Dodane: 04-10-2010 22:40 -
A do którego, jeśli wolna spytać MUGENA, są to kombosy? Bo próbowałem na 2008 i mi nie bardzo wychodzą....
--------------------
PAMIĘTAJMY O JEDNYM, CHOĆBY NIE WIADOMO JAK SILNY BYŁ PRZECIWNIK, MIŁOŚĆ ZAWSZE ZWYCIĘŻY !!!

Dodane: 06-10-2010 17:17
Mikuleshi napisał/a:
A do którego, jeśli wolna spytać MUGENA, są to kombosy? Bo próbowałem na 2008 i mi nie bardzo wychodzą....
Wszystkie kombosy są w plikach konfiguracyjnych. Jeśli dana postać byłą w poprzednich wersjach to kombosy się nie zmieniły.

Dodane: 13-10-2010 21:41
ja gram w edycje z 2005 ii nie jestem wstanie przejść survivalu
próbowałem gogetom ssj4 i goku ssj2(według mnie najlepszymi w tej wersji) i nie mogę przejść
w związku z tym chce się zapytać czy ten survival ma w ogolę koniec

Dodane: 13-10-2010 21:46
Grałem w to trochę i powiem że nawet fajnie sobie tak pograć.Nie pamiętam w jaką to wersję grałem,ale fajna była.Po tej grze można zobaczyć że grafika nie zawsze stawia całość gry w złym świetle.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 25-10-2010 01:38
damianex666 napisał/a:
Po wielogodzinnych próbach udało mi się dojść jak przemienić Gotena SSJ w SSJ3.
Nie jest to tak ciężkie jak pisał Kryspin.
Kombinacja to: a+b,a+b,start,start
kurcze mam pytanko gram już od dłurzszego czasu w mugena mówisz że tak sie da zmienić w ssj3 próbowałem ale mi nie wychodziło. morze powiesz coś dokłądniej jak to zrobić albo coś powiesz pliss strasznie chce sie przemienić

Dodane: 27-10-2010 16:25
Witam...
Ściągnąłem sobie grę Dragon Ball Mugen Edition 2008r.
I chciałbym poznać w poszczególnych postaciach, moce,taktyki,przemiany.
W sumie poszukuje tylko Przemian poszczególnych Postaci...
Songo [ Jak się zmienić? w ssj2 itp: ]
I reszta...np : Vegeta. itp:
Wiem że może podobny temat juz był...Ale jak próbowałem tak zrobić Jak tam piszę to nie działa ;( Chodzi o Przemianę.
I Jak ustawić dobrze Przyciski do Gry?
Ja mam :
asd
zxc
I nie wiem czy mam dobrze...Wy się lepiej znacie..Proszę o Odp.
Post przeniesiony przez Moderatora z tematu: Mugen: Wszystko na jego temat.

Dodane: 10-11-2010 19:32
Cyrus napisał/a:http://www.samouc... Sam stworzyłem swojego mugena

Wszystkiego nauczyłem się z tej strony

Nie jest to takie trudne... trudniej jest stworzyć arenę... a jeszcze trudniej dobrą, grywalną postać.
Tworzenie Mugena polega na zebraniu postaci, aren, jakiejś szaty graficznej do menu o raz muzyki. Żadnej większej filozofii nie ma. Natomiast stworzenie postaci to inna bajka

Powiedzmy, że tworzenie mugena w skali 10 stopniowej trudności wynosi 1... a stworzenie dobrej postaci 10

Musisz mieć dopracowany dokładnie każdy sprit, a na końcu musisz wypisać cały ten kod

Na prawdę dużo zabawy z tym jest. Ale jaka satysfakcja ;]
wiesz może jak sie robi screenpack do mugena??

Dodane: 10-11-2010 19:45 -
Ja u siebie ustawiam przyciski tak:
P1:
Góra: Strzałka w górę
Dół: Strzałka w dół
Lewo: Strzałka w lewo
Prawo: Strzałka w prawo
A: NUM1
B: NUM2
C: NUM3
X: NUM4
Y: NUM5
Z: NUM6
Start: ENTER
P2:
Góra: W
Dół: S
Lewo: A
Prawo: D
A: G
B: H
C: J
X: T
Y: Y
Z: U
Start: ~
Wszystkie swoje postacie też robię tak, aby przy takim ustawieniu najlepiej się grało.
kornik17 napisał/a:
ja gram w edycje z 2005 ii nie jestem wstanie przejść survivalu
próbowałem gogetom ssj4 i goku ssj2(według mnie najlepszymi w tej wersji) i nie mogę przejść
w związku z tym chce się zapytać czy ten survival ma w ogolę koniec
Hahaha! Survival to tryb gry bez końca! Znaczy ma koniec - gdy przegrasz. Chodzi w nim by przetrwac jak najwięcej walk. Survival - Przetrwanie.
Odnośnie najlepszych postaci... Goku SSJ2 Bardocka? Haha. Weź jakąś nie lamerską postac i powalcz z tym Goku. Zmienisz zdanie.

