Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 21:12
OnLine: 42, statystyki
index > Dragon Ball > Gry
Temat: Mugen: Wszystko na jego temat.
Dodane: 28-02-2010 15:00
Fajna gra ale czy da ktoś lepszą ta jest trochę do bani mało postaci i do tego taki mały ekranik nie da się prawie wcale grać.
Prosił bym żeby ktoś dodał lepsza wersje '' Mugena 2010'' [cfaniak] [cfaniak]

Dodane: 02-03-2010 10:06
mugen 2008
songoku ssj2
duł+tył+d songoku zadaje 200 hitów i uderza walom uderzeniowom zabija wroga odrazu
dul+tył+dc(trzeba to bardzo szybko zrobic)songoku zaminia sie w ssj3 i uderze falom uderzeniwom zabija odrazu

majin vegeta ssj2
duł+przud+dc(bardzo szybko zrobic)vegeta robi auto destrukcie ty przezywasz wrug umjera

a reszte otkryjcie sami :)

Dodane: 02-03-2010 13:47
Wiem, że nie na temat, ale Ty specjalnie tak napisałeś tego posta ?
Czy naprawdę nie znasz ortografii ?

Dodane: 02-03-2010 14:13
#Tomson - user - 90%
Ściągnąłem sobie mugena i nawet przyjemnie się w to gra. Najlepiej chodzi mi się Goku ssj2 i Majin Vegetą. Gogeta też jest niczego sobie. Jedyne co mnie trapi, to to, że po walkach z Brollym (nieważne który poziom i czy ja nim chodzę, czy komputer) gra mi się wyłącza, a szkoda, bo Brolly xxx ma wszystkich na jednego hita :(

--------------------

[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011
Dodane: 07-03-2010 17:56
Jezeli ktos nie wie jak wykonac jakis atak to jest na to sposob. W pliku CMD macie spisane wszystkie ataki. Powiem szczerze, ze nawet jezeli one sa tam spisane to i tak niektore jest naprawde ciezko zrobic. Mozna natomiast zmienic kombinacje klawiszy. Bardzo chcialem nauczyc sie goku SSJ2 zrobic atak, w ktorym zamienia sie na SSJ3 i od razu zabija przeciwnika. Wszedlem w plik CMD i zmienilem kombinacje na a+b. Wystarczy teraz ze obydwa te przyciski przycisne naraz i postac robi mi ten atak. Pamietajcie, ze a i b sa to przyciski dla, ktorych wy sami w opcjach wybieracie jakie to maja byc przyciski.

Dodane: 16-03-2010 16:38
#rafciu12 - user - 0%
zna ktoś jakieś strony,gdzie podane są kombosy do postaci,bo szukam kombosów do Gohana SSJ2(małego),ale nie mogę nigdzie znaleźć?

Dodane: 16-03-2010 16:40
#by_ikar - systemadmin - max%
rafciu12 napisał/a:
zna ktoś jakieś strony,gdzie podane są kombosy do postaci,bo szukam kombosów do Gohana SSJ2(małego),ale nie mogę nigdzie znaleźć?

Nawet nie wiesz jak wiele razy już to powtarzałem w tym temacie...

PRZEJRZYJ KAŻDĄ STRONĘ I POSTA W TYM TEMACIE!

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 16-03-2010 16:59 - Edytowane przez rafciu12 dnia 16-03-2010 17:06
#rafciu12 - user - 0%
dzięki ikar.Na 5 chyba stronie znalazłem screena pokazującego jak wyświetlić plik z kombosami,tylko problem polega na tym jeszcze,że to jest jakoś niezrozumiale napisane,bo z tego co znalazłem to,żeby zrobić kamehame Son Gohanem SSJ2(małym)to trzeba wciśnąć następujące klawisze :d ,DB,B,F,C.Znalazłem już to co mi było potrzebne

Dodane: 18-03-2010 20:26
jak się robi w mugenie 2008 gotenksem ssj1 robi sie ssj3

moje ustawienie klawiatury

A-Z
B-X
C-C
X-A
Y-S
Z-D
START-V

Z GÓRY DZIĘKUJE

Dodane: 07-04-2010 21:21
#Chudy03 - user - 0%
Proszę o pomoc. Z pierwszego postu wyczytałem, że mam sobie tak ustawić klawisze dla Player 1 jak tak napisał Administrator. Zrobiłem tak jak było napisane wybieram np. Son Goku próbuję zrobić jakieś uderzenie ale nic się nie dzieje. Ja to mam trzymać cały czas na raz czy trzeba po kolei? Chociaż próbowałem tak i tak to nie wychodziło. Posiadam Mugen 2007 v2.0 po Polsku. Proszę o szybką odpowiedź i dziękuję za uwagę.
Pozdrawiam

Dodane: 11-04-2010 20:44
Siema wszystkim!!! Ej mam kilka pytan xD. Mam mugena 2008 i zauwazylem z future trunks ma tzw. "meteor attack". Z mieczem taki filmik sie pojawia, pozniej tylko cienie i ciach fala krwi i zabija, a bez miecza takie pioruny z nieba, podnosi go w kuli, nawala go kuleczkami i dobitka taka falą. Ale problem w tym, ze nie wiem jak to zrobic. Prosze pomozcie mi.

