Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:57
OnLine: 34, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 96 - Opinie
Dodane: 13-03-2011 08:28 - Edytowane przez by_black dnia 23-03-2011 08:49
#by_black - systemadmin - max%
Witajcie, po wielu dniach wyczekiwań w końcu dostępny jest już najnowszy epizod anime "Dragon Ball Kai". Serdecznie zapraszam do zapoznania się z nim. Poniżej możecie śledzić status prac nad epizodem.

Online PL HQ MV: http://dbpolska.n...ll_kai/96/
Pobierz PL HD MU: http://dbpolska.n...all_kai_96
Pobierz PL HD HF: http://dbpolska.n..._kai_96_hf
Napisy Polskie: Dostępne by Olek_mi

--------------------
Dodane: 20-03-2011 13:50
Muszę przyznać, że trochę dziwnie ogląda się Kaia z muzyką Shunsuke Kikuchiego z poczciwej Zetki. Może i muzyka Yamamota jest w większości splagiatowana, ale już dla trzech ostatnich odcinków mogli ją zostawić. W dodatku to nie tylko problem Japonii, w Ameryce odcinki też są już puszczane ze starą muzyką...

--------------------
Dodane: 20-03-2011 13:52
#wlosek17 - user - 20%
Już widziałem takie odcinki, być może to akurat ktoś inny wrzucił? Swój własny wytwór? Bo ja już tak pare razy dałem się nabrać.

Dodane: 20-03-2011 13:57
Nie, nie, epizod jest oryginalny, ostatnio pojawił się właśnie problem plagiatu, który jak widać tak został rozwiązany.

Epizod naprawdę świetny, uwielbiam ten moment, kiedy kończy się walka z Cellem, widać że tym razem więcej przyłożono się do grafiki.

--------------------
Dodane: 20-03-2011 16:57 - Edytowane przez sylvinho14 dnia 20-03-2011 16:58
96 epizod a już Cell ginie hmm... ciekawe co wymyślą w 2 ostatnich odcinkach. Być może zapodadzą nam coś oryginalnego.

Dodane: 20-03-2011 17:18
#MacGyver - user - 10%
Może soundtrack kai będzie podłożony na dvd.
Mnie to wygląda tak:
- Obraz na pewno Kai
- Dubbing na pewno Kai
- tylko soundtrack z zetki

Albo w Japoni nie mieli czasu na wciepanie nutek (wiadomo tragedia)
Albo ktoś załapał ten odcinek bez soundtracka i wkleił z zetki.
Poczeekamy zobaczymy na razie nie ma go na torrentach.

--------------------
MacGyver (jajojajo00)
Dodane: 20-03-2011 17:23
Proponuje wam przeczytać newsa z: http://daizex.com/ dokładnie z dnia 10 marca, tam jest poruszona ta kwestia, więc niema mowy o żadnym podkładzie fanów.

--------------------
Dodane: 20-03-2011 17:56
#MacGyver - user - 10%
http://www.nyaa.e...tid=200941 torrent HD
tam jest ten sam odcinek (tylko jakość dużo lepsza)
Soundtrack z zetki

--------------------
MacGyver (jajojajo00)
Dodane: 20-03-2011 17:58
Wiem, już go właśnie pobieram, po pobraniu przerobię go, by chociaż miał z 200MB mniej i wrzucę online na nowo.

--------------------
Dodane: 20-03-2011 18:43 - Edytowane przez MacGyver dnia 20-03-2011 18:52
#MacGyver - user - 10%
Co do tego plagiatu to już jakiś czas temu zauważyłem że jedna z nutek w Avatarze jest łudząco podobna do tej z Kai tylko nie pamiętam która do której (Musiałbym jeszcze raz Avatara obejrzeć)

Wiadomość doklejona:
Już wiem Avatar wersja 3 godzinna(rozszerzona) w momencie 2:23:55
A nutka z kai OSTIII numer 11 tytuł angielski "The ebb and the flow"