Dodane: 10-11-2010 20:17
wystarczy go dobrze opanować i jak nie wiesz to jest bonus jak masz full energii to start i masz wzmocnienie(nie wrażliwość na część ataków+mocniejsze uderzenia)

Dodane: 10-11-2010 20:28 -
Nie rozumiesz. Gra się nim w miarę przyjemnie, ale grac już przeciwko niemu, to inna bajka. Brakuje CLSNów, czyli niby go uderzasz, a wcale on nie obrywa. Jestem w trakcie tworzenia Bejiity i nie wzoruję się takimi lamerskimi postaciami. Z resztą postacie Bardocka to jeszcze nic. Spróbuj postaci DGZTeam'u lub FRS Games. Głosy ogłuszające, efekty oślepiające, gameplay denerwujący. Taki Mystic Gohan DGZTeamu swoje Masenko robi kilka razy pod rząd, a o ten atak gdy wali kilka ciosów, wyrzuca Cię w powietrze i wali w glebę, a potem gada pierdoły o treningu u Kaioshina robi dwa razy częsciej niż Masenko... strach takie postacie trzymac na dysku.
http://dgz.ucoz.com/ Oto centrum lamerskich postaci. Przez nie reputacja Dragon Ball'a w mugenie jest tragiczna.

Dodane: 21-11-2010 04:42
Poszukuje linka do gry Dragon Ball Mugen Edition 2010. Jeśli ktoś taki link posiada proszę mi go udostępnić
z góry Dzięki

Dodane: 10-01-2011 19:54
Cześć,mam pewien problem z tym Dragon Ball Legado Saiyan. Otóż gdy włączyłem grę i wybrałem postać,akurat Vegetę Normal Namek(nadmienię,że to ten ostatni,z Mugena 2010), i zauważyłem że wygląda gorzej,niż w we wspomnianym mugenie 2010(którego też mam.)a jest to ta sama postać. czy ktoś z was wie czemu tak jest? dodam że to dotyczy praktycznie wszystkich postaci z tej gry,a część z nich jest tak samo nowa jak wspomniany vegeta.
czy mam źle jakieś ustawienia? proszę o pomoc.
pzdr

Dodane: 11-01-2011 21:43
Zapewne graliście państwo w DB mugen 07 (2007) otóż interesuje mnie jedna rzecz. Kiedy wykonujemy Kamehameha SonGoku (tym z kijem) na poziomie ssj w tle jest pokazany obrazek (przepraszam jeżeli używam nieodpowiednich słów) i zastanawia mnie z którego odcinka DBZ on pochodzi. Jeżeli by się dało prosze o podanie odcinka Kai. Z góry dziękuje
Z całym szacunkiem Jaro

Dodane: 05-03-2011 14:36
ktoś wie ktoś skąt ścoądnąć dbz mugen 2011
prosze o pomoc

Dodane: 05-03-2011 14:39 -
--------------------

Dodane: 29-04-2011 23:13 -
Polecam stronę
http://mugenchara...om/load/19 najlepsze postacie,songo, vegeta, son gokan itp.
czy można przejść survival w mugenie 2011? Proszę o szybką odpowiedź.
Wiadomość doklejona:Jak się scalić postacią Ultimatgoku by Nemesis 82 and Biohazard82 aby powstał Vegetto, bo jak zauważyłem w programie Fighter Factory to w jakiś sposób da radę?

Dodane: 29-08-2011 22:49

Dodane: 03-09-2011 17:16
możecie mi podac jak sie robi wszystkie transformacje w dbz mugen 2010 bo wciskam co sie da ale nie moge

Dodane: 08-09-2011 03:54 -
odnowienia do Legado Saiyan, właściwie nie wiem czemu administratorzy pomijają tej właśnie wersji Mugena. Wszystkim Polecam! Moim zdaniem to jest jedyna wersja, która mnie usatysfakcjonuje. pobrać można z tego linku:
http://www.filese...st/wSyjcBF ^^ Możecie również dodać swoich ulubionych bohaterów. Pozdrawiam!

Dodane: 11-02-2012 23:04
IRUBORA czy to da się jak kol wiek pobrać bo ja nie umiem może napiszesz jak to pobrać proszę bo ja tego nie umiem cześć.
--------------------
Seresu1.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.