Nie wiem takze jak wykonac death balla frezerem (frieza).
Moje ustawienie klawiszy:

A,S,D,Z,X,C

W zamian moge komus powiedziec chyba wszystkie ataki do Son Goku

Plzzzz pomocy!!!!

Dodane: 12-04-2010 15:03
#Chudy03 - user - 0%
Chudy03 napisał/a:
Proszę o pomoc. Z pierwszego postu wyczytałem, że mam sobie tak ustawić klawisze dla Player 1 jak tak napisał Administrator. Zrobiłem tak jak było napisane wybieram np. Son Goku próbuję zrobić jakieś uderzenie ale nic się nie dzieje. Ja to mam trzymać cały czas na raz czy trzeba po kolei? Chociaż próbowałem tak i tak to nie wychodziło. Posiadam Mugen 2007 v2.0 po Polsku. Proszę o szybką odpowiedź i dziękuję za uwagę.
Pozdrawiam

Odpowie mi ktoś? Proszę

Dodane: 27-07-2010 10:15
#keo25 - user - 0%
Proszę o pomoc. Widziałem u postaci son-goku(ten z kijem) w dbme 2007 że potrafi zmienić się w vegetto.Jaki jest kombos na to ????

Moje ustawienie klawiatury:
A-4
B-5
C-6
X-1
Y-2
Z-3

Dodane: 27-07-2010 11:58
#pacin - user - 90%
keo25 napisał/a:
Proszę o pomoc. Widziałem u postaci son-goku(ten z kijem) w dbme 2007 że potrafi zmienić się w vegetto.Jaki jest kombos na to ????

Moje ustawienie klawiatury:
A-4
B-5
C-6
X-1
Y-2
Z-3

Ten z kijem na obrazku, czy z kijem w walce? On zmienia się prawdopodobnie w Gotgete SSJ4.

--------------------
Dodane: 27-07-2010 12:56 - Edytowane przez keo25 dnia 27-07-2010 13:31
#keo25 - user - 0%
Ten z kijem na obrazku. On się zmienia w vegetto bo widziałem w sprincie jak się przemienia w vegetto.

Umiem się zmieniać gogete ssj4 i wszystkie pozostałe oprócz vegetto [cfaniak]

Dodane: 27-07-2010 16:34
#Cyrus - user - max%
keo25 napisał/a:
Ten z kijem na obrazku. On się zmienia w vegetto bo widziałem w sprincie jak się przemienia w vegetto.

Umiem się zmieniać gogete ssj4 i wszystkie pozostałe oprócz vegetto [cfaniak]

Było już mówione, zajrzyj w plik konfiguracyjny postaci, tam jest wszystko opisane. Może jest tylko w spricie, ale nikt tego nie dopracował i w rezultacie nie zrobił tej przemiany.

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 31-07-2010 21:22
#keo25 - user - 0%
DamianM123 napisał/a:
To sa linki do sciagniecia gry dragon ball mugen 2010 :d
Jak pobierzecie to napiszcie co o nim sadzicie :)

Czesc 1- http://www.megaup...d=PLFZFZDO

Czesc 2- http://www.megaup...d=UMGNUXCP

Niestety część 2 nie działa mógłby ktoś podać nowe linki ???
Z góry dzięki

Dodane: 05-09-2010 14:50 - Edytowane przez IRUBORA dnia 07-09-2010 19:48
#IRUBORA - user - 0%
krupek123 napisał/a:
Marek1992
ten mugen jest
DRAGON BALL LEGADO SAIYAN
ogromna ilość postaci są też jakieś inne w lepszej jakości ładnie wyglądają nie mają pikseli i fajnie wyglądające ataki
super gierka!

Zgadzam się ta gra jest poprostu niesamowita, przeszukałem wszystkie strony internetowe i nie mogę znależć, wideo można obejrzeć na youtube, na taringa znalazłem linki ale niestety nie działają. Gra może zajmować mniej więcej około 4 giga [cfaniak]

Dragon Ball Legado Saiyan M.U.G.E.N PC pobrać można tutaj http://www.4share...ring.html, by Miguel, żeby pobrać najpierw musicie się zarejestrować na 4shared.com przypominam żeby powiększyć ekran, trzeba wcisnąć jednocześnie klawiszy Alt+Enter pozdrawiam!!!!!!!!

Dodane: 05-09-2010 15:16
Zwracam się do tych którzy proszą o opis wykonania jakiegoś kombosa - ściągnijcie fighter factory załadujcie daną postać i wejdźcie w zakładke oznaczoną ikonką joysticka. Tam znajdziecie komendy do wszystkich ruchów.

Dodane: 22-09-2010 20:43
#jarozks - user - 0%
Nie wiem czy ktoś mówił ale fajne kombosy ma Goku z kijem.

--------------------
http://images.dbp...gna/03.jpg
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online