Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 21:52
OnLine: 127, statystyki
index > Dragon Ball > Gry
Temat: Mugen: Wszystko na jego temat.
Dodane: 09-01-2009 20:55
#Wampir - user - 60%
Hehe Ikar nie rozumiem czemu ty się tak bulwersujesz xD Chyba, że miałeś już taki okres, że śmiałeś się z takich ludzi :p Bo mnie czasem takie rzeczy śmieszą, widać głupota nie zna granic i chyba nigdy jej nie pozna xDD A każdy kto tu posta pisze powinien najpierw zajrzeć na pierwszą strone tematu. 1 tzn, że nad i pod tematem jest coś takiego ,,Strona 3 z 3<1 2 3'' i to powinno być święte xD A ja tymczasem zobacze czy przypadkiem mnie w WC nie ma i czy tam nie pale xDD

Dodane: 09-01-2009 23:29
by_ikar napisał/a:
Ludzie zacznijcie czytać i przede wszystkim myśleć! Na początku tego tematu koleś podaje jak wyciągnąć z gry wszystkie możliwości kombosów i wszystkich postaci. Piszę to juz drugi raz a wy nadal swoje, normalnie jak grochem o ścianę.. Zacznijcie myśleć i czytać!

Jak bys nie zauwarzyl to to nie sa wszystkie kombosy mi wyszło kolka wiencej ale nie wiem jak je wloczyc

Dodane: 10-01-2009 12:27 - Edytowane przez by_ikar dnia 10-01-2009 12:27
#by_ikar - systemadmin - max%
Człowieku to jest takiego typu gra, w zasadzie wszystkie gry mają spisane wszystkie swoje możliwości, czyli wszystkie ruchy jakie może wykonać zawodnik czy kto kolwiek. Jeżeli są spisane to znaczy że są ograniczone, więc jak ty zrobiłeś coś na co gra ci nie pozwala?

Co było strona wcześniej(!!!):
Wszystkie kombosy są w folderze z grą.Otwieramy folder gdzie mamy MUGENa otwieramy folder chars otwieramy folder dowolnego bohatera i tam jest plik .cmd np.GokuNEX.cmd otwieramy notatnik i włączamy ten plik za jego pomocą są tam zapisane wszystkie ataki (można zmieniać ustawienia mi raz się udało tak zrobić z mystic gohanem ale ciężko jest ustawić tak żeby gra nie miała obiekcji np.ja skróciłem atak kamehama do dwóch strzałem i przycisku (normalnie są cztery strzałki i przycisk),ale zmienić masenko już mi się nie udało.

Czy tak na prawdę trudno zrozumieć? Przeczytać? I nadal się pytać "zna ktoś kombosy na taki i taki układ klawiatury do mojej starej ssj"? Kurczę ludzie..

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 15-01-2009 13:57
; SSJ2 Transform
[Command]
name = "ssj2"
command = ~120z
time = 200

wiem o tym ze sa kobosy wszystkoe w folderze z gosciem ale pisze cos takiego i co ja mam z tym zrobic ???

Dodane: 17-01-2009 01:04
nie wiem o co wy sie tak spinacie a te kombosy na poczatku to dobry pomysl ale nie zupelnie ja sobie odrazu zmienilem ustawienia na poruszanie sie w,a,s,d i wygodnie ustawilem ciosy wiec tamte kombosy z jego oznaczeniami nie bardzo mi sie przydadza to juz latwiej bedzie wlaczyc trening w mugen 2007;p

--------------------
Whan you want something very hard you found it!
Dodane: 17-01-2009 02:00
#by_black - systemadmin - max%
Najlepiej moim zdaniem jak do wszystkiego dochodzi się samemu, ponieważ gra z ciągłymi pomocami innych nie jest już ciekawa, jakby każdy miał grać na recenzjach i gotowcach to gra by w ogóle nie miała sensu..

Dodane: 17-01-2009 13:17
czy ja wiem zanim bym przetestowal te wszystkie gry minie troche czasu i napewno wiecej niz polowa bedzie mi sie niepodobala;p wiec wole wiedziec ktore sa naprawde warte sciagniecia a combosow nie chce bo sam sobie odkrywam na treningu...

--------------------
Dodane: 17-01-2009 14:59 - Edytowane przez Butek1 dnia 17-01-2009 16:01
#Butek1 - user - 70%
damian285 napisał/a:
to jak sie wkoncu w niego zamienia sie w tego gotenkas ssj3 ????

widzialem jak gral komputer i zamienil sie future trunkiem w ssj2 wie ktos jaki sa kombosy ????

