Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:57
OnLine: 32, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 95 - Opinie
Dodane: 07-03-2011 22:32
Nie podważając tego że to genialne anime, jedną rzecz w tym odcinku nie mogę zostawić bez krytyki. Chodzi mi o muzyke w momencie gdy Goku się poświęca (moim zdaniem najważniejszą scenę całej sagi), twórcy Kai'a zamiast muzyką podnieść dramaturgie tej sceny i dać jakąś muzykę alla Armageddon ( chodzi mi o scene jak Willis się poświęca) to zrobili sobie muzykę tworzący nastrój "Kaśka przyszła, Kaśka poszła". Co lepsze chwile później nagle muzyka jest poważna( przy rozpaczjącym Gohanie)chociaż chwile wcześniej dodając "sielankową" muzykę (alla marsz weselny) w tle sugerują nam widzą że powinniśmy się cieszyć że goku zginie za ziemie. Naprawdę nie sądziłem że można muzyką tak s........ ten moment. Ten odcinek utwierdza mnie w przekonaniu, że dużo lepsze są odcinki bez tych niby poprawek, mówię tu o normlanej wersji japońskiej która też jest wydane w HD i to w pełni a nie do cell saga, baaaaa posune się nawet do tego że RTLowskie wydanie było nieco lepsze. Ale cóż zrobić ........ kiedy banda debili bierze się za coś o czym nie ma pojęcia :/ DB rządzi !!!! Forever & Ever

Dodane: 07-03-2011 23:10 - Edytowane przez siny1988 dnia 07-03-2011 23:10
#siny1988 - user - 30%
by_black napisał/a:
A czy przypadkiem nie było wspominane, że Cell miał też komórki Freezy?

Owszem miał. Komórki Freezera i jego ojca zostały pobrane gdy byli na Ziemi. Czyli tuż przed pokonaniem przez Trunks'a. Tak to było tłumaczone i w DBZ i w DB Kai.

--------------------
:) Dla przyjaciół Adaśko :)

Piszę poprawnie po Polsku.
Dodane: 08-03-2011 14:47
#Heliaze - user - 100%
Szkoda że Kai zbliża się ku końcowi, miał być przecież odświeżoną wersją DBZ a nie tylko namiastką tego wszystkiego.

--------------------

Dodane: 08-03-2011 14:55
#Sango - user - 100%
Zgadzam się z użytkownikiem #Heliaze,szkoda że już się kończy.Ale w z drugiej strony to dobrze bo nie tego spodziewałem się po serii Kai,poczynając od kreski.

Oglądałem ten odcinek,no i co mogę powiedzieć ? tak jak zawsze że fajny,heheh.

Dodane: 08-03-2011 17:03 - Edytowane przez luki_92_92 dnia 08-03-2011 17:45
Bardzo szkoda że nie będzie buu sagi, aż smutno ten odcinek oglądać wiedząc że goku żegna się nie tylko ze swoją ekipą ale i z nami [placze] Mam cichą nadzieję że może jednak kiedyś zrobią nową serię, w której będzie buu saga a może i coś nowego by się pojawiło.

Wie ktoś może skąd ściągnąć tą muzykę gdy goku się poświęcił i gohanowi łzy poleciały i tak padł na ziemię? Bardzo fajny kawałek przesłuchuję właśnie płyty z OST ale nie mogę znaleźć

--------------------
Dodane: 09-03-2011 13:04
#MacGyver - user - 10%
Jak się nie mylę jest na pierwszym soundtracku leciało to jak poświęcił się w walce z Raditzem

Wiadomość doklejona:
Soundtrack 1
angielski tytuł:
29 - Requiem ~To Those Who Meet Their End~

--------------------
MacGyver (jajojajo00)
Dodane: 09-03-2011 18:17
O dzięki bardzo :) Bardzo fajny kawałek, taki klimatyczny że mam ochotę komuś spuścić wpierdziel i się zemścić za coś (za cokolwiek i komukolwiek) :d

--------------------
Dodane: 10-03-2011 15:48
#Darknes - user - max%
Odcinek niezły. Tylko mnie rozbawiło jak Trunks mówił "Pozostało 30 sekund" WTF ?! Skąd on wiedział za ile czasu Cell wybuchnie ? xDD Chyba w jakis nieudolny sposób powycinali tutaj sceny :p

A muzyka podczas heroicznego czynu Goku brzmiała jak jakiś amerykański hymn xD

Jeszcze 3 ostanie epki i koniec.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 13-03-2011 22:29
Mam takie pytanko.Dlaczego nie wyszedl dzis epizod 96 znowu sobie przerw zrobili czy jakies swieto czy moze przez tsunami ?

Dodane: 13-03-2011 22:33
#Marcin00 - user - 90%
dragonball napisał/a:
Mam takie pytanko.Dlaczego nie wyszedl dzis epizod 96 znowu sobie przerw zrobili czy jakies swieto czy moze przez tsunami ?

Muszę z przykrością stwierdzić, że jest to nieco idiotyczne i niesmaczne pytanie :o . Czy to jest ważne, że nie wydano dziś odcinka tylko dlatego, że w Japonii stała się tragedia? Przecież to jest wiadome, że nie będzie na 100% emisji przez tydzień co najmniej...

--------------------

Dodane: 13-03-2011 22:34
#by_black - systemadmin - max%
Wszędzie aż bębni że anime i wiele innych programów w Japonii nie jest nadawane ze względów tej wielkiej katastrofy, nie wiadomo ile to potrwa, nawet jest temat o epizodzie 96, w którym sprawę wyjaśniłem ;)

--------------------
Dodane: 15-03-2011 20:25 - Edytowane przez MacGyver dnia 15-03-2011 20:26
#MacGyver - user - 10%
Gdzieś czytałem że narazie ustalili że tydzień będzie poślizgu w Kai.
Chciałbym żeby to był tylko tydzień ale jak będzie...(dowiemy się w następnym
odcinku hehe)
Wiadomo tragedia w Japonii i muszą się pozbierać.
Wielkie mają szkody.

--------------------
MacGyver (jajojajo00)
Dodane: 16-03-2011 17:42
Tragedia tragedią, ale mam nadzieję że nie zrobią tak że odcinków już do końca nie dociągną tylko to nowe anime dadzą

--------------------
Dodane: 02-04-2011 23:47
Trochę to trwało zanim zdecydowałem się obejrzeć ten odcinek, ale jak już to zrobiłem to hurtowo (3 odc. pod rząd)

Epizod 95 był całkiem udany. Najbardziej utkwiła mi w pamięci ta nuta, gdy Cell zabija Trunksa i Vegeta uświadamia sobie jak syn był dla niego ważny :) Wybuch Cella też niczego sobie :)

--------------------

Dodane: 30-08-2011 11:03
Dragon ball najlepsza bajka w jakiej wersji by nie była i tak bedzie najlepsza pozdrowienia dla fanów!!!

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online