę czytelnika. Jednakże teraz znów mam ochotę na literaturę i kupiłem zaproponowaną przez Kordosa "Diunę" F. Herberta.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 16-04-2011 22:43
Ogólnie to nie czytałem już od kilku grubych lat xD Oczywiście powodem jest brak czasu którego poświęcam na kompa

Ale za to czytam bardzoi dużo w necie, na przykład wasze wypociny na tym forum ^^ A poza tym jakie artykuły i takie tam, więc na brak czytania nie narzekam

Dodane: 27-05-2011 00:51
Ostatnio staram się codziennie, jak mam na prawdę ochotę to przelecę jeden cały długi rozdział a jak nie to tylko podrozdział, ale powolutku czytam, gorzej jak mi sie książki skończą
Oprócz książek, tak jak juz Cyrus wspomniał, czytam posty na forum, jakieś artykuły w necie i takie tam różne.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 09-06-2011 07:48
Jak byłem młodszy to czytałem bardzo dużo a teraz nie mam na to czasu...ostatnie książki czytałem pół roku temu (Jestem legendą i coś w stylu "zombie survival" ale nie jestem pewien tytułu).

Dodane: 27-06-2011 16:57
Ja czytam jak mam tylko czas . Z gatunku to :
- Kryminalne
- Opowieści grozy
- Zabawne .
Nienawidzę czytać romansów itp .
--------------------
:* - < 3

Dodane: 27-06-2011 17:40
Jak jest sesja to czytam dużo więcej niż normalnie a potem już mi sie niechce czytać dal przyjemności bo mam uraz

a tak na poważnie to czytam tylko wtedy jak jadę pociągiem, bo zazwyczaj mam wiele rzeczy do robienia.
--------------------
-------------------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.