Co do Gotenksa to nie wiem,bo mi nidy nie wyszło.F.Trunks zmienia się w ssj2 gdy naciśniesz przycisk c na równe 3 sekundy.Gram od nie dawna i te kombosy są strasznie trudne szczególnie takie jak ten Gotenksa:Shine Shine Missile Renzoku - D,DB,B,D,DB,B, b Nie wiem jak ktoś może wcisnąc taki układ klawiszy za pierwszym razem i się nie pomylic.I jeszcze mam pytanie jak są kombosy typy jak ten wyżej to z jaką szybkością trzeba te przyciski przyciskac.Bo jak robię za szybko to mi się klawisze mylą,a jak za wolno to nic nie wychodzi.

Edit Gram w 2007 ze strony.Teraz ciągle trenuje Tienem,ale nie mogę zrobic ani jednego jego kombosa,bo są za trudne [skrzywiony]

--------------------
Dodane: 18-01-2009 00:05
ale w ktora czesc grasz? ja pocinam na mugenie 2007... i nie wiem czy w kazdej wersji kombosy sa takie same;/

hehe w mugenie 2007najmocniejsza postacie jest son-goku jak sie przemieni w gogete SSJ4 jest nie do pokonania;p

--------------------
Dodane: 08-02-2009 10:45
#Cinek15c - user - 20%
Witam wszystkich. Podam wszystkie combosy jakie znam do Goku Ssj2 na ustawieniu klawiszy po kolei ASDZXC.
Zmiana w Goku Ssj3 i kamehameha - dół bok, dół bok SD
Dłuższa walka i kamehameha - dół bok D
Aura - start
Kamehameha normalny - dół bok X
Teleport pod przeciwnika i kamehameha - dół bok C
Zmiana w normal Goku, ładowanie energii i uderzenie pięścią - dół bok, dół bok SC
Kilkanaście ciosów na brzuch i kolano - dół bok Z
Teleport pod przeciwnika, kilkanaście ciosów na głowę i paraliż przeciwnika - dół bok S
Teleport pod przeciwnika. podbicie go do góry i cios w powietrzu - dół bok A
Ładowanie energii - AZ
Latanie - SX
Kulki - prawa, lewa, klikamy kilkakrotnie Z
Tarcza - prawa, lewa C i raz klikamy Z
Czar jedną ręką - prawa, lewa C i klikamy raz X
Teleport pod przeciwnika i cios ręką - prawa, lewa X
Słoneczny kieł - dół, prawa, lewa A
Teleport pod przeciwnika, kilka ciosów, podbicie do góry i cios z góry w głowę - dół, prawa, lewa D

Te combosy podane są jeżeli stoimy z prawej strony. Jeżeli stoimy z lewej to będzie, np. zamiast prawa, lewa X to lewa, prawa X. A bok to klikamy ten do strony przeciwnika.

Dodane: 26-02-2009 18:08 - Edytowane przez guzol13 dnia 28-02-2009 14:07
#guzol13 - user - 0%
kombosy do majin vegeta ssj2 przy ustawieniu s a w z x q y czyli takim jaki był na początku
d=dół
g=góra
p=prawo
l=lewo
ddll xq=Czosnkowe działo
ddpp xq=final flasch
ddpp x=big bang atack
ddll q=rezoku
ddpp q=rezoku2
lp z=bakahatsucha
lp x=suicide
ddll z=32 combo +final flash

oprócz tych combo są jeszcze dwa jakich nie potrafie zrobić :
final falsh2 i autodestrukcja
jakby ktoś wiedział jak to zrobić to proszę o kontakt guzol713@wp.pl
oprócz tego majin vegeta potrafi się klonować
trzeba w górze zrobić big bang atack(ddpp x)nacisnąć spacje bo big bang zżera całą energie a potem suicide(lp x)
Butek1 napisał/a:

Gram od nie dawna i te kombosy są strasznie trudne szczególnie takie jak ten Gotenksa:Shine Shine Missile Renzoku - D,DB,B,D,DB,B, b Nie wiem jak ktoś może wcisnąc taki układ klawiszy za pierwszym razem i się nie pomylic.

D to znaczy dół
F to znaczy przud
B to znaczy tył
U to znaczy góra

oprócz tego są jeszcze małe litery a,b,c,x,y,z oraz start
karzdy może sobie to sam ustawić.
Jak ktoś chce znać każde kombo niech otworzy w mugenie folder chars i tam są postacie, w folderze postaci jest coś chyba readme tam jest spis ciosów.