Wiadomość doklejona:
2:04:40 w któtszej wersji avatara

--------------------
MacGyver (jajojajo00)
Dodane: 21-03-2011 01:42
#18stary - user - 0%
Czekam na odcinek z niecierpliwością.
Pozdro dla wszystkich, którzy działają na tej stronce i przyczyniają się do tego że rozumiem co mówi Son Goku Son Gohan i inni :d

Dodane: 21-03-2011 13:49
#cycunie - user - 0%
mógł by ktoś podać przybliżoną godzinę (lub datę) premiery przetłumaczonego odcinka ? dziwnie się już czuje jak zaglądam na stronkę co 15 minut :p

Dodane: 21-03-2011 13:58
#olek_mi - user - max%
Będziemy podawać najświeższe informacje związane z odcinkiem w tym temacie. Na razie oczekujemy wydania napisów angielskich, z których korzystamy podczas tłumaczenia. Mogą się one ukazać za parę minut, ale też za kilka dni :p .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 22-03-2011 16:18
Zawsze czekam na polskie napisy... jesli dziś ich nie bedzie to zaczne sie uczyc japońskiego :) Ile potrwa jeszcze tłumaczenie?

Dodane: 22-03-2011 16:28
#olek_mi - user - max%
Tłumaczenie skończyłem niedawno. Obecnie trwa konwersja odcinka. Myślę, że powinien się on pojawić koło 18 na stronie ;) .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 22-03-2011 20:54
Tak oglądam drugi raz ten epizod i perfidnie widzę poprawione sceny, czemu oni tak nie przykładali się od początku? Bardzo fajnie prezentująca się kreska, żadnej wielkiego odskoku od oryginalnej, ale widać przyjazne dla oka zmiany.

--------------------
Dodane: 22-03-2011 22:41
#songomat - user - 70%
Coś pięknego normalnie :) Odcinek cudny, pięknie wszystko pokazane i do tego stary soundtrack to wisienka na torcie :d
Najlepszy odcinek Kaia jaki wgl widziałem. Ogromna szkoda, że ten czas tak zapiernicza i się będzie trzeba pożegnać z DBK :/

--------------------
Dodane: 23-03-2011 00:56
songomat napisał/a:
Coś pięknego normalnie :) Odcinek cudny, pięknie wszystko pokazane i do tego stary soundtrack to wisienka na torcie :d
Najlepszy odcinek Kaia jaki wgl widziałem. Ogromna szkoda, że ten czas tak zapiernicza i się będzie trzeba pożegnać z DBK :/

zgodze sie w 10000% !!! szczegolnie gdy jest wybuch sily gohana to az sie usmiecham i lezka kreci sie w oku :) ten odcinek i wybuch gniweu gohana w ssj2 to 2 najlepsze dla mnie momenty w DB zetce !
Tribute to Gohan _/!

Dodane: 23-03-2011 01:22
Naprawdę jestem zaskoczony szczególnie tym co usłyszałem zaparło mi mowę na cały czas trwania odcinka. Jestem naprawdę szczęśliwy słysząc chodź by i w ostatnich epizodach legendarną ścieżkę dźwiękową serii Z mniemam że jest to naprawdę niesamowita niespodzianka dla wszystkich fanów Dragon Ball na świecie. Nie wiem co skłoniło twórców do takiego posunięcia być może brak dostępu do ścieżki z KAI lub po prostu godne pożegnanie DB KAI a za razem i przypomnienie w tych ostatnich epizodach legendarnej Z-ki. Chodź w niniejszym odcinku większość akcji poświęcona była Fali Kamehama którą Gohan siłował się z Cell-em odcinek jest moim numerem jeden.

--------------------

Holly land the earth in the space...
Dodane: 23-03-2011 07:59
Ja się lekko rozczarowałem myślałem że te kamehameha i cała scena pokonania będzie bardziej taka ekscytująca a nie Vegeta w niego pierdykną Gohan teraz ! i co już cell padł trochę cienko moim zdaniem ale soundtrack z seri Z mi się podobał :)

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online