Dodane: 28-02-2009 22:06
#dami94p - user - 0%
mam pewne pytanie.czy te kombosy sa do dragon ball saga zamieszczonej w downloadzie czy do jakiejs innej gry bo niektore z waszych kombosow niedzialaja a np zamiana gotenksa w ssj3 robi sie w saga za pomoca a+d czy jakos tak a ktos pisal zupelnie innaczej.prosze o odpowiedz

Dodane: 14-03-2009 20:28
Mam pytanie nie wiem jak zrobić samo zniszczenie Main Vegetą oto moje ustawienie klawiszowe
a,s,d,z,x,c wiec jak ktoś by wiedział jak to zrobić to proszę żeby napisał na GG
oto numer 10696945 proszę o szybki kontakt.
Zgury dzięki

Dodane: 17-03-2009 18:04
witam moł by ktos napisac kobosy do super saijana mam z nim problem zrobilem pare chitów ale nie wiem jak

Dodane: 28-03-2009 21:47 - Edytowane przez Rocky dnia 28-03-2009 21:50
#Rocky - user - 90%
Przepraszam nie czytałem wszystkich postów, ale mógłby ktoś podać mi linka skąd za darmo będe mógł pobrać Mugena 2008 ?

P.S. jeśli jest w naszej strefie plików proszę o dokładną nazwę bo tam jest 2007 a potem jakieś nazwy...

Dodane: 02-04-2009 22:17
#Kaitas - user - 0%
siema gram w mugena 2007 od 5minut ale nie wiem jak zmienic klawiszologie napisze mi ktos?

Dodane: 10-04-2009 08:51 - Edytowane przez Glamb dnia 10-04-2009 08:53
#Glamb - user - 80%
No zrobili nowe menu, dali dużo postaci, nawet bardzo dużo (ale się niektóre powtarzają) i bardzo ładne intra wojowników przed walką + nowe life bar'y. I to pewnie wszystko :p Może jest coś jeszcze nowego, ale myślę, że sama gra się nie zmieni. To po prostu ubiegłoroczny mugen z kilkoma przeróbkami. Ta gra nigdy nie będzie dobra, jeśli co nowsza wersja to, tylko lekko odświeżona :p

Dodane: 10-04-2009 09:26
#Wonsik - user - 60%
Ja mugena DB bardzo lubiłem ale teraz mi się nie podoba, według mnie jednym z błędów jest to że postacie się powtarzają... mogli by zrobić tak jak Dragon ball tenkashi budokai że wybierasz postać i jej poziom a potem podczas walki się zamieniasz w wyższy poziom jak wybrałeś np ssj. Kolejnym błędem są niedopracowane postacie np Ojciec Vegety , Mugen 2 mi się najbardziej podobał bo tam było dobrze zrobione wszytko, grafika trochę słaba ale to gra na biosa była xD co prawda Goków było trzech ale jeden super wojownik a drugi zwykły a trzeci ssj4. A w współczesnych mugenach jest po 10 Goków tego samego rodzaju [oczy] w mugenie 2 mi się nie podobało to że broliego się nie dało pokonać, kolejnym błędem jest to że w mugenie dzisiejszym tryb arcade jest beznadziejny, w Mugenie 2 był o niebo lepszy. Na początku walczyło się z zwykłymi postaciami a potem freezer cell bubu i na końcu Brolly :d To mi sie podobało. No i to chyba tyle [szeroki]
pzdr

--------------------
Dodane: 10-04-2009 10:12 - Edytowane przez Wonsik dnia 10-04-2009 10:12
#Wonsik - user - 60%
bari1991 napisał/a:
jeszcze czytałem że przy karzdej postaci ma być male intro otwierające postać ;]

Rudy i tu sie mylisz w mugen 2009 jest ta opcja ze walczysz od sagi saiyan do sagi buu :d ,nie że w 1 rundzie walczysz z buu odrazu :d

No ale i tak jest dużo błędów, oprócz tego :) może Mugen 2012 będzie jakiś fajny 3d haha [szeroki] A błędów i tak nadal jest dużo w tym 2009 to co napisał Glamb nigdy nie będzie dobrego Mugena jak już coś będzie trochę odświeżona :p
pzdr

--------------------
Dodane: 12-04-2009 02:25
szukałem tego troche po necie i nic nie znalazłem a z tego filmiku wynika ze ma ona sie pojawic chyba tak mysle 09.04.2009

a co do ciekawosci moze będzie fajna graficznie lepsza nie bedzie i ogołem mugeny bardzo sie od siebie nie ruznia ale pograc mozna

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online